Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MWC 2025: Mit várunk idén?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android 15-re váltott egy lemeríthetetlen Moto
- Mobil flották
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
masholnap
senior tag
válasz
#93794560 #37717 üzenetére
jaja, valóvan ott van, csak mostantól karakteres "felületen"
én spec szeretem, teszteléshez, hibakereséshez egynek jól szokott jönni -
masholnap
senior tag
hehe, na megint megy a ki mit használ
minap volt szó a PDF olvasásról: na kérem szépen, a beépített csoda kockázik a ligatúrák helyén. ennyi
-
masholnap
senior tag
halihó!
valahol fellehető olyan oldal, ahol a használható és hasznos modern ui-s app-eket sorolgatják?
-
masholnap
senior tag
válasz
Blue Eagle #36656 üzenetére
köszi!
jaja, az újraindítással képben voltam -
masholnap
senior tag
sziasztok!
van valami jófajta leírás, vagy valaki el tudná magyarázni, mi a különbség leállítás és leállítás között?
ha a Win gombra jobb egérgombbal kattinva érem el a leállítást az valós leállításnak tűnik
DE HA
a Charm Bar-on tolok leállítást, az olyan mintha egy leállításszerű hibernáció volnaevent viewer alapján kérdezem, az utóbbi esetben olyan, mintha folytatná az előző session-t, azaz nem tölti be újra az eszközöket
köszi!
-
masholnap
senior tag
válasz
pushalias #36485 üzenetére
nem aktiválja, mivel egy másik win8-ra már ráraktam.
aszittem, hogy account függő, de akkor nem. béna
és hát buherálás vagy újrarakás segit.
inkább újra rakom talán reggelviszont:
a Bing-eltűnés továbbra is fennáll. a wifi ki be kapcsolgatása megoldja. próbáljak másik drivert szerezni, vagy a routeremmel lehet valami gond? valakinek van ötlete erre?
nagyon furcsa hiba, mert minden más netes dolog megy, de a Bing kereső nem. mármint a böngészős, és csak az nem. hibaoldalt dob ki -
masholnap
senior tag
sziasztok!
most dobtam fel a 8.1 RTM-et.
hirtelen lett 2 kérdésem:
- media centert lehet valahogy aktiválni erre?
- találkoztatok már olyannal, hogy egyszercsak lehal a bing (nem tud csatlakozni a hálózathoz maga a keresőoldal), de minden más netes dolog megyköszi, szépnapot
-
masholnap
senior tag
az szimpla, hogy alapvető tartalomfogyasztásra, levélírogatásra, netezésre, videózásra, letöltésre stb simán elég a modern ui, de ezekre ugyanúgy elég egy tablet, akkor meg minek kell pc? nehezen tudom elképzelni, hogy pl. az Adobe a közeljövőben letuskósítja a programjait tablet szintre. Eppölösök agykukit kapnának ha az ájped felületével kéne bohóckodniuk a "pc"-jükön
-
masholnap
senior tag
hmmm. szerintem akkor sem lett volna nagy dolog benne hagyni a régi start menüt, elvégre variálni sem kellett volna, csak szépen benne hagyni. persze akkor nem lenne az ember folyton átterelve a csempés/fizetős/tabletes felületre.
biztos kiforrja majd magát a modern ui, de egyelőre én még csak egy béta verziós cuccnak érzékelem
[ Szerkesztve ]
-
masholnap
senior tag
hehe, már megint startmenü vs. modern ui viszály
szerintem ugyanúgy nem volt jó ötlet kihagyni a választható start menüt, mint a szalagosdi bevezetése office-ba egyik napról a másikra. ahhoz hogy ugyanolyan kényelmesen tudjam használni a wördöt mint régen, agyon kell buherálnom és shortcut key-eznem. ez az egész szalagos dolog csak az abszolút kezdőknek jöhet be, a többieknek meg kínszenvedés megtalálni a funkciókat (jó pár kollegám több év használat után is szenved ettől az egésztől).
egyébként tízszer....nemnem! milliárdszor inkább kivágom a parancsikonokat asztalra, minthogy golyózzon a szemem a sok kockától. egyébként a modern ui alapvetően tablet-felület. mért kéne nekem ingázgatnom a munkafelületemről folyton egy tablet-felületre? minimum két monitor kéne hozzá, hogy el tudjam képzelni a békés-harmónikus együttélését ennek a kettőnek -
masholnap
senior tag
válasz
arnyekxxx #31216 üzenetére
hú, micsoda flém
csak úgy nem személyre szólóan:
ami az átlagjúzert illeti, teljesen elég a legtöbbnek egy táblagép, néha egy kiegészitő billentyűzettel, na és pont erre mozdult el a nyolcas. tömegigényt elégitenek ki.
a drájverekkel minden winverzió esetén akadtak problémák, nem újkeletű, csak a szokásos
amit én látok, az xp óta a default kezelőfelület a lassújúzerek felé vitte a hangsúlyt. nem szeretem, de valamilyen szinten kompenzálható, és pont e valamilyen szint miatt a munkagépemen található 7-est naponta elátkozom... és
és itt jön az, hogy bizony aki hatékony és gyors gépet akar, az nem a win8 alatt kezdett el optimalizálni, hanem már a belépő oprendszerénél is valszeg erre törekedett. nekem az az első minden frissen telepitett oprendszernél, hogy átalakitok, kikitatok, hozzáadok (és szentségelek, hogy mért kellett elk@rni valamit, ami az előző verzióban még frankón működött
vagy hogy miért kell valamit egy kattintásnyi útról 2 vagy 3-ra áttervezni)
-
masholnap
senior tag
válasz
Psychonaut #31209 üzenetére
uhhh.... nekem erről kb az a véleményem, aki kibontható asztali kockákkal dolgozik, akár 7, akár 8, az nem hatékony
-
masholnap
senior tag
sziasztok!
ki lehet kapcsolni win8-ban a betűk simítását (font smooth)?
-
masholnap
senior tag
ezzel nem értek egyet. szerintem minél laikusabb egy ember a gépéhez, annál fontosabb, hogy komolyabb védelmi szoftvert használjon. a beépített pont azoknak kevés, akiknek szánták.
én ráadásul szeretem is, ha alkalomadtán figyelmetlen vagyok, és mégis hülyeséget művelnék, akkor még mindig van valami, ami rácsap a kezemre. a microsoft programja ezt nem fogja megtenni.
-
masholnap
senior tag
válasz
stewe780 #27814 üzenetére
frissítés Win8 core-ról drágább mint az oem... hát ehhez csak gratulálni tudok piciszoftéknak... volt nemrég téma, hogy hol qrták el de nagyon. bakker, volt már táblagépük 2000 körül. komolyan mondom, win95 óta ez a metro felület az, ami pc-s felületen végre valami elrugaszkodás, de ez sem a bölcsek köve. mikor veszik észre, hogy egy ötleten nem kéne éveket vagy akár több mint egy évtizedet szöszmötölni, és hogy a monopol idejük lejárt, így a monopol árak ideje is.
-
masholnap
senior tag
no még egy kérdés:
pl. kontaktlista modern ui-n (lehetne más alkalmazás is)
próbáltam egérrel balra jobbra ráncigálni, de meg sem mozdult.
az sem segített, ha a bal vagy a jobb szélére álltam a kurzorral,
mint ahogy az a nyitó(start)képernyőn működik.
nyilván érintőképernyővel biztos lehet ráncigálni. egérrel mért nem megy? -
masholnap
senior tag
-
masholnap
senior tag
válasz
Psychonaut #27356 üzenetére
mivel gondolkoznak azon, hogy kinyírják a Desktop felületet belőle, így nem csoda
-
masholnap
senior tag
válasz
< CyberBob > #27354 üzenetére
szerintem nincs értelme magas áron tartani az otthoni windówzokat. ámerikában úgyis megveszik a géppel, a keleti piacon viszont kurvára nem fognak tízezreket kiadni érte. szerintem lesz még win8 akciő, csak esetleg más konstrukcióban, pl. termékkapcsolással, amilyen volt is tavaly
-
masholnap
senior tag
válasz
stewe780 #27321 üzenetére
http://www.microsoftstore.com/store/msstore/pd/productID.266514600
a store-ban "csak" 44eFt kb
-
masholnap
senior tag
válasz
CyberPunk666 #27231 üzenetére
köszi!
szerintem nem írtam el, tegnap este szórakoztam vele. hmmm.
van olyan kereső win8-ban, ami olyan, mint a win7 startmenüje? vagy ehhez fel kell rakni valami startmenüs progit? (nekem nagyon nem jön be ez a kategóriás keresés. extra kattintásokat igényel az előző megoldáshoz képest)
-
masholnap
senior tag
sziasztok van pár kérdésem:
- a modern ui-s mail mért csak az utolsó két hét leveleit mutatja? lehet ezt valahol változtatni?
- a modern ui-s keresőt át lehet állítani úgy, hogy minden kategóriát mutasson egyszerre, és ne csak a kiválasztottat? és pl. mért nem találja meg a computer managementet? -
masholnap
senior tag
gondoltam, írok egy litániát, de minek
az átlagfelhasználó igényeit már a win95 is nagyjából lefedte. kb. ennyit tudnék hozzátenni
szerk:
jaigen, és arra is kíváncsi volnék, hány átlagfelhasználó indítja win+d - vel a desktopot(a win+e - t sem ismeri a többsége)
[ Szerkesztve ]
-
masholnap
senior tag
válasz
TechN7ne #23679 üzenetére
kint lesz
ennél gyorsabbat egyelőre nem tudtam kitalálni... azaz lenne a billentyűkombináció, de azzal csak tovább növelném a káoszt
a konzekvencia fontos számomra. a win7 alt+tab kezelése nem konzekvens. ha ezt örökölte a win8, akkor bosszús leszek
jaj, hogy mennyire utálom az ablakrázást is
azt ki használja egyáltalán? a legviccesebb benne, mikor direkt rázom, hogy visszacsinálja azt, amit előbb tett, akkor ríttig nem működik, de ha egy picit megmozgatok egyet, rögtön reagál. igen, ki lehet kapcsolni, ez a szerencse
-
masholnap
senior tag
válasz
TechN7ne #23676 üzenetére
ilyen gyorsan nekem még windows soha nem indult be egyszer sem, mint a win8
a csempés alkalmazások beindulási sebességét viszont sérelmezem. a hotmail-es fiókom leveleimből pedig a csempés cucc alig mutatott pár darabot. de mindegy, max a csempét csak időjárásjelentésre használom majd
[ Szerkesztve ]
-
masholnap
senior tag
-
masholnap
senior tag
használom mindkettőt napi szinten. sokkal kevesebb borsot tör az orrom alá az xp.
most jutott eszembe az egyik kedvencem, az usb kulcsra másolás. hiába lenne a már meglévő fájlok felülírásával elegendő hely a másoláshoz, win7 intéző beszól, hogy nincs elég terület. ekkor jön a törlés, majd az újbóli másolás elindítás. bosszantó
és azt mondjuk mi indokolja, hogy nagyságrendekkel lassabb a win7 képnézegetője... erősebb gépen???
azt hiszem, elég sokáig tudnám sorolni, mi az, ami gyengébb, és szinte nap mint nap belebotlok. az alt+tab az egyik legnagyobb sérelmem, azt naponta sok százszor (vagy még többször) használom.így visszagondolva, még az elején jó pár win7 feature-t használtam, de totál elkoptak
azt elhiszem, hogy a Te munkastílusodat segíti a win7, de rajtam lassított, nekem a win7 feature-ök nem segítettek, ellenben a változtatások nehezítik számomra a kezelést. a szeszélyességről nem is beszélve
-
masholnap
senior tag
hmmm. win7 startmenüjében nem kellett állítgatnom. node mindegy, majd ezt is áthidalom valahogy. nekem a koncepcióm az, ha valamit elértem már 1 kattintással, semmilyen oprendszer nem vesz rá, hogy kettővel tegyem a továbbiakban... vagy ha igen, akkor bekaphatja
szerintem másról beszélünk, vagy egyszerűen nem megy át, hogy számomra a hatékonyság, a gyorsaság szent, és addig nem szoktam nyugodni, míg el nem érem, hogy maximum annyi erőfeszítés, annyi kattintás legyen egy funkciót elérnem, mint az előző verzióban. a win7, és - amennyit eddig láttam belőle - a win8 kezelőfelülete számomra alapállapotban lassú, de sebaj, majd addig alakítom, amíg végre elfogadhatónak tartom. az a tré win7-nél, hogy átalakítás után is képes szeszélyes nőként viselkedni. mikor csak megtekintettem a win7 felületét, tetszett, aztán elkezdtem melózni rajta, és fogtam a fejem, majd kerestem a megoldásokat. win8 esetén már nincsenek illúzióim, egész pontosan tudom, hogy rapid módon használható rendszert csak buherálással fogok elérni... a kérdés persze jöhet, hogy akkor miért akarok váltani? a válasz nagyon egyszerű: azért, amiért win7-re váltottam: jobban kihasználja az új win a modern hardvereket... és ha már egyszer hatékonyabban dohog a gépen a rendszer, valahogy nagyon idegesíteni tud, hogy a kezelőfelület viszont lassít az eddig megszokott tempómon
-
masholnap
senior tag
köszi, akkor ezek szerint működnie kéne
90 napos enterprisén valahogy nálam nem ilyen arcát mutatja a szentem... de ha jól látom, így sem az eszközkezelő a kijelölt
kb az a lényeg, hogy win xp-n minden úgy ment ahogy lenyomtam, elindítottam, odébb húztam, képes voltam megkülönböztetni az ablakokat, win7 alatt pedig elég sűrűn érzem azt, mintha egy nyűgös gyerekkel foglalkoznék, amelyik véletlenül sem szeretné, hogy az legyen, amit mondok neki, aztán persze mivel én vagyok a felnőtt, az lesz, dehááááát... kollegáim időnként felvetnek problémákat, hogy ez mér így működik, az mér csinálja azt, és a válaszom szinte mindig az: win7.
a produktivitásomon, a hatékonyságomon egyértelműen ront a win7 (és akkor a szalagos office termékekről még nem is beszéltem)
-
masholnap
senior tag
win7 problémák: alt+tab alapállapotban értelmezhetetlen (képtelenség felismerni a programablakokat), de eleve végtelenül furán kapcsolgat (win+tab számomra nem pálya, az lassú);
néha lehetetlen megállapítani a fókuszt;
rengetegszer van olyan, hogy fájlt, mappát fogok meg az intézőben és húzom odébb, pedig nem akartam;
a sok egyforma ablak közül néha fogalmam sincs, melyik-melyik;
mikor a tálcán keresztül húzok át állományt, időnként be-pin-elődik az alkalmazás;
az intéző időnként nem frissül, hiába keletkezett vagy törlődött fájl egy alkalmazás által;
a kereső nem ír ki teljes útvonalat.
ez csupán az ami épp eszembe jutott és nem volt vele gondom xp alatt.gondoltam elindítom a keresőn keresztül a device managert... de csak gondoltam, mert nem találta meg
-
masholnap
senior tag
ehhhehe, nem jön meg kedvem ehhez az oprendszerhez a hozzászólásaitok alapján
sikerült már egy rövid ideig ismerkednem vele (kb. 1-2 óra), de az volt az érzésem, hogy brutálisan testre kell szabnom és halálra kell majd buherálnom a registry-t.
számomra pl a win7 is visszalépés volt munkavégzési hatékonyság szempontjából a win xp-hez képest. a win7 egyszerűen nem konzekvens, bizonytalan a működése.
a win8 meg... teljes képernyős start menü csököttebb keresővel? ejnye
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Ukrajnai háború
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Túraautó topik
- OLED TV topic
- Politika
- BestBuy ruhás topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Deus Ex Human Revolution Directos Cut- PC GOG Kód
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc