- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezt én már régen elengedtem. Úgy oldottam meg HDD lemezek lehúzva és csak két SSD. Meg fogod kapni, hogy nem a Windows hibája és user error és hasonló kifogások. Nálam amit Win8 nem ébresztett, ugyanaz a konfignál a Win10 folyton. Friss telepítéskor is, tehát 3rd party program kizárva. Amire jutottam netes kutakodás alapján gyakori probléma, és amit megfigyeltem Windows Update, Áruház frissítés, Defender stb. rendszerfolyamatok ébresztgetik.
-
King Unique
titán
Honnan tudod, hogy a Windows 10 ébreszti fel mindig - pl. üresjáratban az automatikus karbantartás - mindig és nem valamilyen 3rd party program intéz hozzáférést a lemezhez, akár pl. a HDS, AIDA vagy más hasonló? + Ha készenléti módban van a HDD és a fájlkezelő meg van nyitva, ott tallózva a tartalma, vagy feladatkezelő/egyéb programban lemezinfók lekérdezve, akkor annyira nem meglepő, ha felpörög.
Aztán ha teljesen üres a HDD és még partíciók sincsenek rajta, azaz nincsen aktívan használva, akkor nem teljesen világos miért van egyáltalán csatlakoztatva a PC-ben.Ilyenkor adja magát a leválasztás (lehúzás), vagy akár a BIOS/UEFI-ben az adott port/lemez letiltása, stb. + Ha van ott Hot Plug opció, akkor a SATA hot swap képességet kihasználva akár a működő Windows alatt is leválasztható, eltávolítható, újracsatlakoztatható a HDD.
A felpörgések/leállások számának értéke közvetlenül nem befolyásolja a HDD állapotát, írja a SMART, illetve pl. a HDS is. Persze elvileg a sok felpörgés/leállás a mechanikát hosszabb távon igénybe veheti, de itt azért rövid idő alatt a több 1000 / 10 000 ilyen művelet mondható kritikusnak, meg az sem mindegy milyen HDD, a 2,5"-osok pláne bírják a strapát, lásd pl. a 62 ezres példát. -
Cs1csó
titán
Semmi megoldás nincs rá. Legalábbis valós. Van pár kockázatos pl. a HotSwap
Vagy valami hasonló megoldás.
Ennél még az is jobb, ha inkább nem engeded alvóba a HDD-t, a folyamatos üzem kevésbé nyírja a HDD-t mint a ki- bekapcsolás, felpörgés/leállás.
Talán zajban is jobb, a folyamatos mint a felpörgés. -
quailstorm
félisten
Én még 1607 alatt használtam ezt legutoljára. nem tudom most megy-e.
Amúgy meg mindenki figyelmébe ajánlom a WUMT-ot.
Ez egy külső front-end a Windows Update-hez. XP alatt nem kell miatta az IE. W10 alatt meg az XP-s IE-nél is 20-szor rosszabb UWP-s nem kell.
Valamiért nekem nem volt angol, de felraktam egy teljes angol inis csomagot a wumtból ide: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest