- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Attila0 #27971 üzenetére
Köszi a választ,akkor lehet hétvégén lehet meglépem a reset-et.
Mondjuk itt special nem realtek driver a ludas szerintem, hanem dell izéje max audio pro produkálja azt,hogy kb minden bekapcsolásnál más hangkép fogad.
Vagy ha kihúzom a fejhallgatót akkor is.De lehet,ha kihúzom és visszadugom akkor gép hangszórója szól -
King Unique
titán
válasz
Attila0 #27088 üzenetére
Az csak egy része lesz a felhasználóknak akik tudatosan ragaszkodnak majd a Windows 10-hez, egy másik része meg azért, mert teljesen hidegen hagyja ez az egész téma és csak használni akarja tovább PC-jét a rajta lévő rendszerrel, amiről lehet csak annyit tud hogy valamilyen Windows.
-
King Unique
titán
válasz
Attila0 #27086 üzenetére
Ez nem szimpla elmélet, hanem a gyakorlatban jellemző felhasználói magatartás, meg ugyanaz volt pl. a Windows 7-nél is, hiába szűnt meg 2020-ban az általános támogatása, sokan utána is használták tovább és pont nem érdekelte őket hogy már EOL, nem váltottak tömegesen Linuxra vagy egyéb rendszerre, stb.
"Legfeljebb abban hogy megvárják amíg a hardver is menthetetlenné válik, és csak akkor vásárolnak újabb gépet.
Ugyanis 2026-tól szerintem sokan fognak Windows alternatívát keresni"Előbbiből nem feltétlen következik automatikusan az utóbbi, mivel használhatják és sokan vsz használni is fogják tovább a régi PC-t Windows 10-tel, ha új PC-t vásárolnak arra jó eséllyel megint valamilyen Windows kerül majd, vagy már eleve Windowszal előtelepítettet vesznek, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Attila0 #27080 üzenetére
Nem feltétlen, mivel az átlagos, r = 1 felhasználók jó része vsz azt sem tudja hogy 2025 októberében véget ér a Windows 10 támogatása, jó eséllyel utána is használni fogják tovább a PC-t Windows 10-zel és nem feltétlen fognak másik platformos operációs rendszert (pl. Linuxot) telepíteni, meg amíg működik rajta, tönkre nem megy alatt a hardver, stb.
Akik vágják a témát, azok meg telepítik trükközéssel a Windows 11-et és használják úgy, vagy kompatibilis hardverelemet (pl. új alaplapot / CPU-t) vagy komplett PC-t vásárolnak és akkor trükközés nélkül, de ők sem feltétlen fognak tömegesen másfajta operációs rendszerre váltani, eddig sem az utóbbi volt a jellemző.
-
Tamás1966
aktív tag
válasz
Attila0 #26614 üzenetére
Ezt én is majdnem bekaptam.
A nagyoknak az a jó, ha mindenki rohan, és vesz egy új laptopot.
Éjjel beszéltem itt egy fórum társal, és ő is azt mondta, hogy ne legyen teli a gatyám.
Kicsit kiforja magát ez a 11-es balhé, lecsendesedik a vihar, és sok mindenre lessz megoldás.
Nyugalom a hosszú élet, és a Win 11 titka. -
Geth
veterán
válasz
Attila0 #26604 üzenetére
A vállalat azonban most azt mondja, hogy Windows 11"[hardver]követelményei nem változtak"
És erre belinkel egy 3rd party blog-ot :facepalm:
Úgy van fogalmazva "azonban most", mintha korábban nem ezt mondták volna. De, ezt mondták, és minden, többedik kattintásra előhámozható MS oldal dátuma feb. 13. vagy azelőtti.Egész egyszerűen csináltak egy pánikkeltést, most meg kenegetik szétfele.
Vagy rosszabb, nincsenek tisztában a kompatibilitás és támogatás közötti különbségekkel. -
kutga
félisten
válasz
Attila0 #26604 üzenetére
Ezt, ez egyszerűen nem igaz.
A mostani esetben hasonló történet játszódhatott le, hiszen a "A Windows 11 24H2 verziója által támogatott Intel processzorok" cím alatti lista megkurtítását nem lehet másként értelmezni, mint hogy a cég valóban meg akarta szüntetni az érintett lapkák támogatását - csak végül a dolog kiderülését, illetve az erről szóló hír virálissá válását követően letett erről.
Rosszul értelmezték, "A Windows 11 24H2 verziója által támogatott Intel processzorok" cím alatti lista mindig is az OEMekre vonatkozott, nem a felhasználókra, amit egyébként az általuk linkelt cikk is egyértelműen leír.
Windows 11’s hardware requirements are officially listed on Microsoft’s OEM website, so OEMs can easily see what it takes to run Windows 11, including 24H2. For consumers, Microsoft recommends using the PC Health Check app to check compatibility with Windows 11.
On 13th February 2025, Microsoft updated its OEM support document titled “Windows 11 version 24H2 supported Intel processors” to include new information about 24H2.
The first notable change is that Microsoft has renamed the document to mention the Windows 11 24H2 release. Second, the list of supported processors does not include “8th gen, 9th gen, and 10th gen Intel” chips. This led some people to believe that older Intel chips are no longer officially supported for “Windows 11 24H2.”
However, the catch is that these support documents aren’t really meant for consumers.
They’re a requirement sheet for PC makers like HP and Lenovo to consider building new PCs with newer processors, so they do not list 8th-gen, 9th-gen, and 10th-gen processors. -
Francia91
veterán
válasz
Attila0 #26547 üzenetére
Abból tudom, hogy ismerősnek ThinkPad P51-est vettünk munkagépnek, mert akkor még Win11 támogatott státuszban volt, majd egy szűk év múlva újra kellett valamiért raknunk, és az akkor leszedett telepítő már rinyált, hogy nem felel meg a gép. Utánanéztünk neten, és szép csendben kikerült az i7-7700HQ a támogatottsági listából....
-
Francia91
veterán
válasz
Attila0 #26537 üzenetére
Lepucoltam a drivereket, az összesnek, aztán sem volt jó. Így nem tudom, mi lehet az oka
Visszaraktam a 10-est, azzal legalább sose volt problémám, és hivatalosan támogatott vele a gépem. Őszig megy úgyis veszek egy ThinkPad P16-ost a tervek szerint, abban meg már 100%-osan támogatott hardver van. -
Francia91
veterán
válasz
Attila0 #26535 üzenetére
Eddig a 23H2-n nem volt gond, az a rendszer pedig találkozott mindegyik típussal. Ahogy a Vista-s W500-as és a Win7-es T500-asom is, és egyik sem akad.
De le is pucoltam az egér illesztőit, ezt fentebb írtam, de aztán sem lett jobb, hogy csatlakozáskor újrarakta, az ASUS-ét pedig külön le is szedtem -
Geth
veterán
válasz
Attila0 #26517 üzenetére
Mert ők raknak össze brand gépeket, amire előszeretettel raknak matricát, hogy Win11 pipa? Közben meg belepakolnak egy olyan procit(/iGPU-t), amit az Intel sem támogat.
Nem tudom miért olyan fontos ez, Te nem OEM vagy.És nem OEM vásárlókra, hanem magukra az OEM-ekre vonatkozik.
-
-
-
Geth
veterán
válasz
Attila0 #26508 üzenetére
Én nem látok semmilyen korlátozást, minden rendszerem DIY és most épp gen9 Intel-ek, köszönik jól vannak.
DIY azt csinálsz amit akarsz, nincs rajta semmilyen Win11 matrica, amit most le kellene kaparni.Egyébként most többen arra tippelnek, hogy a 7-10. generációk iGPU támogatását legacy-be állította az Intel decemberben, emiatt frissíthették a listát.
-
Geth
veterán
válasz
Attila0 #26498 üzenetére
De, ha nem jól értjük akkor miért processzoról szól a hír, és nem pedig arról hogy CSAK a BRAND gépek alapjával nem működik együtt?
Mert ez a megfejtés sem nyert.
Az OEM-eknek javasol CPU-kat az MS, ha Win11-el akarják árulni az új gépeiket. Ez feketén-fehéren ott van az eredeti oldalon a táblázat fölött.
Működésbeli változásról nincs szó.Mert ez így tényleg félrevezető, mert azt hiheti a mezei juzer hogy már az ő 10. generációs DIY konfigurációja sem támogatott.
Igen, ezek miatt a pcforum kerülendő forrás. Általában félrefordítanak egy cikket (vagy eltűnnek fontos részletek), majd adnak neki egy kattintásvadász címet. -
-
-
-
-
kutga
félisten
-
-
válasz
Attila0 #26419 üzenetére
Na igen, anno az ASUS Z170-A + Intel Core i7 7700K-s rendszeremet (2016-tol 4x8GB) 2021-ben miattuk cseréltem Ryzen 9 5900HX-es ASUS ROG Strix17 laptopra. Ami aztán abban az évben alaplaphibás is lett, szerencsére garanciális volt, így bár vitte magával az 5900HX-et az Nvidia GeForce 3060-nal nekem 0 Ft-ban volt. Mondjuk a laptopot már eladtam szerencsére, nem okes PC helyett. Azóta ASUS ROG STRIX B650 E-F Gaming WiFi alaplapom van Ryzen 7 7700X-szel, de ezek a hírek nyugtalanító, nehogy itt trend legyen, hogy menetben évről évre szűkíti azon CPU-k listáját amikkel megjelenésekor még hivatalosan kompatibilis volt a Windows 11 vagy később majd a a Windows 12.
-
Cs1csó
titán
válasz
Attila0 #18353 üzenetére
Fölösleges. Még "hivatalosan" amúgy is szűk két évig támogatott, de utána is tuti lesz valami "diszkrét" tologatása az időpontnak. Plusz megjegyzem amilyen sűrűn és aktívan működik a "patch kedd" még a 2025 októberi "lelövés" dátuma utáni kb. fél év még szerintem nem lesz extrém veszélyben a rendszer még ha nem is jön rá tényleg frissítés. De persze utána már el kell gondolkodni a váltáson. Az más kérdés, hogy az én vasam is addigra már közel 11 éves lesz. Az a noti ami "konyhai" netezős gép pedig már közel 18(!) éves (kérdés, hogy egyáltalán megéli e, de még működik kisebb problémákkal: meghalt a monitora, meghalt a zsanér se le se fel nem nagyon lehet nyitni a képernyőt csak azért nem szerelem le mert a wifi jelfogó a monitor kávájába van építve külső monitorral megy. Az akku kipucant már rég, a DVD olvasó is kipurcant.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Dell notebook topic
- Villanyszerelés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged