Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rickazoid
addikt
válasz
randras
üzenetére
Ez a SugarSynce ez hogy segíthetne? Arra találtam én is megoldást, hogy Androidról mentsem el, de hogy a Windows Mobile-ról hogy mentsem el úgy, hogy Android alatt használhassam, arra nem tudtam rájönni.
Illetve de, találtam több megoldást is, mindegyik szerint .xml fájlba kell kimentetni, majd egy programmal visszatöltetni. Ezzel csak az a baj, hogy 3 különböző backup programmal is csináltam mentést az sms-eimről, de nem találtam olyan androidos programot, ami tudná olvasni őket, pedig ezzel szórakozok már 2 órája. Egész egyszerűen nem találok semmi megoldást.
Én meg nem vagyok programozó, bőven nincs elég tudásom ahhoz, hogy egy ilyen programot megírjak.
Egyetlen programot találtam, ami elérhető mindkét platformra és elvileg csinál biztonsági mentést az sms-ekről is, de WM alatt ilyen opció mégse jelenik meg (lehet ezzel kényszerítik az embereket arra, hogy megvegyék), csak az e-mail meg egy halom rendszerbeállítás mentés. -
Rickazoid
addikt
Üdv!
Ez nem csak WM-es kérdés, de lényegében félig kapcsolódik ide..
kellene egy program, amivel el tudom menteni az sms-eimet és hívásnaplómat, majd egy másik program, amivel ezeket Android alatt fel tudom rakni, hogy ne vesszenek el, amikor átállok. Mindezt persze úgy, hogy az sms-eknél ne legyenek karakterkódolási hibák.
Mit tudtok javasolni? -
Rickazoid
addikt
válasz
randras
üzenetére
Nálam Skyfire megjeleníti őket, legalábbis megnéztem gyorsan ezt az oldalt és megjelent mindegyik, épp ahogy Firefox alatt. A Bolt 1.7 viszont fonetikusan írta ki őket (azt hiszem legalábbis, nagyon úgy nézett ki, bár fogalmam sincs, hogy kéne kiejteni vagy csak leírni őket fonetikusan).
Megjegyzem a Skyfire viszont hadilábon áll a PH!-s oldalakkal, gyakran be se tölti őket valamiért.
HTC TyTN és most épp a hivatalos HTC féle WM6.0 fut rajta. -
-
Rickazoid
addikt
válasz
kaller1
üzenetére
Hát.. majd ha megtanulok kellőképp angolul és lesz türelmem végigolvasni párszáz hsz-t, akkor megtudom, hogy melyik ROM bevált és melyikekkel vannak még gondok. Eddig csak átnéztem, hogy mit írnak róla, az első tucat hsz-t, ahol dícsérik, hogy tök jó és ígérik, hogy kipróbálják és a végét, ahol általában egész más problémák miatt írnak.
Eddig úgy tűnik csak ilyet fogtam ki. Bár a legutóbbi lehet jó lett volna, az egy naked ROM volt, azt hiszem valami SpringTime, de akkor jött elő a kikapcsolás utáni el nem indulás, azóta azt nem raktam vissza, időm sincs rá jelenleg.. A 6.0-k 6.1-ek többségében jók. -
Rickazoid
addikt
válasz
randras
üzenetére
Melyik ROM? És csak indulás után, vagy folyamatosan a használat mellett, ha bezár mindent? Nálam az eddig próbáltaknál vagy eleve nem volt több, vagy olyan egy-két óra után csökkent ennyire és sehogy nem voltam képes felszabadítani (a hibernate is csak 5-700 kB-okat szabadítgatott fel, de egyből "el is nyelte" valami), úgy meg ugye egyenlő azzal, hogy nincs is több.
-
Rickazoid
addikt
Tényleg.. nem lenne jó ötlet ezt a topikot "szétbontani" és létrehozni egy "Windows Phone topic"-ot, hogy ne keveredjenek? Mármint arra már egész más dolgok fognak vonatkozni, nyilván ha valakit arról érdekel egy probléma vagy újítás vagy van kérdése, nem kellene átnyálaznia egy halom WM6-os hsz-t.
Mindenesetre ha elfér, akkor itt is van.
-
Rickazoid
addikt
válasz
kaller1
üzenetére
Tag vagyok.. és már megtaláltam ott. Csak elsőre nem működött, mert egy sdhc.cab fájl után két .dll-t is felül kellett írni, majd egy certs.cab-et telepíteni.. de úgy nem ment nálam, végül kiderült, hogy csak az sdhc.cab-et kell telepíteni. Aztán megtaláltam a hivatalos WM6-ot, így most az van fent, az meg már nem igényli.
De Köszi!(#1094) KeNTaGoN
: eszerint nem sok, bár nincs megerősítve, én csak a 6.5.3-asról hallottam eddig hivatalosan.. de 6.6-ot is láttam már, az pl. egy főzött ROM.
Kellőképp erős gépre érdemes mondjuk a legfrissebbet felrakni, szerintem legalábbis. Én is használnék 6.5-öt a TyTN-öm, ha nem 4 MB RAM-ot hagyna csak szabadon. -
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid
üzenetére
Úgy tűnik nem ez a gond.
A csupasz rendszert használtam csak, egy-két programot raktam csak fel, de még csak a microSD-t se tettem be, mindössze az internetről töltöttem le közvetlenül, amit felraktam, de lefagy és onnantól csak a hard reset oldja meg, még a soft reset után se indul el többé. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid
üzenetére
Megint előjött, és megint volt telepítve program a Device Update-tel.. most ezt kihagyom, semmit nem rakok fel onnan, csak amiket már korábban is használtam.
Eszembe jutott viszont, hogy pár napja microSDHC kártyát használok, amit eredetileg nem támogat a TyTN, illetve csak 6.0-nál újabb, főzött ROM-mal. Okozhatja ez a problémát? -
Rickazoid
addikt
válasz
kaller1
üzenetére
Ajjj.. na majd este. Egyelőre felraktam a leggyakrabban használtakat, mert most kell, hogy használható legyen, mindenesetre megpróbáltam, többször is kikapcsoltam, nem jött elő, tehát szoftveres gond. Szerencsére. Ha lesz időm akkor megnézem így. Így utána gondolva nagyjából 6 program lehet, amit korábban vagy nem vagy más verzióval használtam, többségük a Device Update-ből származott most.
-
Rickazoid
addikt
Mi okozhat olyat, hogy kikapcsolás után nem tudom többé elindítani a PDA-mat, csak a hard reset segít? Főzött ROM alatt persze, de kettőnél is előjött, egyik 6.1 a másik 6.5. A soft reset működik, akkor semmi gond, de kikapcsolásnál már vége.
Valamelyik telepített programhoz lehet köze, mert amíg nem kezdem el telepítgetni a programjaimat, addig nincs gond, de korábban is ugyan azokat a programokat használtam, mint most, ráadásul felrakok vagy 20-at, nem igazán van kedvem egyenként megnézni, hogy melyiknél jön elő. Legutóbb a Start menü is elcsonkult. Okozhatja ezt a GSmart Plugin? Ez az egy új, amit eddig nem használtam. -
Rickazoid
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Akik eddig a WM-et favorizálták, szerintem se fogják szeretni ezeket az "újdonságokat", de lehet épp ezzel fogják mondjuk megszerezni azokat, akiknek van pénzük elég, de fogalmuk sincs arról, hogy op.rendszer, meg múltitászking, csak néznének, hogy ezek meg mik, viszont szeretik megvenni a legújabb, legmenőbb dolgokat. És nem lehet tudni, hogy nem-e épp a legmenőbb jelzőre pályáznak-e a WP-vel. Van nem egy olyan ismerősöm, akinek biztos vagyok, hogy bejönne ez a felület és csak emiatt megvenné, de persze ők messze vannak az ilyen hírektől. Megnézném, ahogy a MS pofára esik és az Android elárasztja a piacot, átvéve a vezetést, nagyon jót tenne a mobil eszközök fejlődésének, főleg szoftveres értelemben, de nyilván nem hülyék dolgoznak a MS-nál és van tervük. Eddig nem sikerült elbukniuk, pedig konkurencia mindig is volt, csak most ugye nagyobb a hangja, bár ha az utca egy szürke, tök átlag emberét megkérdezed, hogy mi az, hogy Android, lesz aki kapásból azt mondja, hogy egy robot, mert nemhogy a Google Android rendszert nem ismeri, a szó jelentését se tudja.
Lassan én is kezdem érezni, hogy a "népnek" a tök egyszerű dolgok kellenek, mert lustaságból akad bőven, érdeklődésből viszont nem sok van. Van, aki csak azért nem beszél velem egy hónapig, mert azt mondom a jelenlétében, hogy a Linux jó és emiatt olyan parasztnak tart, aki a közelébe se ér az ő magasan kvalifikált egójának, ráadásul nagyképűnek, hogy egy olyan bonyolult és átláthatatlan rendszerről beszélek, villogtatva, hogy én tanultam/tanulok informatikát. Ő a célcsoport egy tagja. Fogalma sincs, hogy mi az a Linux, azt se tudja, mi a különbség a kernel és a JavaScript között, de ugye nem is várja el tőle senki, hogy ezt tudja. -
Rickazoid
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
"Asztali fronton ne felejtsük el, a win 7 azzal hódított, h a vistánál is jobban mennek rajta az xp-s appok..."
És tényleg! De az még mindig ugyan az az op.rendszer, ehhez nagyjából az XP vs. Midori Project lenne hasonlítható, ha lenne valami belőle már.Szerintem a MS megirigyelte az Apple sikerét a szívatásaik ellenére és úgy döntött, követi az ő stratégiájukat. Nincs MultiTask, szigorú és esetenként lehet indokolatlan követelmények az OS-rel kapcsolatban, a Market-ükből meg azt tiltanak ki, amit csak akarnak, beleértve minden konkurens programot, mint mondjuk Fring, mert hisz minek használnál ilyesmit, ha van a világon Windows Live Messenger, de ez csak egy példa, lehet nem épp ez lesz az áldozat, ha egyáltalán készül WP verzió belőle.
Csináljanak új op.rendszer, csak tessék, manapság úgy is ez a divat. De ők nem a felhasználók kedvéért csinálták, még mielőtt valaki azt hinné. Ez egy b@szott nagy cég, és mint mindegyik, a profit az első. Ez a szempont csak, nem más. Ha úgy gondolkodunk, ahogy egy $ multimilliárdos tenné, lehet teljesen forradalmi és hihetetlenül logikus lépésnek tartanánk mindent.
Ennek ellenére egy év múlva szerintem olyan eladásaik lesznek, amilyenről senki nem álmodott. Hogy aztán hányan csalódnak és hányan nem és válik ezáltal a WP op.rendszerből sznobrendszer, azt már megbecsülni nem lehet. -
Rickazoid
addikt
A hogy-ra nem tudom a választ, de egyértelműen lehetséges. Nekem pl.: főzött ROM-om van, 6.5, és az szerepel ott, hogy van 6881394 MB RAM-om és 7602288 MB Flash-em, valamint 2081018976 színt jelenít meg. Egy TyTN-nél nem is lenne rossz. A többi rész vagy hiányzik, vagy hibás karakterkódolás szerűen jelenik meg.
-
Rickazoid
addikt
Hogy kell hardveres qwerty billentyűzettel visszapert ("\") írni? Amiket találtam (pl.: per, majd a sym megnyomása, per, majd a vörös pontot (ennek mi a neve?) nyomva a space, a per után a sym nyomva tartása mellett a space..) nem működnek. HTC TyTN, WM6.1.
Megjegyzem ez úgy jött elő, hogy egy a fájlrendszeren lévő html fájlt próbáltam megnyitni (korábban a SkyFire-hoz társítottam őket, de az ilyenkor folyton internetre akar kapcsolódni, így társítottam az IE-vel, ami ekkor egy végtelen ciklus előfordulásának valószínűségére hívta fel a figyelmet), de nem ment, csak villogott a címsor. Azt találtam, hogy egy kivételt kell hozzáadni "file://\" néven a kapcsolatok beállításainál. Persze ezt se lehet, mert átírja "file://\\*\"-re.
Erre esetleg megoldás? -
Rickazoid
addikt
Azon gondolkodtam, vajon lehetséges lenne-e egy bluetooth headset-et és egy fülhallgatót egyszerre csatlakoztatni úgy, hogy a zenelejátszás a fülhallgatón, a telefonálás pedig a BT headset-en történjen. Végül is csak egy program kéne, ami átvált egyikről a másikra, amikor hívás érkezik és vissza, amikor vége, de a kapcsolat mindkettővel megmarad.
Tulajdonképpen azért jutott ez eszembe, mert egy jobb minőségű sztereo BT headset legalább ötször drágább, mint egy megfelelő minőségű fülhallgató, headset-ből telefonálásra elég egy mono headset is, a vezetékesnek meg mindenfelé lifeg a mikrofonja, nem túl praktikus megoldás és nagyon kényelmetlen, ha egyáltalán lehet kapni érdemi minőségű darabot. Ráadásul nem merül olyan hamar a BT headset (meg gondolom a PDA se), ha csak telefonáláskor van használva, nem zenehallgatásra.
Létezik ilyen megoldás? -
Rickazoid
addikt
* Nincs Multi-Task támogatás. Az alkalmazások ezentúl szüneteltetve lesznek a háttérben, viszont az értesítések működni fognak
Hogy mi? Miért? És ha én a háttérben futtatni akarok egy programot, nem szüneteltetni? Ezt nem értem, de hülye ötlet, nagyon. Ennyire az iPhone-t akarják utánozni?
-
Rickazoid
addikt
Igen, ez feltűnt. Csupán kényelmetlen a ceruza nélküli használata, meg nagyon kellemetlen, hogy fehér a háttere... engem ez szimplán zavar. A toucflo-t nem telepítem, mivel olyankor nem tudom feloldani a képernyőzáramat a gesztusok miatt, ráadásul folyton olyan üzenetet nyitok meg az ujjammal, amit nem akarok.
De lehet most már kénytelen leszek kibírni, amíg összejön a pénz egy jóval fiatalabb eszközre.
Lényegében abbahagyom a keresést. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid
üzenetére
A WM Marketplace-en találtam egy SMS at Hand nevű programot, a leírás és a képernyőképek alapján jónak tűnt, de csiga lassú, hiányzik az a funkció, amit az egyik képernyőképen látni, valószínűleg ez abból adódik, hogy panaszkodik a .NET miatt, a 3.5 van fent, de azt kéri, hogy telepítsek minimum 2.0-ást, és persze nincs saját minimalizálási lehetősége, mint mondjuk a PocketCM-nek vagy az Inesoft Phone programoknak... egyszóval még egy program kihúzva. A poén meg, hogy Blackberry-re találtam olyat, ami pont jó lenne. Az is Handago-n van pedig (az SMS at Hand miatt átnéztem a Handago kínálatát), de nincs WM-ra.
Az alap Messaging lenne a leghasználhatóbb erre a célra?
-
Rickazoid
addikt
A számát se tudom, milyen gyakran jártam azon az oldalon, de nem is tudtam, hogy szoftverekkel is foglalkozik... megnézem.
Szerk.: olyan, amilyet keresek épp nincs, bár az Agenda Fusion érdekesen hangzik, azt megnézem, mit tud.
Akkor SMS manager-em még mindig nincs olyan, amilyet keresek.
-
Rickazoid
addikt
Úgy tűnik már csak egy dolog van hátra és teljesen sikerült testre szabni a Hermes-t.
Ami még kellene, az egy jó SMS és Contact manager program. Esetleg két külön program mindegyikre, amik integrálódnak a rendszerbe.A követelmények:
- Chat szerű sms nézet
- 3-4 MB-nál ne használjon többet a RAM-ból
- legyen "modern" a kinézete, ne fapados, arra ott a beépített
- új eseménykor automatikusan jöjjön előtérbe (ez csak jól jönne, de nem követelmény)
- a kapcsolatok nevének megjelenítése a WM megjelenítése alapján történjen, vagy módosítható legyen, konkrétan ki lehessen választani a File As-t (magyarul ha James T. Kirk néven van valaki elmentve, de a File As mezőbe a Jim van beírva, a Jim jelenjen meg a James vagy a James T. Kirk helyett)
- ha a beépített Messaging-et teljesen leváltja, kezelje az MMS-eket is.Amiket próbáltam és amiért nem feleltek meg:
- PocketCM - 7-8 MB-ot kiharap a RAM-ból és még így is lassú kicsit <- eddig ez a legjobb, amit láttam, ráadásul ingyenes. De túl sok memóriát eszik...
- iContact - nem kezeli az sms-t
- Vito SMS Chat - nincs File As szerinti megjelenítése
- Nektra CM - iszonyat lassú és az alap WM-be épített SMS programnak adja át az sms írást
- Inesoft Phone 5 - nincs chat-szerű SMS nézet, a Group By Caller esetén csak az utolsó jelenik meg és az alap WM-be épített SMS programnak adja át az sms írást. -
Rickazoid
addikt
Egy teljes napja a fejem verem szinte a falba a következő miatt:
A WM-es névjegyzékeim és naptáram szinkronizálása Linuxos (x86_64) Thunderbird és Sunbird között.
Amit próbáltam:
Synce, synce-kpm önmagában nem működik. OpenSynce egy zavaros, értelmezhetetlen zagyvalék az egész oldala, MultiSync elavult és nem telepíthető (AUR-ből próbálva nincs Makefile és nem látja a telepített libopensynce csomagot, illetve a libopensynce0-dev csomagot keresi, ami nem létezik); a főoldaláról letöltött legfrissebb (2004-es!, pedig egy 2009-es fórumon ajánlották) pedig a make kiadása után csak tekeri, tekeri a HDD-t, az egér szinte meg se moccan, alig reagál valamire a gép, vártam fél órát, de nem változott a helyzet, kimenet se volt, csak egy-két sor még a legelején. Ráadásul le sem áll, hiába adom ki a CTRL+C-t, hiába zárom be a terminált, csak kínozza tovább a notebookomat, csak a kikapcsolás segít.
FinchSync-hez internet kellene a telefonon is, Funambol túl bonyolult, ráadásul szintén hálózatot igényel.
Kerestem még egy csomót, minden féle-fajta fórumon olvastam erről, XDA-Developers oldalán is, de semmi használható, ráadásul a fórumok többsége elavult. Máshol is feltettem ezt a kérdést már, mindenhol ugyan azokat ajánlgatják, hiába írom le, hogy nem működik/nincs mobilnetem se WLAN-om és emiatt nem is fogok venni egyiket se.
Végre van adatkábelem, azon keresztül szeretném megoldani.Van erre bármi mód, ami tényleg működik, és most, 2010 elején, nem egyszer régen 2004-ben (MultiSync ugye)?
Még azt is megpróbáltam, hogy telepítettem egy Outlook-ot Windows-ra, azzal sikerült szinkronizálni (bár a naptárbejegyzéseket állandóan megduplázta, ami majd megőrjített, amire sikerült megcsinálnom, hogy csak egyszer szerepeljenek, illetve egy napnál csak egyszer), de amikor telepítettem a BirdieSynce-t, az nem volt képes szinkronizálni se a képeket a kapcsolatoknál, se a megjelenített név mezőt, a Thunderbird-del exportált névjegyzéket az Outlook nem tudja importálni (illetve csak a neveket, erre is kerestem megoldást, de csupa olyan dolgot találtam, ami Windows 7 Outlook 2007 párosnál nem működik, például profilok létrehozása, törölhetetlen Outlook címjegyzék törlése, nem létező fájlok törlése, stb) és fordítva, az Outlook-kal exportált névjegyzéket a Thunderbird nem tudja importálni, illetve csak hibásan, a lakcím mezőt berakja a mobilszámhoz, mást nem lát belőle.
-
Rickazoid
addikt
Hát ha kikapcsolna magától, azt gondolom észrevenném, mivel nem lenne bekapcsolva, újraindulásnál meg kérné a PIN kódot.
Kikapcsoltam és kivettem az akku-t egy 20 másodpercre.. minden beállítás megmaradt, tapasztalataim szerint egy teljesen lemerült belső elem esetén már ekkor elveszít mindent..
Szoftver hibában reménykedem, az orvosolható. Amúgy az első pár hétben hasonlót se csinált még, a tegnapi ActiveSync próbálkozás volt az első, amikor minden eltűnt belőle. Azóta egyszer próbáltam kábellel, de az meg nem működött egyáltalán.. nem is futott az ActiveSync.. okozhatta mégis az? -
Rickazoid
addikt
Valami nem ok. Már megint törlődött a teljes telefonkönyvem, ráadásul ezúttal hiába volt biztonsági mentésem, az sem állít vissza semmit.

Semmit nem csináltam, mióta hajnalban az utolsó kapcsolatot is beállítottam, egyetlen olyan programot se indítottam, ami ebbe belenyúlna, csupán volt egy lefagyás a kijelzőzár feloldása közben. Soft-reset és üres a telefonkönyv.
Ez nagyon nem tetszik nekem. -
-
Rickazoid
addikt
És tényleg. Bocsi, csak már megszoktam, hogy a .exe többsége ActiveSync-et igénylő telepítő. Egyébként működik, a későbbiekben rendszeressé teszem a használatát, ha akarok még kísérletezni a szinkronizálással, szükségem is lesz rá. Előbb kellett volna megpróbálnom.

Kezembe került viszont egy miniUSB-USB kábel, de nem működik a TyTN-öm vele, pedig elvileg épp olyan adatkábel, de csak a töltés működik róla, az is másodpercenként megszakad. Ezek a kínaiak... -
Rickazoid
addikt
Nem tudjátok, ha egy ActiveSync próbálkozás után ha nem találok semmilyen kapcsolatot a telefonkönyvemben, illetve a naptárban semmit, az visszahozható valahogy?
Arch Linux-szal próbáltam kapcsolatot teremteni a Synce nevű programon keresztül, a kapcsolat létrejött, de nem sikerült szinkronizálni, végül megszakítottam és most eltűntek.
-
Rickazoid
addikt
Egyelőre nem, viszont töröltem pár programot, volt pár soft reset és most működik, még a közvetlen microSD-re másolás is. Valami szoftveres problémája lesz.. kezd érni az a ROM frissítés, de még van időm meggondolni..
Viszont randras, erdoke: egyelőre nincs USB kábelem, így a WMDC-t igénylő programokat nem tudom telepíteni (a BT-t nem ismeri fel a Win7-re telepített szoftvere) -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid
üzenetére
Megoldottam a BT gondokat.
Azonban. Úgy tűnik a TyTN-öm nem igazán szereti ezt a fajta fájlátvitelt. Ha egy 2MB-os fájlt küldök át, elmenti és kész. De ha 9 MB-osat, átérés után miután megkérdezte, hogy elmetse-e, egy darabig gondolkodik, majd látszólag elmenti, azonban a fájl egyszerűen eltűnik. Ha aktív WM5Storage mellett másolom rá, akkor elmenti, de a kis belső memória miatt ekkor már nem tudok telepíteni rá egy 9 MB-os programot (illetve telepítve csak 4 MB helyet foglal), ami egyébként fontos, hogy a telefonon legyen. Ha viszont megpróbálom átmásolni a memóriakártyára, a TotalCommander szerint már létezik (minden mappában) és nem tudja felülírni, a fájlkezelő meg átmásolja, majd eltűnik a fájl. Megnéztem, hogy figyeltem a memória változását az átküldés közben, folyamatosan csökken, amíg át nem ér, de elmentés után eltűnik. Ha rámásolom, ott marad, de csak a belső memóriában és onnan se tudom a memóriakártyára másolni. USB kábelem nincs, az eredeti tulaj még mindig nem volt olyan kedves, hogy elküldje végre utólag, ha már egyszer kifelejtette a csomagból, nekem meg most az anyagi lehetőségeim korlátozva vannak, nem tudok csak azért USB kábelt venni, hogy megnézzem azzal működne-e, szerintem nem sérül meg a fájl átküldés közben, ergo USB-ről csak gyorsabb lenne de az eredményt nem kéne, hogy befolyásolja.
Korábban is tapasztaltam hasonlót, de 3-ból egyszer sikerrel jártam, most azonban egy tucat próbálkozás vezetett egy tucat kudarchoz.Mi lehet a problémája? Windows? Fájlrendszer? Memória? Bluetooth? Melyik a hibás és hogy derítem ki?
Ennyit a hibátlanul működő kifejezésről...
-
Rickazoid
addikt
A legközelebbi, amit erről olvastam egy konkurens oldalon, hogy a francia Presse Citron elismert tech bloggere szerint az LG már idén szeptemberben lehet kiad egy telefont vele, de persze ez szerintem semmit nem jelent.
erdoke & randras: most sikerült elszállnia a bluetooth kezelésnek Linux alatt is, de amint tudom kipróbálom ezeket és visszajelzek..
-
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid
üzenetére
Sajnos csak olyat találtam ami a születésnapot és évfordulót exportálja a naptárba, de az a .NET keretrendszert réginek tartja, amit viszont nem tudok frissíteni. Korábban már próbáltam, de nem találtam letölthető .cab fájlt hozzá (nem, ActiveSync nem jó), ráadásul mivel BT-n küldve (még mindig várok az USB kábelre) nem tudok a memóriakártyára menteni semmit, lehet értelmetlen lenne úgy is.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Egyrészt szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan telefonkönyv program (vagy valami kibővítés az alaphoz), ami nemcsak annyit tud, mint az alap, hanem tetszőleges mezőkkel (pl: névnap) is kibővíthető, illetve bele tud integrálódni a rendszerbe, lecserélve az eredetit.
Másrészt egy olyan megoldást is keresek, ami a telefonkönyvben lévő kapcsolatoknál eltárolt dátumokat importálni tudja a naptárba, illetve be lehet állítani rá, hogy milyen gyakran (évente főképp) ismétlődjön.
Jelenleg az SPM Mobile Shell megoldását használom, az az ismétlődést tudja, de importálni nem tud.
(egy olcsó Sony Ericsson telefonomnál volt ilyen megoldás, bár az csak a születésnapot tudta hozzáadni a naptárához. Amikor beírtam egy kapcsolathoz a születésnapot, megkérdezte, hozzá akarom-e adni a naptárbejegyzésekhez. Feltételezem létezik ilyen megoldás WM-re is, csak épp nem találom sehol, nem is tudom, hogy kéne rákeresnem, hogy biztosan ezt kapjam) -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid
üzenetére
Kíváncsi lettem viszont, van-e a chat nézetesre jobb lehetőség és találtam egy ingyeneset, a PocketCM Contact Manager-t. Nekem erre ez eléggé bejött.
A BT-s gondra pedig olvastam valahol, hogy a PDA megszakíthatja a kapcsolatot, amikor lezárja magát használaton kívül, ezt kikapcsoltam, de nem ez volt a probléma, enélkül se működik.
-
Rickazoid
addikt
Nem, mivel a fő rendszerem mindig valamelyik GNU/Linux, most épp Linux Mint, a Windows 7-esem meg van olyan kedves, hogy nem tudja elindítani a BT adóvevőmhöz kapott programot, a fizetős változata meg nem ismeri fel magát az eszközt, egyszóval használhatatlan. Windows-ra nincs is olyan program, ami képes lenne ezt kezelni. Az összes Linux viszont bármilyen egyéb program telepítése nélkül gond nélkül tudja használni, tehát a win-es driver lehet a gond. Úgy meg nem akarok megint venni egyet, hogy az se biztos, hogy működik.
A párbeszéd szerű megjelenítés jó, de hogy mért az a küldő van felül, aki karácsonykor küldött utoljára és mért alulról a 3. az, aki tegnap (pedig ő most az utolsó), azt már nem értem. Ráadásul fél órámba került megoldást találni, hogy keresztnév alapján lehessen rendezni a kontaktokat a telefonkönyvben, erre ez is vezetéknév alapján rendezi. Ez még a kisebbik gond, de jó lenne csak egy megoldást használni az üzenetek kezelésére, nem minden dologra mást és mást (mivel ennél ha véletlenül "á"-t írok be "à" helyett, nem szól, hogy így csak fele annyi karakter fér el egy sms-ben, eleve nem jelzi ki, hány karakternél járok). És ezért még pénzt kérnek? Ok, nyilván nem magyaroknak készült.
Erre marad a hagyományos írás, megjelenítésre meg az SBP Mobile Shell megoldása is megfelel, bár az a 3D-s nézegető Chat szerű megjelenítésben nagyon szép lenne.
-
Rickazoid
addikt
A +36 nem lesz kötelező, csak ajánlott, egyébként utánaolvasva megtaláltam, hogy módosítás után se fogja megjeleníteni a már eltárolt sms-eknél, a később érkezőknél viszont igen, küldettem is magamnak egy sms-t, ott már megjelent. Tehát ez a megoldás. Most írhatom át az összes számomat +36-ra. Egyébként az a program látom automatikusan elindul, amint egy sms beérkezik, így egy fokkal jobb, mintha nekem kéne indítani.
A baj csak az vele, hogy nem a legutoljára kapott sms feladóját hozza előre, legalábbis össze-vissza szerepelnek a feladók, pedig hasznos lenne egy ilyen program.Már csak a fájlküldésre lenne jó megoldást találni, sajnos a moBlue nem működik, a telefonom figyelmen kívül hagyja és a belső memóriába ment (illetve akar menteni) minden beérkező fájlt, tehát küldeni se tudok nagyobbat rá. Ha USB-n is előjön ez, nem tudom mit fogok csinálni, nincs sok kedvem folyton kiszedni a memóriakártyát, belerakni egy adapterbe majd a notebookomba. ROM frissítés orvosolhatja?
-
Rickazoid
addikt
Ez kiírja, bár elég lassan indul és nem küszöböli ki, hogy el kelljen indítanom egy programot, hogy megnézzem az sms-t.
Az is eszembe jutott, hogy talán az "zavarja össze", hogy +36-tal küldi a szolgáltató, a telefonban meg 06-tal vannak beírva, de egyrészt a fényképet (már amelyikhez van) megjeleníti hozzá az SPB Mobile Shell 3D Message Viewer-e, a nevet viszont +36-ra módosított számmal se. Kerestem hozzá beállítást is, de nincs ilyesmi. -
Rickazoid
addikt
Üdv!
Azt hogy tudom elérni WM6 alatt, hogy telefonszám helyett a telefonkönyvben eltárolt név jelenjen meg? Próbáltam keresni, de mindenféle névre és telefonszámra vonatkozó dolgot találtam, ilyet viszont nem. Kivéve egyetlen programot, WM5-re, az xda-developers oldalán, de az ennél nem működik. Nagyon zavaró, fejből csak egy-két telefonszámot tudok, de a megjelenő sms-nél csak a telefonszámot látom, nem is tudom kitalálni néha, ki írta. Számomra érthetetlen, hogy egy operációs rendszerrel rendelkező telefonos PDA (a kulcsszó a PDA) nem tud alapból olyat, mint egy zárt rendszerű pár ezer forintos telefon.
Illetve még egy.. a WM5Storage programmal tudom csak elérni BT-on keresztül (adatkábelem egyelőre nincs), hogy mass storage módban látható legyen a sztg számára, de csak akkor működik így a másolás a PDA-mra, ha a belső memóriára másolok, ha a memóriakártyára, akkor a fájl az átérés után csak pár másodpercig létezik, mérete nincs, majd eltűnik. Erre mi lehet a magyarázat? Ha a belső memóriából másolok bármit a memóriakártyára, ott marad, telepíteni is gond nélkül tudok rá.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Remélem jó helyen kérdezem. Most használok először WM-es gépet, HTC TyTN-t két hete, WM6 (3.54.255.3) fut rajta. Észrevettem egy olyat, hogy kivétel nélkül minden nap 23:59-kor kikapcsol a billentyű-/kijelzőzár és bekapcsol a kijelző. Ez nagyon szokatlan számomra. Normális az ilyesmi?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest