- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #128305 üzenetére
Köszi!
Ha jól értem ehhez a MiniTool-hoz akkor előbb azért "particionáljam le" mert ugyebár jelenleg "unallocated" az a ~100giga?
Oh értem, szóval elveszhet adat :S Hát az most szívás lenne akkor marad egy külön partició 100gigának, nem nagy gond csak gondoltam rákérdezek, hogy megoldható-e.
Jah amúgy valszeg win10 telepítéskor a drive-okat elnéztem és az SSD-n és HDD-n is csináltam egy 100gigás particiót csak a win10-nek -
kisselandras
senior tag
válasz
King Unique #128273 üzenetére
Láthatad hogy a lemezkezelőben se látta egyik ssd sem akkor nem tudom formatálni
most hogy a 480 ast át neveztem azt már látja is s megy is de a 240 re semmit nem enged azt írja a windows nem látja s igy nem tudja formázni
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #128248 üzenetére
Én azt nem értem, Te mit nem értesz
Nyilván, Te mint hozzáértő nem látod át az én problémáimat, mert neked ezek annyit mint egy porszem, egyszerűen más szemszögből látod vagy nem látod a dolgokat, így nyilván tök hülyének is tűnök, lehet az is vagyok.
A win 10 telepítése után, már ma reggelén én indítottam el a hardverek illesztő programjainak telepítését, vagyis a Win nem csinálta meg -másnak is ez a tapasztalata- gondolom, mert ha lett volna telepítve a legfrissebb, akkor nem indul el a telepítő vagy megáll, régebben úgy volt, de lehet rosszul emlékszem, én nem értek hozzá, tehát ezt nem tudhatom, így ez nyilván nekem problémát okoz neked viszont nem, mert Te a kisujjadból kirázod a történetet.
Egyébként tudom, hogy a gyártó oldaláról le lehet tölteni az említett dolgokat, de leírtam már, miért nem szeretném utólag megtenni, szerintem érthető és szerethető
A lényeg, feltelepítem a wint 10-et, termékkulcs beír, feláll a rendszer, de kiderül, hogy a illesztő drájverek hiányoznak, természetesen feltelepítem azokat, ám megváltozott a hardverkonfiguráció, amire az OEM licenc szólt, vagyis dobhatom ki a termékkulcsot, egy "dobozos" Win esetében ez nem probléma, csak ennyi köze van a telepítésnek hozzá és ez elég lényeges. De ha a leírtak nem fedik a valóságot azt sem tudhatom, ennyire nem vágom a témát, azért is kérdezek itt.
Tényleg köszönöm mindenki segítségét -
Piftuka
veterán
válasz
King Unique #128255 üzenetére
Kérlek, ne beszélj velem olyan lekezelő módon, mintha egy idióta volnék, vagy valótlant állítanék!
Mint említettem, olvastam a vonatkozó hozzászólásokat. Pont nem a fenti példákban említett, és a topicgazda által elítélt digitális "key store" jellegű megoldások érdekelnek, hiszen a Software Codes is olyan. Azzal pedig már befüdödtem.
A prohardveres "sefterek", és az Árukeresőn listázott online boltok is ilyenek.
A "Win10 Pro" esetében pedig a 'Workstation" változat árát néztem. Az kerül annyiba. Mea Culpa!
De mindegy is, mert a 70-80 ezer is sok.
Én ~20.000-30.000 forintot viszont kifizetnék a dobozos "Retail" változatért. Egyébként évekig dolgoztam szoftver-kereskedelemben; emlékszem, mennyibe került anno a Win98/ME, az XP, de még a Win7 is.
Arányaiban, mindent figyelembe véve bizony olcsóbbak voltak, pláne 1-2 évvel a kiadásukat követően.
Itt is figyeltem, hátha elérhető lesz a Win10 az említett ársávban, de sajnos még mindig sokkal többe kerül!
Úgy tudom, a használt "Retail" matricákat meg lehet vásárolni, számlával. Olyan megoldást keresek majd akkor.
Aki pedig tud megfelelő szaküzletet, áruházat, vállalkozást, kérem írja meg!
Egyébként ez egy nyílt fórum, nem a "Microsoft Service Support" csevegő ablaka, ahol az agent, miután megadta a választ a kérdésre, lezárja a csevegést.
Szóval, hogy a témát mennyi ideig érdemes "ragozni", azt hadd döntse el a közösség. Aki szeretne kérdez, aki szeretne hozzászól. Egyik sem kötelező, egyik sem kényszer. Minden regiszrált fórumtag előtt adott a lehetőség.
Ha nem akarsz bekapcsolódni a társalgásba, hát átléped, vagy csendben maradsz. Ilyen egyszerű ez.A segítséget még egyszer köszönöm, a többit viszont ebben a formában, ne forszírozd, ha kérhetem!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #128255 üzenetére
Ja bocs, 2 db Pro Retail licenc itt 160 ezer, nem is 140, az utóbbi nem világos mégis hogyan jött ki, 1 db sehogyan sem lehet annyi...
-
Piftuka
veterán
válasz
King Unique #128252 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
(Nem kellett volna ennyit dolgoznod vele, mint említettem, olvastam a korábbi hozzászólásaidat, és a fenti beszélgetéseket.
)
A Microsoft féle megoldással az a probléma, hogy 140.000 forint.
Én jogtiszta, használt, "Retail" kulcsot keresek. Feltételezem, hogy azt jóval olcsóbban is meg lehet vásárolni.
-
Piftuka
veterán
válasz
King Unique #127242 üzenetére
"A rosszabbik az, amikor a szintén W10 Pro Retail néven hirdetett termékkulcs ellenére W10 Pro MAK termékkulcsot küldenek"
Én pont így jártam a Software-Codes áruházzal.
Tegnap olvasgattam itt a fórumot, láttam a bejegyzéseiteket, és lecsekkoltam... "MAK" kulcsom van nekem is, pedig "Retail" kulcsot vettem direkt.
Ráadásul most nézem az oldalukat, és már nincsen Online support-juk (csak levélben elérhetőek), és az összes Microsoft Office és Windows terméket eltávolították a webáruházukból...
Hol lehet manapság jogtisztán, és tényleg "Retail" használt kulcsot vásárolni?
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #128245 üzenetére
Igazából csak "költői" kérdés volt, aminek a lényeg, hogy win telepítés során törölte az illető a az illesztő drájvereket tartalmazó partíciót és mégis sikerült feltelepíteni azokat, elméletileg be lehet állítani autómatikus felismerésre, egy bemutató videó szerint.
A termékkulcsot, mint írtam is másik gépen én nem aktiváltam, az éjszak még jó volt. Közben küldtek egy másik termékkulcsot, egy nagy webshop-ból vettem. Megvárom amíg kapok a noti forgalmazójától is egy a használatit, amin le van írva a win telepítése a illesztő drájverek telepítésével együtt, mert attól tartok a ha a WIN 10 OEM telepítéskor írom be termékkulcsot és utána rakom fel az illesztő drivereket, gond lesz megint.
Google fordító olyan amilyen, néha egyáltalán nem érteni, ...megláttam az angol nyelvet és rögtön kiléptem, ez reflex, magyar vónék vagy mi
. Istentelen nyelv az angol.
Még a nyáron Linux alól csináltam ehhez a géphez win 10 telepítőt, de most nem jött össze, valószínűleg az ideg már nagyon dolgozott bennem. Eleve akkor jövök ide és kérek tanácsot, amikor már szét vet az ideg. Na mindegy, köszönöm mindenkinek az értetlenségemre pazarolt időt..
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #128242 üzenetére
Fasza akkor hiába keresem linux alól, angol nyelvű leírásokkal nem sok mindent tudok kezdeni, de mindegy mert a WIn 10 fent van a gépen, -rufus készítette boot pennel- csak most a termékkulccsal van probléma :/
Linux alatt most nem sikerült boot pent készíteni, tökmindegy hol volt win10, hiába adtam meg az elérési utat, úgyhogy feladtam.
Most találtam egy magyar nyelvű használatit az MSI oldalán, mert a gépen angol nyelvű volt :/
megmutatja, hogy kell telepíteni a wint (8,1)és a drájvereket freeDos alatt, természetesen angol nyelvű.
Ahogy nézem a videót, feltűnt, hogy nálam 3 partíció van 2 helyett, az
1. valami kis méretű UEFI volt írva,
2. üres, ez volt a legnagyobb,
3. illesztő drájverek voltak itt, Nekem egyiken sem volt freeDos.
A videó szerint törölni kell az összes partíciót, vagyis törlődnek az illesztő drájverek is, hogy települnek fel mégis a win alá? -
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #128212 üzenetére
Két lehetőséget adott a windos telepítő frissítés vagy új telepítés, ami mindent töröl és ajánlott megkezdése előtt a biztonsági mentés, FreeDos alól nem tudom, hogy lehetne ezt megejteni, hozáértőknek biztos menne...
Igen az illesztőprogramok állítólag egy partícion ott vannak. Letölthetők, de még azzal is húzzam az időt, már így tele.....m, hogy ennyit lehet szívni, de mindíg ez van. Legelső notimhoz egy egész könyvet adtak, természetesen magyar nyelven, ehhez meg egy A7-es papírt, vicc az egész. Én vagyok a hülye,hogy belemegyek ilyesmibe
, de az ember jót akar és csak a szívás van.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #128206 üzenetére
Azért a segítségetekkel eljutottam odáig, hogy elindult a win telepítő, de megállítottam, vagy is nem léptem tovább, mert nem szeretném ha letörölné a hardver maghajtókat tartalmazó particíót. Alapból a partíció mentésére nem látok módot, ezért egy Live-linux segítségével megpróbálom azt menteni és újraindítom a telepítést.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #128195 üzenetére
Az állandó hibaüzenetek ellenére valahogy átmásolódott a mnt/iso mappába, törölhetetlenül :/Most a darabolásnál tartok, az nem világos, hogy ezt hol kell elvégezni?
Rákattintottam az iso fájlra jobb egér bill. és ott a menüben az "indítható pendrive készítése" most úgy néz ki, hogy megírta hibaüzenet nélkül, de rövidesen kiderűl működik-e -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #128181 üzenetére
MEgcsináltam megint. Lekopogom, eddig nem kért admin jogot a TC
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #128193 üzenetére
Köszi, figyelmetlen voltam tényleg leírtad, olvasás közben megnyitogattam az ajánlott oldalakat és ez elvitt..
Gondoltam megpróbálom linux alól, pedig tudom korábban is ezzel szívtam, bemásoltam terminálban ezeket : sudo mkdir /mnt/iso kiderült, van már ilyen mappám, kitöröltem, beírtam ezt sudo mount -o loop win10.iso /mnt/iso/" na erre az az üzenet, hogy mount: /mnt/iso/: failed to setup loop device for win10.iso. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #128191 üzenetére
Köszi a válasz! Akkor megszívtam, mert a gépemen lévő Win támogatása szűnik meg, :/ ezt a 1909-est tudom frissíteni a 20H2-re vagy meg kell vennem az utóbbit? Esetleg nekem is újra kell telepítenem az ujjat és a régi termékkulccsal tudom használni?
Végül is meg van az új lemezkép csak ki kell írnom a pendrájvra, de ezt megtudom csinálni a Win alól, ha újraindítom a gépet, csak előtte át kell másolnom másik meghajtóra, hogy lássa a win is.
-
plaschil
aktív tag
válasz
King Unique #128187 üzenetére
Uh de jo, koszonom szepen!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #128181 üzenetére
Köszi, este megnézem és jelzek, mi lett az eredmény.
Amúgy a meghajtó a tulajdoni joga ég jogosultsági köre módosítva lett a fiókomhoz és akkor is csinálja.Program futtatásnál nem baj ha Kérdez az UAC. A mappafelügyelet aktív ugyan, de a total commander kivételek között van, és akkor is kér Admin jogot.
-
RockHaRD
addikt
válasz
King Unique #128157 üzenetére
Nem tudok róla, h ilyen ssd lenne. 3 éve megvan minimum, előtte egy szintén ASRock Z170 alaplapban volt, és gond nélkül működött, tudtam róla bootolni. Létezik, h egy 4 éves alaplap támogatja, egy új meg nem?
-
RockHaRD
addikt
válasz
King Unique #128153 üzenetére
Bios legújabb, mindkét m.2 slotot próbáltam már, volt cmos reset, nincs túl sok állítási lehetőség a biosban, csm ki van kapcsolva, de próbáltam már bekapcsolva is. AHCI-n van a cucc, de még RAID-on is kipróbáltam hátha. A gondom, hogy a korábbi gépeimnél boot options-nek lehetett beállítani a sima sata-s hdd-ket is annak ellenére, hogy nem volt rajtuk semmi. Pont ezért dugtam be most őket próba erejéig, hátha legalább azok megjelennek, de nem. AMúgy windows installkor minden egyéb drive-ot lehúzok direkt.
szerk01: Samsung SM951 (MZHPV512HDGL) 512 gb az SSD, és PCIe-s egyébként, ami mindkét m.2 slotnál szerepel támogatottként, ezért is nem értem a dolgot.
szerk02: sima Steel Legendem van, nem a wifis, de nincs érdemi különbség. -
bringasisti
őstag
válasz
King Unique #128138 üzenetére
Küldtem egy zip mappát ami több dokumentum, de nincs különös adat tartama. Erre csak annyit válaszoltak hogy nem tudják megnézni, gondolom kibontani és egyenként küldjem el a tartalmat. Mivel ciki hogy nem boldoguktak nem akartam forszirozni ne legyen sértődés belőle. Mindenkinek köszönöm a segítséget
-
bringasisti
őstag
válasz
King Unique #128129 üzenetére
Természetesen ahogy az útvonalat leírtam a Windows 10 gyári tömörítés Zip mappa, és ezért csodálkozom hogy nem tudják kibontani és ezért kérdeztem esetleg egy ősrégi verziót használnak? Nem akartam tőlük kérdezni nehogy sértésnek vegyék
-
bringasisti
őstag
válasz
King Unique #128125 üzenetére
Én kérdésemre nem tudtok segítséget?
-
Đusty
addikt
válasz
King Unique #128114 üzenetére
Nem merem leírni az évszámot így visszanézve a mentési dátumot, hogy mikori torrent progi
ezért is valószínű, meg mert minden más ok.
-
kretenallat
senior tag
válasz
King Unique #128109 üzenetére
Szia, igen, megcsináltam, reméltem, hogy az lesz a hunyó, de úgy tűnik, hogy nem így volt.
-
Đusty
addikt
válasz
King Unique #128105 üzenetére
Szia!
Igen kihagytam, nincs microsoft fiók, helyi nyilván van hisz nevet kellett adni a gépnek, de ennyi és az a rendszergazda.
-
Đusty
addikt
válasz
King Unique #128102 üzenetére
Nincs semmilyen fiók, se bejelentkezés.
-
kretenallat
senior tag
válasz
King Unique #128092 üzenetére
Szia! Köszi a választ, a te hozzászólásodat már nem láttam, akkor már fogalmaztam a kérdésemet. Postolás után elolvastam és el is kezdtem újra a folyamatot, most a WinRE pendrive kreálásánál tartok. Köszönöm a segítséget!
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #128063 üzenetére
ez eddig is megvolt. Mindegy nem halok bele csak - kicsit - bosszant, hogy megint megjelent. Pedig ugyanúgy kikapcsoltam (az ikonon jobb klikk és elrejtés ahogy a képen is van)
-
Eversmann
aktív tag
válasz
King Unique #128009 üzenetére
Jó, nem szóltam. Megvan
-
pontyos
senior tag
válasz
King Unique #128055 üzenetére
Kész vagyok, köszi!!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #128044 üzenetére
+ Ha a játékok gyorsabb betöltése stb. miatt kérdezed, akkor az SSD topikokban (ebben és ebben) is volt szó arról, hogy annyival az sem szokott gyorsabb lenni egyáltalán a SATA SSD-khez képest, mint amennyivel maga egy NVMe SSD a szintetikus teszteknél, ahol a magas szekvenciális sebesség pl. videóvágásnál jöhet jól. Persze ha ezek után is annyira NVMe SSD kell és arra külön a játékok, hát akkor hajrá.
-
chungee
addikt
válasz
King Unique #128028 üzenetére
Köszönöm szépen a szakértői hozzáállást
A 2. opció lesz a megfelelő számomra
-
FattyDove
őstag
válasz
King Unique #128035 üzenetére
Aaa, szóval a kettő különböző.. TIL.
Már elkezdtem leszedni UUP dump-ról a két szükséges iso-kat és megpróbálkozok a Ventoy-al. Ha nem megy a dolog, akkor marad a MCT és a régebbi build
-
FattyDove
őstag
válasz
King Unique #128032 üzenetére
Nekem az alap 20H2 frissítésnél még a régi Edge volt, majd jött egy cumulative update és akkor váltott át
-
nofi
addikt
válasz
King Unique #128004 üzenetére
A System & reserved-ben nem találtam semmi rendelleneset, viszont megvan a ludas. A Forza 4 elfelejtette magát törölni... Hátha más is belefut.
TreeSize Free segített megtalálni -
nofi
addikt
válasz
King Unique #127998 üzenetére
Egyébként a tulajdonságoknál néztem eleve csak az nem sokat árul el. Utána indultam el a filekezelőben nézelődni, megjelenítve a rejtett mappákat, fileokat is.
A Storage settingsnél van egy bőbeszédűbb rész amiből ki lehet már indulni. System & reserved 103GB mennyire általános?
Az a baj, hogy hiába nyitom meg a telepített programok részt, rengeteg elemnél hiányos az méret info, bár nagyjából már lecsekkoltam mindegyiket. -
nofi
addikt
válasz
King Unique #127998 üzenetére
Rendben, köszi, átnézem
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
King Unique #127958 üzenetére
Úgy, ahogyan írod. Nincsen benne egyáltalán ez az opció. Sőt, nagyon sok nincsen benne: ezt látom az említett ablakban.
Ennyire kevés beállítást még sehol nem láttam (pedig a napokban telepítettem párszor Windowst, új business laptopra is, amiben csak NVME SSD-van és még ott is sokkal több beállítási lehetőséget látni.)
A hozzáadást/eltávlítást már próbáltam de nem jártam sikerrel, értsd nem csinált semmit, nem változott az ablak tartalma.
Egyre erősebb bennem a gyanú, hogy itt egy eldugott BIOS beállítás lesz a ludas. -
jasonka
aktív tag
válasz
King Unique #127943 üzenetére
Nos : az SFC - kijavított pár dolgot (ezután rögtön megpróbáltam a telepítést újra - megint ugyanaz a hiba..
), majd lefuttattam a DISM-t az 3 hibát jelzett...
(A tiszta telepítésről hallani sem szeretnék - jóllehet maga a telepítési folyamat "mérhető" /elfogadható idő alatt megvan - de mire az összes szükséges "járulékos" alkalmazást felteszem, mindent beállítok hetek telnek el...)
Még kísérletezem az általad javasoltakkal sorban - egyúttal KÖSZÖNÖM ! -
jasonka
aktív tag
válasz
King Unique #127915 üzenetére
Üdv !
Való igaz, ez a szóban forgó program..!
Az ügyfélszolgálat nagy ívben...szóval csak annyit írtak, hogy ők egyszer eltávolították a NET Fr-öt és náluk feltelepült, meg ha nem távolították el, akkor is... Hogy melyik verziójuk van arról nemhogy nem írtak, de eme szűkszavú válasszal részükről le is zárták a dolgot...
Mint írtam a registry -ben megkerestem a 4.8 verziónak megfelelő KB csomagot, mind kitöröltem, majd a TEMP-et is kitakarítottam, és így kísérleteztem - sajnos semmi kedvező változás...Ugyanazzal a hibával, ugyanott áll le a "sikertelen telepítés..." -
Moonwolf
senior tag
válasz
King Unique #127936 üzenetére
Egy 250 gigás SSD van a gépben, soknak találtam hogy friss telepítés után csak 180-185 giga elérhető belőle, ezért kérdeztem.
Kilehet számolni hogy mennyit fog használni? Úgy értem hogy a 250 es majd cserélve lesz, viszont a RAM mennyiség az marad. -
Micka21
tag
válasz
King Unique #127913 üzenetére
Köszönöm a választ.
Sajnos az új ssd-t nem tudom a hdd helyére rakni, így nem megoldható hogy egyszerre legyen a két ssd egymás melett. (persze lehetne ,de ahhoz megint átalakító kell...)[quote]Másik megoldás nem klónozni, hanem rendszermentést készíteni lemezképfájlba a belső / külső HDD-re, [/quote]
Erre gondoltam én is valahogy, kérdésem még az lenne hogy itt lehet-e csak egy particiót használlni vagy csak particionálatlan hdd használható?Kicsit elveszek a leírásban, itt :
[quote]bootolni a klónozóprogramot / Windows 10 telepítőt - ha a beépített eszközzel történik a mentés - pendrive-ról és visszaállítási a mentésből az új SSD-re a rendszert, [/quote]tehát csinálok egy rendszermentést teszem fel belső hdd re, majd ssd csere és usb-ről kell a win10-et bootolnom, és azon keresztül átrakni a hdd-ről a win10-et az új ssd-re
vagy a klónozó program (Macrium) bootolható usb-ről és win10 nélkül át tudja rakni a hdd-ről az új ssd-re a lemezképfileból a windowst? -
Moonwolf
senior tag
válasz
King Unique #127423 üzenetére
Leszedtem a SpaceSniffer-t, azt írja hogy a Windows 18.5GB, hiberfil.sys 25.5GB és a pagefile.sys 9.5GB.
-
Micka21
tag
válasz
King Unique #127910 üzenetére
Nincs usb-s külső ssd meghajtóm/adapterem. Nem tervezek venni csak ezért.
Tehát az egy az egybe klónozás sajnos nem jön szóba. (túl egyszerű lenne)Máshogy teszem fel a kérdést.:
Lehet-e egy közbenső meghajtó használatával, ami nem ssd, hanem hdd vagy külső hdd, átpakolni a win10-et , úgy hogy működjön is és ne kelljen úja aktivállni. -
Ati8821
csendes tag
válasz
King Unique #127853 üzenetére
Próbálok minden kérdésre válaszolni:
- 6 különböző pendrive-ot használtam, egyikkel sem ment.
- Igen, a microsoft honlapjáról szedtem a Win10-et.
- F50-es és a legújabb BIOS-sal sem ment.
- Az SSD új, még nem volt rajta semmi. Sata-USB kábellal rákötöttem a laptopra, működött, 100%-os volt.Sem SSD-re, sem HDD-re nem képes telepíteni.
De ha beleteszek egy másik SSD-t, vagy HDD-t, amin telepítve van az op.rendszer, gond nélkül megy.Az USB befolyásolhatja? Volt nekem MSI B250M Mortar + i5 7500, ott pl. csak akkor tudtam telepíteni, ha USB2-be volt a pendrive. USB3-as csatiról nem ment.
Ennél a lapnál meg nincs is USB2. -
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #127851 üzenetére
Én meg ezt írom le többször, hogy szánalmas és nevetséges megoldása ez a microsoftnak, hogy ennyit se képesek a saját telepítőjükbe beépíteni illetve a rendszerbe megoldani, hogy ne így tegye fel. Nem érdekel, hogy ez store-hoz kötött ez nevetséges ez nem egy gagyi konzol amire szétszorja a fájlokat, de leragadtak ennél a fejlesztők, jól látszik.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #127849 üzenetére
Egy tök alap interakcióról van szó: telepítő megkérdi hova telepítsen te megadsz neki egy path-ot pl C:\ASD\LKAF
A rendszer fájlok alapból rejtettek és nem járok azokba a mappákba míg egy játék mappájába igen pl modolom, cfg, shader mod stb. Sajnálatos, hogy túl sokat vár az ember, hogy ne tipikus windows modra össze vissza szétdobálva telepítse a játékot
Minek van 3-4 mappa? Miért nem csinál egy mappát? Értelmetlen katyvasz az egész mint ahogy a windows is. 10év múlva se lesz stabil ez a rendszer a microsoft képtelen normális programra, kódra.
Érdekes, hogy egy sufniba összedobott 3euros indie játék telepítője is képes egy célkönyvtárba telepíteni mindent isEz csak szimpla nem törődés 0 hozzá értés beb@szva nem törödve vele, jó lesz ez így xbox meghajtón is így össze vissza van minden kit érdekel ez meg buta PC-s venne konzolt játékra
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #127833 üzenetére
Szóval én ne szabjan már személyre, hogy a meghajtómon mi, hogy legyen igaz?
Elég gáz a hozzá állásod de nagyon...
NEM akarom törölni mert játszok vele, nehéz megérteni?
Elférnek de engem zavar ez a sok idióta mappa aminek semmi értelme.
Nagyon nehéz amit kérek tényleg, hogy EGY ADOTT MAPPÁBA rakja már azt a nyomorult mappákat és fájlokat, de nemlehet csak meghajtót választani. Másolgatni se lehet meg semmi.
A C: direkt ezért csak a Windowzkának van mert azt is teleszemeteli mindennel.De még mindig ott tartunk, hogy képtelenek vagytok megoldani ezt a problémát, így ez is csak engem igazol
Csak a személyeskedés megy. Szegény kis windozkádat leszóltam, nehogy ne tudj aludna ma este...
De te lehetsz a legjobb munkaerő, hogy te mindenki más hibáját örömmel lapátolod és oldod meg -
ToZala
csendes tag
válasz
King Unique #127633 üzenetére
Ennyit kaptam róla, hogy egy sima Intel Pentium 4 3,2Ghz + 2gb ram.... és próbálták már telepíteni de a telepítő kiírta, h nem támogatott processzor....kérdés lehet vhol venni még windows 7 ultimate kódot, mert nagyon szeretnék aktiválni?
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #127790 üzenetére
1903-as buildel is ugyan ez volt és abba X470 meg R5 2600 volt, hogy arra is még anno akkor raktam chipset driver-t mikor feltettem a rendszert. Jött újabb ezért mondom felrakom, de nem lehetett ugyanaz az 1603-as errort dobta. Ha ráguglizol szerintem biza a windows hibázik itt. CMD parancsok sfc /scannnow stb, .NET uninstall+install, minden amit megtalálsz rá a neten megpróbáltam de nem telepíti. Asus sara se lehet hisz az ő oldalukon lévő nem WHQL driver se megy fel sem a legújabb vagy régebbi WHQL driver az AMD oldaláról.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #127787 üzenetére
Melyik javaslatra gondolsz mert mind néztem de egyik se segített.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #127776 üzenetére
Kiforgatod amit írok?
Leírtam, hogy milyen ügyesek, hogy letudták programozni, hogy lehessen más meghajtót megadni telepítésnek de mappát már nem... Felteszem a Forza Horizon 4-et és csinál nekem a D meghajtómra 3-4 mappát, de minek? Akkor kérlek ha olyan szipiszupi zsenik csinálták meg a kódot akkor hogy tudom ezeket a mappákat EGY mappába összezsúfolni?
Mondjuk én a D:\Games\Forza Horizon 4-be AKAROM feltelepíteni a játékot
Mert SZERINTEM sehogy csak tele szemeteli az adott meghajtó gyökerét.
Én totalcmd-t használok rendezett mappáim vannak megvan mindennek a helye, munka, játék, film stb. De persze ott lifeg köztük ez a 3-4 mappa amit ez a csidicsudi microsoft lekódolt nekemA Steam is csak egy adott meghajtó + Steam mappán belül enged telepíteni de ez is 1000x jobb mintha az adott gyökér meghajtót dobná tele 15mappával meg ddl, exe fajlokkal...
Miután letöröltem a játékot a microsoft store appon keresztűl miért nem szedi le a felhasználói tiltást? Readásul CSAK én vagyok a gépen nincs más acc én vagyok a rendszergazda de külön pipálgatnom kell hogy hozzáférjek.
Csináljak egy külön particiót a játéknak tudom én vagyok a buta te meg a helikopterIgen egyre jobb mert ez a Microsoft saját alkalmazása és tökéletesen megmutatja mennyire összegányolt az egész rendszerük
De te akkor majd most megváltasz és megtanítasz, hogy a fentebbi állításomat hogy tudom megoldani
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #127766 üzenetére
Akkor ha rá keresnél drága barátom, hogy AMD Software Error 1603 látnád a sok-sok fórumot, hogy volt akinek a NET keretrendszer uninstall-install oldotta meg és még sok sok más WINDOWS-hoz köthető hiba miatt nem működött. Nem pedig az AMD-től kellett még valami plusz szoftver. Éééérdekes
Persze be lehet állítani nem mondtam, hogy NEM lehet DE mire eljutsz odáig már rég befrissitette magát driverekkel MERT pl mikor telepíted a Winfost NEM AD olyan opciót, hogy tetya nekem te ne installaljá minden szarodat. Csak miután már bent vagy a winbe tudod ezt megtenni. Persze ne dugd be a netet meg ne legyél WiFi-n, DE ez mi így 2020-ban? Jah tudom, szánalom
Azért NEM a hardver gyártó sara mert érdekes egy adott Winfos verzióig nem volt semmi gond aztán a nagy okos microfos behozza az idétlen változtatásait amivel csak szétkúrja a szoftvereket. Szóval ha én beleszarok a munkádba NEKED kutya kötelességet MAGAD megoldani AZT amit én beleszartam? Tipikus narancs gondolkodás
Milyen saját uninstall? A windows app&features-ből telepítem nagyon nehéz lenne implementálniuk egy deep search valamit ami utána felajánlaná, hogy töröld a szemetet. Nem ehhez is bekell szerezzek egy 3rd party progit... Ez oké már részben a szoftvert legyártó hibája is de nem irigylem aki Windowsra ír progit...Persze mindent meglehet oldani csak órák meg erőfeszítés kérdése. De én nem az a típus vagyok aki más hibájából fakadó szart elkezdi ellapátolni.
Sorry a vulgáris kifejezésért de nem tudom máshogy kifejezni magam ez van egy alpári suttyó vagyok...
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #127762 üzenetére
Jaj hagyjuk már..
Automata lefrissít ez a fos hiába állítod le a frissítést X nap után szevasz van...
Egy beta xar az egész. Egy Linux ami sufnimodder ír meg miért nincs ennyi gond?
Ez meg egy hatalmas multi billicsillió dollárokon ülnek de csak döglött majmokat tudnak alkalmazni programozónak...
Direkt net nélkül minden hardver szoftvert előre bekészítek mert tudom, hogy ez a fos windows csak elkúrná. Érdekes, hogy DDU meg ilyen szoftverek kellenek a legjobb uninstall-installhoz vagy ez a retardált windows szétkúrja a fájlokat. NET keretrendszer progik is állandóan megbasszák egymást valami nem jó azért nem megy fel egy másik progi ami használná stb...
Nem nem a drivert fejlesztő cégnek a hibája. Kiadja EGY adott hardverére megírja.
Erre jön Mr.Microfos és havonta változtat minden szaros kódján ami persze ugyanúgy tele lesz gyerekbetegségekkel mert a hozzáértés az nulla és máshogy kezeli le azt a driverét a gyártónak... De lehet csak 0. éves egyetemi hallgatókkal programoztatnak mert azokat nem kell fizetniük.
Readás kökemény két cpu gyártó van a piacon intel meg amd.
Nem nem fogom hagyni hogy magának automata letöltse mert nem bízok benne de meg se adja a lehetőséget csak ha nem kap netet vagy MÁS szoftverrel le nem tiltatom...
Uninstall app is egy kalap fos mindig meghagy egy csomo szemetet ami miatt aztán ha újra rakod a progit nem fog jól működni vagy nem is tudod felrakni...
Linuxnak is meg van a maga baja talán , hogy kva monopolium a microfos és nincs támogatás emiatt a Linuxon sokmindenre. -
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #127759 üzenetére
Semmit nem rakok fel..
Mint írtam 2 KETTŐ! napos rendszer volt friss win 10.
Direkt az új rendszer miatt tettem újra semmi szoftver nem lett feltelepítve.
Fel ment rá akkor is a chipset de nem volt séma ezért letöröltem a WINDOWS app&feat-ben és ezután nem települt már.. (igen ujra inditottam stb)Meg mi az, hogy 20H2-höz megfelelőt?! Annyit tudok választani, hogy win10 64bit exe legyen.. Meg majd jah persze nehogy már win10 verziónként átkell szabniuk az egész szoftverüket.. Gány hulladék ez a windows mint mindig is volt...
-
Đusty
addikt
válasz
King Unique #127730 üzenetére
Ha tudtam volna, hogy van winx menü
Egy újszülöttnek minden vicc új. -
zeix
senior tag
válasz
King Unique #127720 üzenetére
-
zeix
senior tag
válasz
King Unique #127718 üzenetére
Kiváncsi leszek, hogy megy fel újra a windows.
Remélem működni fog, de nem csak az első újraindításig.
De mire kiszűröm, hogy melyik driver lesz a hibás, az nem lesz egyszerű. Vagy mindíg csinálok egy rendszervisszaállítási pontot. Tényleg azt lehet manuálisan? -
zeix
senior tag
válasz
King Unique #127716 üzenetére
Ahogyan az is, hogy vsz nem vélelen az a hibaüzenet, vagyis értelemszerűen el kellene távolítani ha van csatlakoztatva az upgrade-et akadályozó USB-s, vagy egyéb, illetve Thunderbolt eszköz, periféria, ennél világosabban ezt sem tudom már leírni.
Sem pendrive sem más külső eszköz nem volt rá csatlakoztatva.
A drivereket csak a gyártó oldaláról szokás letölteni, gondoltam ez logikus.
A gép nem egy régi hardver, ami nem lenne win 10 el kompatibilis.
Mindegy, a windowsnál ez egy bevált módszer, hanem működik valami telepítsd az egészet újra.
Több tucat ilyen ms linket tudnék most ide belinkelni ahol ugyanezt a tanácsot adják a felhasználóknak, mertnem képesek kijavítani a hibát. -
zeix
senior tag
válasz
King Unique #127713 üzenetére
Pendrivról telepítettük mindíg. Most próbáltuk frissíteni windows alól, hátha, de nem megy. A napokban jelentkezem hátha tudtok segíteni. Mert tényleg nem érek rá windowst telepítgetni, pedig már életem során nem ez lenne az első gép amit összeraktam.
Nem csak a start menü nem működik. A tálcán lévő gombok sem, hangerő, hálózat, értesítések, bizt. központ, jobb klikk stb.
Ugyan így nem indul a fotók program csak paintben tudunk megnyitni egy bitképet.
Az a poén ebben, hogy fel lettek telepítve a driverek ahogyan azt szokás. Újraindítást követően összeomlik egy csomó windows belső program. Ilyet még soha nem tapasztaltam. -
zeix
senior tag
válasz
King Unique #127710 üzenetére
Nem tudom mi köze a Thunderbolt csatolós ssd hibaüzentnek a frissítéshez, talán az ms szakemberei tudják a választ. Maximum parancssorból lehet új felhasználót hozzáadni, mert az sem működik.
Tehát, magyarán szólva nem tudtok olyan parancssort mondani, amit ha begépelek és nyomok egy entert akkor kijavítja a problémákat és megmaradnak a telepített programok és beállítások?
Lehet kezdeni előről az egészet. Ismét...
Csak rájövünk, hogy mi a hiba... -
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #127709 üzenetére
Nem sürgős, bőven van helyem
Persze ha nem lesz használva a gép lehet, hogy letörlöm (ha nem felejtem el), mert nem egy nagy durranás az egész.
-
zeix
senior tag
válasz
King Unique #127703 üzenetére
NWMe ssd-re telepítjük a windowst. Azt nem tudom, hogy miért erre az oldalra hivatkozik a telepítő. Többször telepítettük 0 ról, persze kezdetben a 20h2 vel kezdtük. Azon sem működött a start menü sem a többi, amiket fentebb írtam.
A rendszer naprakész elvileg. Nincs több frissítés. A 2004 verziót reklámozza, de még nem lehet telepíteni a frissítéskezelőből.
A start menü stb-re természetesen a powershell parancsokkal kezdtem. -
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #127704 üzenetére
"....Windows.old mappa, előbb-utóbb automatikusan törli a rendszer."
Inkább utóbb, mert az egyik gépünkön 11.02 óta nem törölte ...
-
R3nts
senior tag
válasz
King Unique #127704 üzenetére
Köszönöm! A lemezkarbantartóból a 8GB-os "Windows update törtése" is kijelölhető, gond nélkül?
-
válasz
King Unique #127640 üzenetére
Elírtam tegnap, az 5.6 Gb akart lenni, de közben megoldódott. Most először raktam SSD-re , és csak lestem ki a fejemből hogy hogyan megváltozott egy win telepítés a régebbi, pár évente előforduló alkalmakhoz képest. A folyamata kb ennyi volt :
pendrive berak, gép bekapcs, bios sorrend beállít, telepítő indít, kb 1-2 perc fenn van minden, gép restart, biosba sorrend átállít, windows előkészületek , account belépés stb , asztal megjelenik, és még nem telt el 5 perc. Windows aktiválva a microsoft accountom miatt, semmi keresgélés régi vinyóról txt fájlok felkutatása , semmi.Ott áll az egér a kész asztalon, le vagyok döbbenve.
Aki a 2000es évek elején ezt csinálta LAN partik alkalmával még aktívan emlékezhet anno ez hogy zajlott , xp telepítő elindít, 45 perc vinyó darálás, hol a kód bazmeg hova tetted aazt a kurva telepítőlemezt Lacika agyonruglak az előbb ott vóót a kezedben , jóvan megvan ,diktáld, nem jó, jah az I nem J , az isten rakjon meg, nah így má indul, fasza. A kód vége mindig GEGU volt meg kb egy komplett városrész használt 1 serialt
Nah ezt az egészet itt redukálták kb 4-5 percre.
-
kromatika
veterán
válasz
King Unique #127693 üzenetére
-
kromatika
veterán
válasz
King Unique #127688 üzenetére
Köszi a választ.Nem erről van szó.Van aktív internet kapcsolta.De amikor a telepítés sorén a telepítő oda ér hogy aktiválja fiókját,és üresen hagyom a mezőt,és a továbbra kattintanék nem lehet.Nem enged todvább. Ezt régebben gond nélkül meg tudtam csinálni.Települt a renszer, újra indítottam a gépet és ott volt hogy a wint digitális licencel aktíválták.Most meg egyáltaéán nem enged a telepítésben tovább.
-
Csatravi
senior tag
válasz
King Unique #127652 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
"...akkor bizonyára nem ismeretlen a téma." Sajnos de. Azt sem saját kútfőből állítottam be.
Nemrég álltam át kényszerből a Win10-re. Nem véletlen húztam idáig a Win7-el hisz a Win10 az elejétől fogva egy problémás és erőszakos oprendszer és ahogy az idő telt ez a hírneve nem csökkent. Az hogy erőszakos az látszik azon is hogy külön kell telepítgetni kiegészítő alkalmazás részleteket mint ez a elrejtés funkció amivel szelektálhatom, hogy én mit szeretnék feltelepíteni. Hiába állítom be hogy egy pld pdf fájlt egy bizonyos program nyisson meg egy idő után ez a fos állandóan visszaállítja magát az win alapértelmezettre. Egy portable programot tartósan meg nem is enged hozzárendelni mert a más program kiválasztásnál a store van ajánlva.
Röhej az egész de úgy látszik ezzel a ratyival kell tovább élni.
Még egyszer köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
King Unique #127659 üzenetére
+ Egyébként biztos, hogy nálad 20H2 Enterprise N kiadás van telepítve, pontos verziót megnézted? Csak mert értelemszerűen akkor sem szokott lenni ott a gépházban a választható funkciók hozzáadásánál keresőmező és MFP, ha normál (nem N-es) kiadás van telepítve.
-
soldi3r
veterán
válasz
King Unique #127628 üzenetére
Lehet, hogy van, amiben benne van, nekem Enterprise van, ebban nincs benne. Mas verziot nem tudok (pontosabban nem akarok, mivel felesleges) kiprobalni. Tegyek fel screensohotot, hogy sem a listaban nincs, se kereso mezo nincs?
-
Fred23
nagyúr
válasz
King Unique #127655 üzenetére
"erről pedig nem vagyok hajlandó lemondani és alternatívák után vadászni, meg egyéb megoldásokkal vesződni."
Ezért használom még én is. Anno volt, hogy 3 óra munkámba került linuxon, hogy egy játék tökéletesen fusson. Kinek hiányzik ez a meló, ha Windows-on nem kell szenvedni?! Mégis, egyre inkább azt érzem, jobb lenne ügyesebb linux felhasználóvá válni, és dobni az erőszakosan nyomuló másikat. De ennek tényleg nem itt a helye...
-
Fred23
nagyúr
válasz
King Unique #127650 üzenetére
Ha valamikor nem az alapértelmezett böngészőt nyitja meg nekem a rendszer, akkor utoljára nyitotta azt meg. Edge törölve.
Gyűlölöm, mikor rám akarnak kényszeríteni egy böngészőt (bármit). Régóta csak linuxot használnék, ha egyes játékok miatt nem lennék rászorulva a M$ vackára is.
De ez most megint adott egy lökést abba az irányba, hogy inkább megpróbálni megoldani linux alatt a játékokat, ami meg nem megy, attól elköszönni.
-
Staradder
tag
válasz
King Unique #127629 üzenetére
Nem is változott semmi tőle.
Az az érdekes hogyha éppen bekapcsolás után rögtön kikapcsolom akkor szépen leáll.
De ha játszom pár órát vagy torrent fut ua. ideig akkor már több perc mire leáll a gép. Ez így elég bosszantó, ha meg kényszerítem a leállásra ssd-ről is 1-2 perc mire betölt a win 10.
Eddig nem volt ilyen gondom, de most kellett a ray tracing miatt a frissités. -
kromatika
veterán
válasz
King Unique #127606 üzenetére
Szia.Arról esetleg van valami info hogy a 20H2 ismert hibák,ami sajnos nálam is két notinál is fenn áll,mikor kerül javításra?
-
soldi3r
veterán
válasz
King Unique #127612 üzenetére
Eleg sokan irjak, hogy nem szerepel a listaban. Viszont masoknal van keresomezo, na az uj verzioban az sincs.
-
soldi3r
veterán
válasz
King Unique #127609 üzenetére
Pontosan, nem szerepel a listában.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #127609 üzenetére
Amúgy nem világos honnan jött ez az N-es kiadást telepítsünk otthonra, de mindegy.
+1
Bár, nekem meg nem egy ismerősöm volt/van akinek a gépén "hipp-hopp" egy Enterprise verzió feszít, na én azt nem értem.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #127601 üzenetére
Köszi! Mentettem a hsz-ed!
Annyi még, hogy szerinted a 20H2 "stabil" win10? Lenne értelme régebbi verziónak? -
Dronte
aktív tag
válasz
King Unique #127553 üzenetére
Közben egyébként megnéztem, és tényleg a 2020H2 update volt. Ma feldobta újra, egyelőre postpone-oltam, és ráhúzom később, másodikra hátha felmegy rendesen. Korábbi updatek nekem is simán mentek.
-
BMS
őstag
válasz
King Unique #127588 üzenetére
Igen a MCT-al akarom megcsinálni telepítőnek és pont ezért kérdeztem a 2.0 - 3.0-t mert win10-em még nem volt(2013ban sem volt túl erős ez a konfig és erre nem akartam megvenni )és a win7-nél belefutottam
De akkor rakom 3.0-ra -
BMS
őstag
válasz
King Unique #127585 üzenetére
2.0-ás vagy 3.0-ás pendrive-ra érdemes tenni a windowst?
-
Bengio
tag
válasz
King Unique #127560 üzenetére
"A Windows Update szolgáltatás normál esetben nyilván nincsen letiltva. Vagyis kérdés, hogy nálad miért van, ha nem te magad manuálisan, akkor netán valami külső programmal lett megpiszkálva a WU működése?" --> én magam tuti nem állítottam el, külső progijaim sem változtak, csináltak semmit. Steam van fent, CSGO-val játszok naponta 1-2 órát, Ccleaner, meg alap benchmark progik.
A létező összes trükköt megcsináltam, cmd-s parancsot beírtam (WU service leállítás, elindítás, stb...), scriptet lefuttattam, valamint nekem is volt egy "stop winupdates" (vagy valami ilyesmi nevű) folyamat a feladatkezelőben, amit kilőttem, látszólag fut is a win update mostmár (újraindítottam), a gépházban mégis ugyanaz a képernyő fogad. Már most többet elszarakodtam vele, mintha csináltam volna egy reinstallt, úgyhogy most az következik.
Köszönöm a segítséged
, valamiért nálam totál összeszarta magát valami.
Túllépek ezen, és újratelepítem az egészet, igazából nem sokból tart
-
miresz
veterán
válasz
King Unique #127555 üzenetére
Igen ,erről beszélek. Tehát akkor nincs rá semmilyen más mód csak a 350Ft-os sz@rt megvenni. Gratulálok a Microsoftnak! És természetesen hiába volt ingyenes verzióm ,most vehetem meg! Nem a 350Ft,hanem az elv! Ez a Store egy határ fos!
-
válasz
King Unique #127560 üzenetére
Én is jártam úgy, hogy 1-1 win frissítés után vmiért leállt a win upd szolgáltatás, de újra lehetett indítani, azóta meg jó. Nem volt piszkálva vagy más progival piszkálva
-
Bengio
tag
válasz
King Unique #127558 üzenetére
-
Bengio
tag
válasz
King Unique #127556 üzenetére
Újraindítás volt, nem tudom a Windows Update hibaelhárítót futtatni, mert annyi van a Frissítések ablakon, amit látsz. Semmi link, parancs, bármi.
-
Dronte
aktív tag
válasz
King Unique #127532 üzenetére
A Windows ma felajánlotta, hogy nagyobb frissítést szeretne feltelepíteni és indítsam újra, szóval röviden fogalmam sincs. Én a 2020 fall update-re tippelek.
"ha állítólag tényleg valami frissítés után" - mégis mi más lenne? letöröltem az összes user beállításom viccből?ezt elég könnyű megállapítani, hiszen a frissítés után újraindítva tűnt el minden beállításom, nem viccből írtam az eredeti posztban.
Azzal tisztában vagyok, hogy ez nem normális működés, pontosan ezért írtam ide
Google alapján Temporary Profile-ba léptetett update után, mert megsérülhetett a sajátom update alatt. Mással is megtörtént már. -
z123456z
őstag
válasz
King Unique #127539 üzenetére
Kényelmesebb lenne megtartani, csakhát annyi telepítés/törlés meg mittudomén volt már rajta, és soha nem volt karbantarva. De ha felesleges, akkor nem tesszük újra.
-
z123456z
őstag
válasz
King Unique #127534 üzenetére
Pedig rákerestem, hogy "alaplap csere", de az első néhány hsz. egész másról szólt, ezért kérdeztem. De köszönöm a segítséget.
Mondjuk ha teljesen újra telepíteném, akkor kell inaktíválni valahogy, aztán újra aktíválom? Vagy mi az ajánlott, ha szeretném kicsit megtisztítani? Vagy teljesen felesleges? Csere+frissítés és kész? 240ssd-n fut a rendszer, de csak 50giga szabad hely van rajta, nem tudom, miket telepít rá a gyerek, mellette van 3tb hdd. -
craftsman01
senior tag
válasz
King Unique #127515 üzenetére
Köszi,használtan vett alaplap.
-
válasz
King Unique #127505 üzenetére
Hát ez egy Dell Latitude 5400, szerintem beégetett OEM pro win10. Akkor kéne egy másik licensz is hozzá. Mondjuk a célra, amire kell egy aktiválás nélküli win is jó, nem tudom mennyire kavarna be a dolog.
-
KillBorn
senior tag
válasz
King Unique #127506 üzenetére
Most vettem észre azt én is, így még furább
Tegnap lefutott a beépített lemezkarbantartó, 4GB windows update telepítő törlése után nem mutat több a szabad helyet.
-
boorit
csendes tag
válasz
King Unique #127451 üzenetére
Köszi, átnézem ezeket, egyébként már sokszor telepítettem Windowst, csak az utolsó óta eltelt 3 év, ezért kérdeztem.
Ha megvan a gép majd még lehet lesz pár kérdésem a BIOS beállításokkal kapcsolatban
(egyébként valszeg MSI B460 Tomahawk lesz az alaplap, ha jól látom ez támogatja).
-
Soma01
veterán
válasz
King Unique #127488 üzenetére
A Windows nem lett kisebb, de feltudtam tenni a Minitool-t és azzal elintéztem az átméretezést.
Azt meg nem tudtam, hogy van olyan lehetőség, hogy így le lehet korlátozni a telepítést.
A lényeg, hogy megoldódott.
Köszi szépen! -
Soma01
veterán
válasz
King Unique #127460 üzenetére
Köszi!
Sajnos pont az a baj, hogy semmilyen program nem indul el. Se telepítő, se hordozható programok. A #127458 hozzászólásban említett probléma van. Az a kép jeleneik meg, amikor indítanki akarok valamit. A tárterület ---> tárhelyhasználat alatt a rendszerfájlok rész 47 GB.
Van másik partíció, mert 120-as az SSD, de ha csökkentem a méretét a másik partíciónak, akkor max 4-5 gigát enged csak és a szabad hely a meghajtó végén lesz, így nem tudom a c meghajtóhoz csatolni. -
Newcrazy
tag
válasz
King Unique #127474 üzenetére
Fogalmam se volt mi az S mód.
Nem láttam még ilyet Win 10-en. Amikkel találkoztam egyiken se láttam.
De most már tudom ilyen is van. Bár az még mindig rejtély, hogy miért 20.-ra fogadta el a beszerzést, hogy jó.. -
Newcrazy
tag
válasz
King Unique #127468 üzenetére
-
aradebil2
senior tag
válasz
King Unique #127446 üzenetére
Köszi, megpróbálom a leírtakat.
Rendszergazda soha nem látta a gépet, de megpróbálom őket is megkeresni, de mivel nem az ő kezükön futott végig a gép ezért szerintem mosni fogják kezeiket (felsőoktatás...) -
kutga
félisten
válasz
King Unique #127453 üzenetére
A lemezképfájl készítésére. Egyelőre a W10 sajátjával csináltam, végülis nem kell hetente megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest