Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz
aszti75
üzenetére
Mivel EFI-rendszerpartíció csak GPT-lemeznél van, ezért igen, nyilván oké.
How to Check if Disk is MBR or GPT in Windows
Ez alapján ellenőrizhető az MBR / GPT is, de az előbbi alapján nyilvánvaló hogy GPT.
Az elrontja mit jelent? Mit kell ezalatt érteni?
Azt hogy akaratlanul mbr lesz.
Ez nemrég már ki lett tárgyalva itt, leírva pl. a #32396 számú hozzászólásban is, hogy a Rufus esetében eleve beállítható GPT-UEFI séma, ami UEFI only bootolást és telepítést tesz lehetővé és ennek okán annál nyilván nem lesz BIOS/MBR szerinti.
-
-
King Unique
titán
válasz
aszti75
üzenetére
How to Check if Windows 10 is using UEFI or Legacy BIOS (Windows 11-nél is így)
Itt értelemszerűen inkább az MBR / GPT és a Legacy / UEFI lenne a lényeg a rendszermeghajtónál és az msinfo32-nél, nem az NTFS, amikor alapból NTFS fájlrendszerű a Windows 11 C rendszerpartíciója mindkét telepítési módnál.

-
King Unique
titán
válasz
aszti75
üzenetére
Az MCT által kreált telepítési adathordozó Legacy (CSM) és UEFI bootolási módhoz, aszerinti telepítéshez egyaránt jó, PC bekapcsolása után pl. az F9 / F12 / egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben lehet kiválasztani, hogy melyik szerint történjen.
Legacy (CSM) módban bootolva és telepítve eleve leáll a Windows 11 telepítője hibaüzenettel / hibaüzenettel, úgy alapértelmezetten nem is lehet telepíteni, max. trükközéssel.
Az MBR és GPT egyébként a partíciós séma, ami a teljes meghajtóra vonatkozik, nem szimplán egy azon belüli partícióra.
A GPT partíciós sémának és az UEFI-s telepítésnek is vannak bizonyos előnyei, amiből következik hogy a Legacy (CSM) szerintinek és az MBR-nek inkább hátrányai. De ez modern, UEFI-s PC-nél normál esetben nem téma, mivel alap hogy olyanra UEFI szerint telepítünk Windows 10/11-et.
Arra lennék kíváncsi,hogy UEFI boot-tal telepítéskor hogy tudnám az nvme ssd-t gpt-re particionálni,hogy arra telepítse a window 11-et?
Egy újan váásrolt belső SSD gyárilag nincsen se inicializálva, se particionálva, UEFI szerint bootolva a Windows 11 telepítőt alapból UEFI/GPT szerinti telepítés lesz, a szabad területet megadni telepítés célnak és tovább, ennyi.
Ha már használt az az SSD és rajta van a korábbi Windows amine törlése nem gond, akkor meg a meglévő partíciókat törölni kellene a telepítésnél a célmeghajtón, majd az utána létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább. -
-
King Unique
titán
válasz
aszti75
üzenetére
• Add Local User Account in Windows 11
• Add Microsoft Account in Windows 11• Enable or Disable Account in Windows 11
• Delete User Account in Windows 11
• Switch to Local Account from Microsoft Account in Windows 11
• Switch to Microsoft Account from Local Account in Windows 11• Add and Remove Microsoft, Work, or School Accounts used to sign in by other apps in Windows 11
A Windows 11-nél is eleve adott a lehetőség új felhasználói fiókot létrehozni, a régit törölni, fiókot letiltani / engedélyezni, helyi fiók és Microsoft-fiók között oda-vissza váltani, a már meglévő felhasználói fiókon belül az alkalmazásokba egy másik Microsoft-fiókkal bejelentkezni, stb., amikhez nyilván nem szükséges a Windows 11 újratelepítése.
-
gery14
senior tag
válasz
aszti75
üzenetére
Én kicseréltem procit, a TPM be volt kapcsolva, és emiatt elvette a PIN-kódomat. Amikor be akartam lépni, a fenti ismerős szöveg fogadott.
Ma munka után visszaraktam a régi procimat, beírtam az új jelszót, amit nap közben telefonon állítottam be, aztán a Windows Hello-val új PIN-t csináltam, majd töröltem. Ezután megint létrehoztam egy új PIN-t, és a következő újraindításnál már engedte, hogy a PIN helyett a Microsoft-fiókom jelszavával lépjek be.
Ezután a régi procit kivettem, az újat visszaraktam, és megint elvette a PIN-t, viszont már megmaradt, hogy az MS-fiókom jelszavát kéri. Beírtam, új PIN-t adtam meg, és azóta működik.BIOS-ban TPM-et Disabled-re állítod, és szerintem nálad is jó lesz!
-
-
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
aszti75
üzenetére
Világosan leírják abban az bejegyzésben, hogy in-place upgrade esetén mi a teendő, aminek normál esetben nyilván működnie kellene.
"A második dolog, ami kelleni fog, az egy üres fájl, aminek
appraiserres.dlla neve. Total Commanderben pl Shift-F4 billentyűkombóval tudsz fájlt létrehozni, megadod a nevet, megnyílik egy Jegyzettömb, zárjuk be. A kiindulási mappában keletkezett egy 0 bájt méretű fájlunk."Csatoljuk fel az ISO-t, és indítsuk el a setup.exe-t.
Miután betöltött, ne kattintsunk semmire, hanem nyissunk meg kedvenc fájlkezelőnket, és navigáljunk el a frissen létrejöttc:\$WINDOWS.~BT\Sources\mappába, ahol cseréljük ki az ottaniappraiserres.dllfájlt arra a nulla méretűre, amit az előbb hoztunk létre."Vagy magában a telepítéshez használt felcsatolt ISO-fájlban töröljük, cseréljük ki az
appraiserres.dllfájlt• Windows 10 frissítése Windows 11-re inkompatibilis hardveren
• How to Update to Windows 11 22H2 on Unsupported Hardware
Új hozzászólás Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tpm szorakozik...2.hete en is,frissitettem biost..