- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, nem vagyok nagy gamer van 3 játékom azokat nyúzom, viszont az elmúlt 3 napban vagy BSOD van vagy resetel a gépem a játékok indulásakor vagy maximum az első percig működik utána bsod vagy reset, alapjáraton stabil a gép. Eddig gond nélkül mentek ebben felállásban a játékok.
Próbáltam tesztelni, furmark, memtest (2órát ment), aida64 cpu stressz is ment vagy 20 percet gond nélkül. A drivereket frissitettem a legújabbakra, a probléma így is megmaradt.
Ismerős ránézett a minidump fileokra, azt mondja mindig ugyanarra a memória címre hivatkozik, esetleg valaki hozzáértőbb tudna nekem segíteni hogy mi lehet a gond? Belinkelem a dmp fileokat, ha szükséges.
A gép: Ryzen 2700, B450 tomahawk lap, rx480, 2x8gb ram, 480gb ssd. -
snake1977
őstag
válasz
snake1977 #101272 üzenetére
Rájöttem mi volt a probléma oka, tanulságként leírom a megoldást:
Amikor a merevlemezek kikapcsolását "soha" állásba tettem, és újra csekkoltam, láttam hogy visszaugrott '0' percre, ez okozta a problémát, beállítva egy magas értéket, (én pl. 360 percre), már nem ugrik vissza nullára, és az a zavaró jelenség is megszünt, hogy néhány másodpercig nem tudok megnyitni semmit.
Egyébként ez a WD hdd felhasználóknak sem árt talán, kevésbé lesz magas a fejparkolás száma ha nem állitja le folyton a merevlemezt, de legalábbis nem növeli fölöslegesen. -
snake1977
őstag
Üdvözletem!
Segítsetek erre megoldást találni, win10 alatt be van állitva nálam hogy kikapcsoljon a monitor 15perc tétlenség után, azonban ha megmozgatom az egeret és visszajön a kép, kb. 5-6mp-ig nem reagál az egérre egyik tálcaikon sem, a böngésző sem, még a bezárásra sem, letelik ez a pár mp, utána megy minden flottul, idegesítő mert az egér megy, de más nem, a hibrid alvás, merevlemez kikapcsolás, és egyéb huncutságok direkt nincsenek engedélyezve tehát megy az ssd, és nem alszik a gép el hibrid módba.
Az előző rendszerem egy öreg bejáratott win7 volt, még intel alól jött át az új konfigba, ott ilyen agymenések nem voltak, de a ryzen miatt ideje volt váltani win10-re mert semmilyen frissités nem volt támogatott.
Valakinek valami ötlet erre?A konfig: B450 Tomahawk lap, 2600 ryzen, G.Skill aegis 3ghz memóriák, samsung ssd, vga 1060.
Driverek feltelepítve ahogy kell a gyártói oldalról, egy edül a ryzen energiatakarékossági profilon belül állitottam át a processzor energiagazdálkodásában a minimális processzorteljesítményt 95%-ról 5%-ra, amit nem értettem miért ilyen magas, intelnél illetve az előző rendszernél 5% volt. -
snake1977
őstag
válasz
Kékes525 #99544 üzenetére
Természetesen ez így van, viszont a ugyanazokat a szoftvereket használom, a böngészési szokásaim sem változtak, tehát nem youtube-oztam orrba szájba ami indokolna némileg több adatfolyamot.
De hogy egy pontosabb adattal szolgáljak, kerek egy évig használtam a 860evo-mat amit 4TB írással adtam el tegnap, az új ssd-n 30nap után 800GB+ írásnál tartok.#csicso82: köszi a tippet, figyelni fogom.
-
snake1977
őstag
Sziasztok, a kérdésem következő lenne, normális hogy a win10 a win7-hez képest közel 2-2,5x annyi adatot ír az ssd-re mint a windows 7? Pár napja költöztem új ssd-re és váltottam win10-re, a rendszer naprakész, a driverek fent vannak de sokallom a lemezhasználatot, átlagosan ~12GB/nap és szinte csak a böngészőt használtam illetve filmet néztem (merevlemezről), win7 alatt egy hasonló napon a felét sem írtam az ssd-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- War Thunder - MMO Combat Game
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kerékpársportok
- Béta iOS-t használók topikja
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Quadro FX 570 eladó
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged