- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #146146 üzenetére
Nem kevertem, Win7-nél szó sem volt alaphelyzetbe állításról. Írtam miről mire ment és hogyan...
Az nem számít, hogy csinál Win.old mappát, csak az a kérdés, hogy az új rendszer tiszta új, vagy lehetnek benne korábbi rendszermaradványok.Ez valamiért nem normál eset. Lehet kisebb pár GB-os FAT32 usb 3 pent kezelne, de úgy emlékszem azt sem.
Az elkészítési mód Rufussal volt, hosszú évek óta azzal szoktam, néha használok mást nem Win rendszerekhez.
Nincs hibaüzenet, csak nem látja és megáll a bootolás. Tehát, ha egy USB 3 eszköz pendrive, hdd.... csatlakoztatva van, akkor megáll (kifagy) a boot. Ki kell vennem és újraindítani a gépet. Boot sorrend és hasonlók nem probléma, USB 2-vel sokszor használtam. -
mzso
veterán
válasz
King Unique #146130 üzenetére
Hmmm. Ez azért furcsa kicsit mert pont abba a 2 USB 2.0-s portba van dugva az egér és a billentyűzet amivel az alaplap rendelkezik. Ehh, gyorsan meg akartam nézni a drivert/hardvert hogy működik-e 7-tel de nem akar összejönni...
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146127 üzenetére
Hát mivel a win7 telepítésig nem jutottam el, így win7-et érintő problémám nem volt.
De természetesen lett
"bootsect /nt60 W: /mbr" lefuttatása után már bebootolt a partíció, csak nincs semmi input, egér/billentyűzet lekapcsol, ami még a biosnál ment. Úgyhogy nem lehet csinálni semmit... -
LK
addikt
válasz
King Unique #145773 üzenetére
Hali! Követve a te és mások utasításait (amiket linkelni szoktál), hardvercsere után tökéletesen működik minden és a windows is aktiválta magát. Remélem nem lesz váratlan probléma (de nem hiszem). Köszi
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146123 üzenetére
De Win10 alatt akarom megcsinálni a bootolható ssd-t.
A win7 meg élvezetből kell, van egy driver amit nem tudtam működésre bírni, ki akaro m prónálni hogy 7 alatt megy-e.
Lehet, hogy hülye kérdés, de melyik lenne megfelelőbb a GPT vagy az MBR? (Egyáltalán tudja-e a lemezkezlő a GPT-t?)
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146114 üzenetére
A grub az csak megmaradt a jelek szerint.
Most ez a régi Sata SSD lenne erre használva, ha bootolna róla a telepítő, aki amúgy nem W10 lenne (hanem 7) most, csak ez alól szeretném megcsinálni. -
Louro
őstag
válasz
King Unique #146106 üzenetére
Szerintem is kiveséztük. Kaptam -- tőled is - hasznos infókat. Bízok benne, hogy a Win12-ig már elvegetálok. Majd akkor marad az újrapartícionálás és akkor egyesítem a két partíciót a meghajtón és akkor nem lesz ilyen gond. Érzem, hogy a Win12-nek már a 200 is kevés lesz
-
Louro
őstag
válasz
King Unique #146091 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. A lemezkarbantartóban mindent kipipálok, de nem szoktam semmilyen speciális indítást elvégezni. De most nekiesek a rengeteg linknek. Kicsit ijesztő látni, hogy elfogy a tárhely.
-
Mans20
addikt
válasz
King Unique #146088 üzenetére
Ezeket elmentem máskorra köszi. Régen egy win frissítés óta nagyon belassult a rendszer, plusz már 4 éves is volt. Mindegy szerintem, hogy most clean install lett, mert nem igazán változott a teljesítmény. i3 skylake, 8GB ram, 1TB HDD geforce 920MX Még megpróbálom alapértelmezettre tenni a 920MX-et. A liszenc megmaradt a helyi fiókkal.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #146080 üzenetére
+ Ha már Lenovo laptop, akkor a gyártó saját módszerével, szoftverével is megoldható a visszaállítás a gyári alapállapotba.
• How to reset your laptop to factory defaults using Lenovo OneKey Recovery (OKR)
-
Hooper
őstag
válasz
King Unique #146001 üzenetére
-
gsmtomi
csendes tag
válasz
King Unique #146038 üzenetére
én értem ,és ez mindd igaz .... De szeretnék egy ilyen iso-t ,amiben eleve nincs benne
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #146040 üzenetére
Pontosan.
Kb fél éve egy tesztben az említett Windows defender több fizetős 3rd party AV-t is lenyomott, azért nem semmi. Az ingyenes verziókat én sem díjazom, főleg ha mindenféle programokkal települnek és van a gépen 2-3, akkor baromira belassítják, plusz nem is érnek semmit.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #146038 üzenetére
Tudtommal a beépített Windows Defender nem is teljesít rosszul és kevésbé gépigényes, mint a legtöbb ingyenes vírusirtó, például Avast, Mcaffee stb.. Szóval igen, elég furcsa kérdés.
Amúgy maga a Win10 nálam is a végletekig van "butítva" előre telepített programokat és dizájn elemeket tekintve, hogy minimálisan se terhelje semmi feleslegesen a gépet.
-
Speedy007
őstag
válasz
King Unique #146036 üzenetére
Minden esetre köszönöm szépen a segítséget, újra húztam Windows 11-el gépet
-
Speedy007
őstag
válasz
King Unique #146030 üzenetére
[link] köszönöm a segítséget de a mellékelt linken lévő megoldás nem vált be sajnos így tényleg hagyni fogom az egészet ahogy javasoltátok.
-
Speedy007
őstag
válasz
King Unique #146028 üzenetére
[link] ezzel próbálkozok ezek jöttek elő ha lépésről lépésre csinálom. Az eredmény meg 0 ugyanott tartok mint korábban.
-
Speedy007
őstag
válasz
King Unique #146025 üzenetére
Vagy esetleg újra húzni a rendszert. Amúgy mindent a CMD-ből kell futattni? Mert a BTS részt nem értem belőle
-
Speedy007
őstag
válasz
King Unique #146022 üzenetére
"Mániám" naprakészre tenni az eszközeimet próbáltam katalógusból de ugyanúgy hibát jelez.Angol nyeltudásom nagyon fapad a google translate se sokat tud segíteni ebben
-
Ranger^41
aktív tag
válasz
King Unique #146020 üzenetére
Igen, tudom, hogy shady így a licensz, még innen hardverapróról van egyébként... Microsoft fiókhoz kapcsolás megvan. A fentieknek megfelelően megpróbálkozom majd a dologgal. Köszi!
-
Ranger^41
aktív tag
válasz
King Unique #146012 üzenetére
Köszi! Nem gondoltam, hogy ez ilyen gyakori problémakör, régen cseréltem hardvert
Volume licenszem van, ezeknél úgy olvastam, hogy az új rendszeren necces, hogy aktiválható lesz-e. Ezzel van valami konkrét tapasztalat, amire figyelni kell? Sanszos, hogy a key amivel aktiválva volt még anno a 7-es Win már nincs meg...
-
Taci
addikt
válasz
King Unique #145986 üzenetére
Köszönöm, amint tudom, megnézem, kipróbálom.
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #145961 üzenetére
12GB a RAM !
Notebook.
Kell egyáltalán lapozó file?
Gyorsan nem tudom a képernyő -mentést berakni, inkább beírom, adatok, C, meghajtó:
Méret: 64 GB
Szabad: 3GB
Windows könnyvtár: 22GB
Program files (x64) kt: 12GB
Program files kt: 2,2GB
Program Data kt: 1,3GB
Users kt: 4,5GB
File-ok(a page file sys-el): 12GBAMD kt: 5GB
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #145958 üzenetére
Akkor még "közbe-kérdezek", pl.: a 12GB-os pagefile.sys törölhető?
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #145956 üzenetére
A 65GB-os eredeti ("szétpartícionált")HDD-ről 50+GB-os méret-korában lett átlapatoltatva az eredeti W10 a WinToUSB-vel, ami 20+GB körüli mérettel sikerült.
Ez a rendszer hízza ki gyorsuló ütemben a 64(régi rendszer szerint csak 58)GB-os pendrive-ot.
Történt közben sok W10 frissítés és kettő a Blitz-nél.
Log-fileok???
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #145954 üzenetére
Ezek többségét elvégeztem, az egyenkénti "bogarászásban" segítene, ha látnám folyamatosan/mindig a könyvtár méreteket. Ezt hol lehet beállítani?
...és még: gyanítom, hogy a frissítések során letöltött GB-ok miatt van ez a helyzet, annak ellenére, hogy kiadtam a parancsot a rendszerállományok törlésére.
Ezeket a letöltött GB-ok at hova teszi?
A WinToUSB után ugyanez a csomag csak 20+ GB volt.
Sok W10 frissítés és 2 hónappal ezelött.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #145929 üzenetére
Ennyi volt a kérdés akkor, köszi
. Ezekszerint csak átírja a verziószámot a fájlocska és kész.
#145930:
. Annál valamivel jobb, de ja
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #145927 üzenetére
wow, és ezen a picin kívül nincs is extra adatforgalom
? a hivatalos iso-ban sincs semmi extra?
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #145924 üzenetére
., ez jól hangzik, szedem is le. Sztem iso formájában, mert adatlimites+csiga netünk van és 4 gépet kell frissíteni (2x 21h1 és 2x 21h2).
-
alec.cs
tag
válasz
King Unique #145893 üzenetére
@King Unique
Az a gondom, hogy Windows Update közben nem ír ki semmilyen kódot sem!
Csak ezt írja ki mindig:
"Hiba történt.
Nem sikerült csatlakozni a frissítési szolgáltatáshoz...
Ha mégsem járna sikerrel, ellenőrizze, hogy van-e internetkapcsolat.
Újra"Ebből nem lehet következtetni a hiba okára. Ez egy semmit sem mondó üzenet. Így minden amit csinálok az egy próbálkozás.
Mindent amit javasoltatok azt rendben megcsináltam (legalábbis úgy gondolom).
A "repair install"-t megcsinálva azt hittem, hogy megoldja a problémámat, mert csinál egy új telepítést megtartva a programokat és a személyes fájlokat. Sajnos nem így lett!
Nem szeretnék 0-ás installt, mert gond lenne minden programot visszaállítanom (minden program hivatalos).A géppel sem lehet hardveresen gond, mert megy minden flottul.
Az Eseménynaplóban sincs semmilyen erre utaló jel.A hálózat működik, mert az internet megy rendesen, mindenhova tud kapcsolódni a gép. Mással nincs gond.
Manuálisan menne a frissítés, de van olyan programok amit nem tudok másként frissíteni mint automatikusan. Ilyen az Edge, illetve a Store alkalmazás. Ezekre is szükség lenne, mármint, hogy aktuális állapotban legyenek.
Az, hogy az Update, az Edge, illetve a Store alkalmazás nem megy abból arra lehet következtetni, hogy valamiért nem tud a Microsoft szervereihez kapcsolódni. Pedig a Windows hivatalos, aktivált. Idáig nem volt gond vele.
Van valamilyen Log fájl amiben megtudom nézni, hogy hol is lehet a hiba?
Azt kellene megtalálnom, mert abból derülne ki a tényleges probléma.Kellene a hiba pontos oka!!!
-
mikk2000
őstag
válasz
King Unique #145897 üzenetére
Az a baj, hogy nem nagyon értesz ezekhez a dolgokhoz annyira, amennyire feltételezed, és főleg hogy konkrét példák eredményébe és huzamosabb tapasztalatokba belekötsz. Úgyhogy nem nagyon látom értelmét veled beszélgetni, mert nem látom nálad a fejlődés lehetőségét. Az eddigi segítségeket persze köszönöm még egyszer.
-
mikk2000
őstag
válasz
King Unique #145895 üzenetére
Nem a levegőbe beszélek, te vetetted fel, hogy a DISM meg SFC parancsokat hanyagolják, én meg írtam konkrétan hogy pont egy laptop ami nálam van, ezek a parancsok le lettek futtatva, és "ki lett javítva minden" úgymond, és mégis fennállt a windows update hiba. Tehát ha neked válaszolok, arra amit írsz, konkrét példával, az nehogy már támadás alapja legyen...
Amúgy meg:
SFC és DISM lefutott és talált + javított hibákat, nocsak, akkor eleve gondok voltak ott a Windowsnál...Maradjunk abban hogy nem nagyon vagy tisztában azzal, hogy ezek a parancsok mit csinálnak igazán, ugyanis egy meglevő verzió kommunikál egy újabbal, és bizony frissülhetnek fájlok, amik nem feltétlen hibák, és a frissült fájlok akár gondot is okozhatnak, akár súlyosakat is. Konkrétan (mert nem a levegőbe beszélek) az asztali gépen is lefuttattam kíváncsiságból a parancsokat, amivel amúgy a win update érdekesmód megy, és itt is talált ezt-azt amit ő "javított".
-
mikk2000
őstag
válasz
King Unique #145893 üzenetére
Képeld el, ezen a laptopon például a DISM (check/scan/restore) és SFC (scan) mind mind lefutott, mindent rendberakott, mégis a win update ugyanúgy baszott működni
Ja, és ezek is futottak órákig összesen.
Szerintem egy topik népessége annyira nem mérvadó (mennyi az aktív kezdjük ott), de itt visszaolvasva is nem én vagyok az egyetlen csak az utolsó napot nézve, aki megemlíti ezt a problémát.
-
mikk2000
őstag
válasz
King Unique #145888 üzenetére
Nem érted mit mondok... Nem megy egy szaros win frissítés. Ez az orrba szájba nyomott például parancsokkal vagy batch fájllal 5 perc megoldani... ha működne. Egy szaros laptopon egy repair install futott vagy 2 órán át. Az otthagyott régi win fájlok miatt a disk cleanup futott vagy egy órát. Törölni megint vagy egy óra. Érzékeled már hogy a kis problémára erős túlzás lehet egy javító frissítés ésszerűségben és időben is?
Ha azt találnád mondani, hogy erősebb gépet kell venni, akkor privátban adok neked számlaszámot és utalhatsz a gép tulajának, nem fogja zokonvenni
-
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #145890 üzenetére
köszi....akkor marad. Lehet semmi köze a frissítésnek hozzá, de rég nem láttam a gépemen 4% alatti CPU-t....a frissítés óta igen👍 Minden más működik ahogy eddig is.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #145866 üzenetére
Hátrányom származhat belőle, hogy telepítettem? Ha nem akkor most már marad, ha igen akkor törlöm.
-
mikk2000
őstag
válasz
King Unique #145885 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a repair install egy "kis" problémára nagyon nem ésszerű megoldás. Ez olyan mint egy jeges ablak miatt szereljük szét az egész autót.
Én még nem találkoztam "normál" esettel.
-
alec.cs
tag
válasz
King Unique #145879 üzenetére
@mikk2000
Köszi az együttérzést, de sajnos attól még a probléma adott. Nyugodt vagyok, csak bosszant, hogy nem jövök a hiba okára.Kellene valamilyen "Log" fájl, ami a hiba okára utal.
@King Unique
A beépített biztonsági rendszer lett leállítva. Nincs 3rd party tűzfal.Nem Microsof-fiókkal van használva. Hivatalos, aktivált a Windows 10.
Ez idáig nem volt ezzel gond, sok frissítést megcsináltam vele. Csak ahogy már írtam, akkor kezdődött a probléma.Az a helyzet, hogy így csak próbálgatások vannak. Hát ha megoldódik...
Jó lenne valamilyen "Log" fájl amiből lehetne látni a probléma okát.
Van ilyen? -
King Unique
titán
válasz
King Unique #145879 üzenetére
+ Aktiválva van a Windows 10?
Aztán rendszergazda típusú és Microsoft-fiókkal van használva? Ha igen, akkor a Microsoft-fióknál a személyazonosság visszaigazolása már megtörtént? -
alec.cs
tag
válasz
King Unique #145868 üzenetére
@King Unique
Köszönöm válaszod.
Azóta már másik gép ez, s sajnos megint előjött a hiba. Most nem írja ki a 0x80070002 hibakódot. Most csak nem akar frissíteni.
Amúgy egy régebbi frissítés után csinált ilyet. Azután telepítettem manuálisan a 21H2-t. Gondoltam, hogy az majd megoldja a problémát. Sajnos nem, s utána jöttek a különböző megoldási változatok a problémára. Sikertelenül. Azóta nem megy a frissítés. Csak manuálisan.
Még egyszer kipróbáltam azokat amiket küldtél, s a helyzet nem változott.
A Windows, a sima Home változat. A tűzfal és védelmi rendszer is ki lett kapcsolva rajta a frissítési kísérlet alatt.
Még a "repair install" is meg lett csinálva, tehát az ismételt telepítés fájlok megtartásával.
Tehát nem értem mi lehet a gond!
Ha valamelyik log fájlban látnám, hogy mi is a hiba oka, akkor előrébb lennék.
Milyen log fájlban keressem a hibát? -
mikk2000
őstag
válasz
King Unique #145875 üzenetére
Kösz a linket, de már épp késő, hogy ki tudtam volna próbálni.
Nézd, ahogy írtam, elhiszem hogy nem kéne működnie. Ezen az éven, mediacreationtool-al létrehozott ISO-val ment emlékeim szerint. Ilyen baszott nagy "nem fog menni meg csak telepített windows alól" ablakra biztos emlékeznék. Köszi még egyszer a releváns infókat.
-
mikk2000
őstag
válasz
King Unique #145873 üzenetére
Nekem működött az éven simán, de amit írtál, abból találtam hasznosat:
"Az MCT-vel és frissítési segéddel végzett in-place upgrade mindig az aktuális verzióra frissít, ami jelenleg a 22H2."
Na, én a MediaCreationTool21H2.exe -vel józan ésszel azt hittem hogy a 21H2-őt tudom leszedni. De nem, mert binárisan a MediaCreationTool22H2.exe ugyanaz. Jó kis átverés. Szerintem a rendes 21H2-vel ment volna a frissítés... de ha azt mondod nem kéne mennie, én elhiszem.
Köszi az infókat!
-
mikk2000
őstag
válasz
King Unique #145870 üzenetére
Köszi. Eddig simán működött nekem, hiszen fel is ajánlja, hogy fájlok megtartása. Érdekes hogy van akinek ez új. Na mindegy, ennél a gépnél azonos a nyelv, telepített 21h2, x86 rendszer... és mégse hagyja. Bár ahogy nézem valami custom install lehetett, mert nincs helyreállítási partíció, lehet ez a gond. Az hogy gány ingyen osztogatott laptop az szerintem nem gond.
Na jól van, akkor a media creation tool-al elkészített telepítőt futtatva, fájlok megtartása, akkor elvileg megfrissíti a meglévő rendszert minden gond nélkül? Amit linkeltél abban azt látom, a system restorét érdemes kikapcsolni előtte. Biztos gyorsít, de ha valami gáz van, akkor nem lehet rendszer visszaállítást csinálni
Amúgy ez az egész újrahúzásos cécó akkor szokott kelleni, ha a win10 frissítője behal úgy, hogy semmi módon nem lehet visszahozni, se a Microsoft WindowsUpdate reset leírásokkal, se másokkal... és ezek teljesen különböző gépeken is megtörténnek.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #145870 üzenetére
Tehát a telepítés particionálás lépésénél az egyéni helyett a frissítést választva ilyen hibaüzenet, ahol a telepítő is írja hogy úgy nem fog menni az in-place upgrade, meg itt is már volt erről szó.
-
.mf
veterán
válasz
King Unique #145844 üzenetére
Köszi, de ott is csak azt a kettőt írják, amit már én is próbáltam.
Liszi70, Movax: köszi!
Így már valóban működik mindkettőnél, csak első körben máshol kerestem, Settings alatt.
Twofatcat: nálam sajnos rendszeres a sihost.exe beragadása, már pár száz képes mappában is. Pedig aránylag friss rendszer, kevés program lett még csak rá telepítve, és auto-update is be van kapcsolva. De úgy olvastam, hogy ez a bug nem mindenkinél jön elő.
-
nesh_019
senior tag
válasz
King Unique #145850 üzenetére
Megtörtént a szakszerű eltávolítás amikor még a játék megjelenés napja körül letöröltem a gépemről.
Ami most történt csak a Xbox mappában volt látható, sehol máshol nem volt ott amiket te küldtél.
Ezért is érdekes -
nesh_019
senior tag
válasz
King Unique #145848 üzenetére
Ezeket mind tudom, nem volt látható egyáltalán ezeken a helyeken ezért érdekes.
Mappából töröltem ki. -
Jenne
őstag
válasz
King Unique #145838 üzenetére
Nincs a válaszható frissítéseknél, ott nincs semmi most.
Köszi a segítséget. -
setup
tag
válasz
King Unique #145835 üzenetére
igen, az egyiknél működött is, csak a másik hardveresen és szoftveresen is egyforma gépnél viszont nem működött, hiába vettem ki a pipát
Az lehetne esetleg, hogy a Macrium, amikor elmenti a független lemezképet, akkor amikor annak visszaállítása másik hardverazonosítókkal rendelkező gépre történik... hogy akkor akad valami be esetleg a lelkébe.
Csak a csúcs, hogy mindkét gép egy korábban elmentett harmadik gépről készült lemezképpel klónozott, az is amin működöttEz már ilyen totál mélyvíz téma, hogy most akkor tényleg mi is lehetett akkor konkrétan. Így hogy már megvan, jó kedvem van, csak ilyesmivel akkora öröm amúgy szívni, persze rittig egy létrán fél lábon tudod... mert az ilyen hardverek vannak mindig a legjobb helyen, hát hol lenne, majd kéznél mi? Persze
-
niklebi
senior tag
válasz
King Unique #145781 üzenetére
Windows Update-ben már le is töltöttem. Kb: 30 másodperc volt a letöltés + a telepítés.
-
LK
addikt
válasz
King Unique #145771 üzenetére
Szia!
Érdeklődnék, hogyha nem szeretnék clean installt, és követem ezt: [link]
A SATA vezérlő szabványosra állítását hol kell elvégezni? (eszközkezelő>lemezmeghajtók? ) ill. Többen írták, hogy a win 10 lefrissíti az új drivereket (jól beállított csere után), muszáj feltétlen leszedni a régebbieket? Intel>intel rendszer (alaplap és proci fog változni), videokártya ugyanaz.
Egyébként köszi a topicban kifejtett munkádat. -
ginola
addikt
válasz
King Unique #145763 üzenetére
Pontosan.
-
ginola
addikt
válasz
King Unique #145761 üzenetére
Dell szakszervíz volt
-
Szabi®
addikt
válasz
King Unique #145755 üzenetére
Azért szeretném eltávolítani, mert a windowsom kernelje kissé oda van, és task manager halott, valamikor 10-16 folyamatban fut az edge, úgy hogy nem is azt használom, és néha pirosas a ramhasználat színe. Tehát úgy is terheli a rendszert, hogy használatban sincs.
Sőt .... Még úgy is fut szinte állandóan, hogy a rendszer indításából ki van kapcsolva. -
gordonfreemN
addikt
válasz
King Unique #145692 üzenetére
Bocsánat, akkor lehet rossz helyen érdeklődtem. Egy virtuális gépet szeretnék létrehozni win10-en belül ami szintén win10.
Ugyanakkor köszi a tippeket -
ginola
addikt
válasz
King Unique #145656 üzenetére
Keyfans oldaláról lett vásárolva 3500 Ft-ért.
A showkeyplus win7-et ír ki a kulcsra, pedig win 10 pro lett vásárolva.
Az aktiválási hibaelhárító el sem indul.
Próbáltam más módon, de sehogy sem sikerül az aktiválás, se telefon, se parancssor.
A rendszer működik.
Máskor nem veszek használt gépet.
Win 10 újrahúzása megoldja a problémát? -
válasz
King Unique #145598 üzenetére
Köszönöm a vmd segített.
-
Armagedown
őstag
válasz
King Unique #145595 üzenetére
Jól jön pl akkor, ha egy WinPE alapú rendszert akarsz használni, azok is kompatibilisek vele, anélkül, hogy újra és újra létre kellene hoznod az 1 darab oprendszert tartalmazó telepítőt.
Arra is használható, hogy telepítéskor kiválaszd a generic kulcsot, ez akkor lehet jó, ha nem a biosba égetett kiadást akarod telepíteni. -
Armagedown
őstag
válasz
King Unique #145593 üzenetére
Több operációs rendszert is támogat és szerintem átláthatóbb lesz a végeredmény, mint a hasonló Ventoynál.
Elég csak az ISOkat a megfelelő mappákba másolni.
Alapból tartalmazza a passmark memtest free-t és a régi kiadást is -
RAiN91
őstag
válasz
King Unique #145588 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
"Ha esetedben láthatóan ekkora problémát okoz.."
Sok telepítésen vagyok már túl, de ilyennel még nem találkoztam, hogy ne látta volna a rendszer az eszközt. Este megnézem ezeket a lehetőségeket. Rufus és GPT, mint korabban is írtam.
Az ok, hogy miért legyen újra telepítve, ha már van egy működő Win, legyen az én gondom -
RAiN91
őstag
válasz
King Unique #145585 üzenetére
Nem. Mivel a pendrive megadta magát ezért egy USB HDD-re csináltam telepítőt Rufusal. Attól még ugyanúgy a laptop saját SSD-jère akarom telepíteni a Windows.
De csak a Windows Boot Managert és a jelenlegi laptop SSD-n lévő Windowst tudom kiválasztani. A csatlakoztatott USB HDD-t nem, ahonnan telepítenem. Ha Legacyra váltok akkor ott a lista, ki tudom választani, de akkor MBR telepítő kéne, én pedig GPT-t szeretnék.
-
Szabi®
addikt
válasz
King Unique #145555 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #145509 üzenetére
Áhhá, a bitdefender lesz akkor nálam is a probléma! Nemrég vettük meg minden gépre, hogy fejlesszük a céges IT védelmet. Köszi a linket! - Nem gyanakodtam rá, mert a gép újrarakása előtt is már fent volt, persze akkor már eleve be volt állítva a rejtett dolgok megjelenítése, gondolom azt az állapotot konzerválta.
Amúgy, ha ilyen régi W10 verziót felraksz iso-ból, akkor meg a win update fogja frissíteni a gépet, nem? Van ilyen kósza emlékem, bár kicsit ködös, hogy elővettünk régi W10 prof. telepítést és nem volt választás, a winupdate lefrissítette az akkor aktuálisra. De lehet rosszul emlékszem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #145503 üzenetére
Természetesen az aktuális W10 prof verzió került telepítésre. A korábbit "csak úgy" nem is lehet, mert a media cration tool nem engedi, letölteti veled a legújabbat.
A problémára:
-nem hat rá az újraindítás
-mindegy hol pipálom be, nem kerül beállításra az opció
-a céges gép itt nem azt jelenti, hogy valami multi rabszolgája lennék. Csak annyit jelent, hogy rendesen kulccsal aktiválva lett. Ez a saját gépem, ahol ugyanazokat a programokat raktam fel, mint az előző években is.Egyetlen program került fel ami nem volt korábban, de azt hiszem már előtte sem láttam a rejtett mappákat.
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #145453 üzenetére
Mivel van telepített és aktiválta Win10 az új gépen ezért azt a pár szoftvert ami kell a régi gépről inkább feltelepített az újra.
Felhasználói fileok (dokuk, médiák) atmasolasa nem probléma ahogy FireFox profil és WLM tarolomappae sem. Egyedül az AbevJavar érzem problémásnak.
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #145448 üzenetére
Kösz a részletes választ áttanulmányozom ezeket, bár így is elég sok extra lépés lenne:
- Driverek eltávolítása még a régi gépen
- Macriummal klónozás új gépbe kerülő OEM SSD-re, értelemszerűen még a régi gépen futó Macriummal végezve a klónozást, ráadásul úgy beállítva Macriumot, hogy klónozott meghajtó partícióját növelje meg
- Majd MBR2GPT konverzió vélelmezem ez még mindig a régi gépben történne
- Aztán végre új gépbe kerül a meghajtó és remélhetőleg be is bootol a Win, de értelemszerűen elszöszöl majd új driverek telepítésével
- Ezt követően pedig Win10 újraaktiválás, mert más az alaplap és CPUMivel az új gépen eleve van egy aktivált és szinte szűz Win10 ráadásul ugyanazzal a felhasználónévvel mint a régin, ezért lehet inkább a FireFox, Windows Live Mail, Abevjava + felhasználói dokuk átmásolásával próbálkozom meg először.
Ha AbevJava migrálás sikertelen, akkor lehet nekifutok klóozásnak is fenti guide alapján.
Ha esetleg valaki még olvassa hétvégéig és van gyakorlati tapasztalata AbevJava nyomtatványok, adatok korábban beadott bevallások mappamásolás útján történő migrálásában, akkor tanácsát megköszönöm.
-
moma
őstag
válasz
King Unique #145429 üzenetére
Közben asszem megtaláltam a Hibaelhárítás menüben.
Sajna nincs elmentve. Talán valahol papíron van meg magyarországon, de most épp külföldön vagyok...
Innen, hogyan tovább, valahogy tudom recoverelni a wint és újraisntalálni, vagy le kell töltenem és pendrivról? Egy Dell laptop elvileg valahogy tartozik hozzá win szorosan, de nem emlékszem már ez mit jelent
-
válasz
King Unique #145438 üzenetére
Köszi! Végig zongorázom...😉
-
JoolsNOS
veterán
válasz
King Unique #145430 üzenetére
-
JoolsNOS
veterán
válasz
King Unique #145425 üzenetére
Igen 3.20as rufus. Igen a hivatalos oldalról. De kb most jöttem rá, szerintem a Language pakkot töltöttem le.
Szívás, mert 3 óra alatt jött le a 5.5 giga
Asszem inkább otthon letöltöm újra, aztán folyt köv holnap.
A másik lehetőség, hogy van kb 2 éves iso-m, azt meg frissíti megint 2 órán keresztül... -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #145426 üzenetére
Oké, erre gondoltam.
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #145405 üzenetére
Van egy öreg 80 gigás SSD, gondoltam felhasználom erre.
Én a-t és b-t vegyesen gondoltam. -
sh4d0w
félisten
válasz
King Unique #145395 üzenetére
Köszi, pont a WTG-dolog nem volt egyértelmű - ez volt az oka a kérdésnek.
A placement meg még kérdéses, nyilván a külső SSD a legrosszabb scenario.
-
Soma01
veterán
válasz
King Unique #145382 üzenetére
Köszi!
Csak úgy felmerült bennem, hogy nem aktivált és már jóideje e miatt reklamáló Windows 7-et is lehet ezen a módon frissíteni Win10-re? Aztán már csak a Win10-et aktiválni? -
ginola
addikt
válasz
King Unique #145387 üzenetére
Köszi, nem hittem volna, hogy van Win 7 topik.
-
törölt tag
válasz
King Unique #145344 üzenetére
-
Golyobis
tag
válasz
King Unique #145332 üzenetére
A jelszóval az a baj, hogy gyengébb mint a pin kód. Bejelentkezésnél ki lehet választani, hogy jelszóval, vagy pin kóddal akarok belépni. Ha valaki fel akarja törni a gépet, akkor simán kiválasztja a gyengébbet. Akkor mi értelme van a pin kódnak?
Ha pedig felhasználói fiókból akarok telepíteni valamit (vagy egy vírus akar valamit babrálni), akkor is a rendszergazdai fiók jelszavát kéri autómatikusan, és nem a pin kódot, ami zavar, és a régi gépemen máshogy volt. -
nesh_019
senior tag
válasz
King Unique #145326 üzenetére
elírtam a 21H1 nem engedi. KB5017380
-
AtHoS
nagyúr
válasz
King Unique #145321 üzenetére
Nem is értem miért került rá Enterprise, mikor legál matrica ott az alján
Végül Rufus-al letöltöttem egy 21h2 legfrissebb W10 X64 Home-ot, ami gond nélkül települt.
Majd holnap felszoftverezem és visszamásolom a lementett adatokatA korábban tapasztalt frissítési hibán így már meg sem lepődöm. Egy SSD még elférne bele, de amúgy normálisan lehet vele dolgozni
-
Soma01
veterán
válasz
King Unique #145306 üzenetére
Köszönöm az információkat!
Azt írja pirossal a Windows update, hogy Fontos biztonsági és minőségi javítások hiányoznak az eszközön. De nem tölt le semmit, nem is ajánlja fel. Nincs lista sem, milyen frissítés érhető el. -
válasz
King Unique #145296 üzenetére
Olvasgatok,
megmondaná valaki ennek mi az értelme hogy egy ssd nem használható csak egy adott pl. laptopba? -
robroy7919
tag
válasz
Bocsi srácok nem válaszolok mindenkinek , először is köszi a segítséget késő este , hajnali 2 ig szorakoztunk vele valamiért arra az evo 970 re az istenért nem akart felmenni akármit is csináltunk. Egy régebbi másikra meg simán felment , így majd vásárolok egy új pci4 genes ssd és arra felmegy újra addig ideiglenesen marad egy másikon. De hogy mi volt a gond nem tudtunk rájönni mindent kiprobáltunk , sok forumot át tekertünk
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Oké, részletkérdés mivel írja a pendriveot.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
King Unique #145241 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Végül a kiolvasás sikerült, prof volt rajta.
A gond az, hogy 2014es kb a laptop, anyumé, néha netezik rajta és most HDD->SSD meg ram bővítés miatt ujrahúztam neki. Értelemszerűen fongja nem lett volna róla ha megkérdezem, hogy mely verzió. A gép 8.1-el jött, arról ment át win10-re, de ez a holo-s címke eszembe se jutott amúgy.
Köszi mégegyszer! -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #145239 üzenetére
A te linked konklúzióját mondtam el egyszerűen..
Ha nem tudja bebootolni, legfeljebb azt tudja megállapítani hogy 7 10 11, de azt nem hogy home vagy pro vagy valamelyik N-es... -
mzso
veterán
válasz
King Unique #145230 üzenetére
Ez nem adb lenne, hanem a Qualcomm chiphez driver, hogy lehessen rootolni, meg egyéb módon csesztetni.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
King Unique #145226 üzenetére
Köszönöm, hogy próbáltál segíteni, de nem tudtam megcsinálni.
Így újraraktam a Windowst. Most minden rendben. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
King Unique #145224 üzenetére
Nincs rendszergazdai, csak felhasználói fiók.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
King Unique #145217 üzenetére
Akárhogy csinálom nem sikerül.
-
Nerazim
őstag
válasz
King Unique #145209 üzenetére
-
Nerazim
őstag
válasz
King Unique #145207 üzenetére
Csak egy kód: 45 van, de a hibakód szerint annyit jelent, hogy nincs csatlakoztatva az eszköz és csatlakoztassam, de hiába csatlakoztattam ugyanúgy szellemképként jelenik meg, mitha nem csatlakoztattam volna. Már vagy 1,5 hete szenvedek vele, de nem vagyok képes Pc-vel összedugva láthatóvá tenni. Ezerszer telepítettem illesztőprogramot, ezerszer letöröltem, próbáltam ADB -t is de semmi. Erre most megnézem ott van rejtett eszközként, de mégis ha összedugom Pc-vel ugyanúgy rejtett marad.
-
UserX
addikt
válasz
King Unique #145196 üzenetére
Ok! Köszönöm neked és a többieknek is még egyszer, akik segítettek!
A Helyreállítást már korábban megcsináltam az útmutatásod szerint, csak az volt a baj, hogy ONLINE voltam és kért MS fiókot. Most OFFLINE módban lefutott az OOBE.
Szerintem a probléma megoldva! -
gahor72
aktív tag
válasz
King Unique #145198 üzenetére
köszönöm, közben ráakadtam a macriumra, már csinálja is.
-
UserX
addikt
válasz
King Unique #145078 üzenetére
Hello!
Kicsit megkésve, de tanulmányoztam az OOBE javaslatodat!
Emlékeztetőül egy gyárilag előtelepített laptopot resetelnék, mert a tulajdonosa el akarja adni.
A kérdésem, hogy amikor az MS fiókhoz érek, mit csináljak (hiszen nem tudni, hogy ki lesz az új tulaj). Ez nem derül ki a vidiből sem!
Köszi! -
válasz
King Unique #145170 üzenetére
Koszi, sajnos en se tudok sokkal tobbet
A netre saccoltam lehet a sok toredezett toltes miatt tortenik a rossz frissites, de az altalad irtakbol kiindulva ez nem lehet.Majd hetvegen kapom meg a gepet atnezesre
-
törölt tag
válasz
King Unique #145164 üzenetére
A lapos, amikor vettem win10 home-volt rajta gyárilag, majd váltottam pro-ra...ezért nem vagyok valami nagy szakértője a témának, amiért elnézést kérek
Pro-val együtt szeretném eladni....
-
válasz
King Unique #145147 üzenetére
Jogtiszta Win nem mókoltam még regediben sem régen mániám volt de mára már letettem róla nincs értelme.
-
válasz
King Unique #145144 üzenetére
Media Creation Tool-al telepített Windows 10 pro legális verzió.
Kiadás Windows 10 Pro
Verzió 21H2
Telepítés dátuma 2022. 08. 06.
Operációs rendszer buildszáma 19044.1889
Minőség Windows Feature Experience Pack 120.2212.4180.0 -
Wasquez
senior tag
válasz
King Unique #145105 üzenetére
Mert nem XP-t szeretnék feltenni, hanem 7 vagy 10.
Úgy emlékszem, hogy a telepítő menü még bejön, kiválasztok mindent, elindul a telepítés, de nincs előrehaladás, ha jól rémlik, akkor 7 esetén az állapot sáv van kinn, 10 esetén pedig a kőrözés megy a végtelenségig.
Én meghajtó csatoló driverre gondoltam, de semmit nem fogadott el amit pen drive-on beadtam neki.Ez a gép:
http://www.ruggedbook.com.tw/html/product_main.asp?pid=2
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest