- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
reelc
veterán
ANNOUNCING a New Class DLC - SORORITAS
Gondolom fizetős DLC.
-
Peace
nagyúr
Prophecy is be tudott rántani ismét a story-val és hangulattal!!! Az a bajom, hogy most végeztem az "Anarch"-al és elkezdtem a Belisarius Cawl: The Great Work-öt, így most ismét kattogok és vágyok valami WH40K játékra!!!! De nincs semmi.
Lehet Mechanicus újrajátszás lesz belőle, az piszok hangulatos volt!!! <3
-
reelc
veterán
Xaels: Szerk: közben láttam, szerkesztettem.
-
Peace
nagyúr
Valamit tud a játék, mert az elején azt egekig magasztaltam, nagyon adta a hangulat és a játékmenet!!! És most a Prophecy-re is ráfüggtem rendesen!!!!! Ami nem jött össze nekik, hogy ne fulladjon unalomba és érezd azt, hogy van miért farmolni és fejlődni. Nem pedig azt, hogy 80-as szint körül 3 nap alatt lépsz 2 szintet és azt kérdezed "miért is játszok én ezzel??!!!". A Prophecy esetében átestek a ló túloldalára, temérdek mennyiségű drop van pálya közben és most már bármikor bemehetsz inventory-ba változtatni a felszerelésen, nem csak a hídon. Viszont a kiesett cuccok 1%-a használható a többi szemét. Szóval ennek sincs sok értelme, mert persze átnézed őket egyenként, de úgyis tudod, hogy tűzre valóak és csak az időd megy vele.....
-
reelc
veterán
Nagy gond.
Mert annyiban hasonlítanak az MMO-khoz, hogy üzemeltetnek szervert, klánrendszert, stb. ez erőforrást igényel.
Ha nem játszanak elegen, nincs kinek eladni a DLC-ket, amik azt a célt szolgálnák, hogy akkor is hoznának valamennyi bevétet, amikor az alapjáték már alig.Azt tapasztalom, hogy kb. 1 év alatt szinte minden* ARPG behal. A start a legfontosabb.
Pl. szerepet játszhat az is, hogy évekig Early Accessben van, sokan nem fogják fel mi az, lepontozzák, és ez hatással van az eladásokra, mert ki akar jó drágán pl. 62%-ra értékelt játékot venni? Kevesen. Meg persze miért van EA-ban évekig, stb. Mindezen segíthet valamennyit a normális kommunikáció a közösséggel.
A Steamcharts oldalon meglehet nézni játékosszám adatokat. Nem tudom mennyire reálisak, én ebből szoktam tájékozódni.*tudomásom szerint a kivételek:
A Diablo 3, nyilván náluk presztízs is, hiszen Diablo 2-re is van még ladder.
PoE: a játékot játszhatod ingyen, a fejlesztők támogatása opcionális, rendszeresen frissül.
Grim Dawn: hagyományos üzleti modell, a fejlesztők odafigyelnek a communityra is. Sokat frissül ez is.
+1 Titan Quest Anniversary: igaz régi játék újrakiadva, de volt 2 DLC hozzá az elmúlt 2 évben, nem hagyta elhalni a címet az új kiadó. + konzolos és Androidos kiadás is volt (DLC-k nem azt hiszem).Az, hogy 1-2 napig az eladási lista élén van szerintem nem sokat jelent, mert nem ismertek a számok.
A lényeg az, hogy örülök, ha sikeresek, mert annál tovább fogják életben tartani a szervert és annál tovább jön ki frissítés (patch) hozzá. -
Peace
nagyúr
Nem akkora, de azért mégis. Én is sanyargattam magam ismét 2-3 napig ezzel a 2.0-val, hogy na majd akkor most felhúzom a karit és fasza lesz, DE NEM!
Prophecy egyelőre adja, tetszik a tech-adept, de félek, hogy ritka rövid lesz és kifogy belőle a szusz. De egyelőre költözés utáni agyhalott zombi állapotban körülbelül csak ehhez van energiám és agyam. Arra most teljesen jó. Próbáltam kis Division 2 elé is visszaülni, de egyszerűen nem ment. Inkább pihentettem.
-
ProEvoFan
nagyúr
Váltottam fejsze/pajzs párosra.Háritásom 70%, magasabb nem is lehet.A dlcvel záporoztak a relic itemek.Esett élet visszanyerő kétkezes kard.Szóval tudok magas tarot küldiket nyomni.Egy kör 16-18k xp.
Akkor nyomhatjuk majd.Igaz jelenleg alig van sors pontom.
Kis érdekesség.Hiába lvl80 a max szint, de az itemeknél lvl70 a plafon. -
reelc
veterán
Azért nem semmi hogy most is dolgoznak rajta, nem hagyták magára. Ez örvendetes.
Amúgy mindig furcsa számomra azt olvasni, hogy egy játék 2.0-ás lesz. Ez azt jelenti hogy rengeteg mindent módosítottak és fejlesztettek a megjelenés óta. Jelentős dolgokat is! Vajon mi lett volna ha mondjuk 4-5 hónappal (még) később jön ki és már eleve tartalmazza a 2.0-ás és az előtte lévő újdonságokat?
-
-
reelc
veterán
"Ha magára hagyják akkor szerintem nekik befellegzett."
Erre sok példa volt már és a lassú javítgatásokra is.Ha magára hagyják, a megmaradt bugokon kívül nyilván szerver se lesz, se szezon.
Emiatt egyre rosszabb vétel lenne, csak singleként.Ráadásul emlékezni fognak az emberek, hogy csináltak bukott játékot = kevesebb bizalom a következő projektjük felé, már ha lesz.
Ezek miatt is írtam, hogy örülök hogy nem hagyták magára. Nagy siker nem lett, se kevés bugos, viszont korrektül játszható még lehet, bővülő tartalommal. Tudom ez nem vigasztalja azokat akik mondjuk az első félévben vették teljes áron. Ez mindig rizikós dolog.
-
Peace
nagyúr
Sajnos kinyírta magát a játék, mielőtt elindulhatott volna. Júniusban megvették az emberek. Rájöttek, hogy mit kaptak és júliusban már zuhanni is kezdett a játékosszám. Ezt már semmiféle contenttel nem lehet feléleszteni. Neocore rendesen elintézte most magát. Legalábbis szerintem végleg leírták magukat.
-
reelc
veterán
A Diablo 3 egy 6 éves játék.
Amikor indult (igaz én jóval később csatlakoztam), határozottan nem 2 délutános játék volt. Már kb. az, könnyű összeszedni bármilyen cuccot, és onnantól XP növelés és ugyanazon tárgyak minőségi cseréje folyik, amikhez akár annyi órát farmolhatsz nyersanyagot (és akár el is szúrhatod eredmény nélkül 5 perc alatt), ami időtartamban más játékban mondjuk a lvl100-at elérheted nem is rossz cuccokkal. Sokkal élvezetesebb játékkal.
Igazi konkurenciája akkor még nem volt, de több, mint 1 év múlva jött a "nyakára" a Path of Exile. Később más játékok, és elég kevés lett sikeres. Pl. a Grim Dawn szerintem (Steam játékosszámok, kritikák, stb. és persze egyéni tetszés szerint is) az egyik legjobb a műfajában. A régi Diablo 2 - Titan Quest iskolát követi, bizony meg kell szenvedni a cuccért.
A Diablo 3-at elbagatellizálták. Ezalatt azt értem, hogy túl könnyű lett az elmúlt 1,5 évben, és szinte biztos hogy hamarosan kerek évfordulót "ünnepelhetünk": 1 éve lesz minden tartalmi patch nélkül a játék. A szezonok futnak, kapsz kozmetikát ha teljesíted az évek óta rotálódó ugyanazokat a feladatokat és kész.
Valamin nagyon dolgoznak, de a 0 kommunikációval (és frissítéssel) épp a D3-as közösséget szívatják, ami a legnagyobb bázisa lenne egy új résznek.
Ami a sztorit illeti 1-2 alkalommal jó végignyomni (mondjuk pár év eltéréssel), de alapvetően multis játék, nem a sztori a lényege.
Mindezzel nem védeni akarom, csak nem árt figyelembe venni egy összehasonlításnál.(#305) Xaels: Ja, most látom, hogy még PC-n is toltad, mindegy, fennáll amit írtam, nem törlöm ki.
-
Peace
nagyúr
A lemezes továbbadást támogatom. Alap, hogy kegyetlenül nagy elvárásokat támasztottam. Sokat ígértek és vagy 2 évvel eltolták a megjelenést. Reménykedtem azért, hogy ennél többet sikerül. Nekem benne volt több mint 400 órám Diablo 3-ban, Grim Dawn-ban meg eddig 245, de nagyon várom a folytatást!!!
-
Peace
nagyúr
Nem is lesz bajod vele. A kampány végéig. Aztán eljön a céltalan farmolás ideje, mikor nem fogod tudni és érezni, hogy miért is farmolsz. Random küldetések, amik folyamat megtörik a játékmenetet. Leszállsz egy küldetésre, végigmész a cső pályán, vissza a hídra. Ismét választasz egy küldetést, cső pálya, vissza a hídra.....és ez megy, amíg el nem éred a max szintet. Én 68-as szinten bele is fáradtam (70 a max jelenleg). Aztán lehet Neked bejön majd.
-
reelc
veterán
Igen, vannak benne jó megoldások.
De ugye sikeresnek kell lennie, ha eventeket meg supportot akar az ember. Szóval majd kiderül meddig támogatják. Gondolom 1 évig biztosan.TQ: elhiszem, nem tudom hogy sikerült a konzolos átirat.
De ugye az Anniversaryt se az eredeti csapat csinálta, és az új kieget sem. Sok éve feloszlatta őket a kiadó, és később a TQ fő embere kezdett el dolgozni az GD-n, az ő álma volt a projekt
GD: ahogy mondtam nem jön be mindenkinek, de fenntartom, hogy a műfaj egyik legjobb játéka.A TQ-ra és a Diablo 2-re hasonlít, főleg az előbbire. Szóval nem lesz pár óra alatt fullos geared, mint a Diablo 3-ban.
Torchlight: 1-2 jók voltak, de azok még régebbiek. A 2-ikat pont a GD miatt nem fejeztem be. Ég és Föld a két játék. Valahogy túl élénkek voltak nekem a színei.A Torchlight fejlesztőcsapata nemrég szűnt meg, az új részt mások csinálják. Majd kiderül mi lesz. Sikeres volt az eddigi 2 része. Kiadói döntés miatt feloszlatták őket.
2019-ben várható, és a trailerből nem tudom ARPG lesz-e vagy más?. -
reelc
veterán
Elnézést mindenkitől az offokért!
Nem Martyr téma, hanem ARPG, ignoráljátok nyugodtan!Igen, köszi.
Olvastam, hogy azok kijöttek konzolra.
PC-s vagyok, Steam értékelések + Steamcharts szerinti játékosszámból, ill. a neten fellelhető hazai és külföldi kritikákból tudok kiindulni.
Na meg abból, hogy PC-n sokmindent kipróbáltam.Hallottam, hogy a Diablo 3 rendben van konzolon is. Ugye a Blizztől nem is várunk kevesebbet. Jó irányítás, játékélmény, stb. Az más téma, mennyire parkolópályán van a játék tartalmi patchek ügyileg.
Amennyire tudom - Steam értékelések, játékosszám - a Van Helsing első része PC-n egész jó volt, a 2-3 kevésbé, és ahogy korábban írtam a Final Cut valószínűleg azért készült, hogy legyen pénz a Martyrra.
Próbáltam is a Van Helsinget, de nem sokat. Talán majd egyszer.
A Vikings - Wolves Of Midgardnak nagyon rosszak az értékelései PC-n. Sok hiba volt benne megjelenéskor, ami ugye elriasztotta a játékosokat. Nem tudom jó játék-e, konzolon? Valószínűleg inkább ott hozott több pénzt. Szerintem ez lesz a Martyrral is, ezért vontam korábban párhuzamot közéjük. Ja, magyarok csinálták.
Victor Vran: Tetszett, voltak benne jó ötletek, bár nem éreztem motiváltnak magam hogy végigvigyem. Más jobban érdekelt.
Ami nagy név még és van konzolra: a Titan Quest Anniversary Edition. PC-n szerettem a régi változatot, jó játék volt. A múltkor megnéztem az újat... az a helyzet, hogy egyfajta utódja a Grim Dawn, és az a játék nagyon bejött. Így a TQ-val nem sokat foglalkoztam.
A Path of Exile van még X-Boxra, PS4-re nem. Jó játék, frissítik, alapból ingyenes (PC-re, nem kötelező mikrotranzakciós), de nem tudtam megszeretni.A kedvencem a Grim Dawn. Nagyon lassan de készül az X-Box portja. Nem ismert mikor jön ki, PS4-es változat nem lesz. Többek közt azért, mert sokkal kevesebb meló PC-ről X-re portolni.
Persze ez a játék sem hibátlan, de nem semmi, hogy az a 12-13 ember aki az egész kis indie csapat mit tett le az asztalra? Igaz sok évig készült. Ahogy a nagy stúdiók nagy címei is.
Oldschool játék, küzdeni kell, stb. a nagyon jó eladások, a játékosok, a közösség bizonyítja, hogy van létjogosultsága, nem is akármekkora. Nem való mindenkinek.De a Diablo 3 játékosszámról tudni lehet hogy folyamatosan csökken (pl. kevés publik partyt látsz, a klánodban alig van valaki fent), de még így is sok ember. A Poe az ingyenessége miatt (is) vonzott be sok embert. Szerintem PC-n egyértelműen a GD-t játsszák a műfajban a 3-ik legtöbben.
Ebbe a mezőnybe robbanhatott volna be a Martyr. Igaz sokkal később terveztem megvenni (gépcsere is kellene hozzá meg nagy akció
), de drukkoltam nagyon. A világával és a Sci-Fi műfajjal nagyot szakíthatott volna az első perctől, ha jól van összerakva.
-
reelc
veterán
Megértelek.
De szerintem inkább kiadják hibásan (ha maradt még benne), minthogy újra halasszanak.
Mert korábban lenyilatkozták mindenfele az új időpontot, és nem hiszem hogy kockáztatnák újra a szavahihetőségüket. Ők adtak fix időpontot, nem homályosat, hogy nyár vége, stb.Ráadásul a PC-snek is igen rossz értékelései vannak a mai napig is Steamen. Rossz esetben hatással lehet a konzolos eladásokra is, pl. a sok nem túl meggyőző teszt is.
Ebben a pillanatban a Steamcharts szerint 572 ember játssza. Egy 2,5 hónapos ARPG-nél ez nagyon gyenge.
(Viszonyításképp a Titan Quest Anniversary Editiont 1382-en, de írhattam volna más játékot is).
Szóval kb. a konzolos eladás szépíthet bármit is (eladásokat, vagy a játékosok szemében a céget).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Drum 'n' bass
- Kutya topik
- OLED monitor topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Gyári Apple tokok iPhone 12-13-14-15-16pm
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest