- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
sünpávakutya
csendes tag
> A szinhuseg jo.Most alltam at crt-rol lcd-re .Eg es fold.Nem akarok mar crt-t .
Én is valami ilyesmit tervezek, csak nem ilyen radikálisan.
Van egy 19" CRT-m és "nyáladzok" valami tűrhetőbb, de még megfizethető 24" wide TFT-re. Viszont a régit is megtartanám (valami normálisabb, két kimenetű videokártya is kellene), pl. 4:3 filmeket nézni az is nagyon jóóóó... A szélesvásznúakat meg majd nézem a széles monitoron.Valakinek van ilyen irányú tapasztalata, hogy le lehet-e normálisan kezelni egy ilyen heterogén rendszert? Azaz hajt-e valaki egy kártyáról két, eltérő képarányú (és akár eltérő max. felbontású) megjelenítőt? A mostani monitorom 1280×960 @ 85 Hz módban megy; feltételezem, hogy a majdani TFT 1920×1200-ban fog menni. Meg fogom tudni oldani viszonylag egyszerűen a váltásokat? (Pl. egy régebbi játék csak a CRT felbontásait támogatja, vagy egymás után szélesvásznú és 4:3 filmet nézek ugyanazzal a szoftveres játszóval és ehhez egyszerűen és fájdalommentesen kellene megjelenítőt váltanom.) Vagy hagyjam a francba az egészet és használjak egy monitort? Persze a wide TFT-t...
-
d@minator
addikt
Igen szebbnek tűnik de nem színhűbb. Ez ki is számítható. De ezzel pont azt támasztod alá amit én is mondani akartam, hogy a színhűség nem minden és átlag felhasználó számára érdektelen.
A CRT-t meg azért nem gyártják mert a TFT-t olcsóbb előállítani főként nagy méretben. (82-101cm-es TV-k) Valamint a gyártók azt mondták, hogy nem veszteséges a CRT gyártás de nem hoz annyi hasznot, mint a TFT így a CRT gyárakat bezárták.
Ha belegondolsz nem kell a TFT-hez üveg, kitérítő tekercs, hatalmas táp stb. kisebb mérete miatt a raktározási költség és a szállítás is olcsóbb.Az MVA szerinten nem profi felhasználásra készült - arra ott vannak az 1millás TFT-k - csak egy másik fajta TFT technológia. TV-k hez alkalmasabbak (S-IPS) a nagy betekintési szög miatt. (TV-nél fontos, hogy ne csak szemből lásd.) A mai nem TN panelek már alkalmasak a játékra, a régi modelleket meg hanyagolni kell.
Remélem jön az oled, sed és nem kell majd a színhűség és a kontraszt miatt aggódni. Talán inkább a fogyasztása miatt? -
d@minator
addikt
Nekem erről más a véleményem. A TN paneles monitorok alatta vannak a CRT színhűségének. 6 bittel nem is lehet az. Ugyan 226CW-t nem láttam élőben lehet, hogy az jobb egy átlag TN-nél.
Ami színhű az a MVA/PVA panel. Azon a prohardver színei is másabbak. A fehér meg szinte vakító fehér.Mindezek ellenére otthoni használatra nagyon jó a TN. Játék alatt az ember észre sem veszi, hogy milyen panelen játszik. Ezért nem is értem azokat akik annyira a panel típusával foglalkoznak, hogy S,A vagy C. Tök mindegy. Nem műszerekkel nézzük a monitort.
Most volt egy GPU hibás 6600GT a gépemben 800x600 és 16 szín. Pár hét alatt úgy megszoktam, hogy először zavart az 1680x1050 amikor bekerült a gépembe egy normális ideiglenes7600GT. Tehát egy "szarabb" TN is megszokható.
Szerintem nem kell nagy pénzeket bele feccolni egy monitorba, mert annyival nem jobb a képük, mint amennyivel többe kerülnek. De ha valaki nem tudja mire költeni azt a plusz 30-60 ezret az vegye meg nyugodtan a drágát. Ha gazdag lennék én is azt tenném.
Ennyit a színhűségről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kuponkunyeráló
- Fogyjunk le!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest