Hirdetés
- AI-tól roskadozik a polc a Honor 400-ak kam(e)rájában
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Így változat a Xiaomi 16 dizájnja
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warloo93
tag
Sziasztok.
Hardkór kávéból tévedtem ide. Olyan jó pizzákat osztotok meg, hogy rápróbálnék én is egy ilyen amit a spájz ad fajtára. Van 00-ás lisztem, meg instant élesztőm 2*7gramm(500gramm lisztre írnak 7grammot)
Tudnátok erre egy teszta receptet ajánlani? Köszönöm. -
bbuffy
senior tag
válasz
fragola.6035 #42 üzenetére
Ha kész, passzírozod, mixeled, illetve van bármi utómunka? Vagy csak megy a dunsztba?
Én legtöbbször vastag husú szilva paradicsomot főzök be, de mindenképp kóstolni kell hogy megfelelően érett legyen. Illetve ez engedi a legkevesebb levet, de jó a San Marzano vagy a Lucullus is. Ha épp megbolondult a mini koktél és fossa a termést, akkor meg jobb, iszonyat ízek jönnek ki, bár nagy a vízveszteség.
Sózni csak vége fele szoktam, ha elkészült, dunszt, termoládában. Szoktam rusztikust is csinálni, zöldfűszerest, persze friss zöldekkel. -
paljoc
tag
válasz
fragola.6035 #42 üzenetére
Ez nagyon nagy királyság, ha jó paradicsomot tudsz csinálni!👍 Ha akad egy üveg ami kofira cserélhető, kóstolnám, kivàncsi lennék rá.
-
fragola.6035
aktív tag
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035 #39 üzenetére
-
bbuffy
senior tag
válasz
fragola.6035 #39 üzenetére
.
-
MrSealRD
veterán
Jaa, egy sima pizza topik elfér amennyiben tényleg a hardcore vonalra meg rá...csak én a közben felvetődött kenyér sütés vonal miatt dobtam be...
A másik topikban már igencsak sok infó van a kovász vonalról is ami szintén a hardcore vonalat képviseli. Mind pizza mind kenyér témában. -
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035 #23 üzenetére
-
MrSealRD
veterán
Csak halkan szólok, hogy van egy [Főzőcskés] topikunk, aminek a topikgazdái eléggé rendben tartják az összefoglalót is és a kenyér sütés és a pizza sütés is markánsan jelen van...ráadásul nem lütyi-mütyi módokon... Ott is nagy az érdeklődés ezekre... Lehet érdemesebb volna oda bekapcsolódni ezzel.
-
bbuffy
senior tag
Gyáli úton a Metro mellett van egy igen fasza olasz árúk boltja, (Gusti), ott mindent megkapni egy jó pizzához.
Nem lehet kibővíteni pizza és kenyérre? Gondolom sokan sütnek kenyeret is. Nem lenne off téma.
-
bbuffy
senior tag
válasz
fragola.6035 #23 üzenetére
Hát ez eléggé csámpás lett.
-
adp
őstag
-
kozsy18
tag
Mondjuk igen, miért ne...
Bár mennyire macera belőle kiszedni egy nedvesebb tésztát? Nem esik össze nagyon?
Idő közben kedvet kaptam hozzá, ezért összedobtam egy bigát:
400g Barilla tipo "0", 50% hidratáció, 0,7g Paneangeli liofilizált élesztő.
A készítmény 48 órát tölt a hűtőben, majd hidratáció 75%-ra, még 0,7g élesztő, 8g só. Buciba formázás, az egyik szépen megsütődik, a másik pedig hétfőn ebédre. -
Xabi78
aktív tag
Én ma délelőtt raktam össze a pizzatésztát, 625g liszt, 400g víz (kávéhoz kevert, hehe), 1 g instant élesztő, 7g só.
Most a hűtőben várja a vasárnapi pizza estét.Tegnap megszületett az elhatározás, kelleni fog egy ooni fyra. Van valakinek ilyesmi?
Egyelőre nekem több kérdésem van, mint válaszom... -
CB
senior tag
De jó ötlet volt ez a topik!
Következő bevetésen én is fotózok. -
soldier2
őstag
Beszélhetnénk itt a kávéról. Szigorúan szürkében persze
Szégyenlem, de nálunk a feleségem a "pizzaszakács". Próbálkoztunk kovászos tésztákkal, de a vele járó macera (leginkább a nehezen nyújtható/formázható tészta) miatt visszatért az élesztős sütéshez. De ha lesznek jó receptek akkor ez változhat.
-
-
Szóval én vettem egy ilyen - G3ferrari néven is futó - elektromos csodát ünnepek előtt használtan 15e Ft-ért, hogy ha nincs kedvem begyújtani a kamadót 3-4 pizzáért, legyen mivel “bohóckodni”. Az eredmény meglepett! Símán tudja a ~ 400 °C-ot kb. 15 p alatt! Nyilván ízben elmarad a fatüzelésű sütőktől, de gyors megoldásnak jó!
-
adp
őstag
-
Csináljunk itt egy, az otthoni pizza készítést kimaxoló fórumot! Mirelit pizza off!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest