Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
Reset-elni hogy lehet?
Kipróbálom, mert minden hatástalan eddig.hol találom ezeket a beállításokat: mit szinkronizáljon le, hova szinkronizálja le, mi legyen megosztott mappa és mi nem

Illetve: Bal oldalon a gyors elérés alatt látható két onedrive izé (nem tudom mi a neve, mert nem meghajtó).

Miért van kettő? Eleve így hozta létre, de zavar. A felső átdob az alsóba ha ráklikkelek.
-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Én ezzel a kék szirmos jelöléssel még nem találkoztam...
Nincs jobb ötletem, mint szétnézni a mappa tulajdonságai között, illetve ellenőrizni, hogy nem maradt-e benne valami bújkáló file, ami keresztbe tesz a törlésnek.
Ötletelés: feltelepíteni a Onedrive alkalmazást, ráereszteni erre a mappára, aztán resetelni, leválasztani, áthelyezni a célmappár és újra resetelni.
Az fordulhat még elő, hogy belekeveresett a szórásba olyan file (és ez nem ritka eset, nálam volt pár tízezer...), aminek nem vagy a tulajdonosa, illetve nincs rajta írási/olvasási jogosultságod. Ha ilyen van az érintett könyvtárban, azt onnan ismered fel, hogy meg sem tudod nyitni, nemhogy törölni. Ha találsz ilyet, akkor át kell venned a tulajdonjogát, aztán feljogosítani magadat a írására, aztán már törölheted.
MaCS
-
gordonfreemN
addikt
töröltem a progit, de semmi.
Irásvédett, már próbáltam, de visszaállítja. Hatástalan. Komolyan, nem értem miért kell ezt ilyen nem kézenfekvőre csinálni...
Kicsit feltolták a vérnyomásom egy órával ezelőtt, ezért is nehezen tudok most agyalni, bocsi.
+1 probléma ami ide kapcsolódik:

Kereteztem pirossal a onedrive webfelületén hogy mely mappák szinkronizációjára nem lenne szükségem. Leválasztottam a fiókot, töröltem a onedrive-ot, ez mégis ott maradt, láthatóan aktív a szinkron, mert ott a kékkel jelölt kis izé ikon.
-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
És ha törlöd magát a Onedrive programot?
A mappa tulajdonságaiban nincs valami furcsaság, ami megsúgná, hogy mi fogja?
MaCS
-
gordonfreemN
addikt
Igen, ilyesmi a gond.
Az a baj, a tököm se tudja ezeket az elnevezéseket és most nincs is agyam erre, van más.
De, amikor feltelepítettem a onedrive-ot, létrehozta ezt a mappát, amit a c-re akart első körben de átirányítottam ide:
Nos, mégse itt szeretném használni. De hiába törlöm le a onedrive-ot és választom le előtte a fiókot, nem tudom törölni ezt a mappát. Ez pedig kikészít, hogy így köti az ebet a karóhoz.
-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
A jelek szerint az a gond, hogy magát az Asztalt szinkronizáltattad vele -- bár nem tudom, hogy ezzel mi a baja. Lehet, hogy az NTFS-linkeléssel akad össze valami.
Ugyan ilyen problémával még találkoztam (ellát a OneDrive más problémákkal bőven...), de megpróbálkoznék a következővel:
1. Onedrive uninstall, akkor nem tud semmit blokkolni, rendezném a dolgoz, aztán jöhet vissza, vagy
2. áthelyezném az Asztalt, aztán legfeljebb vissza. (Én mondjuk elsők között költöztetem ki az alapmappákat a C-meghajtóról...)MaCS
-
gordonfreemN
addikt
Na igen, számítottam erre. Akkor koncentráljunk a problémára előbb. Tehát telepítettem a onedrive alkalmazást. Kérdezte, hova tegye a szinkronizált mappát, melyet megadtam neki.
Majd kiderült, ott nem jó. De ide már betett egy onedrive mappát. Ezt hogy tudom innen kitörölni? Nem engedi. Fiók leválasztással is ott marad a mappa.
Egyszóval szeretnék egy olyan alapbeállításba visszajutni, mintha soha nem látott volna a gép onedrive asztali appot. -
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem igazán értem a problémádat.
A OneDrive egyetlen mappát szinkronizál, és azon belül akár fájlonként megadható (magában a fájlkezelőben), hogy on-line legyen vagy a gépen tartsa-e. A legegyszerűbben beállítható rendszerben.
Ha leválasztod a fiókodat és újracsatlakoztatod, akkor simán megadhatod neki a beállítás során azt a mappát, amelyiket csak akarod.
MaCS
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Agyhalál ez a cucc, mármint a UI az valami borzalom.
Természetesen bekapcsoltam az asztal stb biztonsági mentését. Nem sikerült kikapcsolni, ezért töröltem az egész onedrive-ot a gépről. Maradt egy onedrive mappa rossz helyre adtam meg a szinkronizálást. Ezt hogyan tudom törölni?
És ha újrakezdeném, tanácsot kérnék: egyetlen word dokumentumot szeretnék szerkeszteni a gépről, de legyen felhőbe mentve. A fájlt nem a onedriveból szeretném lehívni, legyen a gépen csak a felhőbe szinkronizálja folyamatosan. Van erre a retentő bonyolult feladatra valami megoldás?Átlátható mappaszerkezetet szeretnék, de a onedrive élből úgy hoz létre megosztásokat és szinkronizálásokat, mint egy sztrókos háborús hős. Ha nem érted, mi is lenne a pontos feladat, na ez az én bajom is. Nem értem mit miért csinál a onedrive. Azt szeretném, ha látnám a sajátgépben (ez a gép újjabban) a mappát amiben a word fájl van. Onnan megnyitom és szerkesztem.
-
Visormail
addikt
-
Qtyii
aktív tag
lehet olyat hogy van a rendszer c meghajtón (ssd)
és
van egy merevlemez 2 meghajtóra partícionálva (HDD)
A HDD tartalmát ki lehet választani szinkronizálni onedriveba????, tehát mindent akarok biztonsági mentésbe -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Google alatt a Takeout lehetőséggel lehet biztonsági mentést készíteni, akár egyszeri manuális kiválasztással, akár automatikusan, ismétlődő formában a kiválasztott Google termékekről.
Ugyanezt miként tudom Microsoft környezetben, O365 előfizetés termékeihez kapcsolódóan megtenni?Köszönettel várom visszajelzésetek.
zsoltip -
törölt tag
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Az előző képernyőképeden ott van, hogy megpróbáltad megszűntetni a windows asztal mappa szinkronizációját. Valószínűleg azt kellene most is.
-
Kis Tigris
tag
válasz
üzenetére
Oké, de "asztal" mappa nincs a legördülő listában

Lehet hogy most sikerült: az "asztali gép mellől sikerült a pipát kivenni a legördülő segítségével. S eltűnt a "fizikai mappábó" az "asztal" mappa. Mindjárt megnézem a laptopon, mi a helyzet

Amúgy ha az egyik eszközön letiltom valamelyik mappát, a másik eszközön se fog látszani? -
törölt tag
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Nyisd le a nyíllal ahogy a képernyőképemen van, és úgy vedd ki a pipát.
-
Kis Tigris
tag
-
törölt tag
válasz
Kis Tigris
üzenetére
PC, onedrive beállításai
[kép] -
törölt tag
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Asztal mappa szinkronizálását kell kikapcsolni.
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok, hátha tudtok segíteni:
asztali számítógépen be van kapcsolva az Ondrive, mobilról tartalmak gyors oda-vissza másolása miatt. Most vettem egy laptopot, azon Win11 fut.
Na már most: bejelentkeztem a laptopon is az Ondrive-ba. Erre az asztali számítógép összes ikonjával teleszórta nekem a laptop asztalát
Ha meg törlöm őket, törlődnek az asztali gép asztaláról is
A meghajtón lévő tartalmakkal szintén ezt csinálja. Valahogy egybe szinkronizálja a két gépet :/
Van erre valami megoldás? Hogy mindkét gép csak azt lássa, amit az Ondrive tárhelyre felrakok. Csak az legyen a közös pontjuk... -
Memora
senior tag
Most próbálgatom, érdekes, de írásvédettnek mutatja a mappát, így nem tudom használni, és nem tudom, hogy lehet az írásvédettséget megszüntetni, mert nem lehet kivenni a pipát a rubrikából (szürke)?
-
-
Memora
senior tag
Sziasztok!
Van valami normális, emberi mód arra, hogy egyik OneDrive fiókból egy másikba (mindkettő saját, csak az egyik be lesz zárva 1 hónap múlva) átmásoljak fájlokat? Pl: egyszerűen egy megosztott linkről beemelni az új fiókba a file-okat, mint más, normális, használható felhőszolgáltatásoknál?
Az agyonkomplikált "Microsoft Power Automate-sablon" nekem nem csinál semmit (csináltam folyamatot, a másolási irány is jó, tesztelés: semmi, csak érthetetlen üzenetek), használható tutorial nincs hozzá, és egyébként sem fogom napokig tanulni a működését egy egyszerű művelet miatt, akkor inkább letöltöm, majd újra feltöltöm egyesével a file-okat... -
Visormail
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Én az otthoni gépemről felszinkronizáltam egy mappát a céges onedriveba és a céges gépemen meg letöltötte szépen helyi másolatként. Mondjuk fordítva még nem próbáltam.
-
válasz
Visormail
üzenetére
Szia!
Köszönöm! Mivel ez a kliens hibaüzenete, logikusnak tűnt, hogy abban keressem a megoldást, illetve a leírás is megemlíthette volna, hogy a webes felületen kotorásszak.
Mindegy, minden úgy van beállítva, ahogy a leírásban, mégsem működik. Valószínűleg csak céges tartományon belüli gépre engedi, ami persze érthető. Csak így meg használjak egy másik alkalmazást, hogy szinkronizáljak az otthoni meg a céges gépemmel? Azt meg szintén nem lehet ugye. Csak ez az itt feltöltöm, ott letöltöm megoldás elég sz@r már így 2022-ben.
-
Visormail
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Szia!
A felhő ikonod csak egy kliensprogram. A leírás a webes felületről beszél. Bejelentkezel a onedrive oldalán, nekem a cégesben a bal alsó sarokban van a "Vissza a klasszikus Onedrive-ra" felirat, onnan megvan minden amit ír.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
"Sajnáljuk, a OneDrive most nem tudja felvenni a mappát"
Milyen hasznos, informatív hibaüzenet... De legalább empatikus.MaCS
-
Hali!
Szenvedek a céges tartalom szinkronizálásával, a mappa kiválasztásakor ez van:
"Sajnáljuk, a OneDrive most nem tudja felvenni a mappát"
A magán gond nélkül működik. Próbáltam volna EZT a megoldást, de ott elakadtam, hogy "A tár klasszikus nézetében". Milyen tár? Hol? Nincs fiók felvéve, egy felhő ikonom van az óra mellett, azt ennyi.Lehet egyébként, hogy a céges fiókban van letiltva, hogy a gépre lehessen menteni?
Előre is köszi!
-
togvau
senior tag
új korlátlan tárhelyet keresek a gugli helyett, ami tud megfelelő sebességeket, mert majdnem duplázták az árat, meg amúgy is egyre jobban utálom azt a céget is.
Onedrive-nál megint csak cégesben van ilyen (guglinál is).
Ez a OneDrive Vállalati verzió (2. csomag) néz ki egész jól, de ott van a * a korlátlan tárhelynél, hogy csak 5 felhasználótól korlátlan... Mivel cég nincs, és nem is lesz (gugliba is kitalát céget írtam), ezért ez off nekem?
Ki ügyeskedik ilyennel? -
-
merqree
őstag
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Még nem tudom ez vagy a másik érintett program topic a jó hely az alábbi kérdésre:
iPone-ról a Microsoft OneDrive-ba csak a hagyományos fényképek kerülnek automatikusan feltöltésre, más, pl portré fotók nem.
Kézzel feltöltögetni eléggé macerás….
Mindenből a legfrissebb van fent.
Van ötlet a megoldásra?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Megpróbálkozok ezzel a [CloudBeats] -el, úgy tűnik ezzel működik (egy felhővel az ingyenesben is). Persze jobb lett volna a samsung sajátjával, hiszen az az alapértelmezett, ahogy rádugom a fülest, az már fel is ugrik, hogy folytassam a lejátszást.
-
Visormail
addikt
válasz
goldister
üzenetére
Üdv! Samsung mobilon előfizetéssel be vagyok lépve a onedrive app-ba, szinkronizációt bekapcsolom, letöltetem az adott zene mappát, de nem kérdezi, hogy hová akarom és utólag sem lehet beállítani útvonalat. A letöltött zenéket egyáltalán nem lehet megtalálni, így a samsung zenelejátszóban sem tudom betallózni.
Utánakeresve azt találtam, hogy valami felhasználó elől elzárt spéci helyre teszi.
Meg Groove Music meg Play Zene (Google Play Music) amik már megszűntek.
Tényleg nincs semmi értelmes megoldás, hogy a szinkronban tartott zenemappát le lehessen játszani?
-
A Onedrive-kliensem pár napja azzal örvendeztet meg, hogy van 902 módosításom folyamatban.
Sokéves tapasztalataim szerint ennek immáron sokadszorra is az lehet az oka, hogy valahol belegabalyodott a Windows a fájljogosultságokba, és valahogy számára tiltott fájlok keletkeztek.
De hogy a fenébe' tudom megtalálni ezeket a függőben levő fájlokat? Eddig mindig simán ment a zöld állapotjelző pöttyök segítségével, de jelenleg az összes Onedrive-mappám zölden világít, mintha minden szinkronban lenne...
Köszönettel: MaCS
-
Sziasztok! Frissen telepitettem a laptopom, bejelentkeztem a onedrive-ba, és véletlenül rányomtam, hogy szinkronizálja az asztalt, dokumentumokat és a képeket. A beállításokban megpróbáltam kiszedni a szinkronizálást, de azt mondta, hogy nem engedi mert az asztal rendszermappa. Nem szeretném, hogy azt szinkronizálja. Marad az újratelepítés, vagy van más lehetőség is?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
PC-n win7. Ide is szinkronizal onedrive. Viszont most jelezte a PC hogy nem fér el. C: meghajtora van beállítva oda mentette idaig de elfogyott. Hogy tudom masik meghajtora valo mentedt/szinkronizalast beallitani hogy ne vesszen el semmi? -
t420s
aktív tag
üdv!
tudja vki hogy vonhatom vissza az onedrive premium 100 GB előfizetést? A base free "csomagra"?
-
batagy
őstag
A második kérdésem, hogy mi a különbség a szinkronizáció módjában aközött, hogy:
1) Létrehozok a symlinket a OneDrive lokál mappában, ami egy külső mappára mutat, azaz:
mklink /j "%UserProfile%\OneDrive\Munka" "C:\Munka"2) Vagy, a OneDrive -> Settings -> Backup -> Manage Backup alatt látható mappák szinkronizálásában. Továbbá, azt sem értem, hogy ide hogyan lehet felvenni új külső mappát.
Céges Enterprise OneDrive-ról beszélek amúgy. -
batagy
őstag
Sziasztok!
A OneDrive szinkronizáció státuszának nyomonkövetésére van esetleg valami külső ingyenes program?
Tehát például, sok fájl vagy nagy méretű fájlok esetén, lehessen látni a szinkronizáció
állapotát százalékban (méret), hátralévő fájlok számát (esetleg azt is melyik fájl van még hátra) és hogy mennyi még a hátralévő idő.Köszönet!
-
oszkarfincs
aktív tag
Sziasztok,
van arra valamilyen trükk, hogy a OneDrive Fényképek funkciója csak egy meghatározott mappára működjön? A "Megjelenített fényképek forrása" szűrőt megtaláltam, de ez nem érvényes a címkékre, keresőre és hely (gps lokáció) alapú szűrésre. Most sajnos minden létező képfájlt behúz oda, összekeverve a munka, személyes, hobbi, privát képeimet.
A másik, hogy azt vettem észre, hogy az androidos app egyáltalán nem kezeli a hely (gps lokáció) adatokat. Nem jeleníti meg, nem lehet rá szűrni stb. Azért fura, mert az iOS app-ban és a böngészőben meg ott vannak. Ennek mi lehet az oka?
Kimondottan a fényképeim hatékonyabb kezelése miatt fizetnék elő a nagyobb csomagra, de ezek miatt erősen hezitálok. -
Volt nekem is ilyen kalandom velük.
Azt hozták ki, hogy a gépem túl régi, vegyek újat. Mondtam, hogy egyrészt eddig a OneDrive is hasított, másrészt meg az elavult gépemen minden más szolgáltatás, köztük a konkurens felhők is rendes sebességgel mennek.
Erre mondták, hogy ez nem számít, mert túl régi a gépem, úgyhogy nem is tudnak foglalkozni a problémámmal...
MaCS
-
Sziasztok, meghülyült a webes onedrive-om, állandóan név szerint rendeződik, és ha átállítom, akkor is visszaáll. Találkozott valaki ilyennel?
-
norbertoth
senior tag
Köszi a helpet!
-
BigManus
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Szia!
Ha jól tudom, bizonyos ideig tárolják a cuccaidat.
XBox mentések sem fognak menni, nem lesz tárhelyed. -
norbertoth
senior tag
Sziasztok!
Választ keresek egy kérdésemre; ha valami folytán megszűnne a onedrive előfizetésem, akkor mondjuk ha az 1TB-ból 400GB foglalt képekkel és videókkal, akkor eltűnik azaz törlődik minden?!
Illetve ilyen esetben ha nem maradna további helyem rajta, akkor az xbox mentéseimnek sem lenne további hely? Felvételt egy gameplay-ről sem tudnék csinálni gondolom. Milyen hátrányok érhetnek ilyenkor?
köszönöm a válaszaitokat!
-
escsé
tag
Restart és a fent leírt folyamat újra lejátszása eredményt hozott. Elég béna, de egyszerűen megoldódott. Töröltem volna a fentit, de már késő...
-
escsé
tag
Sziasztok!
"Nem naprakész a személyes tár" hibát ad a OD. Az javasolja, hogy a legutóbbi módosítások szinkronizálásához oldjam fel a tárat.
Ezt megteszem. Leszinkronizál a kis felhő nem jelez aktivitást. Bezárom és megint előröl kezdi a "Nem naprakész a személyes tár"-ral.
Tudtok valami megoldást rá? -
takyka77
tag
Sziasztok!
Feleségem MS fiókján zárolták a Onedrive-ot, valószínűleg azért mert nem is használta. A Onedrivera ha belép azt látjuk, hogy 2021.november 18-ig kellett volna a zárolást feloldani.
Most viszont ha a "Fiók zárolásának feloldása" gombra kattintunk csak annyit ír, hogy "Hiba történt".
Mi lehet a probléma?
-
Akkor megkerülő manőver: ki lehet mozgatni az inkriminált mappák tartalmát egy Onedrive-on kívüli mappába, így aztán gyorsan lefut a szinkronizálás.
Vagy tehermentesíteni a Onedrive-ot.
Az Asztalt és társait meg nem mindig okos dolog a Onedrive-ban tartani. Én ki is menekítetten onnan ideje korán - a Sync alá...

MaCS
-
tvamos
nagyúr
Az a probléma, hogy a "onedrive" mappán belül is létrejöttek a desktop, meg pictures mappák, és gőzöm sincs, hogy mikor mit hova ment, de a szinkronizalast nem hajlando törölni, amig a szinkronizálás meg nem történt, de az meg ne tud befejeződni, mert nincs elég hely.
-
Az ő gépén az érintett könyvtárat kiveszed a szinkronizálandók közül, majd törlöd a nem kívánt tartalmát. Már ha arra gondoltál, hogy az ő gépén hogyan tudsz tárhelyet felszabadítani.
Bár nem igazán értem, hogy hogyan jött létre ez a helyzet, de nem is az én dolgom... Csak érdemes odafigyelni, hogy mik szinkronizálódnak, ha már így ő is intézheti a Te adataid sorsát.
MaCS
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van egy onedrive fiokom, es veletlen bekapcsoltam a szinkronizalast a fiam (Windows 10) szamitogepen, es most tele van a gep az en fenykepeimmel. Hogy tudnam ezt a tarhelyet felszabaditani az o gepen ugyesen? Tudnatok segiteni? -
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
Az Office 365-hez volt régebben 1TB tárhely az Onedriven. Az Office 365 lemondtam, de az Onedriven volt fent sok fényképem de most már nem érem el mivel csak 5GB a tárhely. Valahogy viszza lehetne szerezni a fényképeket? -
kalasz
tag
Üdvözlet mintenkinek!
Érdeklődnék, hogy egy gmail-es és egy hotmail-es onedrive fiókot miként lehet szinkronizálni? Tudom, hogy láma kérdés de nekem kinai.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
malystryx
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. 4 napja vettem egy előfizetést a microsoft.hu oldalon egy 100 GB Standalone csomag képében. Minden működött, rendben volt, de ma reggel jött egy e-mail amiben megerősítést kért a vásárlásról. Végigmentem rajta, és lett még egy előfizetésem (le is vonta újra), de ahogy látom, ezúttal a webes 365 felületre. Ha le akarom mondani, akkor a 11.04-es előfizetést szüntetné meg. A kezelésben tisztán látszik hogy 2 előfizetésem van 2 külön rendelés számon. A microsoft-os oldalon látszik hogy mennyi van lefoglalva már belőle, de a webes OD-on teljes tárhely áll rendelkezésre.
Írjak a support-nak gondolom, de fogalmam sincs hol lehetne közvetlenül írni, mert ide-oda irányít és mindenféle segítséget akar felajánlani. Tudnátok segíteni ebben? Köszi előre is.
-
A OneDrive ismét elgondolkodtató figyelmességgel örvendeztetett meg.
Az tűnt fel, hogy a notebookom bejelentette, hogy betelt a háttértár, holott még sok tíz GB-nak szabadnak kellett lennie.
Mint kiderült, a OneDrive mappám hízott meg több száz gigabyte-tal.
Ez a remek szolgáltatás ugyanis kb. öt évre visszamenőleg (!!!) állított helyre törölt fájlokat, több tízezres számban!!!
A dolog elég jól követhető, mivel ismét megcsodálhatom a pl. a 2016 év eleji villanyóraállásokat -- amelyeket Excelbe írás után azonnal törlök --, illetve töménytelen véletlenül ellőtt, elrontott, duplázott fotó, videó és egyéb, anno pár nap után törölt fájl is ismét itt élvezhető. Márpedig most szépen ciklikusan minden hónap végére dátumozva itt vannak.
Azon túl, hogy ez most gigantikus szívás, hiszen egy szelektált könyvtárszerkezetet töltött fel szeméttel, roppan elgondolkodtató, hogy mégis honnan szedte elő a MS a hosszú évekkel ezelőtt törölt fájljaimat.
MaCS
-
törölt tag
Ha van még kvóta a megosztható usereket illetően. Akkor arra a notira csináljatok másik MS accountot. Így annak is lesz OD backup-ja, viszont nem keverednek a dolgok. Egy két doksit vagy fájlt meg meg tudtok osztani egymás közt.
(Gondolom MS365 családi csomagról van szó) -
McJoker
tag
-
McJoker
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, faterom OneDriveot használ, hogy elérje bárhonnan a dolgait (én is vele dolgozom, én is elérem otthonról akárhonnan stb.), ezzel nincs is baj. Most viszont új windows 10-et raktam az asztali gépére, nemsokára meg is jelentek az asztali gép windows asztalán, a laptopján lévő windows asztali fileok. Ha törlöm az asztali gépről akkor nyilván ugrik a laptop asztaljáról is... Hol a francba lehet kikapcsolni, hogy ne szinkronizálja össze a két gépet ami ugyanabba a fiókba van bejelentkezve? Marha idegesítő...
Köszi előre is a segítséget! -
Winner_hun
félisten
Néha nem tölti fel a képeket, akkor ránézek, és szinte kivétel nélkül ez fogad:
Nincs bekapcsolva a kameráról való feltöltés.
Fotói és videói automatikus biztonsági mentéséhez kapcsolja be a Feltöltés kameráról funkciót.
Rámegyek a bekapcsolásra, de automatikusan kikapcsol. Miért? Android 11.
-
törölt tag
Működik az irányom biztos, mert ha a Letöltések mappában új állomány keletkezik, az OD egyből felhúzza. A státusz jelentés meg fontos lenne. Azt akkor máshogy csinálom meg, linkelés nélkül.
Az OD-ben csinálok egy Letöltések mappát, abba beleirányítom a böngészőket. A meglévő állományt átteszem az OD-be. Az asztalra meg csinálok egy parancsikont erre a mappára. Mert igazából innen nyitogatják. Az origi user/letöltéseket meg törlöm, helyére szintén egy parancs ikon. Ámbár a két parancs ikon helyett lehet symlink is akár.
A lényeg, hogy minden legyen szinkronban és minden állapotot lásson a user. -
válasz
üzenetére
Lehet, hogy már nincs jelentősége az iránynak. Jó pár éve a OneDrive még nem igazán szerette az NTFS-linkeket, ezért láttam jobbnak a mappájából kifelé linkelni.
A státuszjelzés sajnos nem triviális, hogy átmenjen a linken, sőt, csoda lenne, ha átmenne. Ez a szolgáltatás más szinten működik, ezért kizárólag magában a OneDrive által figyelt mappában működik.

MaCS
-
törölt tag
Pont fordítva csináltam meg. :-)
Letöltések mappán>>Pic link source, majd az OD mappában>Drop As>Symbolic link. Létre jött a link, el is kezdett szinkronizálni. Fel ment minden. Ami zavar egy picit, hogy a Letöltések mappát megnyitom. Abban a fájloknál nem látszik, hogy az OD szinkronizálta volna (felhőcske vagy pipa ikonka).
Viszont, ha az OD mappában klikkelek a linkre, akkor már úgy nyílik a Letöltések mappa, hogy minden fájl mellett ott az OD ikonka.
Ez amiatt van, fordított logikával kéne csinálnom? Elsőre úgy gondolom, hogy a linkelendő mappa majd a cél helyen a link.Ha a Te javaslatod szerint csinálom. Akkor kell egy Letöltések mappa az OD mappába és annak a forrását symlinkeljem a Letöltések mappába?
-
válasz
üzenetére
Oké, a lényeg, hogy alapvetően tudod, hogy miről is van szó -- bár a részletek azért egy kicsit összetettebbek (Symbolic Link, Junction, Hardlink és ezek származékai...). A fő, hogy a Windows / OneDrive NTFS-en már jól kezeli ezeket, az LSE pedig nagyon jó felületet ad hozzá.
Javaslat: én a OneDrive mappából linkelek kifelé...
MaCS
-
törölt tag
Szükség lesz a linkelésre is, mert kellene a letöltések és videók mappa is. Minden más felszinkronizálódott. Nekem csak annyi rémlik linuxból, hogy talán nekem most a szoftlink nekem elég lenne. A linkelt könyvtár a helyén marad, a tartalma meg csak hivatkozás a célmappába. Jogok öröklése és allokáció kezelésében különbözik a hardlink. Nem tudom, passz.
-
törölt tag
-
válasz
üzenetére
Igen, sajnos még mindig egy csomó szinkronizálásszolgáltató hiányossága az, hogy kizárólag a saját könyvtárával hajlandó foglalkozni.
Bizarr módon a MS is ilyen...
A megoldás az NTFS-linkelés. Nálam ősidők óta így megy a Sky/OneDrive.
Az ajánlott GUI-program hozzá (feltételezem, nem akarsz parancssorban matatni) a LinkShellExtention. Ezzel simán egérhúzogatással megodhatod a dolgot és remek tutorialja van a weboldalon.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

2x LOL