- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
-
_Atesz
addikt
válasz
Cs1csó #103411 üzenetére
1903 van, viszont ahogy távolodunk a kiadástól, úgy lesz egyre több a frissítés. Én sok gépre telepítek, így jelentős időt spórolhatnék meg. Ezért kérdeztem.
Eddig az update-es telepítők jól működtek, már ami a windwos 7-et és 8.1-et illeti, régebben pedig az xp-t.
Egyedül azokkal volt baj, amikbe belepiszkáltak. (azokkal se mind) -
Taci
addikt
válasz
Cs1csó #103323 üzenetére
Persze, én hiszek nektek, ahogy azt írtam is. De ahogy mondtam is, nálam ez igazából már csak berögződés, plusz mivel be is vált (rengeteg másik alternatíva kipróbálása után), ennél maradtam. Amit külön szeretek benne (lehet, hogy már Defenderben is van ilyen), hogy szól, melyik program próbál hozzáférni pl. a webkamerámhoz, így azt kontrollálhatom. Le van ragasztva a kamerám, nem is használom, de szeretem az ilyen szintű kontrollt.
Na de tényleg nem vitaindítónak szántam, csak a saját véleményem/tapasztalatom írtam le. De ha az a konklúzió, hogy a Defender mára már egy nagyon jó alternatíva (sőt, a Microsoft-os mivolta és integrációja miatt talán még jobb), akkor annak csak örülök, mert a versenyhelyzet mindig jó dolog, ösztönzően hat a konkurenciára (is), így végeredményben mi felhasználók csak jól járhatunk.
-
válasz
Cs1csó #103205 üzenetére
Tegnap telepítettem a wint, eredeti professional 18362.263. A telepítéskor nem léptem be, csak megadtam felhasználónevet. Majd mikor mindent beállítgattam, aktiváltam a fiókot, belépve, a onedrive működik is, ha másolok a mappába/törlök onna, azonnal frissíti. Ezért nem értem miért írja, hogy lépjek be a fiókomba, hisz anélkül a onedrive nem is működne.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Cs1csó #103039 üzenetére
Koszonom a segitseget megegyszer!
Ugy tunik, hogy a video kari 100%-on porog, melegszik is rendesen. A pric 35-40%-on megy, a hutoborda tok hideg. Visoznt a videokartya a proci alatt van a hazban, es ami meleg levego felszall rola a procira, az valahogy becsapja az alaplapot, es fullra tolja a proci ventit. De ez nem sokat hasznal sajnos.
Node a lenyeg, hogy a video kartya a legrovidebb lancszem. Remelem, karacsonyra tudok ujitani a gyereknek egy jobbat! (Vagy legalabb egy gyari hutot ra, hogy mehessen fullon, es ne kelljen visszavenni az orajelet a tulmelegedes miatt.) -
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #103042 üzenetére
FPS kijelzés van de engem anno inkább a VGA venilátor teljesítménye érdekelt adott szobahőmérséklet, FPS, és kártyaterhelés függvényében, azt pedig ez a program tudja megmutatni.
Pont ezeket tudja a driveré is...Megjegyzem érdemes előbb megnézni, hogy ami már fent van, működik-e és teljesíti-e az adott célt.
Egyébként ez nem Windows beépített, még mindig a driverről van szó, nem tudom miről zagyválsz -
tvamos
nagyúr
-
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó #102779 üzenetére
Egy SSL Cert hibára az a megoldás,hogy telepitse ujra? Bravo
Ugyan áruld már el mert terjeszted a mannát,hogy pl a chipset drivereket (intel chipset esetében az Intel gyártja ugye) miért a Windows Updateröl tölste le?
99%-ban a Microsoft által kiadott standad drivert telepit
A hardware gyártoja esetleg nem tudja jobban ,hogy mit gyárt?
Pl egy Network card drivert hasonlist össze az MS által telepitett egy egy gyártó által kiadottal (megsugom hogy megsokszorodnak a beállitási lehetöségek)tomcat78: Viruskergetés valamint proba másik böngészövel avagy browser reinstall
-
válasz
Cs1csó #102730 üzenetére
Vaó köszönöm szépen!
Közben kipróbáltam a hibernálást és tényleg kicsit lassabban áll le, azonban nagyon gyorsan beáll a win ahogy hagytam.
Ha jól tudom asztali gépen a hibernálás alapból hibrid alvás lesz, így mindegy, hogy áramtalanítod vagy sem, ugyan az az állapot áll vissza, csak a sebessége függ attól, hogy lett-e áramtalanítva a gép vagy sem.
A gyorsindítás nem tudod véletlen mennyiben különbözik a hibrid alvástól? Ugye a gyorsindítást azért kapcsoltam ki, hogy ne kutyuljon bele a többi meghajtóba, mert van a gépben merevlemez és másik ssd is win7-el A hibrid alvás esetén azokhoz nem nyúl a rendszer?
Bocsi a sok kérdésért, csak pár napja használom a 10-et és ezeket a finkciókat még sosem használtam.
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #102683 üzenetére
Nem kell, ott a 4 mp-ig nyomva tartott Power gomb, ott a hosszabbítón kapcsoló, végső esetben ott az ablak, azon kihajintva a masinériát a súlya majd kihúzza a konnektorból
Shutting down. Ott az -ing a végén. Nem egy befejezett folyamat. A folyamatok egyik tulajdonsága, hogy megszakadhatnak. Ha valaki még mindig ki-be kapcsolgatja a gépet, lesz szíves kivárni a folyamatot aminek a végén kikapcsol
-
-
válasz
Cs1csó #102362 üzenetére
Valaki itt régebben nagyon hangoztatta hogy az EU-ban betiltották az OEM és Dobozos verzió megkülönböztetést hogy mindegyiket szoftvert tovább lehet már vinni újrahasznosított néven.
Én sose próbáltam, de akinek nem sikerül az beperelheti a szoftvergyártót az EU bíróságon Brüsszelben..
-
válasz
Cs1csó #102367 üzenetére
Én az asztali gépet kicseréltem teljesen alkatrészenként a microsoft fiókos licenccel és megy az újon tökéletesen. Az alkatrészeket meg eladtam részenként. Szóval valami lehetőségnek kell lennie, csak nem tudom hogyan működik pontosan. Amikor cseréltem valamit utána bejelentkeztem a fiókba, hogy biztosan észlelje az új alkatrészt. Egyszer talán még rá is kérdezett a változásra.
Szó szerint egy régi vacak vinyón kívűl már semmi nincs meg a régiből benne.
-
-
-
Bence942
tag
válasz
Cs1csó #101895 üzenetére
Hello semmi ilyen mindenképpen valamit a winben állítottam el és azt hittem valaki tudja frissítéseket is töröltem hát ha az kavart be csak azért érdekel mert egy chrome alatt ne pörögjön már 50/70% a ventilátor.. Új az alaplap friss biossal de a biosba bevan állítva normálisan a ventilátor!
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #101679 üzenetére
Nem tudom, miért írod ki a neved után az IQ-dat!
Valaki írt egy problémát, én írtam rá, hogy nekem annyira tele lett a tököm a driver szopással, hogy inkább lecseréltem azt a VGA-t, amit jobbnak gondoltam a másiknál, és meg is vettem, de a driver probléma miatt inkább leváltottam a másikra... szóval most akkor miről is beszélsz?!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Cs1csó #101683 üzenetére
Én is tévedtem, amelyik oldalt néztem ott ezek szerint rossz adat szerepelt, iponon, meg itt is 225W-ot írtak, de a képeid alapján nem látom, hogy az 1060 6GB erősebb lenne.
Ezen kép alapján 95W különbség volt a két vga között, ha 120 körüli az 1060, akkor 215 körüli volt az 590. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Cs1csó #101679 üzenetére
Valamit tényleg elírtál, mert az 590 is hivatalosan csak 175W-ot eszik és erősebb, mint az 1060 6GB, meg a sokkal jobb vga-t gyárt is hülyeség, egy szintig jobb a teljesítmény/fogyasztás mutatója és egy szint felett meg nincs versenytársa, de ettől még a hülyeségre nem kell hülyeséggel válaszolni.
-
Tuomas
addikt
válasz
Cs1csó #101306 üzenetére
Köszi!
Szmörre:
Neked is köszi!
Azt hol tudom megnézni, hogy van-e ilyen chip benne? (Bár gondolom van, ezért lehet bekapcsolva a titkosítás)
Volt egy mcafee vírusírtó, de egyből ment neki az uninstall, meg egy hangbeállítós progi volt, amit szintén kukáztam. De akkor ezek miatt nem rakok fel tiszta windowst. -
Tuomas
addikt
válasz
Cs1csó #101303 üzenetére
Köszi!
Egyelőre hagyom így. SSD van benne, 256-os, a dokumentumaimat és minden egyebet NAS-on tárolom. Most nem vagyok gép előtt, de 1 partíció van, és valszeg egy külön recovery.
Asus gép, kimondottan azért (is) választottam ezt a márkát, mert már az előzőnél is azt tapasztaltam, hogy az előre telepített gyártói programok kevésbé idegesítőek (a céges gép egy lenovo, na az ilyen szempontból botrány). Ezen volt kb 4 előre telepített alkalmazás, abból kettőt töröltem, a másik kettőt pedig használom. (vezérelni lehet vele a töltést, a ventillátor sebességét, stb, és a suppport is ezen fut)
Szerintem a titkosítást is hagyni fogom bekapcsolva, a kulcsot kimentettem magamnak. Csak az a fura h gyárilag miért kapcsolják be a titkosítást? Lehet hátránya, ha bekapcsolva hagyom?
Neten rákerestem és néhány dell gyártmánynál volt ilyen már. -
Tuomas
addikt
válasz
Cs1csó #101300 üzenetére
Hát ezzel most elszomorítottatok
Szóval akkor azt tanácsoljátok, hogy töltsek le egy új windows home-ot, és tiszta telepítéssel rakjam fel újra? Recoveryt is töröljem? A drivereket meg a gyártó honlapjáról letöltve tegyem fel újra?
Eddig mind 3 notimon ami volt, gyártói win 10 volt. És mi a helyes partícionálás?
Ha ezt megteszem, hardver alapján aktiválva lesz, ugye?Milyen piszok lehet rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Azonnali processzoros kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Xbox Classic / Xbox 360
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest