- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #83489 üzenetére
Az előbb az Áruházról írtál.
Most meg a bloatware cuccokról.
Azért a kettő nagyon nem ugyanaz!A Microsoft mókája például az, hogy a nyelvi csomagot már az Áruházon keresztül pakolgatja. Anno ugye ez az Update alatt normálisan volt választható pl. Win 7 esetén.
Az Edge beépülő is Áruház alapú.Nyilván alternatív módon is kivitelezhető. Viszont alap felhasználói szinten kényelmesebb.
Alaphangon viszont maga az Áruház nem sok helyet foglal és nem sok vizet zavar.
-
havri1
félisten
Üdv!
Ma lecseréltem a W7-et egy W10-re az asztali gépemen.
Van még másik 4 gép a lakásban, W7-el.
Adott egy router, amin van egy HDD megosztva samba-n. AZ összes W7-es gép elsőre látja a megosztott mappákat.
A W10 nem, még a routert sem. Már átállítottam magánhálózatra, mindent engedélyeztem a megosztási központban, tűzfalat is kikapcsoltam, de semmi.
A W7-es gépek megjelennek a listában, de a router nem.
Valakinek van esetleg 5lete? -
törölt tag
válasz
ArthurShelby #83492 üzenetére
A stílus egy dolog. A tényen nem változtat
-
Cs1csó
titán
válasz
#09819904 #83488 üzenetére
Gondolhatsz amit akarsz de nem kértem a MAGIC KINDGODM-ból, a MAHJONG-bó sem és a többi szemétből sem. Mit írtam, ezek nélkül is dübörög a rendszer akkor inkább nélkülük mint velük, ENNYI.
Ilyen OEM logo helyfoglalás(?) dologról még nem is hallottam, konkrétan nem is értem, hogy ez hogy jön ide.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #83486 üzenetére
Ez legalább olyan logikus indoklás volt, mint OEM rendszer esetén a Rendszernél megjelenő logot törölni, mondván sokat foglal...
Te tipikusan az a felhasználó vagy, aki olvasott pár PC World színvonalú oldalt, fórumot és amit ott írtak, az szent. A gyakorlatban pedig egy vagon effektív haszontalan dolgot meg fellelni.
Inkább más dolgok terén gyomláld a 10-est!
Vagy válassz olyan kiadást amiben nem zavar semmi.
Pl. China Government... -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #83467 üzenetére
Az SSD-t átdugva SATA/IDE módú csatira továbbment a folyamat, aztán Safe módban indítva jó lett AHCI-n is.
-
Cs1csó
titán
Ezt szeretnék, de kb. olyan komolyan gondolják mint windows phone-t (ami egy rakás fosh volt) hogy semmi esélyük.
Az Microsoft-nak az az erőssége (nem a szerver felhő stb. részéről beszélek) hogy van egy OPERÁCIÓS rendszerük ami egyfajta "ETALON" mindenféle hardveren fut és mindenki írhat rá programot és a legelterjedtebb a világon, ha most ezt szoftver oldalon elkezdik bezárni akkor egy nagyon faramuci helyzet állhat elő ami szerintem értelmezhetetlen is.
Az UWP-s appok szerintem bukta - csak ők még nem ismerték be -Ha zártabb - akár szoftver akár hardver akár mindkettő - rendszer kell akkor inkább veszek egy macbook-ot vagy chromebook-ot vagy egy linuxot teszek egy PC-re.
Pont azért használok Windows-os PC-t mert szeretem ezt a fajta szabadságot amit nyújt.
Szerintem a legfontosabb, hogy minden zárt rendszer sorsa az, hogy nem tud IGAZÁN elterjedni és uralkodóvá válni egy adott piacon.
-
L_ajos
őstag
Sziasztok!
lehet hülye a kérdés, de az Eszközkezelő-ben szeretném letiltani hogy a hardverváltozásokat automatikusan kezelje.
Párom laptopjában egy R2 vga van de csak a Microsoft vga driverrel megy tökéletesen, fagyásmentesen. Viszont időnként, ill ujraindításonként, ugye, megint keresi és átrakja a másikra és fagy.
Erre van valami manuális beállítás hogy ne tegye?
Köszi!
-
Djuree
félisten
felrakták a céges gépre a win10-et, próbálom az Outlookomat beállítani ahogy win7 alatt volt.
a jobb oldalra a levelek mellé kitettem a naptárat, de a naptár alatt az eseményeket nem rakja ki csak 1 hétre előre max. nekem meg min. 2 hétre előre kellene hogy ott lássam, ez fontos lenne, nekem nagyon kényelmes.
be lehet ezt állítani vhogy? win7 alatt nem állítottam, magától kiírta akár 3 hétre előre is. jó lenne úgy hogy amennyi kifér mindet kirakja egymás alá. -
törölt tag
MS mindig mondja a Store jó és biztonságos, még ajánlják is korlátozzuk le a gépet belakás után .exe telepítő ne futhasson... aztán a Store tele van szeméttel és megtévesztő kamukat engednek be az áruházukba. Múltkor 3rd party által feltett Google appokat kellett eltávolítani, most valaki névtelen a LibreOffice-t tette fel pénzért. MS enged ilyen kamukat, legitim fejlesztőkkel adott esetben hónapokig szórakoznak.
-
zolee001
őstag
válasz
Gabesz87 #83468 üzenetére
Start-Run-compmgmt.msc
Bal oldali fa szerkezetben a "Shared Folders" majd abban a "Shares" menü.
Az "Admin$" "IPC$ és a C$" megosztásokat hagyd defaulton ellenben amit te hoztál létre azt állitsd le.(Stop Sharing)
Ezután futtatás "control /name Microsoft.NetworkAndSharingCenter" és itt a hálózatodnak "private"-nak kell lennie.Advanced Sharing settings fülön az aktuális hálozatodnak (private) beállitásait modositod (Turn on network discovery,Enable file sharing,Media Streaming)
Ha minden rendben ment akkor File explorerböl pl jobb gomb a megosztani kivánt mappára-megosztás fül és kiosztod a jogokat. és az adott gép network fülén látja a saját megosztásait és bele is tud lépni.
-
Valaki tudna segiteni, mitol vagy mi hozhatjal etre allandoan ezt a filet? wcupdater.exe ez egy Lavasoftos termek de nekem ilyen nincs is a gepemen, es persze mindig a legrosszabbkor dobja fel magat hogy frissitsem. Hiaba torlom le egy ido utan ujra megjelenik, ha ranyomok a frissitesre, akkor meg nem csinal semmit.
-
molnarpeter
nagyúr
Windows 10 install. Media creator szerint VGA nem jó hozzá, internet szerint meg de, így maradt az ISO-ként mentés, majd USB. Adott volt egy gép, HDD-n W7, bekerült egy SSD, utóbbira szeretném feltenni a 10-et. Gigabyte lap lévén nagy nehezen a Rufus trükkös NTFS konfigurációjával sikerült USB-ről bootolni, de BSOD lett belőle. Ezt követően post után lehúzott SSD-vel indítottam, és csak a telepítési cél kiválasztásakor csatlakoztattam vissza, majd pedig a szükséges driver tallózása után elkezdődött a folyamat. Ellenben az első reboot szintén kékhalált eredményezett (pnp watchdog megint), hogyan tudnám a félkész rendszerbe betölteni indításhoz a driver csomagot, illetve esetleg kiiktatni belőle a rosszat? Driver store mappába másoltam admin indított explorer.exe segítségével a működő rendszer alól, de az nem segített. AMD SATA - AHCI driver lenne konkrétan, 4 fájl (cat, inf, 2x sys). Sajátos, de szerencsés/kényelmes helyzet talán, hogy a BIOS lehetővé teszi egyszerre az SSD AHCI- és a HDD SATA módban történő használatát.
-
Gabesz87
veterán
válasz
zolee001 #83440 üzenetére
Szerintem nem működik. Fájlkezelőben a hálózat fül alatt nem látom a saját gépemet. Csak a médiaeszköz kategóriában szerepel, de az nem is tudom micsoda. Próbáltam laptopról elérni a gépet, az sem látja.
Egyébként az az érdekes, ami ma feltűnt, hogy a lejátszón (a Zidoo-n is, és a RPi3-on is) a már médiatárazhott elemeket le tudom játszani, tehát valahogy eléri a megosztást, csak épp újat nem tudok hozzáadni, vagy manuálisan betallózni valamit. Ilyenkor már nem engedi. -
-
Cs1csó
titán
válasz
Bertiee #83461 üzenetére
Először is a programok és szolgáltatások között távolítsd el a realtek hd audio driver-t ha sikerült akkor gép restart de az eszközkezelőben is eltávolíthatod és egy gép restart után visszateszi az alapot a lényeg legyen eltávolítva rendesen azután töltsd le ezt: [link]
Tömörítsd ki egy mappába majd menj be az eszközkezelőben kattintsz az eszköz frissítésére és válszd a gépen betallózás opciót tallózd be a mappát és kattints a frissítésre ezután egy gép restart és jó lesz.
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok! Windows 10. frissítettem a Realtek HD audio drivert. Azóta a vezérlőpultból eltűnt a Realtek hangkezelő ikonja. A driver elvileg fent van, de csak a windowsos hang opciókat látom. Nálam a gép hátuljában egy 2.0 hangrendszer van, az első hang és mic bemeneten egy headset. Eddig lehetett állítani, hogy mint "second audio" a fejhallgató szóljon, vagy a hangszóró. Most ez nincs, ha a fejhallgatót bedugom, ott szól a hang, ha kihúzom, a hangszórókon.
Hogy tudnám elővarázsolni a realtek beállításokat?
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok, egy érdekes kérdésem lenne, amikor bekapcsolom vagy újraindítom a gépem, amint belép a windowsba a gép mindig elinditja azokat az alkalmazások amiket kikapcsolás vagy újraindítás előtt nem zártam be, viszont azt nem értem hogy amikor kikapcsolom akkor ugye bezár mindent a windows és mégis amint belép a windowsba[asztalra] egyből automatikusan elindítja azokat az alkalmazásokat amiket használtam.
Ezt hogyan lehet kikapcsolni?
Megpróbálok erről videót csinálni.
-
törölt tag
Van két noti Win 10-zel, amiken ugyanazzal a felhasználóval vagyok belépve. Az egyik most elkezdett olyan hibaüzeneteket dobni, hogy valami megosztott fiók téma beavatkozást igényel és hogy újra be kéne írnom a jelszavam... Ez mitől lehet? Múltkor egy ilyen után találta ki a gép hogy javítani kéne a merevlemezt aztán nekiállt kékhalált dobálni minden indításkor. Nagyon jól össze van rakva ez az OS...
-
Gabesz87
veterán
Ok majd megnézem. Van egy RPi3-am, ugyanúgy fel van építve rajta a médiatár, és attól gond nélkül elerem a gépet a Kodi-bol. Nem értem a Zidoo-n miért nem. Eszembe jutott az is, hogy nem-e a hálózat út, vagyis az eszközök a ludasak. Úgy értem: van a HGW, ebbe van az IPTV, az RPi3 és a PC. Erről megy a DHCP, erre van csatlakoztatva 2 Asus router is, AP módban. Az egyikről a wifi megy, a másikon wifi ki van kapcsolva, erről megy a másik szobában az IPTV, és a Zidoo lejátszó. Mondjuk nem hinném hogy routeres gond lenne, mert a Win frissítés előtt nem volt gáz. Ment minden.
zolee01: ok, kipróbálom majd az általad javasolt megoldást is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #83449 üzenetére
"mi abban a nehéz évek óta hogy a tálcán ott vannak a megnyitott ablakok"
Arról nekem mindíg is az fog eszembe jutni, hogy, mintha a Microsoft részlegei egymás ellen dolgoznának. Egyszer még valamelyik ősrégi Office-ban megcsinálták, hogy a különböző dokumentumok külön ablakként jelenlenek meg a taskbaron. Erre a következő taskbar fejlesztés az volt, hogy ezek a külön ikonok alapértelmezetten összevonásra kerültek egyetlen ikonná
-
vigyori78
őstag
válasz
Kiskokó #83427 üzenetére
Szia.
Nézd meg az asztali firefox ikont, jobb klikk tulajdonságok és parancsikon fűl : ide nem e került be plussz szöveg a cél vagy az indítás helye sorba. A két " " jel között csak a firefox telepített helye kell hogy legyen. Van egy két nem megbízható oldal a mi ide beleír vagy még módosítja a firefox beállításaiban a kezdőoldalt is.
-
törölt tag
Adott apptól függ, tudnak több példányban is futni. Más kérdés még házon belül is összevissza van. Hát most jutottak el odáig UWP Paint majd fog tudni több példányban futni. A számológép már tud régóta, de ott felesleges. Annál pont zavaró a gyorsgombos billentyűzettel nem fókuszba hozza, hanem új példányt nyit meg. A Settings, naptár és mail meg nem tud több példányban futni. Onenote igen. Összevisszaság! A Sets majd gyakorlatban kiderül mennyire hasznos, ablakok helyett tabokba pakolni, hát nem tudom... file explorer tabon weblapot nyitni, Wordben weblap tab igazából furcsa elsőre. Nem létező problémára keresnek megoldást a változtatás kedvéért, mi abban a nehéz évek óta hogy a tálcán ott vannak a megnyitott ablakok és alt+tab és világosan látszik mikor vagy böngészőben és mikor Wordben. És projektenként külön virtuális asztalra kategorizálod. Mert gondolom ez volt az alapötlet, írsz egy XY téma Word fájlt, mellette másik Sets-ben ott lesz XY Wikipedia weboldal, XY Excel adatok minden egy helyen egy ablakban.
-
törölt tag
válasz
flash- #83446 üzenetére
"de az ilyen win optimizer stb dolgok valóban veszélyesek.."
Ez azért így buta kijelentés! Például az Ashampoo Winoptimizer-el nagyon jól - magyarul -, és egyszerűen tudja az 1,0-s user is karbantartani, illetve hangolni a rendszert.A CCleaner pedig CCEnhancerel felturbózva szintén nem rossz. Bár jóval kevesebb a tudása, mint az Ashampoonak.
Nekem évek óta ezek válnak be. Igaz a CC-t hanyagolni szoktam, mert volt már összetűzésünk. Az Ashampoo-val XP óta nyúzzuk egymást.
-
flash-
veterán
-
King Unique
titán
válasz
Cr00py #83419 üzenetére
Ahhoz elég csak a rendszerpartíciót törölni és a rendszer számára létrehozott kisebb partíciókat, nem muszáj a teljes lemezt, ahogyan más is írta...Egyébként meg de, van lehetőség az adatok megtartására, sőt nemrég pont erről volt szó.
(#83411) pszichiáter:
Azért azt kissé meredek javasolni, hogy nyugodtan váltson a stabilról egy esetlegesen instabil Insider buildra, pláne Fast Ring formájában... Az egy dolog, hogy nálad éppen jól működik, de másnál korántsem biztos. Az ilyenek eleve inkább tesztelésre valók, mintsem mindenkinek a mindennapi használatra. -
Man0gatya
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám hátha valaki tudja a megoldást.
van ez az ablak van, egy rakás kép leszüröm egy képre és minden egyes megnyitásnál az a kép kellene nekem a szűrés szerint, amig le nem cserélem. Na most az itthoni gépen a chrome-ban szépen meg is jegyzi más böngészőben nem. A benti gépemen a chromeban sem nem tudja valalki mi csinálhatja ezt? Szeretném reprodukálni. Én nem tudok rájönni. -
vlevi
nagyúr
Ezek szerint a Microsoft nem tud erről
Mert a sets-be beleintegrált appok nem voltak ilyenek.
Szerintem ezért is vonták vissza, mert beálátták, hogy ez így még a pre-alfa állapotot sem éri el, és rengeteget kell rajta faragni, hogy egy használható fícsöre legyen.
Látszott is rajta, hogy ez a valóságban nem egy működő funkció, csak az ablakfejlécre húztak rá egy extra előlapot. Sets megnyitásakor pl. nálam rendszeresen bevillant egy egészképernyős keret, ésatöbbi furcsaságok, amik egy insider verzióban még elmennek, de, ha nem tudják tovább fejleszteni, akkor az insiderben sem érdemes bennehagyni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #83434 üzenetére
Igen, a sets egyelőre parkolópályára került.
Az előző insider buildben már benne sem volt, a hivatalos szöveg szerint azért, hogy elvonuljanak a hátsó szobába, és addig elő se jöjjenek, míg normálisan meg nem csinálják.
Ez emlékeztet engem a Onedrive-ra. A win8-ban bevezették azt a funkciót, hogy nem töltött le mindent azonnal, ami egy jó dolog volt. Aztán a win8.1-ben ez megszűnt, kvázi visszaraktaák a rendszerbe a win7 féle onedrive-t, és éveket kellett rá várni, hogy ez a funkcionalitás, kissé más néven, átdolgozva újra visszakerüljön.
Nem vagyok benne a sets funkcionalitásért felelős csapatban, de így kívülről feltételezem, hogy ezzel is ez fog történni.
Én azt láttam a legnagyobb zsákutcának a setsben, hogy az UWP appok csak egyetlen példányban futtathatók, így, ha pl. a naptár appot hozzáadtad egy sethez, akkor egy másik setbe már nem lehetett berakni, mert a naptár megnyitásra átugrott arra, amelyikben már nyitva volt.
Ja, és rondán is néztek ki az ablakfejlécek, de ez utóbbi szerintem egyáltalán nem szokta foglalkoztatni a Microsoft dizájnereit
-
válasz
Gabesz87 #83415 üzenetére
Elég riasztó, hogy így használod (adminként autologinnal)a gépet. Ezen túllépve viszont a kérdések:
- Másik géppel, eszközzel rá tudsz csatlakozni?
- Kukkants bele a C:\Felhasználók mappába, és nézd meg hogy a felhasználónevedet mire csonkolta a rendszer. Ezt a csonkolt nevet, és a jelszavadat add meg user/pass párosnak. -
*Ropi*
félisten
válasz
Cs1csó #83436 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Később beszámolok a fejleményekről.
Egyébként annyi a háttértörténet, hogy párom leejtette az Asusát, amin azóta se kép, se hang - alaplapra forrasztott CPU, gondolom az eséstől megtépte a hűtőblokk - így elővettem neki ezt a régi HP-t, amíg nem veszünk valamit.
-
Cs1csó
titán
válasz
*Ropi* #83430 üzenetére
Nekem egy 2007 nyári modell notin - MSI - szépen fut a windows 10, sőt egy ismerős asztali gépén kb. 2005 előtti talán XP-vel volt gyárilag szerelve is szépen fut.
Ne add még fel: +1 pszichiáter telepítsd a 1709-est és azt updateld fel a windows-on belül 1803-asra.
A másik ötletem: Lehet, hogy nem a sima "update"-ekkel van a gond hanem valami DRIVER-t is updatel és attól száll el.
Ezzel: O&O ShutUp10 tudod tiltani külön-külön:
- sima udpatekeet
- az upgradeket
- eszköz vagy app frissítéseket stb.A legfrissebb telepítőt honnan szedted? Ajánlom a windows hivatalos oldaláról MEDIA CREATION TOOL segítségével szedd le [link] kattintsz az ESZKÖZ LETÖLTÉSE opcióra, majd futtasd.
-
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Próbálok életre kelteni egy HP6730b lapost. Win 10 legfrissebb verziója szűz telepítés után egészen addig működik amíg le nem frissíti magát - onnantól kék halálos bootloop, a rendszerindítás javítása sem segít, csökkentett módban sem indul. Természetesen bármilyen más oprendszerrel hibátlanul üzemel a gép.
Előre is köszönöm, ha valakinek van ötlete rá és megosztja.
-
törölt tag
válasz
#09819904 #83413 üzenetére
A 1809 reméljük stabil lesz már kiadáskor is a megcsúszott 1803-hoz képest. Visszakerül a szövegméret módosítása, a Screen Sketch külön app lesz és már nem homályosítja el a képernyőmentést (végre!), a Storage Sense a rég nem használt OneDrive fájlokat magától visszafelhősíti (kis SSD-vel ez jó hír), jobb Edge pdf kezelés, Defenderből Windows Security lesz és más apróságok. Persze a legjobban beharangozott Sets funkcióval késnek, nekem fog hiányozni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kiskokó #83427 üzenetére
Futtasd le ezt bezárt böngésző mellett: Adwcleaner
-
Kiskokó
veterán
Helló.
Nem rég ugye átváltottam win10-re.
Azóta ha megnyitom a Firefoxot szinte azonnal mindig megnyilik ez az oldal.
[máskor ne linkelj ilyet!]Ez mi lehet? Már most bekaptam volna valami spyt ? (Előző win 7 5 évig ment virusm eg minden nélkül, pedig nem volt rajta csak a gyári tűzfal meg a malware byte vagy mi .
Vagy ez win10es valami lenne?
Köszönöm
[ Módosította: koxx ]
-
Cr00py
senior tag
válasz
Doky586 #83418 üzenetére
Teljesen lepucolod ( formázod ) a rendszermeghajtót ( így nem marad semmi az előző telepítésből ) , majd lemez/ pendrive segítségével újratelepíted az op.rendszert.
Ha vannak fontosabb adatok, akkor célszerű előtte lementeni, mert tiszta telepítés esetén nincs lehetőség az adatok megtartására.
-
zolee001
őstag
válasz
Gabesz87 #83415 üzenetére
A saját windows neved/jelszavad kell megadni.
Belépsz a fiokodba ami a te tulajdonod,jön egy idegen aki be akar lépni a te dolgaidba és engedélyt kér szerencsésebb esetben, ebben a szituban a media lejátszod az idegen.,igy logikus ,hogy a te kredenciáidra van szüksége -
Gabesz87
veterán
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. SMB megosztás problémám van. Adott egy Zidoo X8 lejátszó, és a PC a megosztott mappákkal. Az új remek Win10 frissítés óta nem érem el a gépet, megosztott dolgokat a lejátszóról, mert felhasználó/jelszót kér. Próbáltam keresgélni, visszaolvasgatni, megtaláltam EZT a PH-s cikket ill. a Zidoo honlapján EZT a leírást. A kettő azt hiszem lényegében ugyanaz. Hiába csináltam meg ehhez hasonlóan, nem működik. Létrehoztam egy helyi, nem MS fiókot, jelszóval, de semmi. A gépen alapból egy fiók van, egy rendszergazdai, amit használok, és jelszó nélküli belépés van, tehát bejelentkezésnél nem kell jelszót beírnom. Elvileg MS fiók egyébként. Ennek a jelszavával is próbálkoztam, és a fiók user névvel (habár ebben nem voltam biztos, hogy mi az). De sehogy nem akar összejönni. Tippeket ötletek? Köszönöm előre is.
-
svgyula
addikt
válasz
wassabi11 #83408 üzenetére
Vezérlőpult-rendszer-speciális rendszerbeállítások, speciális-teljesítmény-beállítások (új ablak jön fel
) speciális-virtuális memória kézi megadása pipa! beállítod a 16GB és kész.
Kereső-msconfig (enter) autómatikusan induló programok. Itt üres de lesz egy kék szöveg "feladatkezelő megnyitása" klikk
Vagy felrakod a ccleanert elindítod. Eszközök-automatikusan induló programok................ -
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
Dinter #83404 üzenetére
Ahogy már írták, ha van C:-n kívül bármilyen más része a partíciónak, akkor annak a méretével tudsz gazdálkodni.
A tiszta telepítés alatt mit értünk pontosan?
1. Ha vírusos, akkor mondjuk egy Malwarebytes futtatása elég hasznos tud lenni a Defender mellett.
2. Ha nem vírusos, akkor letöltesz egy lemezképet pl. a heidoc oldalon található cuccal, majd bemountolod simán a 10-es alól. Azután elindítod a telepítést, aztán végez valamikor.
Utána már csak a Lemezkarbantartót kell futtatni, ha végzett. Azon belül is a Rendszerfájlok törlése jóváhagyása után kigyomlálhatod a felesleges szemetet.Saját tapasztalat, hogy hiába van frissebb build a gépen, régebbit enged feltenni. Így pendrive, DVD, stb. hiányában úgymond önmagát lehet helyrehozatni.
Nyilván nem egyenlő a 100 %-osan tiszta telepítéssel! Viszont gyors megoldásnak tökéletes. -
pc360
addikt
válasz
Dinter #83404 üzenetére
Ha egy szem HDD található a gépben, és a rendszer külön partíción található, akkor minden oké, az simán törölhető. Még ha alul is van méretezve az új rendszer számára szabadon maradt terület mérete, ez nem gond: EaseUS Partition Master Free-vel a még működő rendszer alól újraszabhatod adatvesztés nélkül a D méretét kisebbre. Ha már nem operál a rendszer, akkor kikapod a HDD-t, és ugyanezt egy másik gép alól intézed.
Ha a HDD-n egy szem partíció tartalmazza a rendszert és a tárolt anyagokat is, akkor... marad a mentés. Ha ennyire nincs szabad kapacitásod a fájlmentésre, akkor:
- Egyrészt legyen, különben mi értelme ilyen munkákat vállalni.
- Lehet szelektálni, és a tulajjal egyeztetés után kihagyod a filmeket, a telepítőfájlokat, és a hasonló fölös anyagokat. Sokszor előfordult már, hogy fél terákat spóroltam meg azzal, hogy rákérdeztem, valóban szüksége van-e a régi sorozatok random részeire stb.
- A fenti programmal több körben szórakozol a partíciók átméretezésével, és a köztük történő fájlmásolással, hogy végül a szükséges fájlok tiszta partíción leledzenek. Azt, hogy egy rendszerpartíció alól hogy lehet biztosan minden Win maradékot kigyepálni ahhoz, hogy tiszta tárolópartíciót kapjunk, nem tudom. Szerencsére sosem kellett erre vetemedtem, én (is) a teljes törlés és 0-ról építkezés híve vagyok.
Amúgy a megoldás az, hogy vetetni kell az illetővel egy SSD-t (120 GB, 15 ezer), hogy arra kerülhessen a rendszer. Én már máshogy nem vállalok ilyen szerelést, csak ha az illető megteszi ezt a gesztust, a saját idegeim kímélése miatt is. Utána lehet, hogy ugyanúgy foglalkozni kell majd a HDD mentésével, tisztogatásával, újrapartícionálásával, de legalább a rendszer gyors és megoldott lesz a szakállad fölösleges növesztése nélkül.
-
King Unique
titán
válasz
Dinter #83404 üzenetére
A tiszta telepítésnél nyilván nem feltétlen szükséges a teljes lemezt törölni, elég csak a rendszerpartíciót (C) és a rendszer számára létrehozott kisebb partíciókat. Vagyis, ha van külön adatpartíció is a lemezen és azon vannak a cuccok, akkor az maradhat érintetlen. Akkor szokott gond lenni, ha egyrészt hanyag módon minden a C-n van pakolva, az ottani felhasználói mappákba. Másrészt, amikor egyesek keverik a BIOS-MBR / UEFI-GPT telepítési módot, aztán utána meg csodálkoznak, hogy a Windows telepítője miért problémázik az MBR / GPT miatt...
Egyébként a gépházban ott van a gép alaphelyzetbe állítása opció a személyes fájlok megtartásával arra az esetre, ha nincsen hová lementeni az adatokat és minden a rendszerpartíción van.
-
Dinter
addikt
Üdv.
Ha clean installt akarok, de adatot is kéne mentenem, akkor van más lehetőség, mint átmásolgatni valahova az adatot, ahol megmarad? Még nem kaptam meg a gépet, amit újra kell raknom, de attól félek, hogy ha túl nagy lesz a mennyiség, akkor nem tudom hova rakni.
-
borges7
aktív tag
Sziasztok! Nem tudok bejelentkezni a gépen, mert az eddigi Microsoft- fiókos jelszót nem fogadja el, sem az újat, amit kértem. Van valamilyen módszer, amivel mégis be tudnék lépni anélkül, hogy újratelepítést kelljen csinálni? (nincs indítólemez, meg semmi ilyesmi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Automata kávégépek
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest