- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
taip
senior tag
válasz tomboy0013 #81951 üzenetére
Ja, zugGSM-ben 80 körül van, kevésbé zug boltokban 110e. MediaMarkt-ban, hivatalos magyar garival 150e...
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
Ryoo
senior tag
válasz tomboy0013 #81951 üzenetére
Hidd el, hogy sokaknak még az 50e Ft is sok egy telefonért, nekem az a lélektani határom, ha nagyon tetszik valamelyik típus, akkor fogcsikorgatva kifizetek érte 60ezret, de ugye ott a dual sim hiány. Anyagilag sem tehetem meg, hogy többet fizessek érte, és mivel mostanában szolgáltatói kínálatban sincsenek a nexusok így a részletfizetés is érdekes, 1-2 0% THM akciót leszámítva. A több évig támogatás meg nem feltétlen indok, remélem sikerül a googlenak kibuliznia a gyártóktól, hogy kötelezően támogassák a készülékeket több évig. Ha más gyártó más rendszerével meg tudja oldani, akkor meg pláne. Gondolok itt a microsoftra, az most mellékes, hogy ez mennyire sikerült nekik, de a lényeg akkor is az, hogy 2 éves telefon új főverziót kapott.
Nothing Phone 2(a) , Lenovo Legion Y540, PS 5
-
tomboy0013
veterán
Három hónapja vettem gyári garanciásat 84-ezerért. Az Edigitálból meg most árulták ki 100-ért, az hogy a Media Markt-nak a nyakán maradt a régi készlet és nem viszik le az árakat az az ő gondjuk, meg azoké akik képesek annyit kifizetni érte a tájékozatlanságuk miatt. Ugyanolyan garanciával meg lehet venni 80 körül elhiheted nekem.
A Microsoft-nak saját oprendszere van nem az androidot teszi a telefonjaira, még jó hogy megoldja a támogatást a saját telefonjaira. Nagyon más most nem is szól mellettük a felhasználói visszajelzés alapján. Én a támogatás miatt hoztam szóba a Nexus-t, nyilván az alatt is van korrekt tudású droidos telefont ha nem fontos a több éves támogatás. Meg ha egy jól működő rendszerrel felszerelt androidos telefont vesz az ember azt kb. felesleges is frissítésekkel támogatni felhasználói szemszögből, rengeted plusz funkciót lehet app-okkal is beletenni illetve ha kicsit továbbmegy az ember akkor root után szinte bármit meg lehet oldani. Az első esetben a gyári rendszerhez hozzá sem kell nyúlni. Nyilván biztonsági kockázattal jár a dolog de ha az ember ésszel kezeli a telefonját akkor gond nagyon nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
taip
senior tag
válasz tomboy0013 #81954 üzenetére
Hát, nem tudom hol van az a titokzatos hely, ahol te vetted, de azért azt látni kell, hogy azért inkább 100 körül van az ára, mint az általad említett 70. Szóval 2x annyi, mint amit az emberek általában egy telefonért ki szeretnének adni. 50-ért meg milyen androidos telót veszel meg, amit érdemes is? Nincs túl nagy választék...
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
sunpower
tag
Tudom már volt kérdés, de azt hiszem nem jött válasz.
Tudja esetleg valaki, hogy az 5-ös térkép mikor jön ki frissítésben?
Most csak az insiderben elérhető?Köszi
-
tomboy0013
veterán
Az árukereső kidob néhány boltot szóval annyira nem titokzatos. Smartshop 75 ezer, Mobilkereskedés.hu ~78 ezer, expansys ~83 ezer. Ezeknél biztosan gyártói garancia van az LG-kre mert próbáltam már( a kritérium az LG-nél, hogy legyen EU-s a készülék és rajta legyen az IMEI a számlán és él a gyártói garancia). Aki keres az talál aki ügyetlen meg ráfizet. Netes vásárlás mind, de ma már ez alap annak aki kicsit is odafigyel milyen telefont választ, szóval nem nagy varázslat megrendelni. Ennyi. 50 körül meg ott a Moto G ami egy tökéletes választás. Támogatás is van hozzá meg jól optimalizált android (szinte stock) és nem kell az alkalmazáshiánnyal kínlódni stb. stb. De most már fejezzük be az off-ot mert ez már nagyon nem ide tartozik. Amit írtam nem kitaláltam hanem tapasztalatból írtam szóval ha eddig ezeket nem tudtad akkor most már legalább felvilágosítottalak Ha valamit szeretnél még kérdezni akkor privátban szívesen válaszolok.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Szerintetek mit lehet azzal kezdeni, hogy ha a kamerát vagy a navit (Térképek) használom, tuti beragad a háttérben valamelyik folyamat ami hozzá kapcsolódik és ez miatt 2x olyan gyorsan merül a telefon. Ránéztem a Mobile Task Manager programmal, és természetesen nyoma sincs a beragadt folyamatnak.
Mindössze ennyit látok: (na persze az a pirossal jelölt valami lövésem nincs mi lehet, de az a telefon restart után is ott van.)
-
zoger
tag
Időkép ma kb 8 értesítést küldött a semmiről, megnyitás után 10 mp-re lefagy a telefon majd visszalép a kezdőképernyőre.
-
mtomi95
senior tag
Korábban is említettél nagyon gyors merülést. Build-ektől és app verzióktól független. Mivel másnál egyáltalán nem jelentkezik erre csak egy logikus magyarázat van! Még pedig az, hogy kilehelte a lelkét az akksid. Ezen nincs mit kimutatni szoftveresen és nem is kell túl magyarázni.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
Clemi
veterán
válasz mtomi95 #81963 üzenetére
Ennek azért ellent mond szerintem, hogy ha nem navigálok, vagy nem használom a kamerát, akkor nincsenek gyors merülések, mint ahogy akkor se, ha ezen alkalmazások használata után újraindítom a telefont.
Egyébként meg készenlétben most 1% az óránkénti merülésem (minden beakpcsolva, (BT, NFC, 4G, GPS)[ Szerkesztve ]
-
mtomi95
senior tag
válasz Francia91 #81957 üzenetére
Nem insideres .420, Lumia 640-en.sunpower
Próbáld meg azt, hogy átállítod a szöveg, alkalmazás, elemek méretét a gépházban a megjelenítőeszköznél. Újraindítás után keress frissítéseket az áruházban, ez valószínűleg előcsalogatja majd a Térképek v5-os verziójának frissítését.Clemi
Pedig ha sem HR sem device recovery után nem javul meg egészen biztosan hardveres baja van. Az akkumulátoron kívül igazából másra nem nagyon lehet ujjal mutogatni. Mert teljesen szoftver független hiba ez nálad.[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
sunpower
tag
válasz mtomi95 #81965 üzenetére
Köszi!
Nekem is megy, frissült egy raklap alkalmazás. Térkép is (sokkal gyorsabb).
De azért ez nagy okosság, hogy állítsd vissza gyárira a betűméretet és frissülni fog.
Az életben nem jöttem volna rá.Az akksihoz csak annyit, hogy .420 óta 1,36%/óra a merülés úgy hogy minden ki van kapcsolva és energiatakarékos módban van. Eddig ez 1,1%/óra volt. Nálam is jobban merül....
-
busman
veterán
420-on vagyok, semmi nem frissült.
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
okoska74
senior tag
válasz sunpower #81968 üzenetére
Nekem is frissültek az appok és nem kellett semmit se elállítanom.
iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein
-
Drag77
senior tag
Quiethours még mindig csak cortanaval együtt van? Kár, hogy nem lehet Navi nyelvet változtatni.
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet hogy üzenetek menüben az egyik skype csoport nem jelenik meg? Míg mások csoport, illetve beszélgetések igen.
-
snakebait
senior tag
Sziasztok!
Nekem is most frissült egy csomó alkalmazás,de semmit nem állítottam. Térképek is váltott 5.xx verzióra. Ja,és a messenger beta is frissült,de azon ismét semmi változást nem veszek észre,zárképernyőhöz még mindég nem lehet hozzáadni
Poco F5-12/256 +Huawei Watch GT5
-
taip
senior tag
Nekem csak néhány app frissült (közöttük a Térkép), de nem kellett semmit állítgatnom hozzá.
Tegnap még nem talált frissítést.Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
FishAir
senior tag
Aki használja maps-et, hagy kérdezzem már meg, hogy a forgalmi információkat milyen időközönként frissíti, illetve újratervez-e automatikusan ha frissítésnél azt látja, hogy dugó van? Lehet-e rá hagyatkozni Budapesten?
iDontcare
-
mtomi95
senior tag
válasz tibike8 #81966 üzenetére
Azért talál olyan sokat, mert ilyenkor letölti a beállított értékre szabott gyári app-okat. A trükk az egészben csak annyi, hogy ha egy app verzió száma úgymond beragad, adott buildeken akkor ezzel előlehet csalni. Adott buildeket úgy kell érteni mikor valami level ugrás van egy gyári appnál. Egy másik példa erre mikor th-ról váltottál RS-re, az új áruházat nem kaptad meg és ugyanazt a verzió számút használtad ami th alatt is volt, akkor csak átállítottad és jött is az új áruház mint frissítés. Vagy mikor még csak ott volt elérhető az új Térképek, ugyanez. Ez azért működik mert mindig a legfrissebbre frissül, független a méretezéstől, de ha beragad, az átméretezés után már észhez tér. Persze nem kell mindenkinek állítani! Van akinek alapból észhez tér és az adott build-hez szedi le a frissítéseket, rögtön. Most a térképek azért ilyen mert eddig ezt a verziójút, csak RS-en lehet elérni. De TH-ban is meg volt magának a v5 térképeknek tesztje a legutóbbi release preview ringes th preview-ban a .338-ban. .420-ra meg már a megjelenés óta elérhető, mivel ezt használom. Azóta lehet javítottak a dolgon, de szvsz korán van még ahhoz Redmondban, hogy pacth kedd címszó allatt, (itt) reggel ajánljanak fel egy új alkalmazás frissítést. Hétfőn ,meg egyébként ma sincsenek elérhető, új frissítések, nálam. Szóval akinek, csak ma vagy tegnap frissült v5-re az mindenképpen bug miatt volt. Lehet elég szétszórt lett ez az egész írás, de jobban nem igazán tudtam megfogalmazni. Az a lényeg hogyha valakinek még mindig nem frissült v5-re a térképek az mindéképp próbálja ki az átméretezést. Veszteni nem veszít semmit.
sunpower
Az akksihoz csak annyit, hogy...
Félre érted! Itt nem a .420-ról van szó és nem 1-2%-kos merülésről van szó. Hanem ha a telefon használva van 2x olyan gyorsan merül le, független milyen rendszer és alkalmazások vannak neki. Erre mondtam, hogy szerintem az akksi rossz. Legalábbis szoftverfelőli oldalon rendben kell hogy legyen. Olyan nincs hogy minden buildben és alkalmazás verzióval 2x-er olyan gyorsan merül le.Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
Gawamatsu
senior tag
Hali,
nyitottam ticketet MS-nél (feedback már olyat csinál), hogy a telefon (L650) vár 10, 30, 300 percet mielőtt elkezdi feltölteni a képeket OnDrive-ra.
Tök véletlenszerű mikor kezdi el, a lényeg, hogy vár, de sokat.Erre ma visszaírtak, hogy szedjem le és telepítsem újra az alkalmazást.
Normálisak ezek? A telefonon nem lehet leszedni sem a OnDrive, sem a Camera alkalmazást.
Már ott is hülye indiaiak ülnek úgy tűnik. -
félisten
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem lesz jobb, felesleges ezeket tiltani.
Valószinűleg valami felébredt az új csoda négyhúszassal nálad is, mint az öcsémnél.
Recovery-s telepítéstől (HR semmit nem ért újfent) viszont nem is akar merülni szinte a telefonja, ami már ultragáz.
Mármint nem a merülés megjavulása, hanem, hogy ennyire eltud cseszni (jó, vagy frankó) rendszereket a frissítésük szinti mindig. És ez TH-n már ilyen is marad...640 XL-ről volt szó...
[ Szerkesztve ]
-
mtomi95
senior tag
Szerintem sem lesz jobb, de nálam .420-nál mintha tovább is bírná az aksi. Legalábbis .338-hoz képest.
Vegyesek a vissza jelzések akkor, mint mindig.
Szerk: De nálam továbbra sincs fent az a sok marhaság mint pl fitbit, msn healt és további jóságok. Lehet ezért.[ Szerkesztve ]
-
-
domojko
senior tag
Nálam 420-on az fm rádió szarakodik. Rádió közben bejövő hívás nem tiltja a rádiót. Beszélgetés közben szépen diszkréten szól a rádió. Sehogy sem tudom kilőni csak ha kihúzom egy pillanatra a headsetet. Na akkor végre bekussol.
Nekem is betűméret állítás után 20 frissítést dobott fel köztük a térkép és az áruház is. Előtte semmi.
[ Szerkesztve ]
-
mtomi95
senior tag
válasz Francia91 #81988 üzenetére
Hát de ugyanazok mint az előzőek, csak másik mérethez igazitva! Nagyon kivételes esetekben van az, hogy "be van ragadva" az áruházban valami és ezért nem frissül. Ha most lefrissíted majd újra átállítod megint felfogja ajánlani ezeket a másik beállításhoz igazítva.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz mtomi95 #81981 üzenetére
Azt azért mindketten figyelmen kívül hagytátok, hogy ha a kamera vagy a navi után restartolom a telefont, akkor nincs gyors merülés. A gyors merülés alatt meg azt értem, hogy használtam a fényképezőt, még a taskot is kilőttem, és készenlétben ilyenkor 2-3 vagy 4%-ot merül óránként készenlétben (navival ugyanez a szitu és ha jól rémlik mindegy, hogy a Térképek vagy a Sygic volt használva), míg ha ilyenkor használat után restartolok, akkor marad az 1-1,3%-os sőt akár 0,7%-os (ha nem vagyok WiFi hatókörben) a merülés.
Ennek nem sok köze van az akkuhoz, ez simán szoftveres hiba. A HR-nék még ellenállok, mert ezen kívül használok más programokat is, de csak ennél a kettőnél jön elő, hogy valami szál vagy folyamat beragad használat után, de olyan, ami sehol semmilyen formában nem látszik, a telefon se meleg, de mégis merül. -
Clemi
veterán
Csak kiegészítésnek, a Térképek app egy akkora rakás kula, hogy én még ilyet nem láttam. A Here csomag 100x jobb volt az tuti. Csak hogy két dolgot említsek. A navigáció tervezésnél nem elég, hogy a helyzet megosztásába gyakorlatilag az asztali alkalmazás is belehalt, (próbáltam megosztani a OneNote-ba, és emailen is, totál csőd lett a vége) majd telefonról az sms működött, (de az meg egy weblapon megnyíló térképhez vezető link volt) az útvonal amit kitalált nem módosítható, nem áthelyezhető, ráadásul a napokban bevitt szó nélkül a szántóföldre, míg ugyanezt néhány méterért a goggle mapsnek eszébe nem jutna. Ide kapcsolódik, hogy Budapesten városon belüli tömegközlekedés útvonal tervezésnél például egyszerűen nem akarja a metrót felajánlani mint lehetséges közlekedési eszközt, helyette az érintett metró vonal feletti busz vagy villamost ajánlja csak fel. Na és tegyük bele a kalapba, hogy az autós útvonal tervezésnél csak azután lehet az útvonal opciókat megadni, miután elkészült az általa kigondolt alap útvonal. Persze ilyenkor már lehet pipálgatni a kizárásokat (Fizetős út, komp, földút stb) aztán egyszer majd ő újratervez, csak épp erről nem ad tájékoztatást, csak közli, hogy na akkor most itten mégiscsak erre fordulj.
-
Ryoo
senior tag
Azt próbáld meg esetleg, hogy a navi használat után kikapcsolod a helymeghatározást és, akkor merül-e, lehet köze van hozzá. Hülye megoldás, de lehet működik.
Nekem mázlim van, Budapest-Hajdúszoboszló útvonalon hétvégén tökéletesen működött, és nem is szívta le a folyamatos navi, mint azt előzetesen gondoltam volna, vittem autós töltőt is, de végül nem kellett használnom. A tömegközlekedés tervezést sose használtam, nekem a HERE Transit se jött be, számomra átláthatatlan volt, a bkk futár ellenben jól működik.
[ Szerkesztve ]
Nothing Phone 2(a) , Lenovo Legion Y540, PS 5
-
tibike8
őstag
válasz mtomi95 #81981 üzenetére
Értem, köszi. És arra van lehetőség, hogy a térképeket a 4-es verzióra visszarakjam? Mert ez a mostani nem használható számomra... Egy egyenes úton való A pontból B pontba navigálásnál ami 42km, plusz 30km-es kerülőt rak be ha az adatforgalom is be van kapcsolva. E nélkül már jól tervezett, de ez így nem oké. Nem lehet beállítani, hogy hogy tervezzen: leggyorsabb/legrövidebb/gazdaságos. Navigálás közben olvashatatlanul kis számokkal írja a sebességet. Ezeket a Here mind tudta így azt is vagyok kénytelen használni amíg tudom... Nekem még nem írta ki, hogy nem fogom tudni használni.
Az is fontos feature lenne még a számomra, hogy navigálás nélkül is mutassa normálisan, hogy hol vagyok és mennyivel megyek meg szóljon a sebességkorlátoknál. Ezt is tudja a Here. A térképek most se és idáig sem tudta.[ Szerkesztve ]
-
mtomi95
senior tag
válasz tibike8 #81999 üzenetére
Arra egy lehetőség van csak. HR majd szándékosan nem frissíteni a térképeket. A másik megoldás meg az, hogy várni még jó lesz a v5 és küldözgetni a vissza jelzéseket!
Navigálás közben olvashatatlanul kis számokkal írja a sebességet.
Ennek nem inkább ahhoz van köze, hogy lejebb lett véve a szöveg, elemek stb mérete és nem állítottad vissza?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest