- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10101 üzenetére
Ez a ViewSonic egy Amerikai márka , nem távolkeleti , én azért szeretem. Távolkeletiből egyedül a japán márkákat tartom jónak általánosságban , pl sony, panasonic , stb... A haverom TFTjét meg úgy választottuk , hogy bementünk a boltba , ahol ki volt rakva sok TFT , aztán a sok átlag között megláttuk a ViewSonicot , ami nemkicsit kitűnt színeivel a többi közül (LG , Hanns.G , stb.). Igaz láttam másik ilyen sok monitoros kiállítást is , ahol egy Samsung tűnt kakukktojásnak , lehet , hogy azért , mert saját paneljával volt , nempedig CMO-CPTvel , de ott a Dell és a ViewSonic nem volt jelen.
És nem mondom , hogy egy Samsungot nem vennék , ha!! (és itt a lényeg) tudom , hogy a saját paneljával adják , mert igen , de jelenleg csak ebben az esetben... A pixelgarancia meg minden monitorra van tágabb értelemben , hiszen minden x ezer forint felett vásárolt műszaki terméket kötelesek visszacserélni pár napon belül blokkal , még nemtetszés esetén is néhol... Én is így cselekedtem , igaz nem monitorral.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10097 üzenetére
Igen , mindíg itt vagyok a gondban , hogy mit is csináljak , mondjam-e , ne mondjam.
Vannak ezek is : ViewSonic VX2240W ViewSonic VX2255wmb. Ezeket nem lehet többfajta panellel kapni (ami lehet esetenként gyengébb is , főleg színekben). Ekkora eltérések is lehetnek ugyanazon példány között : [link] És majdhogynem véletlenszerű , hogy melyiket kapja az ember , hacsak nem lehet a megrendelési helyen külön kérni , milyen panellel.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
JamesHolden #10094 üzenetére
60ért már nem is olyan rossz TN paneles Töfötöt kapni ám...
-
Ti4x
aktív tag
Már szinte minden újabb wide TFT monitor 16:10 arányú a piacon , de javítsatok ki , ha nem így van...
Pofon egyszerű a megoldás , ha a 16:9re akarnak mindent állítani : lesz két vékony fekete sáv a 16:10es képernyők két oldalán.
És ami nem mindegy , most láttam valamelyik nap , hogy jönnek majd kifele ezek az "aprócska" TVk 2méter szer 1 méteres aránnyal. Már példány is van , ami működik. Ez már körülbelül 20:10 és akor ezekel mi lesz?
(Azért írtam körülbelült , mert nem tudok pontos adatokat...)
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Rover623 #10077 üzenetére
Na az sem egy egyszerű eset...
Viszont asszem megvan a harmadik delikvens a sorban...
Az LG 227WT az , a másik felét meg szándékosan hagytam a Dellen , látom ők sincsenek mindíg formában...
link
Asthma : Hát szerintem nem éri meg az árát , egy Rev. A02-es Dell E228WFP is van ilyen jó 66ért , inkább 24est vennék 10 körül... Ebben az árban , igaz nem néz ki jól , de akkor már Lenovo L220X 90 körül 22esben , ami S-PVA paneles 1920*1200 felbontással.
-
Ti4x
aktív tag
Ezzel indul a cikk :
The first version of this article came out at the end of October. This update seems necessary in order to add the latest Samsung creation, the 2232BW. Once again, we have a story full of twists and turns with the same problem of variable panels under the same screen name. In France, some were produced by Samsung while others were by CMO. And once again, we had to test the two in order to know the real value of this product. (By the way, we thank Alexandre, one of our readers, who actually brought his own screen to our offices for testing.) The good news was, as you will see in this updated article, the Samsung and CMO versions have very similar results in tests, much more so than those of the various 226BWs. It appears Samsung may have learned a lesson from bad experiences with former models.
A kalibrálás meg 15-20e , ha jól hallottam , és továbbra is csak Wwhyt tudom idézni :
"Tehát az alapfelállás szerintem, h gyárilag jó értékekkel jöjjön ki egy monitor/panel, ne utólag kelljen tökölni azzal, h a kékes/lilás/pirosas beütést vhogy megszüntessük. aki pénzt ad ki [akár pl. monitorra], miért ne törekedne [TN-film esetében is] a legjobbra a legjobb pedig - sajnos - nem CMO vagy CPT."Márcsak a poén kedvéért...
azért ez a két versenyző sem egyszerű...
: [link] Talán ez az Asus a legkomolyabb eset...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
asthma #10053 üzenetére
A TN paneles monitorok színei között is ég és föld külöbségek vannak : [link]
Itt is a valós színektől való eltérés különbség Viewsonic VX2255wmb (1.8) vs Samsung 2232BW CMO (6.9) : [link]
Igaz ez a két véglet , amit TNesek között láttam.Skylander : Függetlenül az előbi vitánktól... Feljebb is ezeket mondogattam mutattam.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10052 üzenetére
És ha nem is tudta , hogy egyáltalán lehet ilyen probléma a csatlakozásokkal? Gondolom pontosan ezért kérdezte... Ugynanis még én sem láttam sehol külön kiemelve , hogy DVI-I-s kijelző vagy DVI-D-s , netán DVI-A-s (igaz nem is tudtam , hogy különböző DVI-s szabványok vannak , sőt , már régóta nézegetem ezt a fórumot , de itt sem) Most néztem a depon , 3-ból kettő populáris!!! TFT-nél nem is jelzik , hogy milyen DVI-je van , csak simán van odaírva (DVI)... A nemtudásból a tudásba pedig az egyik legjobb elérési út a kérdezés , főleg ha megfelelőképpen van válaszolva és pont erre való a fórum , bár igaz lehet keresni is. Ha valaki pedig úgy érzi , hogy nem kívánja leírni , egyszerűbb , ha rákerestet az emberrel , akkor azt barátságoasabban is az ember tudtára lehet adni...
-
Ti4x
aktív tag
Üdv!
Próbálta valaki a ViewSonic VX2255wmb-t? Látom 62-63ról 51ezerre le van most leárazva a depon és itt a digitalversuson 5 csillagos , a behardware-en pedig recommended for all users címet kapott , színhűségére pedig azt írják , hogy az egyik legjobb a 22esek között... Akinek egy olcsó 22es kellene beépített hangfallal és webkamerával , annak jó válastás lehet. -
Ti4x
aktív tag
válasz
boogie84 #9993 üzenetére
Biztos valami olyan programot használ , ami igencsak VGA igényes és nem játék.
1920*1200ban viszont szívesen megnéznék egy gémet , hogy néz ki 260nal...
80ért már lehet kapni valami olcsóbb 24est , bár nem tudom , milyenek ezek vagy egy jobb 22est, de még mindíg TN a panel... A 22es nem TNes lenovo asszem jóval több , mint 80...
-
Ti4x
aktív tag
A CMO penelos 226BW szerintem sehol a maga 5.9deltaEjével... A Dellnek 2.2 . (tesztekben láttam...) Nem jár rosszul az ember egyébként akár egy ilyen 226BWvel sem , de hogy Wwhyt idézzem :
"Tehát az alapfelállás szerintem, h gyárilag jó értékekkel jöjjön ki egy monitor/panel, ne utólag kelljen tökölni azzal, h a kékes/lilás/pirosas beütést vhogy megszüntessük. aki pénzt ad ki [akár pl. monitorra], miért ne törekedne [TN-film esetében is] a legjobbra a legjobb pedig - sajnos - nem CMO vagy CPT." -
Ti4x
aktív tag
Ha látnád az E228WFP képét , akkor meglepődnél. Épp mikor megvettem , mondtam Wwhynak egy-két nap után is , hogy még mindíg csodálkozom. Olvastam róla pár tesztet és a képminőséget ezzel jellemezték : outstanding. Találtam az E198WFPről is , amiről szintén áradozott a srác (user review) és 38ért ajándék ár , ahhoz képest 19es és DVI+HDCP+1000kontraszt+5ms. A legolcsóbb 17es amit láttam újonnan 32 körül volt...
Grunge : Dell E228WFPt 66ért láttam az árgépen , ha gondolod nézd meg.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Tituszazeb #9976 üzenetére
Írtam privbe mer ide má nagyon off lenne... Richternek igaza van.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Tituszazeb #9973 üzenetére
Elég lesz ez az FSP. Egy Quad + HD4850 kábé 240W terhelve. De csak jóminőségű tápokból elég a 350es.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Tituszazeb #9955 üzenetére
Én 40ks árkategóriában egy 19-es Dell E198WFPt vennék 38ért , és ez DVI , HDCP , 1000 kontraszt , 5ms.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Richter36 #9960 üzenetére
Mondtam , én passzolok , fater mondogatja ezt. De egyébként van benne igazság... Lehet , hogy a Samsungnál pont nem így van , de például vettünk egy asztali ventilátort (kínait) és az egyes fokozatban el sem indult , a kettesben már el-el... Bontatlan volt , tudom , a válasz : szállításkor romlott el...
. Ha leellenőrzik a terméket , mikor kijön a szalagról , akkor hogy kap ilyet valaki kézhez? (Ez előfordulhat a német minőségnél is , de az esetek száma talán jóval kevesebb) Egyébként semmi probléma nem volt , kicserélték. A másik , hogy van egy Toshiba tévénk , amit nem kínában gyártottak , ami kábé 30 éves , és még mindíg megy , még szerelőnél sem volt ha jól tudom... A kínai taiwani , stb. termékek meg hullanak ki , mint a legyek (Pl : LG DVD-író/olvasó , Modem , stb.). Ez csak egy vélemény , mindenki azt szed ki belőle , amit akar...
-
Ti4x
aktív tag
Ha tartós és megbízhatót szeretnél , akkor a Dell E228WFP... 66ért láttam legolcsóbban az árgépben. A Dell szerintem igencsak megbízható márka , és hosszútávon nyújtja a minőséget. Nekem ilyen monitorom van...
Fater szokta még mondani , hogy azért érdemes nem távolkeleti terméket venni , mert ott nem megfelelő a MEOzás és egy kanadai Dellnél mondjuk jobban odafigyelnek a dolgokra (tudom , hogy nem feltétlenül ott rakják össze a termékeket , az enyémet pölö Lengyelben). Én ebben passzolok , de azért ha tehetem , mellőzöm a taiwani , kínai , koreai , malaysiai termékeket...
Inkább egy német Bosch vagy egy amerikai ViewSonic termék.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
attiati #9947 üzenetére
Hát ezt nem tudom , de elvileg amelyiken van DVI kimenet , az igen. Asszem a 7300on van. Nekem még nem volt rá szükségem , hogy állítgassam , valahol az elmúlt 100Hszben valaki leírta. Ha a bejelentkezési és a töltési képernyőre gondolsz , akkor azokat nem találtam még meg hogy kell , lehet , hogy nem lehet. Azt megnyújtja , de van szerkesztő , amiben korrigálni lehet az arányait a képnek , és akkor jó lesz. Én így játszottamm vele.
-
Ti4x
aktív tag
Szia!
Szerintem 60ért csak TN paneleset fogsz kapni 20-22esben... A ViewSonic VX2240Wt láttam 57ért , ami még jó választás lehet 22colosnál. Az Nvidia driverben pedig található olyan opció , ami a 4:3-ast változatlanul adja , kitöltve a képet két fekete sávval oldalt , ha kicsit visszaolvasol , az elmúlt két oldalon valaki leírta asszem. -
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #9928 üzenetére
Az LG245WP P-MVA paneles , ha jól olvastam , akár az is jó lehet , de nem tudom , milyen , a TN-nél viszont biztos jobb...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Baga1983 #9913 üzenetére
Szia!
Van egy ötletem , nézd meg az eszközkezelőben , hogy a monitorodnál írja-e , hogy samsung ... TFT vagy csak plug and play. Mert az a gyanúm , hogy nem , és a driverrel van valami hiba , haveromnál is hasonló volt , mauálisan frissítettünk illesztőprogram frissítésével , hozáadtuk a drivere filejait , és utána jó volt. Nem véletlenül ír CRTt az Nvidia vezérlőpult...
Egyébként én nem látok nagy elváltozásokat a képeiden , de lehet , hogy azért , mert reggel van és most keltem...Nem fog még az agyam , egy játékot tudnál mutatni képen , amin nagyon látszik?
-
Ti4x
aktív tag
Én láttam , hogy mekkora is lehet monitor és monitor között a különbség és a Samsung 226BW , 2232BW , stb. árkategóriában inkább a ViewSonic VX2240et venném. És nem mondom , hogy a CMO panelessel rosszul jár az ember. Hangsúlyozom , hogy a Samukat nem láttam panelkülönbséggel egymás mellett , de másikakat igen. Sőt : ViewSonic-CMO. Hiába CMO , ha fasza a színhűsége , megvehetem azt is... De például 5.9 deltaEvel inkább nem.
-
Ti4x
aktív tag
Csak azért kérdeztem , mert haver mondta , hogy szerezzek neki valami használt TFT monitort 10k alatt , akát lehet 15ös is. Aztán meg mondta , hogy 3-5ezerért vesz egy használt írásvetítőt és kész is a projektor...
150ezer helyett 15ért... Najó , ez azért túlzás , mert gondolom nem azt a minőséget adja , bár ahogy elnézem jó képe van
Van eseleg valaki , akinek vannak e téren tapasztalatai??? NAGYON szívesen venném
-
Ti4x
aktív tag
Furky / Wwhy : Nem tudom , mennyi a kalibrálás lében , de ha hozzádobom , akkor már (talán jóval) többe került , mint a ViewSonic. (És akár árban a Dellnél vagyunk
)
Egy kis félOff...
Erről mi a véleményetek? : Itt láttam ezt és majdnem tizedannyiért van egy projektorom , ha jól számolok
-
Ti4x
aktív tag
Neked is igazad van és nem mondom , hogy nem járna rosszul egy CMO-s 2232BWvel , de az én igényeim azok után , amiket tapasztaltam , nagyobbak
És még az sem biztos , hogy CMOval kapná.
Tudom , nem jó példa , mert a HP W2207 glossy panales , a 226BW meg matt , de kábé ekkora kaliberű a különbség az itthoni Dell-FuSi öszehasonlításban is : Ha lejjebb mentek ebbena fórumban , meglátjátok a különbséget.
-
Ti4x
aktív tag
Hát én csak arra gondolok , hogy például a Dell E228WFP deltaE-je 2.2 , egy CMO panelos 226BW-é meg mondjuk 5.9 és ezt tesztben láttam! Ha egy pont különbség is látszik , Wwhy szerint márpedig még az is , akkor ez a majdnem 4 pont már ég és föld... Láttam egyébként egy Fujitsu Siemenset a Dellem mellett és a Dellhez képest az a FuSi borzasztó... nekem legalábbis... ha nem egymás mellett látnám a kettőt , akkor semmit sem mondtam volna... És ha választhatnék , a Viewsonic 2240et venném , aminek 2.6-2.8 a deltaE-je (szintén teszt). Hangsúlyozom , nem tudom , milyenek a színei a 2232BW CMO paneles változatának. És amikor az egyik haverom Viewsonicját választottuk , az szintén úgy történt , hogy a számtech boltban voltak egymás mellett a monitorok , és a Viewsonic egyszerűen mintha nem illett volna a képbe... Annyival szebb színei voltak , mint a többinek , hogy nagyon. Láttam ilyen monitorkiállítást , ahol a Samsung tűnt ki , lehet , hogy épp azért , mert a saját panelje volt benne.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Fecos15 #9853 üzenetére
Szia!
Jelenleg az én 8600GTm (10e körül) 1650*1080ban full highon elviszi a Half Life 2 Episode 2-t 60+fpssel (maxAF/maxAA). Egy megfelelő beállítással , igaz nem full gráfon viszi a Crysist is 1650*1080ban úgy , hogy még játszható. Jelenleg talán ez az a játék , ami legjobban VGA igényes , de haver 8800GTje teljesen kakaón elviszi igaz nem fullos élsimítással , és sztem ezt egy 9600GT szintén megtenné (25e körül) , talán még egy HD3850 (kb. 20e) is. Hogy a későbbiekben hogy alakul...? Passzolok , de kisebb felbontásokon (900*600 , 1280*800 , 1440*900) ugyanúgy élvezheted a játékokat a 22es monitoron szinte elenyésző különbséggel... Az 1280*800 as felbontás teljesen szép szerintem egyébként. -
Ti4x
aktív tag
Szia!
Kicsit elcsodálkoztam azon , hogy egy árban vannak , mert amikor egy hónapja vaciláltam a Dell E228WFP és a 2240es Viewsonic között , akkor még 70e körül volt mindkettő...
Én biztos a Viewsonicot venném , a Samu panelrizikója miatt , mert többféle panellel gyártják és ha kicsit feljebb olvasol , találsz hozzászólást , miért nem túl jók a CMO paneles Samsungok. Hátha valakinek van tapasztalata mindkettővel , én tapasztalat nélkül mondom , sok teszt és fórum utánaolvasás után. -
Ti4x
aktív tag
válasz
Lacusch69 #9782 üzenetére
Tényleg , most jut erre eszembe , hogy a Viewsonic VX2240W is igen jónak tűnt nekem , mikor vásárlás előtt álltam és nem is drága (70e), majdnem azt vettem. Digitalversuson 5 csillag , és ígéretesnek mondják. Ha nem kell semmi extra (Webcam , Speaker , USB , stb.) , teljesen ideálisnak tűnik az is , és jók a színei , az írják deltaE : 2.5-2.8. Egy TN paneleshez képest ez jó (2 alatt nem nagyon láttam még TN panelest default colorral).
-
Ti4x
aktív tag
válasz
LucifeI2 #9775 üzenetére
Láttam írtad , hogy magas szinten tolod az FPSt. Akkor szerintem a glossy-tükröződő panel nem túl kedvező , mint ahogy Wwhy is írja , elég idegesítő tud lenni , mikor látod benne magad... Én pölö fater laptopkijelzőjén látom állandóan a pólóm feliratát
Szerintem egy RevA02-es Dell E228WFPvel (5ms) jól járnál olyan 70e Ftért. Wwhy azt mondja , külön kell kérni , hgy későbbi Rev-eset adjanak. Bár Fpshez lehet , hogy jobb lenne egy 2ms-es moncsi , de annyira nem tudom , mennyire látható a különbség az 5 és a 2 között. Majd biztos ajánlanak itt neked egy monitort FPSre , ha ezt a Dellt mégsem gondolják jónak erre a célra.
-
Ti4x
aktív tag
Azt mondod , hogy nem éri meg azt a plusz 10k-t?
Meg lenne két kérdésem : Épp egy géphez néztem monitort , amikor megláttam a Dell E198WFPt 38ezer forintért , ami szintén ugyanazon tulajdonságokkal bír , mint az E228WFP , csak 1000 a kontrasztja. Ha azt veszem , hogy ez a 19es is adja ezt a minőséget , akkor nagyon megéri 38ért például egy Samu 931BW/961BWvel szemben. Vannak-e vele tapasztalataid?
A másik , hogy melyik legolcsóbb 22es monitort éri meg venni aminek jó a színhűsége , nincs panel rizikója valami 50k-s kategóriában?LucifeI2 : én az SPs Dellt égen földön kerestem , de Mo.-n sehol sem találtam... Volt egy 20as CRT Sony Trinitronom , de alig fért el az asztalomon és jól lerontotta a szemem , míg használtam. Ezek a sokcolos CRTk valami elképesztően nagy monstrumok tudnak lenni.
-
Ti4x
aktív tag
Ennél jobbkor nem is jöhettél volna ezzel az infóval.
Most már csak 10k a különbség 25 helyett a két monitor között , megéri-e az a plussz , ami van rajta/amit látni? Például az az Ultrasharp felirat és a 92%os színhűség TrueColor technológia mennyivel jobb? (Ha nem , én járok jól , mert nem sírok , hogy nem a 2208ast rendeltem
) Igazából Magyarlnak ajánlgattam a Delleket a három Samu helyett , amit írt nemsokkal ezelőtt. Neki kéne jókat mondani , melyiket érdemes ,akár a Samuk közül is.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #9765 üzenetére
Látom , ami hirtelen feltűnt nekemis : 4 Usb port és kensington biztonsági port , +200kontraszt , TCO99 , nehezebb
és 92%os színvisszadás talán vlami true color technológia ? Ezt nem láttam az olcóbbnál. Biztos képben is látható az a régi 25 ezres különbség is... Most , hogy megvan az E228WFPm és látom , milyen jó , simán ajánlom 76ért akárkinek ezt a 2208ast , biztos jobb , és alig van már árkülönbség.
De majd jön Wwhy , aztán elmondja ami kedves neki...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
magyarl #9754 üzenetére
Szia!
22es monitornál ebben az árkategóriában érdemes még elgondolkodni a Delleken... Eszméletlen jó a színhűségük és egymás mellett láttam egy Fujitsu Siemens-szel az E228WFPm , és az a FuSi labdába sem rúghat...
Sőt , hogy énis érdekesebbé tegyem a dolgokat , megláttam , hogy az árgépben le van árazva a Dell 2208WFP Ultrasharp 95ezerről 76!!!!!ezerre
[Itt]... Amikor persze egy hónapja vettem az E228WFPm 70ért , akkor még 95 ropi volt...
-
Ti4x
aktív tag
Mert néhányan (köztük énis majdnem
) azért válasszák ezt , meg azt a monitort , mert van rá 3 napos pixelgari , és mondjuk a másikat azért nem , mert nincs , és húúú milesz , ha pixelhibás lesz...
De akkor a "3 napos pixgari ebben az értelemben" minden monitorra érvényes.
Simán kicseréltethetem , ha baj van a többit is. (Bár nem tudom , milyen üzletekre vonatkozik ez... Tesco biztos
)
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok!
Ha jól tudom , akkor x-ezer Ft felett vásárolt műszaki termékeket nemtom hány napon belül kötelesek kicserélni blokkal , néhol még a pénzt is visszaadják nemtetszés esetén (velem megtörtént). Ebben az értelemben minden TFTre igaz a 3 napos pixelgarancia () , megkapom a monitort , meglátom , hogy pixelhibás , visszaviszem másnap , aztán megmondom , hogy cseréljék ki másik típusra , mert nem tetszik (a tescoban még a pénzt is visszaadják , le sem kell cserélni , ha akarja az ember , bár nem monitorral történt az eset). Rosszul gondolkodom? Elvileg így van ez monitorok esetében is...
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok! Tudtok valamit a Dell E198WFPről? Épp Iponban nézegettem egy géphez monitort , amikor megláttam , hogy csak 37.5 ezer , DVIvel ,HDCPvel , 5ms , 1000kontraszt , mondhatni ideális. Tesztet csak egy rövidke user reviewet találtam róla , de ott is jó véleménnyel voltak és árban mondjuk egy digitalversusos , 5 csillagos Samsung 931BWhez képest jóval olcsóbb.
-
Ti4x
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket! Utánajárok a garinak , aztán meglátom... Még annyit szeretnék kérdezni , hogy a samsung honlapján levő virágos képen a 3000:1 dinamikus kontraszviszonyítás parasztvakítás , vagy komoly? (tudom , hogy mindenki a saját portékáját ajánlja legjobban
) Itt :[link]
-
Ti4x
aktív tag
Tudom , hogy a Dell cuccok nagyon jók , és megbízhatóak , nem véletlenül azokat látni a Hollywood-i filmekben is (faterom felvilágosítása szerint). De engem mondjuk idegesítene ha a Dell monitoromon lenne 1-2 folyamatosan világító pixel , és még a class II miatt nem cserélnék ki , minthogy a viewsonicnál meg 1-nél is már cserélik (bár azt sem tudom , hogy néz ez ki úgy egyáltlán). Bár nem kétlem , hogy hosszútávon a Dell megbízhatóbb... Tényleg itthon hogy van a garanciában ez a Class I - Class II meg a hot/dead pixel? (#8500 ,
)
-
Ti4x
aktív tag
ww , én nem értek annyira hozzá , sőt , semennyire , szinte alig ültem tft előtt , és hogy próbálgassam , arra meg főleg nem volt lehetőségem... Amit írtak a behardveresek , abból építkeztem így látatlanban :
Delta E > 3 the desired color is noticeably different from the one on the screen.
2 < Delta E < 3 color quality is satisfactory but a graphic designer probably wouldn’t be content
1< Delta E <2 colors are accurate.
Delta E < 1, the result is perfect.2.2 és a 2.8 még egy kategóriájukba esik , én innen gondoltam , de hangsúlyozom , nincs tapasztalatom! Meg ráadásul az ajánlott Samsnug 226bw CMO paneles 5.9-es delte E-jéhez képest viszonyítva mondtam...
a garanciát pedig a digitalversusról idéztem , ahola dellnek nincs zero vagy hot pixel warrantyja és class II-es , a viewsonicnak pedig igen , és itt a prohardveren is van egy hír :
http://prohardver.hu/hir/hibatlan_tft-ket_garantal_a_viewsonic.htmlén csak ezeket olvastam... És szerencsémre látom meglehetősen értesz hozzá
, te melyiket választanád a kettő közül?
-
Ti4x
aktív tag
Látom eltérők a vélemények... Nekem filmre , játékra kellene és a legfőbb lényeg számomra a színvilág... Valami ilyesmire gondolok , a különbség szerintem egyértelmű , csak sajnos a HP glossy paneles és nem szeretem látni a pólóm feliratát a képen...
: http://www.pcdiga.net/showthread.php?t=18980&page=3 (Ha lejjebb mentek a fórumban , akkor láthatjátok a 2 kép közti különbséget)
A Dell 5ms-ja nekem jó (nem vagyok hardcore fps-es , hogy kelljen a Viewsonicos 2ms) , meg a Prad.de-n ezt írják : The monitor boasts a very fast response time without the need for overdrive technology, which means that irritating side-effects such as ghosting or lags are prevented from the start. A color delte E a Dellnél 2.2 , a Viewsonicnál 2.8 vagy 3 volt , ez annyira nem számottevő különbség. A nagy különbség Viewsonic 4000:1 dinamikus kontrasztja és a jobb garanciája... Ezek szólnak a Dell ellen. Ár ugyanannyi. -
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #8487 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást. Tehát nagyjából mindegy , hogy ebben a kategóriában milyet veszek... Egyébként mekkora a különbség a nagy (3-4 ezres) dinamikus kontraszt és a kisebb (7-800) analóg között?
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok! Nézegettem a 22 colos monitorokat és amikor már épp egy samsungot szerettem volna vásárolni , akkor olvastam, hogy panel problémák vannak... S , A , C verziójú panelekkel "jönnek világra" és tekintvehogy írták , hogy a cmo panelesek nem túl jók úgy döntöttem nem kockáztatok... Gondoltam , a jól bevált márkámra , az Asusra , de láttam , ő is CMO panelekkel gyárt mostanában , úgyhogy úgy gondoltam , inkább valami nem távolkeletit választok. Ki is néztem kettőt , a ViewSonic VX2240W-t és a Dell 228WFP-t. Olvastam pár review-t , de sajnos nem tudok dönteni... Hiába írják a digitalversuson , hogy a 5 csillag , meg 4000:1 kontraszt a ViewSonic... de tudom , hogy a Dell megbízható , és egy nagyon jó márka , igaz , hogy csak 1000:1 analóg kontrasztja van. Ti melyiket ajánlanátok? Esetleg vannak-e tapasztalataitok ezekkel kapcsolatban. Kérlek írjatok! Előre is köszönöm! Üdv , Ti4x!
-
Ti4x
aktív tag
Szóval akkor ez a Samsung 2232bw is tudja ezt a javítást? És mi a különbség a Samsung 2232bw és a 226w között? Ár majdnem ugyanannyi , kb 3e ft eltérés. DVI , VGA , HDCP mindkettőn , ha jól láttam. Ha már a kettő közül választanátok , melyiket vennétek?
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok! Azt tapasztaltam , hogy régebbi programokat , játékokat a wide monitorok "megnyújtják". Tudnátok nekem esetleg valami olyan wide monitort mondani, amin van olyan beállítás , ami kiküszöböli ezt? Például két fekete sávot hagy a képernyő két szélén , hogy ne legyen nyújtott , a felbontást meg hagyja a játék 1024*768 - án vagy valami hasonló. Épp monitorvásárlás előtt vagyok , nézegettem a 22" - osokat és gondoltam egy Samsunk 2232bw - re (ha jól láttam ez a 223bw 2ms - os változata). Nekem ez meg is felelne , ha nem húzná szét a régi progik képét , de nem próbáltam , még nem tudom. A lényeg , hogy 22-es legyen , 2ms -os válaszidejű , és legalább DC 2000:1 kontrasztarányú. Előre is köszönöm. Sziasztok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest