Hirdetés
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát nincs mit. Bár jobb ajánlatokat találtam volna... Így most újra játékban van a Glen 18 évese az Auchanból, 35K áron... De közben az feleségem rámutatott, hogy még megvan az előző doboza, szóval olyat már ittunk...És az a szabály, hogy minden szilveszterre olyat amit még eddig nem...
Egyelőre ezt dobta be javaslatnak: [link] És elsőre nem is tűnik rossznak... -
-
Azie
őstag
mindig mondom, hogy pusztulásra van ítélve a világ
"I’ve tasted about 40-50 types of this type of whiskey, but I have to share this one with you because it really won my taste, it’s damn delicious and tasty, it’s become my favorite."
aha, most már tudjuk, hogy miben is más a loch gorm, mint a többi that kind of whiskEy...
anyám borogass. nem sok a 11k, de ha végiggörgetem a profilját, nem tudom validálni, miért követné be, akit valóban érdekel a whisk(e)y világa o.O

igen zuzu classic sh1t.

btw legutóbbi kóstoláskor megkaptam, hogy kéne csinálnom insta/tiktokot

content, amit ajánlok, mert nagyon élvezetes hallgatni:
decades distilled podcast sajnos yt-n nincs csak spotify és talán apple -
zsotesz81
senior tag
Igen az angoljában én is már észrevettem furcsaságokat
. Egyébkén a whisky szerintem jól sikerült, mondjuk az alkoholfok még nekem mehetne lejjebb de azért így is el fog fogyni
.
Tied is szép loot
, Laphroaig-ból csak a síma alap 10 évest kóstoltam de az islay régió nem annyira az én ízvilágom. Redbreastet még ki kéne próbálnom valamelyik alap verzióval. -
Végül nem hoztam el...egyelőre. Ha érdekel valakit akkor most akció van az Auchanba és így ennyi az ára. Még gondolkodom rajta. Feleségem azt mondja már vettünk ilyet korábban... én már nem emlékszem rá.
De alapvetően az a terv, hogy valami újat keressek ami még nem volt...és mondjuk úgy "tetszik" is... Szóval megfontolás alatt van.A titkos tipp még Pandorfban a Julius Meinl. Meglátjuk 1 hét múlva ott mi lesz.
-
Azie
őstag
+1. kitöltöttem a lafi sort mintázásra. közben végig is kóstoltam
még van 2 kiadó sor belőle:
Laphroaig Cairdeas 2020 Port & Wine Casks - erősen átjön a vörösboros hatás, konyakmeggyes, piros bogyós jegyek, viszont nem túl édes, szerintem jól érezhető a hordó hatása, a füstösséget nem annyira érezni
Laphroaig Cairdeas 2023 White Port and Madeira Finish - nagyon hasonló a vösöboroshoz, de erős fanyar tölgy íz jön, majd a lecsengése is fásabb. icipicit füstösebb, mint az előző
Laphroaig Cairdeas 2024 Cask Favourites 10 -bourbon +px, kellemes desszert hatás, a hatosból a legédesebb, legkönnyebben csúszó, legkevésbé füstös, picit medvecukros hatás
Laphroaig Cairdeas 2025 Lore Cask Strength - nekem picit erősebben jön át a sherry, mint a sima lore-ban. kanalas gyógyszer, de a sziruposság helyett konyakmeggy, a füstöt elnyomja a gyógynövényesség
Laphroaig 10 Cask Strength Batch #017 - nyilván a leginkább pure lafi karakter, első kortyra brutál megütötte a torkomat, mondjuk alapból kellett volna előtte inni valamit
Laphroaig Lore - Könnyebben befogadható, mint a többi, pedig ez is 48% ugye, kellemesen sherrys, nem cuppogósan szirupos, mint a sherry oak 10.
A sort végigkóstolva meglepett, hogy a sima 10CS-hez (és a sima 10hez) képest is mennyire háttérbe szorul a többinél a füstösség mind illatban, mind ízben
Plusz kitöltöttem öcsémnek egy kóstoló sort karácsony+szilveszterre.
-
Azie
őstag
mi kedden kivégeztük a laing regional malts sort, láthatóan nem egyformán ízlettek a tételek a kóstolások során, amiből maradt minta, az a big peat (1dl), a rock island (1dl)és a timorous beastie (4cl). a big peat nekem nem a kedvencem, nem az a nyúlok érte ízvilág
mindig helyeslő bólogatásokat kapok reakciónak, amikor azt mondom, hogy füstölő kémények, rosszul kimosott hamutartó jegyek jellemzőek rá 
a rock island egy másik sportág, ott nem b*sz annyira fejbe a füstössége.
a hétvégi kedvenc "ráadás" a kilkerran 12 lett, kedden pedig a lafi sherry oak aratott osztott sikert az aberlour abunadh-al -
Gibo
senior tag
-
Azie
őstag
sajnos a warehouse costok és az angel's share egy 20+ tételnél azért érthető. Viszont amit nem értek, hogy minek ez a sok csicsás szar kiadás, na azoknak tényleg nincs, max luxus/gyüjtői értelme, de nem arra kéne alapozni a cashflowt.
Nálam a lélektani határ jelenleg a 150EUR/üveg nagyon max, de 1 év alatt annyit költöttem és annyi üveg van itthon, ha soha nem veszek whiskyt, akkor is még elég lenne még 2 generációnak is. Sose gondoltam, hogy bármilyen piáért 20k fölött fogok kiadni

100 eur fölött kb a ritkaságok/kis kiadások/éves megjelenéseket tudom értelmezni, bulk terméknél nem tudom mi indokolja 1-1 üveg ilyen árát. az itthoni árakat meg hagyjuk - 1-2 beragadt tétel, ami kint már nem kapható - kivételével nincs is kb értelme nézni az itthoni shopokat. elrontott kuponnal, vagy hasonló módon évente 1-2 üveget lehet elcsípni, de csodálom, hogy még nem vezették ki a whiskyket a termékpalettáról (mármint a nem szupermarketes brandeket)
itt van pl. a springbank 15, 140 eur a normál ára, vagy a 12CS 160? Sztem már luxus kategória, főleg ha nem iszol meg egy üveggel, csak megkóstolnád. Kóstolni meg sehol nem tudsz, mert hülye lenne bárki beruházni ilyen árak mellett.
más: múlt héten végre megkóstoltam az oban 14-em, sokkal fűszeresebb, mint számítottam rá. nekem jobban bejött a coastal vonalról a talisker és a legtöbb islay is -
zsotesz81
senior tag
Azt nem is figyeltem, hogy ez 50%-os
. Belenyaltam, az illatban egyből jön a füst és a tőzeg, tovább szaglászva megjelnik egy kis krémes édesség is. Ízében eléggé dominál ez a tőzeges füstös íz, de egy kis édesség megjelnik. Lecsengése viszonylag rövid, abban úgy nem érzek semmi extrát. Az 50%-os ABV sem bántó, összeségében egy érdekes whisky ez is. -
Azie
őstag
még óváron, najd húsvétkor ürül a depó (már ami befêr)
amúgy elég gyenguszok az áprilisi akciók (szerencsére)
ma kilkerran 12 bontódott. ilyan 5-10p szellőzés jót tett neki, mert első szippantásra dominál az alkohol. utána kellemes édeskés heatheres, földes, gabonás, lecsengése nem hosszú, ha hozzászokik nyelv, akkor itatja magát -
Azie
őstag
jóval erősebbnek hat, mint a tegnapi sweet smoke, enyhén sherrys csak, inkább illatban. ízben is átjön a sherry, de nem nyomja el a tölgyet teljesen,inkább fanyarédes, konyakmeggy. szilvás. nem akar több lenni, mint ami. egy jó alap whisky. lecsengése kb nincs is, ínyen érezni inkább, nyelven-torkon hamar eltűnik az ereje. garatnon kicsit herbal-kesernyés utóíz? Szépen hozza a highlands karaktert.
-
Azie
őstag
amúgy a midletonosok jó nagy g*cik
most felemelték a blue spotot 100€-ra és jófej módon free engraving van hozzá (ha kérsz). alapból ugye 83 volt hónap elején és 15-ért lehet gravíroztatni 
Tegnap emagról kifogtam egy hinch 05 madeirát 8800-ért, ennyi költés elég volt a hétre így hónap végén
igen, 14yCS az más sportág. -
Azie
őstag
skippelem, glen garioch 12 kiadás van sima bourbon hordós az alap lepárlói sorban (bocs, ez ex sherry+bourbon), 40€ kürül, indokolatlan az ár sztem egy pofás cimkéért. Még ha CS lenne... plusz kéne megint mellé tenni valamit.
(plusz founders reservem van bontva, nem volt benne wow faktor emlékeim szerint, majd ma lehet rákóstolok este
) -
Azie
őstag
na igen ezt eléggé elrejtették, mondjuk nagyon nem kerestem, de elég idióta minden oldal, ahol nem lehet kedvezmény szerint rendezni/keresni
végül egy girvan 10-et tettem mellé. banános-mentásnak írják WBn
https://whic.de/girvan-2010-10-jahre-koval-four-grain-finish-select-grain-murray-mcdavid.html
igen, legutóbb ardbeg10 volt a potyautas
-
Azie
őstag
nem is a vámköltség%+áfa a fő nyomorom, hanem pestről osztrák vámügyet intézni nem tudom mennyire fun, főleg h. nem én vagyok a címzett
az arrantól annyival olcsóbb a 2 üveg még a 30 fontos shippinggel is, hogy még ha rádobnak 100%-ot, akkor is olcsóbb, mint euból
ami azért mutatja, hogy mennire van túlárazva a whisky kisker, az itthonit meg hagyjuk. Tassin és az elrontott kuponozási lehetőségeken kívül kb nincs értelme itthon vásárolni. -
Azie
őstag
Nice, az én rendeléseim anyósnál depóznak, húsvétig nem megyünk. Remélem beférnek a kocsiba... o.O Egy akciós octomore- 1/2-re én is majdnem elcsábultam.
Más: arra vonatkozóan van tapasztalat, hogy osztrákiában mennyire háklisak az 1l 22% fölötti spirit vámolására? Erősen gondolkodok rendelni arran webshopból 2 fingal's cutot, tekintve hogy máshol eléggé elszálltak az árak. Tapasztalat?
-
Azie
őstag
én is néztem a catawikit, de redditen és máshol is elég rossz tapasztalatokról írnak a fulfillmenttel kapcsolatban, ha valami gáz van akkor széttárja a kezét a platform.
én most az oban 2021 diageo release-el szemezek, de a 120eur-t sajnálom kiadni érte, olyan 80-90-ért ha meg lehetne csípni, de-ezt azt csipegetni bemákolni is érdemes lehet, ha megbízható egy platform
tudom csodák nincsenek és ha valami túl olcsó, az valszeg kamu
-
Azie
őstag
nekem ma hozza haza feleségem anyóstól a második felét annak, ami érkezett januárban (a múlt heti 8 üveg után). telóban nem volt túl boldog a hangja
de "szerencsére" már nagyon rövid a wishlist, ami hiányzik abból amit mindenképp ki akartam próbálni. innentől pedig "csak" a kihagyhatatlan akciók majd. 
-
jookomak
őstag
-
Dr.Zoo
őstag
-
zsotesz81
senior tag
Igen , a bushmills az triple cask, már belenyaltam , így elsőre bejött, jó kis gyümölcsös, de majd hétvégén még tesztelem
. 1776-ra kíváncsi vagyok, viszont az majd csak karácsonykor lesz megbontva.
"..régen szemezgetek vele, de valahogy mindig elmaradt a vásárlás." - nálam ez a higland park, most is gondolkodtam rajta, eredetileg egy ancnoc 12-t rendeltem, de hívtak, hogy az elfogyott, úgyhogy hasonló árban akartam valamit, ez (1776) kb. 1 ezressel drágább lett, de ezt az árkülönbözetet állta a bolt
(előre ki volt már fizetve) -
-
Azie
őstag
2022-es redbreast birdfeeder 35eur, de erre jön a 6 ship +9 mailbox/logoix - így már nem annyira nagy deal. most topdrinks.at-ról tervezek redelni egy evan williams, egy woodford double barrel, morlach12 és jager orange + baileys pakkot, így free ship és anyuknak/csajoknak is van benne tétel
nem nagy akció, de itthoni árakhoz képest...nem egy nagy eresztés az idei BF eddig - nem csak whisky fronton
-
Dyraxx
tag
Igen, tegnap vettem a spárban én is kínomban 1-1 üveg 2L-es Schweppes és Kinley tonikot, de ha mondjuk csinálok egy kerti partit 40 főre, nyilván minőségi tonic kellene és amit találtam, a 24-es (2dl x 24) pack a Fever-Tree-ből, vagy a hasonlókból, az gyk. egy rémálom súlyra is, meg árban is... 24-es csomag árral számolva is 500 HUF fölött van 2 decije. A Thomas Henry is jó minőség állítólag, bár én sem kóstoltam még, de oda sorolják a hozzáértők. Hol találtál literes kiszerelést? Mert az megoldás lehetne, ha értelmes áron van.
Előre is köszi!
-
Anubris
őstag
Amennyibe egy palack kerül inkább skótot vennék.
Bourbonok-nél én elég nehezen érzem ki azt a különbségeket, ami a megnövekedett árat validálná. Egy 101 wild turkey, buffale trace, eagle rare, knob creek is adja kb azt amit egy bourbonben keresek.
Amúgy a háromból a sour mash tetszett legjobban, annál éreztem valami kis egyediséget, a rye whiskykkel meg kevés tapasztalatom van. -
Dyraxx
tag
leginkább a delicando.at, weisshaus.at, toprinks.at, whisky.de ill. trinklusiv.at webshopokból.rendelek
Szia! Írtad, hogy ausztriába rendelsz ezektől, mert hu-ba nem szállítanak. Tudsz, tudtok esetleg olyan EU-s webshopról, ami Mo-ra is szállít és elfogadható áron kínálják a whiskyket?
-
Anubris
őstag
SLB-t én is nézegettem most bourbon ügyileg, illetve ha egyedül csinálnád Jeremy Siers is elég stílusos videókat tol.
Ezek az oldalak amiket küldtél nem csak mind német és osztrákba postáznak?
Én Szombathely, Sopron, Győr vonalon mozgom már agyaltam rajt, hogy kutatok valami határmenti havert akihez tudnám rendelni a cuccokat ha nincs más esély.

-
Anubris
őstag
Szia!
Látom sokszor vásárolsz bourbonoket.
Külföldről rendelsz?
Mert én itthon több típust sem találok ami érdekelne, pl. Eagle rare 10 years, old forester 86, 1920.
Az Ezra Brooks és Evan Williamset is csak elvétve látok párat.
Velük kapcsolatban amúgy mi a tapasztalatod?
Buffalo Trace-hez viszonyítva mondjuk? Mindennapi iszogatósnak. -
Greenranger
újonc
Szia!
Az az Elijah Craig hordoerosnek tunik. Tudsz mondani egy batch szamot? A keprol nem tudom leolvasni. Meg akkor mar egy velemenyt is kerek rola

A minap vettem a C921es batchbol egyet es nekem nagyon izlett, de ahogy tudom Elijah Craigbol minden hordoeros batchnek mas az alkoholfoka, az erlelesi ideje, sot sokszor meg a mashbill is.
Koszi elore is! -
Dyraxx
tag
Köszi, meglesem!
Felvettem közben a kapcsolatot a Spirit bárral (whiskynet.hu), és azt írták, hogy sajnos nem valószínű, hogy van ilyen bolt Mo-n, a zárjegytörvény miatt. Nem biztos, hogy értem, tekintve, hogy a zárjegyezés nem hazai találmány, még szigorúbb törvények vonatkoznak rá nyugaton,, pl. Írországban is, mégis meg tudják oldani.Gondolom ahhoz van köze, hogy a Celtic Whisky Shop nem csak egy webshop, hanem egyben egy fizikai bár, vendéglátóipari üzlet is, ahol kibontják a zárjegyes piákat és beülsz és megiszod a 3cl dramet, mint egy kocsmában, ez nyilván nem sért törvényt. De ha ugyanez a vendéglátóipari egység nem csak helyben fogyasztással kínálja ugyanazt a whiskyt, hanem elpostázza neked az itallapon szereplő 3cl-t egy üvegcsében, az miért lenne törvénysértő?
Minden estre ott megtalálták a módját a zárjegyes piák porciózására és postázására, biztos meg lehetne találni itthon is. :(
-
Gibo
senior tag
Átpörgetgem még, hogy mi van itthon, és kimaradt még három whiskey, amiket már kóstoltam és ajánlanék: Angel's Envy (a maga nemében szintén kicsit túlárazott), Evan Williams Single Barrel (nekem a 2012-es van itthon) és a Russel's 10yo (szintén kicsit túlárazott a Rare Breed-hez képest).
-
Greenranger
újonc
Szia!
Nekem a 81es Wild Turkey tul gyenge. Valoszinuleg Chill-filtered es kicsit verszegeny. De teny h egy Jim Beamnel fenyevekkel jobb.
Knob Creek teljesen kiment a fejembol, koszi h felhoztad. Mar fenn is van a listamon
Woodford es Makers nekem is egy kicsit tularazottnak tunik fokepp mondjuk egy Eagle Rare-hez kepest, de az is igaz h egy kostolast megernek mindenkepp. Meghat szoktak lenni akciok.
Gentleman viszont sztem abszolut tularazott, foleg h a sima Jack es a Gentleman kozott annyi a kulonbseg (tudtommal), hogy nem egyszer, hanem ketszer csinaljak meg a szenes szurest.
Koszi megegyszer a valaszt, Knob Creek es legalabbis a Woodford Rye felkerult a listamra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 4GB Garis!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, jól néznek ki, a Kilchomant meg Redbreast-tet már nekem is be kéne szerezni, az artful dodger-t nem ismerem de jól néz ki.