Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
westlake #3294 üzenetére
Igen, minden stimmel, dev csatorna, registry kulcsok is megvannak.
Írtam a build topikjába is, de még nem reagáltak rá. Csak a CPU nem kompatibilis, TPM, minden más OK, mégsem jön semmilyen új build, a troubleshooter lefuttatása után már jelzi a Windows Insider Programnál, hogy van új build, de az Update nem talál semmit. Az összes WU troubleshootert végignyomtam, volt reinstall azon keresztül, ott szépen felrakta újra az előző buildet, de most azon sem lehetett frissíteni, csak ha kézzel felteszem az MSU packaget.Most már tényleg megpróbálom az ISO-ból az inplace upgradet, bár az meg elméletileg ugyanaz, mint amit a WU reinstall néven csinál, de meglátom, hátha.
Tiszta teleptést nincs kedvem csinálni egy több éves stabil rendszernél (még ha dev build, akkor sem). -
AssAssynn
addikt
válasz
westlake #3253 üzenetére
Hidd el, az elején még nem volt lehetséges frissíteni, aztán egy ponton túl jött be, és kínálta fel, hogy már lehet. Talán először egy fél éve, vagy éve... nem emlékszem már. De az kérdésem nem is ez volt, ha megnézed.
"A kérdésem, hogy ha felfrissítem 11-re, akkor lassabb lesz a gépem? Melyik a gyorsabb op rendszer a 10, vagy a 11?" -
AssAssynn
addikt
válasz
westlake #3249 üzenetére
Pár éve amikor jött a hír a 11-ről, magam futtattam le a tesztet, és kiírta, hogy nem lehet frissíteni majd. El is engedtem. Aztán jött a cikk, hogy a Microsoft változtatott, és azóta rendszeresen, amikor indítom a gépet bedobja, hogy frissítsem 11-re, szóval az első állításod nem igaz.
A másodikhoz pedig annyit, hogy a Win11 topikból irányítottak ide: lásd. -
westlake
félisten
válasz
westlake #3160 üzenetére
Ja, hogy az konkrétan a 26236-as build-re vonatkozott, nem pedig az egész Canary csatornára.
Announcing Windows 11 Insider Preview Build 26241 (Canary Channel)
-
vlevi
nagyúr
válasz
westlake #3155 üzenetére
Volt egy ilyen hír pár napja.
Gondok vannak a Windows 11 24H2 frissítőcsomagjával, visszavonta a Microsoft a Release Preview csatornáról - iPon.hu
Akkor ezek szerint sikerült gyorsan meggyógyítani? -
BiP
nagyúr
válasz
westlake #3153 üzenetére
Persze, ezekkel tisztában vagyok, a bevezetés óta követem az insider programot, csak a szokatlan szóhasználatod kavar meg mostanában. (meg hogy bekeverednek a public release-ek az insider témába, így elsőre nem esik le, hogy arra gondolsz). Meg én se vagyok már friss.
Abban igazat adok, hogy bizonyos szempontból érdekes a Win10 béta, hiszen már leírtuk, hogy lecsengett, aztán a semmiből mégis lett egy új beta channel, szóval izgalmas téma, másfelelől meg mégiscsak egy előző oprendszer.
Kit melyik része vonz az insider programnak.
Én meg csak azt furcsálltam, hogy most össze-vissza kavarnak a buildekkel/csatornákkal, mint pl. az, 24H2-ből hogy előbb jött RP, nem is volt belőle beta. Szokatlan húzás. Ez meg emiatt érdekes. -
BiP
nagyúr
válasz
westlake #3151 üzenetére
Igen, félreértettem. Hiszen 10-ből jött béta, 11-ből nem, azt hittem, azt hiányolod. De most már értem, mire gondoltál "külön" béta alatt, tehát RP release nélküli, béta only buildet.
Egyébként miért olyan fontos, hogy legyen a 24H2-ből is béta?
Pont annyira, minthogy "külön" béta legyen Win10-ből
Nem "fontos", csak örültem volna. Furcsa, hogy RP jött már belőle (van még Canary (most ez akar lenni a default? vagy megint nem értem a terminológiát) és Dev build is), de közben béta meg nincs. Csak furcsállottam.Az tárolós szerverem RP-ra van állítva, oda megjött a 24H2. A desktop gépem meg Béta, azon meg emiatt régebbi build van, az még 23H2-es.
Ha Win10 különálló bétát lehet "hiányolni", akkor sima 24H2 bétát is, nem? -
válasz
westlake #3137 üzenetére
Rájöttek, hogy sikerült olyan követelményeket állítani a W11-nek, hogy a vállalati gépek nagy részét nem lehet frissíteni, hardvert meg egyre kevesebben cserélnek csak az OS miatt, irodai munkára már rég túllépte az elegendő számítási kapacitást még a zsebszámológép is, főleg ha SSD-t teszel a rendszer alá?
Költői kérdés volt persze.
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake #3139 üzenetére
Semmi újdonság nincs abban, amit leírtál.
Nem is akartam megváltani a világot. Csupán a blogbejegyzésből emeltem ki pár elemet, ami érdekes lehet abból a szempontból, hogy bár nyitottak egy új beta csatornát Win10-re, ami tényleg meglepő újdonság, ettől még a többi rész mégsem változik.This will allow us to try out new features for Windows 10, version 22H2, with Insiders before releasing them to all Windows 10 customers.
the Canary or Dev Channels [...] are only for Windows 11 Insider Preview builds.
The Windows 10 end of support date of October 14, 2025, is unchanged. Joining the Beta Channel on your Windows 10 PC does not change that.
A blogpostban 2025-öt írnak a legutolsó Win10-ről, a 22H2-ről, én is 2025-ről tudtam. [MS Lifecycle]
Persze van olyan Win10, ami 2032 jan.13-án jár le, az IoT Enterprise LTSC 21H2 [Windows 10 current versions by servicing option] , [Ending Support in 2032] , de én nem erre gondoltam, és a beta csatorna sem erről szól. -
BiP
nagyúr
-
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3114 üzenetére
2022 decembere óta az összes béta build filenevében benne van, hogy: RELEASE_SVC_BETAFLT_PROD1
A 26120.461 fileneve meg:
26120.461.240425-1812.GE_RELEASE_SVC_BETAFLT_PROD1
Sosem fordult még elő, hogy Dev csatornás telepítő neve ilyen legyen. A Canary és a Dev egységesen PRERELEASE szokott lenni. Gondolom azért Dev csatorna, mert nincs két Beta. A béta ugye jelenleg a 22635.3570. Szóval a 26120.461 is egy béta kiadás. -
westlake
félisten
válasz
westlake #3103 üzenetére
Még mindig nem tudom hova tenni a dolgot. Nem gondolom, hogy valami feature lenne, mivel nem visszafelé kompatibilis, mint ahogy egyébként lennie kellene. 26200.5001-nél is fennáll (még) a dolog. Viszont arra rájöttem, hogy onnantól, hogy az új rendszerrel bármilyen fájlrendszerrel leformázom az adathordozót, már működik mindenhol, sőt ismét formázhatom a régi rendszerben, már működik az újban. Olyan, mintha meg kellene ismertetni az új rendszerrel az eszközt, de ugye ez hülyeség.
-
vlevi
nagyúr
válasz
westlake #3103 üzenetére
Nekem van egy Orico 2.5"-es külső HDD házam, ami sokáig tökéletesen működött, de egyszer, pár éve, valamelyik W10 frissítés óta csak usb2-be dugva tudom használni. Usb3-ba dugva csak villog rajta szaporan a LED, de nem jelenik meg a meghajtó.
Természetesen minden más helyen működik (androidos tv-be dugva, Linux alatt, stb...) csak Windows 10,11 alatt nem.
Pedig már gép csere is volt, intelrol amd-re váltottam, a rendszer is új, mert az insider preview -t néha nulláról újra szoktam telepíteni. -
-
válasz
westlake #3082 üzenetére
Fontos, aki vissza akarna menni Canary-ról Dev-re, most teheti meg:
The Canary and Dev Channels receiving the same builds is only temporary. During the times in which the Canary and Dev Channels are on the same builds (e.g. Build 26052), the window is open for Insiders in the Canary Channel to switch to the Dev Channel. At some point in the future, the Canary Channel will jump to higher build numbers and the window will be closed.
-
BiP
nagyúr
-
válasz
westlake #2951 üzenetére
Szerintem a Dev szolgál majd a hosszabb távú tesztelésre, a Canary meg a rövidre, ha valami átmegy az utóbbi szűrőjén, azt áttolják Devbe. Lehet ezzel akarják elkerülni a minden egyes végleges frissítéskor előkerülő nagyobb kritikus hibákat
Írja is a blog post:
The Canary Channel is going to be the place to preview platform changes that require longer-lead time before getting released to customers. -
válasz
westlake #2949 üzenetére
Ahogy értelmeztem:
Canary = régi Dev, kísérleti funkciók, kernel, platform változások, dokumentáció nélkül, néha blog post, stabilitás gyenge vagy nincs
Dev = kb. régi Dev nagyobb stabilitással, itt fogják a hosszútávon valamelyik kiadásba kerülő (vagy nem kerülő) dolgokat teszteltetni, stabilitás közepes
Beta = végleges cuccok tesztelése, MS validálva, stabilitás jó
Release Preview = végleges működő funkciók tesztje, üzleti felhasználóknak is, stabilitás "teljes"Canary buildek elvileg gyakoribbak lesznek, Dev nem biztos, hogy jön minden héten, RP meg eddig se volt túl sok, csak release előtt pár build.
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake #2887 üzenetére
pang a topic, szerintem elfér.
Ilyen alapon felesleges az insider feedbacket használni, mert előbb-utóbb megoldódik vagy találsz rá workaroundot, ha nem annyira fontos, akkor meg úgyis mindegy.Itt Insider verziókról van szó, és ez issue, hogy nem megy fel a következő build magától.
És most már azt is tudjuk, hogy globális a dolog.
Nincs komoly vergődés, mindenki tegyen belátása szerint. (vár, vagy frissíti manuálisan) -
válasz
westlake #2860 üzenetére
Sosem tudom elfogadni a counteractive - erre sajnos nincs szép magyar szó - hozzáállást, legyen szó bármiről, de főleg egy fejlesztésről. Annyira kiváló új feature a drag-n-drop letiltása, annak ellenére, hogy a felhasználók igen jelentős többsége utálja, hogy menjen ki, aztán majd valahogy visszahackeljük valamikor. Nem találom a normális emberi logikát sehol ebben.
You may also notice that it is not possible to drag and drop or rearrange your system tray icons with this change. We heard your feedback on this change earlier this year and are working to address this in a future Insider Preview build.
-
-
pzstm
Topikgazda
-
-
válasz
westlake #2824 üzenetére
Lejöttem az Insiderből, most ezen vagyok:
Most vissza kellene mennem rá? Illetve ha igen ez csak a beta csatornán frissülne erre, mert a DEV nem érdekel, igazából csak az, a GA verzió kapja meg a legfrissebb build-et security update-el, és az, hogy amikor nyilvánosan mindenki számára elérhetővé teszik akkor ne kelljen újrahúznom, mert véletlen lejött valami olyan build, ami majd csak 23H2 néven lesz egyszer
?
-
lafaty80
addikt
válasz
westlake #2810 üzenetére
Én ezen vagyok:
Ezt látom, ha rámegyek:
Kipróbáltam #2816GoodSpeed registry törlését is, de semmi hatása, érdekes.
Egyébként pubg-nál jelentkezik egyedül a gond, eddig ment a játék/os együtt, most valamiért nem indul el. Játék oldalon mindent is kipróbáltam megtettem, most még talán egy win reinstall lehetne, de csak azért nem tenném meg.
Mondjuk úgy nyugodtabb lennék, ha ilyen gondja lenne másnál is insider alatt -
-
-
-
válasz
westlake #2761 üzenetére
As a result of feedback from Windows Insiders, we have decided to disable the changes to the system tray introduced in Build 22581 for now. The system tray and specifically the “Show hidden icons” flyout will now function the same way it did with the original release of Windows 11, including the ability to rearrange icons in the flyout.
Na végre.
-
-
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake #2601 üzenetére
Nem minden internal build jut el oda, hogy kimenjen publikusba. De ma este (elvégre csütörtök van) jöhetne update preview, de ha más nem, akkor igen, a 12-ei patch kedden jöhetne valami.
A beta meg RP csatornát még nem állították át, úgyhogy az update-ek jöhetnek oda előzetesként
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Gyermek PC játékok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest