Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Nekem is jöhet egy lista
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Szia! Tudsz esetleg dobni egy listát privátban?
Elöre is köszönöm! -
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Igen, néztem is, hogy jó lenne egy, de olyan áron kínálják, hogy az abnormális...

Az a baj, hogy szinte mindegyik régebbi limitált Ardbeg minimum dupla áron van csak, mint ami anno az ajánlott fogyasztói ár volt... mondjuk nem mintha az Ardcore 125€-ós ára nem lenne kicsit túllőve..
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Döcögősen de megyeget 😁
-
válasz
Space marine
üzenetére
Mikor van nyílt nap?
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Szép kis gyűjtemény
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
jogos..
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Azt sajnos nem tették közzé..

Szimplán ennyit, hogy limitált.Mondjuk ahhoz képest, hogy "akár ilyen is lehetne a belépő Ardbeg", kicsit túlzónak érzem a 65€-t is
az lenne a jó ha két év alatt elérné a ~200€-t az ára. -
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
nekem két üveg ARDBEG 8 YEARS OLD FOR DISCUSSION-t sikerült behúzni
végre egy limitált Ardbeg! -
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Az itthoni árakat már rég elengedtem..Wild Turkey kint 15€ itthon meg 8000Ft?! És még napestig lehetne sorolni...
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Ha még mindig 300 lenne az €, akkor igazából még mindig a körül lenne az ára
Amazonon 129€ -
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
a többi whisky-jük viszonylag drága, pontosabban máshol olcsóbb, de Carn Mor szinten ritkán széles a kínálatuk Ausztriában. Az már csak hab a tortán, hoyg itt van a szomszédban

Durva, hoyg a Kelpie vhol 100€ környékén nyitott...most meg szinte mindenhol 250€ felett adják.
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Az ö áraik mennyire jók? itt vannak tölünk 20 km-re...lehet megérné kiugrani
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Limited Laphroaig
nice... A Williamson mit takar? -
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Wow, az szép! 2010es palackozás
-
Blaise
veterán
válasz
Space marine
üzenetére
Ebből én is vettem 1 üvegggel, de még nem bontottam ki, milyen, kóstoltad már?

-
zsotesz81
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Nem, azért ennyire nem vagyok alkesz
barátokkal isszuk majd hétvégén, jobban megy tőle a darts
. A többire kíváncsi voltam, nem kóstoltam még őket korábban. -
zsotesz81
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Hétvégi kis piálgatásra lesz, jó lesz lefolytani a jack-et
. -
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
A Flora & Fauna sorozatról mi a véleményed? Szerinted azt megérné gyűjteni?
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Ok, mindenképpen! Mondjuk most egy időre kiköltekeztem magam..de nincs három hónapja, hogy ugyanezt mondtam..
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Végigfutottam gyorsan az összeset...Legalább 75 üveg van, amiket kb most azonnal lehetne cserélni bármire... Pontosabban valószínüleg ezek majd szép lassan elfogynak / apóshoz kerülnek

Itt viszont egész "normális" áron vannak limitált kiadások... Mondjuk pénztárcabarátnak ezt sem mondanám

-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Igen, ahogy nött a palackok száma úgy tudatosult bennem is amit írsz... Most ma´r lassan elkezdtem lecserélni a hagyományosabb palackokat (meg a gagyibabkat mint pl a piros Johnny meg a hasonló blended-ek) komolyabbakra (Ardbeg Corryvreckan, uigedail ilyesmik) ill. limitált kiadásokra (Johnnie Walker Celebratory Blend, limitált black label (ami nem csak csomagolásában limitált)) vagy olyanokra mik kufutó szériák. Após úgyis folyamatosan rámjár, hoyg van e vmi olcsóbb whisk(e)y amit átvehetne
Ahogy most végignéztem van vagy 20 üveg legalább a gyüjteményben amiket gondolkodás nélkül átengedek majd neki... -
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
a Teeling szokott ilyen 20-40e palackos szériákat kidobni, de tölük annyira nem vagyok meghatódva, nem rossz amit csinálnak de nem is kiemelkedö..Kellene találni egy olyan palackozót / lepárló akik 35-50 € közötti áron hoznak valóban jó whiskeyt limitálva
Tudom, bilibe lóg a kezem 
A japánokra írják szakértök, hogy az évszámosítottakat szinte bármelyiket megéri gyüjteni, de azok is elég húzósak, jellmzöen 100 € + kategória -
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Igen, nálam is úgy indult, hoyg mindent is, aztán elkezdtem arra figyelni, hoyg mit vezetnek ki, az utóbbi idöben pedig elkezdtem nézni a limitált kiadásokat is..de abból amit tényleg megérné gyüjteni (Ardbeg limitált, Glenlivet limitált és társaik ) azok mind a húzósabb kategória..tehát 100€ + de inkább 200 € +
Ez msot még nem fér bele sajnos. Majd ha egyszer sösszejön egy normális család ház, lesz nekik olyan hely amit szeretnék (lehetöleg száraz pince
) ) akkor majd megreformálom az egészet. -
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Egy része fogyasztásra kerül sok viszont a gyüjteménybe megy
Az a baj, hogy most már az összes erre szánt szekrény / polcfelület tele van (jeleleg a gyüjteményben 119 bontatlan üveg található)...Ùgy számolok, hogy 4-5 üveg van a gyüjteményben, amit majd átpasszolok apósnak, annak a helyére mehet még olyan amit érdemes elrakni 
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
wow..le a kalappal.
(#664) Frogged
Próbáld ki esetleg a West Cork Single Malt Rum Cask Finished-et, ez nekem jobban bejött a Teelingnél, arról nem is beszélve, hogy még olcsóbb is
Az egyetlen West Cork ami idáig kicsit csalódás volt, az a 10 éves Single Malt-juk. Az már túlságosan is lágy...Egy 10 éves whiskey-töl ennél több karaktert várnék.
-
válasz
Space marine
üzenetére
ezt meg tudnám kóstolni. -
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Az a baj a fél decisekkel, hogy azokat csak egyszer lehet kóstolni, pedig másnapra sokat tud változni a whisk(e)y karaktere.. A Speyside/Highland single malt-ok pedig azért olyan nagy kockázatot nem szoktak jelenteni
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Glenmorangie 10yo nekem kicsit csalódás volt...vagy lehet csak az elvárások voltak nagyok, hiszen mindenhol csak jókat olvastam róla...
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Wow...nem semmi
-
válasz
Space marine
üzenetére
Hát szép sorozat.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Space marine
üzenetére
garázsvásár? 
Honnan lehet ilyen szép sorozatot bezsákolni? -
Jim-X
őstag
válasz
Space marine
üzenetére
En egy Glenlivet-et mar 2/3-ig kivegeztem, meg a szokasos Jameson fogyogat

-
válasz
Space marine
üzenetére
Én a 12 éves Caol Ila-val és az ugyancsak 12 éves Old Pulteney-vel szemezek egy ideje. Ha pénteken le lesz akciózva valamelyik, akkor tuti veszek egyet.
Bár asszony lehet csúnyán néz majd rám, mert pont egy hónapja voltam Londonban (NFL meccs), és hazafelé Stanstend-en belefutottam egy 44€-os Lagavulin-ba. Nem hagyhattam ott.
-
válasz
Space marine
üzenetére
Én ezt a befektetősdit nem nagyon ajánlom. Ez semmi más mint spekuláció mivel fogalmad sincs (gondolom), hogy a whisky-k másodkezű piaca hogyan működik, és hogyan áraz. Emiatt lehet, hogy óriási bukó lesz a dolog.
De ha nagyon bele szeretnél vágni akkor ajánlom a DCF módszert azzal kb meg tudod becsülni, hogy sikeres lesz-e a befektetés. (persze a végeredmény nagyban függ, hogy mennyire vagy optimista, és mivel az ember a saját ötletét általában rendesen felülértékeli, ezért a gyakorlatban szép pofára esések szoktak lenni a próbálkozásokból
)Szerintem élvezd a nedűt, befektetni meg a tőkepiacokon kell

-
Mercutio_
félisten
válasz
Space marine
üzenetére
Befektetéshez vagy nagyon kell érteni hozzá, vagy pénz kell, hogy a nem csak nevében de mennyiségileg is limitált tételeket meg tudd venni.
-
Jim-X
őstag
válasz
Space marine
üzenetére
Erdekes de en a Jameson Caskmates-t meg nem kostoltam. Napi iszogatosnak van mindig sima triple distilled, meg neha toltok Select Reserve-t ha olyanom van

Meg amikor lattam a True Detective sorozatot, akkor kostoltam meg es szoktam ra
Azota mar legurult jo par liter ir cucc. -
válasz
Space marine
üzenetére
Megvárom.
Aztán ne ess abba a hibába, hogy soha nem bontod meg a jókat, mondván azok csak "bizonyos" alkalmakra jók.
Ezért van minden magyar családnak Tokaji aszú gyűjteménye, mert azt nem isszuk az túl jó.
-
válasz
Space marine
üzenetére
Mondjuk a Red mellé kb fölösleges a többi. Az most a Kilochman csúcsa. Én egyébként a 10 évesükre leszek nagyon kíváncsi, feltéve ha eljut Magyarországra.
Az Ardbeg-ről írj kérlek majd pár sort, hogy mihez hasonlít. Kíváncsi vagyok.
-
válasz
Space marine
üzenetére
Wow. Ezeket tényleg most szerezted be, vagy már megvoltak?
Az biztos, hogy egy ideig nem leszel szomjas...
Ezek közül az Ardbeg Kelpie-re lennék kíváncsi. Olyant még nem ittam.
A red wine az a kedvenc Kilochman. Sajnos amikor én vettem akkor csak Sanaig volt, de azért az sem a rosszabbikból van.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Space marine
üzenetére
Indexes topicban érdeklődj szerintem, ottaniak szoktak kintről rendelni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Space marine
üzenetére
Akkor lett volna jó amikor bezuhant a font 330 körülre.
Ha ismerős jön haza és fér a feladott bőröndbe érdemes lehet beküldeni egy tesco-ba, mindig van 1-2 érdekes akciós malt, hátha pont valami füstös vagy speciális kiadás.
-
válasz
Space marine
üzenetére
A 18-as Chivas azert nem megvetendo.

Udv a klubban. Ajanlok eg Ardbeg-et, Kilochman-t, Lagavulin16-ot elso korben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Parfüm topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- HP omen 17-w131ng bontva
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Elöre is köszönöm!

az lenne a jó ha két év alatt elérné a ~200€-t az ára.
nice... A Williamson mit takar?