- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kamillo67
tag
válasz
PLaci58 #4467 üzenetére
Tudjuk, hogy 1 programban a verzió számának növelése (minél hátrébb változik a szám , annál kisebb mértékű a változtatás) nem mindig újabb funkciót jelent, hanem a funkciók jobbítása, illetve a hibák kiküszöbölésére irányul. Egy újabb verzió elméletileg megbízhatóbb stabilabb működést produkálna.
Sajnos a gyakorlatban ez nem mindig igaz!!!!
Tehát, amíg nem győződsz meg személyesen erről, addig tartsd talonban az előzőt!Placi! Ez nem neked szólt, csak a kevésbé járatos kollégáknak szántam megjegyzésre.
-
Rick4
félisten
válasz
PLaci58 #4453 üzenetére
Köszi gyerekek, ennyiből csak találok egyet.. Azon gondolkodom, az egyik ismerősnek kellene egy ilyen navi, és viszont nem használom ki sem a BT, sem az FM részét. Ergo a kérdés lényege az lenne, hogy a 770BT-m helyett jobban járok-e pl az X820-szal. Elég volt a 470-es is, mindent tudott ami nekem kellett. Bekapcsoltam, elvitt oda ahova kellett, és ennyi. Erre kell.
-
snowdog
veterán
válasz
PLaci58 #4439 üzenetére
Az eredeti elgondolás logikusnak tűnik. Mikor és hol használ valaki TMC vevőt? Nyilván kocsiban navigálás közben. Akkor meg ott van a szivargyújtó, ami ráadásul közben tölti a PNA akkuját is. Akkor a TMC vevő meg minek menne a gép akkujáról?
Ki a fene használna egy TMC vevőt gyalógtúra során?
-
ablbd
csendes tag
válasz
PLaci58 #4413 üzenetére
A cikket le kellene forditanom, de röviden ősszefoglaltam itt is.
Azért még lenne valami amiről nem szóltam: a kernel benne van a 0 particióban is, de úgy néz ki a dolog hogy normál működéskór senki sem használja, mert a rom az 1-es particiórol kerül a ram-ba. Kérdés hogy mit csinálna a BL abban az esetben ha nem talál op rendszert (1-es partició formatálás): bekér egy másikat SD-n vagy feltölti a tartalék kernelt? ...A program a szerző honlapján érhető el:
http://www.xs4all.nl/~itsme/projects/xda/tools.html
legfrissebb zip file. itsutils.dll-t a \windows directoryba kell másolni, activesync menjen és dos command ablakbol beadni a parancsokat.
-
gyurma111
aktív tag
válasz
PLaci58 #4404 üzenetére
Saját routerhez beállított értékekkel tud csatlakozni free-wifi hálózathoz is?
Ugye ez lenne a fontos. / szerintem simán átírja /
RT2501USB\Linkage bejegyzés nem szerepel az eredetiben.Gondolom ez mutat
a RT2501USB1-re.Változott valami ettől a plussz bejegyzéstől?
/ nehogy azt mond,hogy próbáljam ki.../
Csatornát is automatikusan kell megtalálnia.Nem tudtam megszívatni,a routeren
8-as a kütyün 6-os csatornát állítottam be,simán csatlakozott.
Semmi USB\ClientDriver bejegyzés? Ne má.... -
tbmf
csendes tag
válasz
PLaci58 #4319 üzenetére
Ha decimálisként vannak a registryben a dword értékek próbáld meg hexa értékként.
Sajnos mivel csak a chipset egyezik a siker nem garantált, ez benne van a pakliban ...Most egy wifi menedzselő progit keresek, mert ha egyszer csatlakoztam egy hálózathoz akkor többé nem jön elő az a bizonyos ablak, így amikor kirántom a wifi adaptert megfagy az egész
-
Tungest
csendes tag
válasz
PLaci58 #4223 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszokat.
Azt hiszem, most a license témának kell utána olvasni, itt is és máshol is. A megoldásig
volna még egy-két kérdésem:A license csupán gépfüggő, vagy gép- ÉS földrajzi térségfüggő is?
Azért kérdezem, mert az N770-ben egy korábban, januárban vásárolt kis PNA 2 Gb-os kártyáját próbáltam, amin a program van (2009. januári, reach My Goal-ra átkeresztelt...) Ez a kis PNA-val vett program (is) fut a kártyáról, viszi a TMC-t is, de a rezidens memóriából nem viszi. Igaz, mindkét helyen kapott 3 + filet a license könyvtárba. (A kis PNA is kezeli a TMC-t, de nincs hozzá vevőm.)A földrajzi függést azért említem, mert keresgéltem, és azt láttam, hogy másutt, pl. Angliában a fizetős TMC több gondot vet fel: a nem látott TMC miatt a licensen túl még a gpstmc.dll-t is emlegetik.
Köszönet minden ötletért.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
PLaci58 #4195 üzenetére
valóban, köszi
először csak néztem, miért nem látok sehol semmit (bár a gépem észrevette az AS módban földugott cuccot) - míg végre rájöttem, h először XP alá is telepíteni kell az ActiveSyncet... most már látja, és így már települ a TotalCMD-hez használható plugin is
tényleg végképp döglassú, de látszik minden szépen
-
Degeczi
nagyúr
válasz
PLaci58 #4152 üzenetére
Köszi!
Azért gondoltam külön, egyszerű alkalmazásra, mert annak nyilván minimális a processzorterhelése és így a fogyasztása egy komoly navigációs programhoz képest (hiszen fényképek majd gyalogos túrák során készülnek),
de először majd valóban megnézem Igo-ban milyen lehetőség van rá (hogyan tudja pl kiexportálni, azt megeszik-e a képjelölő programok) -
vimre
tag
válasz
PLaci58 #4099 üzenetére
Van a TMC szolgáltatáshoz telefonszám, ahol ingyenesen be lehet jelenteni a dugókat, baleseteket?
Igen van, itt: TrafficNav dugóvadász vonal
-
snowdog
veterán
válasz
PLaci58 #4099 üzenetére
A TMC-re visszatérve. Ez egy rádió vevő ugye? Meg kéne oldani a rádió hallgatását a navi programban.
Igen, valóban egy FM vevő.
Szerintem ez ugyan úgy nem fog menni, mint azoknál a PDA-knál, ahol van benne FM rádió, de mégsem tudja dekódolni a TMC adatokat.
Annyiban közösek, hogy mindketten veszik az FM rádió jeleket. Csakhogy az egyik csak hangokat dekódolja belőle (rádió vevő), a másik meg csak az adatot (TMC vevő).
Persze elméletileg lehetne olyan vevő, ami mindkettőt dekódolja, de nem tudok ilyen vevőről.
-
Anti666
aktív tag
válasz
PLaci58 #4053 üzenetére
Bocs, ez a kérdés elkerülte a figyelmem...
Nálam ez került bele a sytem.ini-be (TMC):[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1" -
-
jule
csendes tag
válasz
PLaci58 #4048 üzenetére
Igen, és ahogy látom Gyurma 111 is egyetért, én meg köszönöm a véleményeteket. Majd a gyakorlatban kiderül.
A SIRF SIRF Prima processzor (mellyel kapcs. a konkurencia igen kétségeket ébresztő megjegyzéseket tesz, ahogy olvasom - egyébként meg nem túlságosan etikusan - hisz mindössze egy? teszt jelent meg eddig, ami meg igen jókat írt épp a navigációs képességeiről) amire gondoltam, hogy már nem szerepel, meg a 128 Mb RAM a 820-nál. -
gyurma111
aktív tag
válasz
PLaci58 #4048 üzenetére
Szerintem is a RAM a "ludas" mindenben.
Beleteszik a legolcsóbbat és lehet akármilyen rom a kütyün nem mehet nagyobb
sebességen mint amit a RAM megenged.
Nézzük a saját esetünket.Bármivel lehet "frissíteni" aminek OS72C.img a neve.
Simán felmásolja az ilyen nevű bármilyen fájlt.Akkor mit is ellenőriz a mi
bootloaderünk?Hát nem sok mindent,csak a nevet és a kiterjesztést.
Csak azért nem értem mert filléres különbség lehet a RAM-ok között,mehetne
bele a jobb is.Pár száz forintal emelné a kütyü árát. -
gyurma111
aktív tag
-
Anti666
aktív tag
válasz
PLaci58 #3987 üzenetére
A fosásra be is rághatnék, meg az iskolára, de Lacinak megbocsájtva
, amúgy bőven kinőttem már az suli korból...
...és lásd hogy nem fosásról van csak szó, most beszéltem egy speedshop-os emberkével, megmérte a pöckök távolságát széltől szélig és TELJESEN JÓNAK TŰNIK!
ugyanis 22x36 mm (elírtam feljebb), szal ez a HR-1647 -es tartó szerintem jó a véjtekhez.
De valszeg a másik kettő is. Be is lehet menni kipróbálni. -
-
Fenyo12
tag
válasz
PLaci58 #3918 üzenetére
"Sok autóban csak akkor van feszültség a szivargyújtóban, ha jár a motor
"
Na ja. Nekem is meglepetés volt az Astrában anno, amikor dugóban várakozáskor lelőttem a motort, és elment a transmitter is. (mp3-at hallgattam róla)
Még a segédgyújtás állásban sem ad kakaót a szivargyújtóra. -
gyurma111
aktív tag
válasz
PLaci58 #3897 üzenetére
Még a nagykerben sincs
For-Max mint importőr szerint:
"Előrendelést felveszünk! Várható beérkezés: 2009. június második fele."
Legjobb lesz megvárni amíg megjelennek a boltok polcain,ne hogy valaki pórul
járon a rendeléssel.Vásárlás előtt szeretném egy kicsit megtapogatni,netán
megnézni a valós órajelet.Tommyka, még erőssebben húzd,mondhatni körömszakadtáig
-
Rick4
félisten
válasz
PLaci58 #3851 üzenetére
Zenét úgy lehet a navigáció alatt hallgatni, hogy elindítunk egy MP3 lejátszók, háttérbe tesszük és elindítjuk a navigációt.
Van az igo-nak egy mp3 lejátszós verziója, (53558) itt a szoftveren belül indítod a lejátszást (mappákat, fájlokat lehet keresni, kiválasztani) ill. lehet választani a lejátszás típusok között(ismétlés, véletlenszerű, stb.) és menet közben szól a zene transmitteren, mikor meg Andrea akar mondani valamit, lekeveri a zenét, elmondja, utána felhangosítja a zenét, és megy tovább. Tuti cucc..
-
Anti666
aktív tag
válasz
PLaci58 #3858 üzenetére
Számomra ezek a videók egyrészt tanulságosak, azaz oktató jellegűek lehetnek, másrészt természetesen engem nagymértékben érdekel is, kvázi szórakoztat.
Ha pl. látok egy hibás játékot egy játékos részéről, és azt megjegyzem, akkor lehet hogy én pl. x hét múlva nem követem el ugyanazt, kvázi megspórolok X pénzt, avagy nyerek.
Na de ez offtopic, le is lövöm magam, ALLIN
-
Fenyo12
tag
-
Anti666
aktív tag
válasz
PLaci58 #3804 üzenetére
Tudom, hogy le lehet tenni ikonba, csak hogy az nem változtat mitsem azon, hogy nagyon vacakul szól, szerintem hallgathatatlanul. Hiába csillivilli a kinézete...
Képnézegetőket tekintve, viszont nekem az MMCE viewer tetszett meg, az asszem benne is van a csomagomban.
Egyébként Laci nekem még mindig az első SI-d jön be, abban mindenki kénye kedvére csereberélheti a háttereket, belerakhat újabb ikonokat könnyedén, vagy elvehet/mozgathat ideoda:
Én maradok ennél a verziónál
-
Fenyo12
tag
válasz
PLaci58 #3787 üzenetére
Ejha!
Jól néz ki, holnap le is szedem.
Ez hogy viselkedik sima (nem BT) 770-en? (Gondolkodom, hogy veszek egyet a 470 helyett, mivel ezen a keskenyebb kijelzőn gondolom nem müxik ez a csomagod)
Amúgy egy kérdés laikusként: azt írtad oda, hogy SD-ről fut.1: Ez szép és jó, de akkor hova lehet betenni a naviprogramot, amit ez ugye nem tartalmaz?
2: Ha felmásolom ugyanerre az SD kártyára, mit kell átírni, hogy megtalálja őket a skin-ed?
(lesz egy közúti progi és egy túrista)
Bocs a sok kérdésért, de teljesen szűz terület nekem ez a navis dolog. -
snowdog
veterán
válasz
PLaci58 #3767 üzenetére
ROMVersion: 7QA79C.YFJ.A.03.26
Software Version: V2.0.0.4.07Akkumulátor: 2500 mAh, Li-Ion, 5V 3 A-es töltője van, gondolom ezért nem tették rá a mini USB aljzatra.
Egyébként a képe nagyon tetszik, ez már kellően nagy pl. képnézegetéshez is.
Viszont a GNS mini USB-s TMC vevőm ezzel sem működik. Érdekes, hogy a leírás szerint a TMC csak a gép hátuljára felcsatolható kiegészítőn található mini USB csatlakozóról működik (már akinek van hozzá megfelelő TMC vevője, bár lehet hozzá kapni, kb. 12e). A gép hátulján van egy sokérintkezős csatlakozó, ebbe megy bele az említett kiegészítő.
-
gyurma111
aktív tag
válasz
PLaci58 #3767 üzenetére
Ugyanolyan proci lehet benne, a sebességük is egyforma
Ezeket a procikat már nem gyártják,valakiknek ki kell söpörni a raktárkészletet
A rom lehet hasonló,a plattform azonban más: 79C
A nagyobb aksi is jó dolog,a kijelző nem fogyaszthat lényegesen többet mivel a
felbontás megegyezik.16%-al nagyobb kijelző töbletfogyasztása elenyésző.
Még kicsit várok,talán jön az N800!ui: nézem
Page not found -
Anti666
aktív tag
válasz
PLaci58 #3680 üzenetére
Először is egyáltalán nem dicsekvésnek szántam ezt az összesítést, sőt, ha esetleg észrevetted volna én most is és már előbbi hozzászólásaim között is többször megköszöntem azoknak, imho Neked is, akik szakmailag sokmindennel hozzájárultak ahhoz, hogy érdeklődők tucatjai döntsenek eme berendezés beszerzése mellett.
Én segíteni akartam azoknak, akik mondjuk nem biztos hogy akarnak végig bogarászni 3500 hozzászólást és nem akarják hogy kigúvadjon a szemük az olvasástól, mert szerintem sok sallang van a fórumban, a hasznos infó mittomén 20% kb. Amire meg nagyon szükség van, az mondjuk 5. Bár teljesen mind1.
Nem tudom mi a baj a 3 szabállyal, Ti mondtátok, hozzáértő guruk, hogy install, registry és rom módosítás csak óvatosan és vigyázva, mert kizárhatjuk magunkat a gépből. Miért baj, ha erre felhívom a figyelmét a magamfajta és hozzám hasonló kaliberű felhasználóknak? (Nem a guruknak szól a 3 szabály, tisztában vagyok vele, hogy néhány
rom visszatöltés megesett miközben létrejött egy SI pl., vagy nem?)Amúgy meg az SI ha jól gondolom a MIO féle packet alapján készülhetett, nem? Legalábbis a mortscript meg a progik egyrésze is átvehető úgy vélem, na mind1.
Elnézést ha Neked és másvalakinek ez a linkSET szúrja a szemét, töröltessétek ki a modival, nekem 8.Amúgy biztos lehetsz benne, hogy ha valaki kér vmit és nekem megvan, ki is rakom valahova.
Az SI miért változtatja meg a berendezés gyári programját? A gyári progi szerintem nem változott, főleg hogy a "navi" gomb alatt eddig semmi sem indult. Éppen ez a shell lényege, nem? Nekem annyit sikerült eddig változtatni, hogy véletlenül feltelepítettem a navitelt, de amúgy minden a gyári.
Az activesync, a russa, a tcmplugin, meg az AVS nem hiszem hogy wareznek számítatának, ahol meg van efféle, oda talán nem én tettem bele olyant, ami nem freeware vagy shareware. Bár nem hiszem hogy egy "vacak" Pocket RAR for winCE warez tönkrevágná a magyar sw piacot, annál inkább mondjuk egy amigo vagy igo83 full, de ilyen nem is volt egyik csomiban sem.
Egyébként meg a gps piacról meg van a véleményem. Az ember 1-2 éve megvett egy gps-t 70-90e FT-ért és ígértek hozzá fűt fát hogy így lesz ingyenes frissítés meg úgy lesz, aztán általában nagyrészt nem lett sehogyan sem. Ezért is folyamodott az emberfia más eszközökhöz, még azok is akik egyébként fizettek is volna érte. Mivel nem volt semmilyen lehetőség, szóltak a szomszéd infós srácnak, vagy felhívtak egy számot amit a neten láttak és megkapták a frissítést Xe Ft-ért. Aki meg nem mert hozzányúlni a cucchoz, az még a mai napig lehet megyeri híd meg keleti M0-ás nélkül megy és megszakad a pálya Siófok után.
ui: ja, amúgy csináltam egykét ikont és módosítgatom az SI-t
sőt, Any DVD-vel 768-on is konvertáltam videót, 22khz-en már teljesen jól megy monóban
-
coredump222
tag
válasz
PLaci58 #3674 üzenetére
Szerintem sem meriti ki a warez fogalmat .
Esetleg a ROM-ok de a tobbi az miert lenne baj ???Inkabb szerintem SWD-nek be kene tennie a forumba, meg jol johet
ZsoAce : igen a naviplayerrrel vannak ilyen gondok, ha jol emlekszem akkor igo alatt
is hasonlot csinal, olyan mintha exclusive akarja megnyitni az adott adathordozot
de mivel esetleg fut onnan mar program ezert dob egy core-t
(coredump)
-
zoli669
tag
válasz
PLaci58 #3647 üzenetére
Szia a link: http: //www.joaron.com/NAVIGACIOK/TMC-vevő.html. Most voltam kipróbálni, tökéletesen működik csak automata keresést kell elindítani és megtalálja a petőfit és mutatja is az infókat!
Ez van ráírva: Model: RTA-3000 Ro
Rating: 5V
WEEE-REg-Nr. XXXXXXXXXXXXXXNekem volt egy hasonló, az is Royaltek, de az nem működött, de ez jó!
-
Anti666
aktív tag
válasz
PLaci58 #3617 üzenetére
Köszi Placi! Egyébként mi lenne ez a ceplayer, vmi CE-be épített média lejátszó videókra?
Videókkal kapcs. azt is észrevettem, hogy ha a CE-ből indítom vmelyik videóplayert, alán a core-t, akkor az szaggatva játsza le azokat a lekonvertált (22khz, 480x272) videókat, amelyeket a gyári videóplayer szagg.mentesen visz.
Egyébként én az Any Video konv-.ot használom, abban AVI film menü, azonbelül a fenti settingek kiegészítve azzal, hogy ha széles sávú a videó akkor ahhoz igazítok (options), ha 4:3-as akkor magassághoz igazítok, így max jobb-bal vagy alul felül lehet kisebb-nagyobb fekete csík, de szagg.mentesen megy. (Az AnyVideo youtube-ról is tud leszedni cuccot.)
Zenei klippeknél próbáltam 44khz-en is hagyni,úgy jobb a zenei minőség, csak kicsit látni néha a képfrissítést
De klippfüggő, vhol egész jó.
Feliratot nem tudja vki mivel lehet beleégetni az xvid-be?
Más: ma teszteltem kicsit a wayteq-et. A régi mio-mhoz képest szembetűnő, hogy az autós tartója kissé gagyibb, az hagyján hogy rövidebb, de pályán 120 körül be is remeg és alig látni a képernyőt. Most úgy oldottam meg, hogy lejjebb tettem és az alját ráültettem a műszerfalra, így stabil, csak messzebb van.
Ezenkívül a stylust ha beledugom teljesen a helyére, alig lehet kihúzni
Viszont ha kicsit kilógatom, akkor meg nem lehet beletenni a bölcsőbe
No mind1, 23-27-ért ne reklamáljon az ember nem igaz? Meg hát a MIO az mio.
Remélem az újabb wayteq-ek ezeken a dolgokon majd vmelyest javulnak.
Akksit is teszteltem, nekem 3 óráig ment navigációval, full brightness-en, igaz csak szimulációval Debrecenbe
Töltés: másfél óra?
2-3 órás foly. használat során egyébként egész jól felmelegszik
Mp3 lejátszást is teszteltem igo alatt, a hangerők még kevercet okoztak, ha belemegyek az mp3 playerbe, akkor hangosabb (az igo is), ha kijövök onnan, visszahalkul kissé. Lehet hogy ez a sebességfüggő hangerő paraméterek miatt van?
Egyelőre ismét ennyi
-
snowdog
veterán
válasz
PLaci58 #3581 üzenetére
Az Alpha fórum is szinte hivatalos fórum lett. A forgalmazó meghívta a forum "motorjait" egy ebédre, ahol bemutatta a céget, terveiket. Azóta is tájékoztatja a fórumot az új dolgokról.
Gondolom azt azért joggal feltételezhetem, hogy az a forgalmazó nem azzal kezdte, hogy lehülyézte a vásárlókat, és a fórumozókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Chrome
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózatokról alaposan
- Fotók, videók mobillal
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby rádiós topik
- FOTÓS beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest