- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visormail
addikt
válasz
gordonfreemN #855 üzenetére
Nekem itt van a listában a magán és a céges fióknál is. Nem tudom nálad akkor hova lett, lehet a szervezet letiltotta? Bár ez nem tűnik túl valószínűnek, legalábbis nem látok benne logikát.
-
Visormail
addikt
válasz
gordonfreemN #853 üzenetére
Klikk a onedrive kliens ikonjára az óra mellett, fogaskerék, beállítások, mappák kiválasztása, itt be tudod pipálni a megosztott-at.
-
válasz
gordonfreemN #851 üzenetére
Az ő saját Onedrive mappájában kellene megjelennie.
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #848 üzenetére
Nálunk a családban határozottan így működik: mindenki látja a megosztott mappát a sajátjai között.
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #845 üzenetére
5 menüponttal feljebb: onedrive ikon mellett Megosztás szöveg.
-
válasz
gordonfreemN #845 üzenetére
fentről a harmadik? megosztás?
-
válasz
gordonfreemN #843 üzenetére
Jobb kattintás a mappára -> Onedrive -> megosztás.
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #815 üzenetére
Ezt biztosra nem tudom, de kipróbálom. De a státuszikonok (telezöld, ürez zöld, felhőcske) megmutatják. Az üres zöld jelzi azt, hogy felaszabadítanád a lemezterületet, de éppen mégis le van töltve -- és szerintem így is marad. Eddig legalábbis elég sok üres zöldet láttam már hosszú távon is maradni.
MaCS
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #814 üzenetére
Eddig úgy néz ki ez megoldotta, a mappát sikerült eltűntetni, az ujat pedig beállítani.
Egy kérdés még: Ha belépek ebbe a mappába (amiben látom a onedrive fájljaimat) és megnyitok egy videót, majd írja, hogy videó letöltése, megnézem, ezután a videó már a helyi gépen is tárolódik, vagy marad a felhőben, csak ideiglenesen töltötte le?
-
válasz
gordonfreemN #812 üzenetére
Nézd meg a mappa tulajdonságainál, hogy miért nem tudod törölni! Vélhetően valami NTFS-linkelési ügy lesz ott.
Az, hogy kinek mennyire jó, az igények és szerencse kérdése. Én legfőképpen azért használom, mert a család gépein felhasználónként 1-1 TB tárat biztosít, ami azért jól használható szolgáltatás még úgy is, hogy van más szolgáltatónál is bőven terabyte-nyi tárhelyem.
Mivel az ismeretségi kör tucatnyi windowsos gépét felügyelem, és kivétel nélkül mindegyiken használatban van a OneDrive, kijelenthetem, hogy egyáltalán nem egy problémás szoftver, kaotikusnak meg végképp nem nevezném, sőt, kifejezetten átlátható a rendszere. Van amiben butább az elvártnál, de van,amiben jobb. A context menüs állapotbeállítás például hatalmas nagy könnyebbség a többiekhez képest.
Vannak gyengeségei és típusos hibái, de olyan jelenséggel, mint ami Nálad jelentkezik, csak egyszer találkoztam, elég régen. Akkor konkrétan egy hardveres eredetű fájlrendszersérülés előzte meg, ami nem a program hibája.
Adatvesztés még nem fordult elő a látókörömben (szemben más programokkal), sőt, ellenkezőleg: éppen a fájlok többszöröződése fordul elő rendszeresen, jóval ritkábban nem kívánt fájlok megjelenése. Magyarán a hibaeredetű törlés ellen nagyon jól védett a program, tehát, amint az elvárható, nem a fájl eltűnése alapján töröl, hanem kifejezetten a törlési parancs észlelése alapján.
Amit viszont sem a Onedrive, sem a többi szinkronizáló program nem tud tolerálni, az az, amikor vele konkurrens módon, a háta mögött történnek fájlműveletek. De ilyenkor rendszerint hibára fut, még ha a hibaüzenetei nem is túl informatívak. Illetve ilyenkor jöhetnek a korlátozott elérhetőségű fájlok (bár ez inkább a Windows működésének a következménye, egyébként jó okkal) és a fantomok.
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #810 üzenetére
Nálam időnként az Asztal ikonja duplázódik meg, de én simán csak törölni szoktam a jövevényt. De ilyet nem merek senkinek sem ajánlani.
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #808 üzenetére
A resettel semmi sem törlődik, csak újraindul a szinkronizálás. Nézd meg az állapotjelentést, és hagyd végigfutni.
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #806 üzenetére
Csak Nálad csinált valamit unortodox módon.
Voltaképpen az egyik legkezelhetőbb szinkronizáló program, az integráltsága sokat dob rajta.
Csak egy kicsit túl kézenfekvőnek tartja az alapbeállításait, de ez csak rövid távú kényelmetlenség.
A két bejegyzés "Tulajdonságok" ablaka azonos helyre mutat?
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #804 üzenetére
Akkor nagy kalappal a következő hetekhez!
Én egy kicsit mindkettő...
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #802 üzenetére
Igen, éppen az imént írtam le.
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #800 üzenetére
Reset: %localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset
Hogy mi és hova: A Onedrive két mappa között szinkronizál, magyarán a számítógépeden egyetlen mappát tudsz kijelölni erre a célra. Ez a válasz a "hová"-ra.
Ezt a célmappát a csatlakoztatáskor tudod meghatározni, már leírtam.Az, hogy ezen belül mit, azt a Beállítások/Fiók/Mappák kiválasztása menüpontban határozhatod meg.
A Hogyant pedig úgy, hogy először is, a beállításokban legyen bekapcsolva a Szinkronizálás és biztonsági mentés > Speciális beállítások > Igény szerinti fájlok kapcsoló. Ez teszi lehetővé, hogy a szinkronizált almappák és fájlok jobbgombos menüjében megjelenjen a lehetőség, hogy az adott fájl vagy almappa töltődjön is le és szinkronizálódjon, vagy elég, ha csak on-line látod és igény esetén töltődik le.
Azt, hogy miért van két bejegyzésed, nem tudom, de magától ilyet nem csinál. Gyanítom, hogy a kísérletezés során gubancolódott össze. Nézd meg a tulajdonságaikat, hogy kiderüljön, hogy azonosak-e!
MaCS
ÓE: tanár vagy diák? -
válasz
gordonfreemN #798 üzenetére
Én ezzel a kék szirmos jelöléssel még nem találkoztam...
Nincs jobb ötletem, mint szétnézni a mappa tulajdonságai között, illetve ellenőrizni, hogy nem maradt-e benne valami bújkáló file, ami keresztbe tesz a törlésnek.
Ötletelés: feltelepíteni a Onedrive alkalmazást, ráereszteni erre a mappára, aztán resetelni, leválasztani, áthelyezni a célmappár és újra resetelni.
Az fordulhat még elő, hogy belekeveresett a szórásba olyan file (és ez nem ritka eset, nálam volt pár tízezer...), aminek nem vagy a tulajdonosa, illetve nincs rajta írási/olvasási jogosultságod. Ha ilyen van az érintett könyvtárban, azt onnan ismered fel, hogy meg sem tudod nyitni, nemhogy törölni. Ha találsz ilyet, akkor át kell venned a tulajdonjogát, aztán feljogosítani magadat a írására, aztán már törölheted.
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #796 üzenetére
És ha törlöd magát a Onedrive programot?
A mappa tulajdonságaiban nincs valami furcsaság, ami megsúgná, hogy mi fogja?
MaCS
-
válasz
gordonfreemN #794 üzenetére
A jelek szerint az a gond, hogy magát az Asztalt szinkronizáltattad vele -- bár nem tudom, hogy ezzel mi a baja. Lehet, hogy az NTFS-linkeléssel akad össze valami.
Ugyan ilyen problémával még találkoztam (ellát a OneDrive más problémákkal bőven...), de megpróbálkoznék a következővel:
1. Onedrive uninstall, akkor nem tud semmit blokkolni, rendezném a dolgoz, aztán jöhet vissza, vagy
2. áthelyezném az Asztalt, aztán legfeljebb vissza. (Én mondjuk elsők között költöztetem ki az alapmappákat a C-meghajtóról...)MaCS
-
válasz
gordonfreemN #792 üzenetére
Nem igazán értem a problémádat.
A OneDrive egyetlen mappát szinkronizál, és azon belül akár fájlonként megadható (magában a fájlkezelőben), hogy on-line legyen vagy a gépen tartsa-e. A legegyszerűbben beállítható rendszerben.
Ha leválasztod a fiókodat és újracsatlakoztatod, akkor simán megadhatod neki a beállítás során azt a mappát, amelyiket csak akarod.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged