- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Én az alaplap usb-re gondoltam. Hiába jó a pendrive-é, ha látszólag jó (kezelőben), de hibásan kezeli a vasat. Vagy az alaplapi chipset driver. Vagy bios beállítás. A memória és a proc felől több lépcsőben (mint a fa struktúra) ágazik el az alaplap periféria kezelése. Az egyik ilyen ág végére teszed a pent. De bármelyik hozzá tartozó csomópont kezelő progija hibás (nem ahoz a chipset-hez van), onnal lefelé minden hibásan működik. Tehát ha nincs meg az eredeti gyári driver install, akkor nagy gáz lehet.
A PCMCIA csatorna jó? Mert rá lehetne tenni egy USB 2-es kártyát. Így gyorsabb is lenne, meg oda megvan a driver. Ráadásul nem egy, hanem 2 vagy 4 csatlakozást kapsz egyszerre. -
liksoft
nagyúr
Bocsi! Drivert itt Bővebben: link már néztél hozá? Lehet, hogy az usb-je nem az amit a winf.. kitalál.
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Hali!
Mivel itt DOS alapja van az egésznek, egy floppyn össze tudod rakni. A configot addig kell állítani, amíg floppyról bootolva látszik a cd és tudod használni az usb drive-ot. Én mindig csak egy eszközt használtam egyszerre. Nem tudom, hogy a duse mennyit tud kezelni. Valamint elfér-e a 95 install a winyón. Ha igen, tedd fel, könnyebb utána az élet.
Én az usbemm (a memóriakitiltás az usb controller miatt kell!) körül kezdeném a munkát. Ezek a driver-ek tapasztalatom szerint statikusak. Tehát, lehet, hogy a duse lesz a megoldás (arra nem volt időm). A lényeg, ha dos alatt jól mennek (cd,usb), akkor a w95 32 bites drivereit kitiltva teljesen a dos-ra támaszkodik, így ott is kell mennie. Ekkor lassulhat a 95, hiszen nincs dma a winyó felé. A dos dma időnként csúnya dolgokat tud művelni, azzal óvatosan mánj. Sajnos környezetfüggő, de ha jó dos alatt win tempójú a rendszer.
Nem egyszerű feledat, több napod is rámehet. Floppyn kezdeném. Ott minden beállítható, és ha jónak tűnik a config, akkor tenném a winyóra. (Ez a jó a dos-ban, elfér a floppyn. Próbálná meg valaki ugyanezt XP-vel)
-
liksoft
nagyúr
Várj! Fontos! Ez a boot nálam dos alatt megy. Látható, hogy több config is beállítható, a mezeitől az usb-s CD olvasóig. A win95 támaszkodik a dos-ra, de bizonyos elemeit lecseréli. Lehet, hogy a jó változat csak a 95 hibaelhárítás részében a driver-ek kitiltásával jön csak össze. Idáig nem teszteltem, de elvileg működnie kellene. Elnézést, ha már belekezdtél és esetleg nem jönne teljesen össze. (Biztos megoldható, csak lehet, hogy macerás a beállításoknál.)
A 95 magyar ékezetes karakterei viszont nem egyeznek meg a 98 karaktereivel. Más a hosszú Ű és Ő !! Ez nem gond? Valamikor össze tudtam ötvözni a kettőt, megnézem az archívumban. Pár file lecserélése és pár registry érték, és a 95 98 ékezettel megy. Jelezd, ha kell. Addig nem keresem.
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Azt nem írtad, hogy a dos driver működik-e. Ha igen, akkor próbáld az alábbit:
W95 OSR2-nél a CD-t is (telepítés után cd win driverek kitiltása) és az USB-t is csak dos-on keresztül (95-höz nem telepíted az usb drivert) érje el a gép. Mscdex, duse44. Vigyázat! A config.sys-be valószínűleg a lastdrives, files, buffers paramétereket be kell állítani. Pl:
files=100
buffers=20
vagy több. Itt egy menüs példa:
[menu]
menuitem=NUSBCD, USB,CD,UDMA nelkul.
menuitem=UDMA, UDMA-val, USB,CD nelkul (DOSLONG tilos!).
menuitem=NOUSB, ATAPI CD-vel, USB,UDMA nelkul.
menuitem=USBEMM, USB + IDE CD+HD(F12,F16,F32) UDMA nelkul.
menuitem=USBFAT, USB + IDE CD+HD(F12,F16,F32) UDMA,EMM386 nelkul.
menudefault=NUSBCD,10
menucolor=7,0
[COMMON]
device=himem.sys
dos=high,umb
files=60
buffers=20
stacks=9,256
lastdrive=z
[USBEMM]
device=emm386.exe noems x=d000-dfff
devicehigh=display.sys con=(ega,,1)
Country=036,852,country.sys
devicehigh=usbaspi.sys /v
devicehigh=aspidisk.sys
devicehigh=usbcd.sys /d:usbcd001
[USBFAT]
devicehigh=usbaspi.sys /v
devicehigh=aspidisk.sys
devicehigh=usbcd.sys /d:usbcd001
[NOUSB]
devicehigh=vide-cdd.sys /d:usbcd001
[UDMA]
device=udmajr.sys
[NUSBCD]
****** vege ******
autoexec:
@ECHO OFF
path=a:\
IF ''%config%''==''NUSBCD'' GOTO QUIT
IF ''%config%''==''UDMA'' GOTO QUIT
lh mscdex /d:usbcd001
:QUIT
mode con codepage prepare=((852) ega.cpi)
mode con codepage select=852
keyb hu,,keybrd2.sys
rem lh smartdrv /v 8000
rem doslfn
rem ntfsdos
***** vege *****
Az autoexec-et már módosítottam az eredeti (fenti) config.sys-hez képest.
Értelemszerűen kellene a 95 OSR2 (fat32 miatt) alá betenned, ha dos-ból látszik az usb-s drive. Ha nem, akkor a dos usb driver nem kezeli az usb portot a laptopban. Akkor nem tudok segíteni. -
Alex91
félisten
Hat pont az a lenyeg, hogy KELL A PENDRIVE SAJAT DRIVERE!
A 98 beepitett USB drivere csak lekezel a portot, mig barmit ra akarsz kotni, ahhoz KULON DRIVER kell!
Ott cseszted el az egeszet, hogy a pendrive driveret nem telepitetted!
A WinXP-be mar alapbol betettek az USB Flash eszkozokhoz a kezelo drivert, ott ezert eleg csak radugni. -
Alex91
félisten
Ezen a gepen azert elmegy a Win98 is, szerintem. Bar bizta, hogy Win95 valamivel gyorsabb (es gyanum szerint lehet, hogy instabilabb is.)
Szerintem a pendrive 98 alatti OS-en nem fog mukodni, de ne nekem legyen igazam.
Ja, meg 98SE alatt kevesebbet is szopnal HDD-vel, pendriveval, es 64 MB-al azert hasznalhato igy is!
[Szerkesztve] -
Alex91
félisten
Win98SE-t erdemes feltenni, hozza az alaplapi drivereket. Aztan a pendrive-hoz valo win98 meghajto progit, mert e nelkul pendrive nem fog menni win98 alatt! Es azt is elarulom, hogy kulonbozo gyartoktol szarmazo pendrive-ok eseten is mindig fel kell tenni az adott termekhez valo meghajto prg-t. Szoval ez nem lesz olyan, mint XP, hogy barmit radugsz, es felismeri
.
-
tian9
csendes tag
ez esetben a kártya nem jól van telepítve, mert akkor megjelenne vmi ilyesmi: usb storage disk eszköz, ami meg tudsz telepíteni.
itt lesz a drivered:
http://www.rgb.tvn.hu/driver.exe
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Kuponkunyeráló
- Tomato firmware
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest