Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tgabe25

tag

válasz Taifa Díaz #68684 üzenetére

Na lezárult ma az egész dolog, az új i5-tel hasít a gép :) a hiba okát nem tudta megmondani a szervizes, ezt már majd a belső szervizesek tudják meg, ma visszaküldték a procit. Mindenesetre érdekes, pont mi nyúltunk bele, de rendezve lett :)

• tgabe25

tag

válasz Taifa Díaz #68679 üzenetére

Nos ma hívtak szervizből, a szervizes a saját 4590-ével meg ment szóval tuti a processzor a ludas. Hétfőre berendelt egy másik 4460-as processzort, szóval hétfőn elvileg minden oké lesz. Bár mondott olyat, hogy attól tart, hogy ha ezt az "elvileg" hibás procit visszaküldi a tényleges gyártói szervizbe akkor ott mi lesz mert csak B85-ös lapon tudta tesztelni a procit, mi van a ha más chipkészletes lappal meg megy. Bár ez már nem az én saram, meg az övé sem mindenesetre van benne valami amit mondott. Az érdekelne, hogy a Win8.1 a Win7-től alapvetően ennyire különbözhet utasításkészletben, hogy 8.1-en előjön a hiba 7-en meg nem? Bár hallottam olyan prociról is ami linux alatt ment, win7 alatt is de amint valami játékot próbáltál tolni rajta kifagyott.

Fire/SOUL/CD: amint olvashattad szervizben van már :) az egész hosszú hétvégén rajta ültem :W mindent megtettem már, totálisan mindent átrágtam, ismételten írom ugyanilyen lapom van nekem is minden beállítást átmásoltam az enyémről, elég időt elherdáltam vele, az ágyamba is rakhattam volna magam mellé aludni lassan annyira kerestem a hibát :D Procit csak azért nem cseréltünk, az enyémet nem akartam már totálisan szétszedni, igaz hamarabb rájöttünk volna a hibára de legalább a szervizes maga tapasztalta ki mert alig akarta elhinni, hogy csak a processzor a hibás :( Ja és amúgy a parancssoros nem jött volna be mert ha bezártam vagy leokéztam automatikusan újraindult a gép. :F

• tgabe25

tag

válasz Taifa Díaz #68668 üzenetére

Ugyanaz a memóriám van mint abban a gépben csak 1333-as mert egy félreeső bizniszben lecsaptam rá újonnan töredék árért de tökéletesen megy az enyémben. Azóta bréking van. Bevitettem szervízbe, hívtak, hogy minden oké felment rá lemezről mindenféle hiba nélkül a win7(dafuck?), kérdezte oké lesz-e így. Mondtam neki 8.1-et akart az illető rá azt mondta jó megcsinálja mehetek is érte még ma du (ez délben volt telefonon). Du kapom a telefont megint, 8.1-el meg ugyanúgy jár mint én állandóan. Végignézte ugyanúgy másik gépben az ssd-t ott jó, hdd-re ugyanúgy nem telepít. Próbálta másik táppal mindennel ugyanúgy nem jó. Gyakorlatilag végigjárja ugyanazt a kört mint én most. Holnap nézi meg másik rammal másik procival, de tán a lapot is valami módon kizárta másik lapba bedobta a komplett konfigot, ott is ugyanaz. A processzor maradt egyedül eddig. De nem akarom offolni a topikot mert ez már az, 100%, hogy hardver hiba ha érdekel a vége téged vagy bárkit leírom majd.

• tgabe25

tag

válasz fer #68666 üzenetére

Sikeresen lefutott a Memtest is, hirens boot lemezen kipróbáltam a windows memory diagnostic-ot is, az is többször és a memtest is többször lefutott hibátlanul. Természetesen 2.0-s usb-n telepítettem, de reménytelenségemben már a 3.0sat is kipróbáltam sikertelenül :S egy apró érdekesség, a memtest 32nm-es i7nek látja a haswell i5-öt.

• tgabe25

tag

Üdv mindenkinek!

Elsőre is elnézést ha ide írok, nem találtam a témámhoz megfelelő topicot talán ide való a legjobban, és elnézést ha hosszú lesz de nem egyszerű esetről van szó.

Adott egy frissen összeállított gép(nem az enyém, családtagé):

Cpu: Intel I5 4460
    Lap: Gigabyte B85M-D3H Rev.:1.1
    Vga: Asus Strix Gtx 950 2 Gb
    2x4 Gb Kingston HyperX Fury Black 1600 Mhz
    Samsung 850 Evo 250 Gb
    1 Tb Wd Blue (ez 1 éves)

Nos a probléma az, hogy miután összeraktuk, beindítjuk biosban minden rendben, minden klappol. Usb-ről telepítenénk rá win8.1-et minden klappol, formáz, telepít majd az első újraindítás után amikor folytatná a telepítést mindig elakadunk. Win8.1 esetén "System Thread Exception Not Handled" felirattal mindig leáll. Win7-et is próbáltunk elment egy darabig a telepítő csíkja majd olyat írt szintén az első újraindulás után, hogy: "A windows telepítő nem tudja konfigurálni A Windows rendszert ezen számítógép hardverén való futásra." Win10 telepítővel pedig el sem tudunk jutni a grafikus telepítőfelületig szintén a 8.1-es hibkóddal leáll. Lemezzel is próbálkoztunk nem bootol lemezre ha igen ugyanaz mintha usb-ről telepítenénk. Próbáltam 3 féle pendrive-val 3 féle programmal (win7 usb download tool, rufus, yumi) egyik sem működik. A merevlemez rendben van, visszakerült a régi gépbe ott megy most rendszerlemezként(erre is próbáltunk telepíteni ugyanolyan sikertelenséggel). Nekem majdnem ugyanilyen gépem van ugyanezzel a lappal csak annyi más processzor, más vga, nos ebből adódóan az ssd-t beraktam a gépembe ott minden rendben volt felment a win8.1 minden hiba nélkül elsőre. Az első bekapcsolás után azonnal kikapcsoltam nem telepítettem semmit az ssd-re, visszaraktam az új konfigba nem működik egyszerűen. Tehát ssd kizárva. A konfigban kipróbáltuk 1 rammal, az én ramjaimmal szintén nem ment. Vga-t beleraktuk a régi gépbe ott megy, integrálttal is próbálkoztunk az új gépen úgy sem megy. Egy ismerős még ajánlotta azt, hogy telepítsünk linuxot fel onnan egy virtuális meghajtóra telepítőt készíteni és onnan telepíteni windowst hátha az usb-t nem tudja megcímezni az első újraindulás után (ami logikus is és tényleg olyan mintha úgy folytatná, hogy nem lenne benne a pendrive) ezért ad ki hibát bár arra neki sincs ötlete lemezről miért nem működik. Csak az a gond a linux telepítését sem tudjuk elkezdeni mert kékhalálszerű hibával leáll, telepítés nélküli indítással pedig szintén kékhalál szerű hibával leáll. Bios a legfrissebb van rajta F15-ös gyárilag, az én lapomon F13-as van kipróbáltam elsőnek azzal, szintén semmi, de a végén mindegyiket kipróbáltam ami a hivatalos weboldalon van legújabbat is újra felraktam de semmire nem mentem ugyanaz. Kifogytunk már az ötletekből, sok ismerőst megkérdeztem mi lehet senki nem érti. Minden rendben van minden oké és nem megy fel rá egyszerűen egy rendszer sem, bios beállítások ugyanazok mint az én lapom beállításainál ahol működött az adott konfig ssd-je is. Minden az új konfig alaplapjához vezet vissza, az lenne a ludas még ha minden okénak tűnik vagy esetleg valami más? Esetleg más módszer? Hálózat általi telepítésre is gondoltam de az eléggé körülményes, az eredményekből adódóan pedig valószínűnek tartom, hogy nem fog sikerülni. Elnézést ha rossz topikba írtam, talán ez a legalkalmasabb mivel kétesnek tűnik, hogy lap hibázik-e vagy valami más módszerrel lehetne varázsolni rá valamit. Egyenlőre ott állunk holnap visszavisszük a boltba ha nem tudunk semmit se kezdeni vele.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés