- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
Sikerült kikapcsolni a modern standby-t, itt a leírás, a végén. Vissza tudtam hozni az összes megszokott beállítást a Balanced módban és a többi powerplant is (High perf, Ultimate, Power saver). Egyelőre nem látok semmilyen működési anomáliát, sleep működik rendben, a scripttel beállított képernyő dimmelés is.
-
movax
őstag
Az egyik win10-es gépemen 6 éve nincs store, app is alig, remekül működik companion appok nélkül. Igaz, régebbi intel, az még a régi Intel Control Panellel megy (mondjuk az még működik is viszonylag rendben, az utód Command Centerrel ellentétben).
De pl. a Dellnek van saját verziós, önálló telepítős Intel Graphics Command Centere, ez rendben látja mindkét gpu-t. Ilyenkor arra kell vigyázni, hogy ha nem állítod le, a Store automatikusan frissíti az Intel szar verziójára, ami viszont ki sem tudja írni a két gpu adatait. -
bepken
veterán
dehogy hiszti
ez egy sok éves laptop, amit a napokban sikerült újra életre kelteni (alkatrészt vadásztam bele jó ideig) és most szülők fogják tovább használni, mivel én azóta PC-n vagyok.
az MS fiókot pedig természetesen én használom továbbra is a saját PC-n (XboxPass miatt leginkább)
tehát csak amiatt merült fel bennem, hogy nem problémás e a dolog, hogy laptopon kvázi most nem vagyok bejelentkezve abba az MS fiókba, amihez egyébként hozzá van kötve a sok évvel ezelőtt laptopon aktivált kulcs. értsd: nem fog e majd rinyálni később?
-
Desy
tag
Erről jutott eszembe...
Sok helyen már a 10GB-s hálózat az alap. (nem magyar... nyilván)
Többnyire a kínálatban 2.5-ös eszközök kaphatók. A magyarok sokfelé a 30MB-s hálózat előnyeit domborítgatják... miközben az már annyira elavult, akár a windows 3.11 hálózati rendszerei.Megnézted már a magyar műholdas internet ár / érték arányát!? Jobb mint a cirkusz.
...mármint jobban megmosolyogtató mint a porondon vergődő bohócruhás attrakciói.A levetett kabát jó mert olcsó vagy ingyenes.... de ki fizet egy koszos és büdös kabátért!?
-
törölt tag
Hát igen, ezeket emelték ki újdonságként:
Adding WPA3 H2E standards support for enhanced Wi-Fi security
Windows Hello for Business introduces a new deployment method called cloud trust to support simplified passwordless deployments and achieve a deploy-to-run state within a few minutes
GPU compute support in the Windows Subsystem for Linux (WSL) and Azure IoT Edge for Linux on Windows (EFLOW) deployments for machine learning and other compute intensive workflows
Az égvilágon semmi otthoni user számára, általánosan használatban nincs nagy javítás és újítás.
-
-
-
-
-
-
Danecay
addikt
Szia!
Nem változtattam jelszót, meg semmi ilyesmi, de lényeg, hogy az automatikus bejelentkezés tiltását, majd újra beállítását követően megszűnt a probléma
Ezek a #138695-ban látható Defenderes és Ashampoo-s felhasználókra, vajon mennyire lehet szükség? Úgy értem ha törlöm azokat, akkor az befolyásolja a programok működését? Az Ashampoo-s felhasználó nyilván nem, mert az egyéni telepítés, de a Defender-es, ahol a Defender ami egy alapértelmezett program, másnál is jelen van?
-
Bkrisz9
őstag
Itt már megvan minden. Jelszó nélküli a fiók, ha böngészőben be akarok jelentkezni akkor jön is az értesítés a telefonomra, flottul működik. A gépen bekapcsoláskor viszont továbbra is jelszót/pin-t kér.
Tehát a fiók már be van állítva csak azt az opciót nem találom, hogy gépen is ez legyen a bejelentkezés módja. A windows hello-s opciók nem elérhetőek nálam ezért váltanám ki a telefon biometrikus azonosítójával (face id). -
jencsikdani
tag
Megcsináltam elvileg, de tegnap óta nincs internet az egész faluba szóval még nem tudom lett-e változás de szerintem nem. A ram is csak pár óráig volt jó mostmár megint cserélgetnem kell szóval szerintem az alaplapom fáradt el. Esetleg alaplap tesztelésre van valamilyen program ami kiirja ha van valami hibája?
-
jencsikdani
tag
Memtest - et lefutattam nem dobott errort se a CPU ra de a ramra. És én úgy értelmeztem amit írtál hogy a hálókártya drivert ha letöltöm ott a zip fájlba van egy inf. Fájl de nekem csak az exe fájl van amivel feltelepitem a drivert. Én értelmeztem rosszul vagy nekem nem jó valami?
kicsit szar lett a minősége de a lényeg az látszik.
-
Panthera
őstag
Köszi, akkor arra kell rájönnöm, hogy a billentyűkombináció miért késik.
...
Ez egy általános probléma, amire nincs tutit megoldás. [link] A Windows először megkérdezi a futó programokat, hogy ez az ő billentyűkombinációjuk-e, ezért telik időbe.
A "SysMain"-t kellene letiltani, ameddig nem indul újra, ez is segít, azt írják (egyelőre nem találtam meg, hogy ezt hol lehet).
ApplicationHost.exe - ezt kilőttem a feladatkezelőben, egyelőre ez megoldotta, kérdés, hogy meddig. -
tirszin
senior tag
Persze, kvázi folyamatosan dolgoznak a gépen, nehéz összeegyeztetni, ezért kell, hogy a háttérben, egy másik felhasználóként be lehessen lépni.
@King Unique átnézem majd. De mint írtam, a Registry Editor-ban létrehozva NoAutoUpdate kulcsot vagy az "AUOptions"-t, nekem sosem működött. Win Pro-n, a gpedit-tel viszont igen. -
Okes igazad van de ha a tesztverzioba tesztelgetik az nem cel vagy konkret jovokep hianyaban tortenik. Ad-hoc reklamteszt..? Csak mert gondolom raernek a fejlesztok oszt' hobbibol.
Meg a tizest se tudom kezelni, mi lesz velem tizenegyessel?
Nem megyek a topikjaba mert nem tudok mit mondani, nincs, nem hasznalom a beta verziot sem. Talan nem olyan off igy, szerintem.sokan vannak hasonloan es az atallaskor tuti ittis-ottis lesznek vegyes temak.
-
Legutolsó soroddal maximálisan egyetértek.
A mini PC gyárilag előtelepített W10-el került hozzám egyébként, gratula a driverek megíróinak, ügyesek voltak. Cenovo márka (márka...?) nevű egyébként, de kb. 3 évet ment egyhuzamba és még mindig működik úgyhogy kiskínaiak előt le a kalappal.
-
Köszi a pozitív hozzáállást.
Ez a "Nálam pedig nemm így működik " ez tényleg jó válasz, bármire.
Mondd meg miért megy alvóba amikor:
És ez van 2016 óta.
De szerintem rájöttem.
Ez egy Z8300 alapú, eredetileg Androidra tervezett mini PC, amolyan TV okosító amire utálag hegesztettek Win10-et, olyan driverei vannak hogy életemben nem láttam ilyeneket. Le is mentttem mindet mert ezt egy Win újratelepítésnél lebányászni a netről, egyenlő e lehetetlennel. A mostani pár hónapos Win reinstallnál az egész eszközkezelp ordíttott a sárga felkiáltójelektől, és a Win nem talált sefolldrivereket.
A biosa is teli van Androidra utaló menüpontokkal.
És ez szerintem nem tud csak alvást, mint amikor egy telefont, tabletet lezárok.
Aztán ébresztem.
Ez akkor miért gányolás...? -
"Ha a telód rossz kézbe kerül, akkor annak annyi? Kemény vagy
"
Az igaz hogy az ismerőseim telefonszáma így kikerülhet, bár nagy csapás nem éri őket, a fél világ tudja a közösségi oldalakról.
Google mentes a telefonom, ezért banki app nincs, a fiókom és bármi velem kapcsolatos az nincs benne. Ami így megy rajta egy Viber és egy FB Lite app. A többi semleges, térkép, navigáció, mp3 playarek, videoplayer, böngészők, pár offline játék .
A Galériám üres. Buta okostelefon.
A teló meg ér 4-5ezret, és mindig van rajta 2000Ft feltöltés. hát vigyék.
"Ki a fene akar mégegyet kattintani vagy enterezni hogy eltűnjön az a reflektorfényes szép háttérkép? Minek az egyáltalán?
Most kapaszkodj: van olyan, hogy több user használ(hat) egy gépet, és nem jó ha egymás sessionjében matatnak."
Ez természetes de én eddig és most is 1darab user esetét mondtam.
"Az alapkoncepció hibás Redmondba
Mármint, hogy alapvetően nem single user modeban fut a windows? Érdekes elgondolás, valaki igazán szólhatna nekik"
Hm hát te se értesz vagy nem tudok fogalmazni?
Idézem magamat:
Értem én hogy mindenkit alapból totál hülye dedósnak néznek a fejlesztők és mindent a seggük alá akarnak tolni de ez egy idő után szerintem nem hasznos hanem roppant idegesítő.
Erre értettem, a sok csiricsárára.
Már a telepítés is olyan dedós az egész a legújabbaknál. -
Okes, add a cimed privibe.
Nincs rajta semmi fontos, mehet a levesbe, par hetes telepites es alig hasznaltam, hobbigep.
Adhatom hozza az egyik retail kulcsomat is, csak hogy legalis legyen es be legyen a gep regelve Microsoftekhoz. Bar uefis, akkor meg eltarolja azt hiszem.De ez igy nem korrekt, a mostanin kapcsold ki legyszives a jelszokerest.
Semmi buhera nincs a rendszeren, csak a Defender van leolve es a reflektorfeny app van legyalulva.
De ezek elott sem tudtam kikapcsolni. -
-szabi-
addikt
Végül ezen a nyomon eljutottam a megoldáshoz.
Ebben a #131347 King Unique hozzászólásban linkelt megoldások mindegyike a helyi fiók automatikus bejelentkezéséről szól, de én az MS fiókba akartam automatikusan bejelentkezni.
Viszont volt egy link ami a "Sign-in automatically with Microsoft Account in Windows 10" leírásra mutatott.
Az általad említett jelszóbekérő ablakban a helyi fiók felhasználói név szerepelt, mivel annak nincs jelszava, nem nyúltam hozzá, nem írtam oda semmit csak nyomtam egy OK-t.
Ekkor jön létre kettő ugyanolyan nevű felhasználó a bejelentkezési képernyőn.
A megoldás pedig a jelszóbekérő ablakban a helyi fiók felhasználói név alatt az MS fiók jelszavát kellett megadni így újraindítás után már automatikus a bejelentkezés MS fiókba.
Ilyen módon kapcsolódik az MS fiók össze a helyi fiókkal.
Köszönöm mindenkinek a segítségét és a javaslatait, eltartott egy ideig de meglett a megoldás. -
petymeg
addikt
Aha. Valamiért úgy dereng, hogy hiába másik meghajtóra telepítettem pl. a steamet, win újrahúzás után azt is újra kellett telepíteni, az meg törölte a saját game könyvtárát és lehetett mindent újra letölteni meg telepíteni. Lehet, hogy a steam telepítésnél kell valamit beállítani akkor.
-
Kazakovian35
kezdő
A Memtest86 volt, amit lefuttattam. Valamelyik leírásban olvastam róla, hogy célszerű lehet letölteni, úgyhogy megtettem, végigfutott az egész és abszolút semmi hibát nem talált a végén, minden teljesen rendben volt. (4 passra emlékszem, nem tudom, hogy ez mit számít.)
Sajnos nem tudom, mi az a memory dump, legközelebbi BSOD után megcsinálhatom, majd utánanézek. A tápra én nem gyanakszom. Bár az igazság az, hogy semmire sem gyanakszom, akitől vettem munkára használta a gépet folyamatosan és az extra ventillátoron kívül semmilyen modosítás nem történt. Pontosabban annyi, hogy a saját meghajtóimat adtam hozzá a géphez, de ennek aztán tényleg semmi hibát nem kéne jelentenie szerintem.
Az adhat valami irányt, vagy jelenthet valamit, hogy közvetlenül boot alatt/után jön a BSOD, nem pedig használat közben? Illetve hogy 1-2 heti időközönként találkozom vele?
-
zolee001
őstag
A Microsoft driverek csökkentett ,illetve alap funkciókat tartalmaz,jó példa erre egy NIC driver,amint felkerül a gyártói driver sok uj, beállitási lehetöség,finomhangolási lehetöség kerül elö.
Brand gépek valamint notik esetén nem véletlenül vannak a hardware gyártójának a driverei telepitve
-
-
Kicsit offos mert Linuxos a problémám, az NTFS miatt keresgéltem Windowsos megoldást.
Van az 1 terás hordozható SSD-m és újra kellett partícionálnom.
Viszont 4 pc fstabjába van uuid alapján bedrótozva a hordozható ssd 4 partíciója hogy mindig ugyanoda, ugyanazon a néven , ugyanazokkal a paraméterekkel csatolják fel.
Pl. több partíción van több Megasync mappa, ha megváltozik az uuid akkor a Mega a 9 mappát, összesen 27 gigát elkezdi újraszinkronizálni, és lemegy a nap többször mire ezt 4 pc-n megcsinálja.
És még van néhány ilyen buktató.
Egyszerűbbnek látszott az uuid cseréje a régiekre mint végigszenvedni az újakkal mindent.
Viszont megoldódott közben, a linuxos ntfslabel pillanatok alatt megcsinálta.
Nem az én érdemem hanem itt egy másik fórumba is feltettem a kérdést és ott kaptam a tanácsot. Igaz terminálból ment nem gui alól de a szükség nagy úr -
OldMike
őstag
Azért vagyok bizonytalan, mert itt olvastam olyan esetekről, amikor valaki a gyártó honlapjáról telepítette a legfrissebb drivert, aztán egy következő WU során mégis visszakerült a Microsoftos korábbi verzió. Egyébként meg azt gondolnám, hogy talán biztosabb az a driver, amit Microsoft jóváhagyott.
Lehet hogy igaza van Zolee001-nek, hogyha nincs működési gond, akkor nem is kellene erőltetni. Talán csak olyan dolgokon módosítottak, amiket egyáltalán nem használnék, pl. játékok futtatása.
Egy kérdés még: a frissítések keresésébe a driver frissítések ellenőrzése (a katalógusból) nem tartozik bele? -
ngabor2
nagyúr
Köszi szépen, bár ez közvetlenül nem vezetett eredményre, de eljutottam ez alapján ide, így már sikerült megoldani.
1. Nyissa meg a parancssort rendszergazdai jogosultsággal
2. Gépelje be a ‘powershell get-NetConnectionProfile’ szöveget
3. Jegyezze fel a parancssor lefuttatásának kimenetelét
4. Gépelje be a ‘powershell set-NetConnectionProfile -Name <3. lépés lefuttatásának kimenetelét> -NetworkCategory Private’ szöveget
5. Gépelje be a ‘powershell get-NetConnectionProfile , hogy megerősítse a Hálózati kategória mező most már Priváton álljon
-
Teasüti
nagyúr
A cellák elvesztik a töltést ennyi idő alatt, ha nincsenek újraírva. Hasonlóan a mágneses felület depolarizációjához. Mindkettőt tárgyalják bit rotting hívószavakkal. Flash alapú adathordozónál még érdekes az újraírások száma is, mivel minden íráskor degradálódik a cellák közti szigetelő, így idővel az elektron szivárgás felgyorsul. Persze mindennapi használatban ez nem számít. Ilyen formában egyedül az optikai lemez, amit eltehetsz a széf mélyére és 10 év múlva is meglesz az adat, ha jó minőségű nem organikus a lemez adathordozó rétege, ami lebomlana idővel. M-disc pl ilyen, ami nagyon ellenálló, mint a kő.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez addig oké ameddig csak Chrome-ra terjed ki a dolog. De ugye amint feltelepítesz valami játékot stb a gépre azt ESET látja és a cég is.
Így hogy saját lomnak saját drive van saját oprendszerrel sokkal tisztább az ügy.
Munkaidő után meg 15-20 mp egy restart és boot a másikba. (netezés lehet napközben is privát ügyben ennyire nem szigorúak) -
Gabesz87
veterán
Ja, lehet. Szerintem frissítés okozta többnyire, bár akkor sem értem, az miért ébreszti fel magától. Na mindegy. Laptopot (sajátomat) amúgy sem nagyon használom már, úgyhogy annyira nem is érdekel, az asztali gépen jobban idegesített ez, hogy nem állt le, de megcsináltam a lentebb linkelt módszerrel.
-
Teasüti
nagyúr
3 lemezes paritás működik tiered felállásban? Két SSD-t még lenyelek, mert érthető a logikája - ha az egyik megpurcan, akkor sincs write cache adatvesztés. De azért 3 cache meghajtót már túlzásnak érzem, még ha lehetséges is.
Vagy hogy van ez? Csak a cache szinthez kell két SSD, és a HDD szinten már bármit össze lehet legózni? -
törölt tag
Örülök legalább elismered összevissza beszélnek. Hogy Win10-nél mi volt az egy dolog, nem következik belőle Win11-nél is úgy lesz, szóval szar példát írtál. Ha nem tűnt volna fel, 11-nél most már TPM követelmény is lesz, nem lesz 32 bites kiadás, Home-nál feltétel MS fiók, akkor ennyi változás mellet ennyi erővel lehetséges úgy lesz a CPU követelmény is ahogy közlik Kaby Lake már nem elég és amit mutat a Surface oldaluk is a Studio 2-ről. Szóval nem számít Win10-nél mi volt., semmi nagy dolgot nem mondasz a Haswell Win10 témáddal, én 2007-es core2duo gépre is raktam már Win10-et és akkor mi van? Nem releváns a Win11 témában. Meglepő módon a tech oldalak abból indulnak ki amit közöl a cég és ami látszik a weboldalukon. Azt a tanácsot mégse írhatják redditen, fórumokon, tech oldalakon, (bármennyire is fárasztóan szórakoztató vagy) hogy nálad mindig minden jó, semmi nem érint.
-
törölt tag
Én és az erről cikkező tech oldalak csak abból indultak ki, amit a Microsoft közölt. Surface Studio 2-ben lévő i7-7820HQ processzort én sem és a tech lapok sem találják a Win11 támogatás listában.
Surface blog azt írja meglévő Surface tulajok ellenőrizzék a check toollal jó lesz-e: If you have a Surface today and share our excitement for Windows 11, you can visit Windows.com to download the PC Health Check app and see if your device meets the requirements for a free upgrade beginning this holiday.és hogy a termék oldalukon jelölve van sárgával ami frissíthető lesz. A 2018 végén megjelent 3500 dolláros jelenleg is árult Surface Studio 2-nél nincs ilyen sárga Win11 frissítés jelölés.
Ha mindenki benézte és úgy lenne ahogy te mondod, kemény padló és puha padló, akkor ezt világosan közölniük kellett volna a bemutatón vagy a weboldalon. Ha a lista ellenére fel fog menni majd nem hivatalosan, az se normális kommunikáció szerintem, mert Surface és egyéb nem is régen vett gépek tulajai vakarják most a fejüket a fórumokon bizonytalanságban, hogy WTF.
Többet nem tudok neked a témáról írni, ha érted a problémát érted, ha nem, hát nem.
-
Valószínűleg a végére majd ez is olyan lesz mint a játékok minimum gépigénye. Általában lényegesn gyengébb vasakon is elmennek.....
zolee001: A hardverpiac magát lehetetleníti el, nem az, hogy nincs kereslet. pl. VGA-t is vennének az emberek ha lennének. Vagy ugye van a használt 150%-os áron....
-
törölt tag
Több most is árult Microsoft Surface cuccban 7. generációs CPU van, a Win11 min. követelmény 8. generációtól
-
zolee001
őstag
Félreérted a viccesnek szánt hozzászólásomat,köszönöm de nincs szükségem a supportodra mert nem értesz hozzá,értelemszerüen ez forditva is igaz
"Az unattended amit csinálok, abba egy darab copy paste nincs"
Akkor minden bizonnyal kézzel editálod fejböl az xml filet minden alkalommal,mi azért vagy c gyökérbe copyzzuk. -
zolee001
őstag
Tudjuk,nálad minden mindig müködik rendesen,minden happy,azért lépjünk már tul a home pc buzerátor kategóriából,pl a group policy csak a user ágra érvényesül a computerre nem holott minden okay vagy a visszatérö hiba 2012 óta ,hogy a "cloud oprendszer" képtelen az azure-ba csatlakozni (hivatalos MS workaround válts 2016 ra,ha ott van ez a hiba akkor 2019.re)
Várom épitö jellegü supportodat mivel a fizetös MS support vakarja a fejét és szidják a WU teamet
(Banki rendszer igy az uninstall update nem opció)System sound képtelen megjegyezni a beállitott értéket és visszamegy fullra,de gondolom ez is tökéletesen megy nálad
(Nálam is,workarund kill system sounds)Az unattended installon tuli dolgok is mennek?
Halljuk -
törölt tag
Tudom, hogy nehéz elhinned, de 99,99% a bugos frissítés okozta. A lemeznek előtte és azóta se volt baja hardveresen, előtte és azóta se lett belőle RAW egy sima ellenőrzéstől. Én useremnél kékhalál nem volt. Rendszerlemezt nem érintette, csak a külsőt. A problémára ráguglizva jöttek is az akkori friss cikkek a bugos frissítésről pont ilyen problémáról, nahát mi okozhatta vajon...
-
koby11h
őstag
Az egyiket teljesen kontrollálhatnák, a másikkal lehet próbálkozni - nem tolom minden gépemre azonnal, hanem a legnélkülözhetőbbön hagyom felmenni és ha nincs gond, utána mehet a többire...
Mindenki saját kárán tanul és a fejlesztő felelőssége a mentésre természetesen nem terjed ki -
koby11h
őstag
Igen, úgy néz ki mintha a Win11 megjelenése után megállnának a Win10-ek
Nekem nincs világvége érzésem:
- 2310M, nem is akarok rá, ha mostani állapotában még 1-2 évet kibír már nyertem
- 6006U, nem akarok rá, asszony filmezik, Win10 ok, addigra valószínűleg kihal a gép
- 5200U online oktatás, Win10-el, addigra végez a gyerek, úgyis majd akar másikat, azon fog futni
- 8130U, ezen valószínűleg el fog futni, de hová rohanjak, Win10-em is csak 2 éve vanSzóval szerintem is igazad van, ha valaki eddig nem a csúcs idei gépet vette akkor most sem fog belehalni ha még pár évig Win10 van a gépén.
Addig támogatják amíg ésszel általában kihullik a régi gépek nagyja... -
Ez így nagyon kevés és gyenge is bocs.
Kérlek indokold milyen létjogosultsága van egy olyan programnak ami a képedbe vigyorog, hogy nem alkalmas a géped, de ezen kívül semmiféle támpontot nem ad! A leírt követelményeknek megfelel a gépem...... Ha nem tudom mi nem jó, hogyan tudnám javítani? -
Doky586
félisten
Nem nézted be. Minden bios image pont akkora mint a flash chip. De a 1/3-a csuppa x00 . Nem úgy mint az összes többié. De ne tőlem kérd, én nem fogok venni régi géphez spéci tpm modult drága pénzért. A többi topiklapónak mert a figyelmeztetés hogy lehet hogy a bios frissítés hiánya miatt írja a win11 teszt inkompatibilisnek a gépüket.
A blogbejegyzésem tesztjének 2.módszere esetén valószínű ha nem látnak TPM 2.0 drivert akkor nem telepíthető a win11...
-
zolee001
őstag
Beleteszik a sima W10 be a terminalt most valamikor
Veled ellentétben a windows legyen windows,aki linuxot akar vagy android vegyenolyan eszközt vagy telepitsen tisztán azt
Nekem nem tetszik ez az irányvonal,már kinjukban nem tudnak mit kitalálni a buziságokon kivül igy már nem az MS termékeket koppintják hanem ök kénytelenek majmolni a konkurenciátAz MS honlapján válts 11 re ami még nincs is de eszközt egész véletlenül rögtön onnan már most tudsz venni,fel kell lenditeni a hardware piacot ugye
-
Skynet258
veterán
Amúgy buktam volna a sört mert eszembe jutott tőlem két méterre van egy 2200G-vel szerelt gép, és bizony ott az UEFI-ben nincs fTPM kapcsoló... Mondjuk az alaplap is fapad abban a gépben, home office-ra van csak használva. Azt nem tudom lapfüggő is-e a dolog vagy csak proci.
-
Én arra gondoltam, hogy még a fizetős verzió is elfogadhatóbb lenne, (etikusabb) mint, hogy egy az userek kis részénél található feltételhez kötik a telepítést. (tehát nem ugyanezekkel a követelményekkel) persze ez csak az én prosztó véleményem....
Doky586: Ha te így szoktad, nekem oké....
-
ElektrikusDE
senior tag
Szerintem a "felhő" Windowsra gondolt! (egyelőre nincs kiadva)
Másnéven Cloud PC
Mert annál nem az Ő gépének kellene megfelelnie ezen követelményeknek!
-
OldMike
őstag
Nekem egy Gigabyte B450 Aorus Elite alaplapom van, Ryzen 5 3600x processzorral. Az alaplapon a leírása szerint van egy TPM modul csatlakozó, amibe egy GC-TPM2.0 kártya illeszthető (ez kb. 5 eFt-ért kapható most). 1 x Trusted Platform Module (TPM) csatlakozó (2x10 tű, kizárólag a GC-TPM2.0 modulhoz), de ez a megjegyzés nem igazán tudom, hogy mit jelentene rám nézve:
"A TPM funkció opcionális a különböző regionális rendelkezések miatt"Nem hinném, hogy egyelőre foglalkoznék a W11-gyel, és nem csak a TPM miatt. A Secure Boot is gond, mert az alaplap UEFI Bios leírásában ez a funkció egyáltalán nem szerepel (a Windows rendszer adatai között is kikapcsolt állapotban van), tehát beállítani sem tudom. Egyszer megpróbáltam egy megbízhatónak látszó leírás szerint előcsalogatni a Biosban, de csak annyit értem el, hogy csak az elem kivételével és visszahelyezésével tudtam életre kelteni a gépemet. Amúgy a user errort sem lehet kizárni, bár próbáltam nagyon alapos lenni. 2025-ig még van idő, akkor meg ki tudja mi lesz.
-
pontosabban ez van ott:
2560x1440* 111,857(P) 74,971(N) 304,25
*A következő grafikus kártyák esetében támogatott, amikor a bemeneti forrás DisplayPort:
3-14 3. fejezet: OSD (képernyőn megjelenő) menü
AMD R9 295X2, AMD R9 290, AMD R9 285, AMD R9 270X, AMD R7 260X, AMD R7 250, AMD HD7990 , AMD HD 7970, AMD HD 7850, AMD HD 7790, AMD HD 7770, AMD HD 6990, NVIDIA GTX 980,bNVIDIA GTX 960, NVIDIA GTX TITAN Z, NVIDIA GTX 780, NVIDIA GTX 770, NVIDIA GTX 750 Ti,bNVIDIA GTX 750, NVIDIA GTX 690, NVIDIA GTX 680, NVIDIA GTX 770, Intel HD Graphics 4400, Intel HD Graphics 4600
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Macbook White 13" unibody
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest