- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
zsolti_20 #9256 üzenetére
Excel makro mindent IS tud. Ha a mentés ilyen gázos, akkor ne mentsd. Csak simán kapd el a cell változást, és hívd meg belőle a C# konzol appot. Persze ekkor meg erősen kérdéses, hogy minek a C# konzol app.
Illetve leírtam a tisztán C# megoldást is: "De ha már mindenképpen ragaszkodsz ehhez az elcseszett felálláshoz, akkor ott a Visual Studio Tools for Office és az Excel.Application.SheetChange event, amire C#-ban fel tudsz iratkozni."
-
martonx
veterán
válasz
zsolti_20 #9250 üzenetére
Nézd, amíg nem mented el a file-t, addig szerencsétlen program nyilván csak az utolsó mentett állapotot fogja látni.
Egyébként nem tudom mit szeretnél, de valahogy háttal ülsz a lovon. Egyáltlán miért excel, és miért konzol app? Ha mindenképpen excel, és excelen belüli mentés nélküli cella változásokra akarsz reagálni, akkor arra az excel makró való.
De ha már mindenképpen ragaszkodsz ehhez az elcseszett felálláshoz, akkor ott a Visual Studio Tools for Office és az Excel.Application.SheetChange event, amire C#-ban fel tudsz iratkozni.
-
martonx
veterán
válasz
joysefke #9246 üzenetére
Hát én a helyedben Asp.Net Core 2.1-el állnék neki, ha már mindenképpen cél az ősi .Net Framework 4.7.2
Ugyanakkor nem értem, hogy miért erőlteted a netstandard2.0-át. .Net 4.7.2 netstandard 1.x-ig jó, én a meglévő komponensek esetében megelégednék netstandard 1.x-el, amit viszont zokszó nélkül tud használni a .Net Core 3.1 is. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
joysefke #9188 üzenetére
Pedig ez akkor is tipikusan olyan, amit semmi értelme tesztelni. Több idő, és macera teszteket készítened, ahhoz hogy leellenőrizd, hogy működik az, ami nyilvánvalóan működik.
Mondok egy példát:
public int Add(int a, int b)
{
return a + b;
}Elméletileg ezt is kellene tesztelned, de őszintén minek, pláne, hogy C#-ról beszélünk nem javascriptről, ahol ezt simán meghívhatod stringekkel is? Ha már endpointokat akarsz tesztelni, akkor azt teszteld, hogy model binding biztosan jól kezel-e le mindent, ne a TÖKÉLETESEN nyilvánvalót, miszerint ha meghívod a /Home/Index-et, akkor vajon melyik endpointba fog beesni.
Direkt sarkítottam, lehetnek trükkösebb routingok, amiket utána meg pláne még fájdalmasabb lesz tesztelni, miközben azok is a legelső meghíváskor ki fognak derülni, ha működnek, ha nem akkor javítod, és utána az ítéletnapig jó lesz.
Ráadásul kevered a unit teszt-et, a system test-tel. http://softwaretestingfundamentals.com/software-testing-levels/
Ne érts félre, nem kötözködni akarok, csak ha már precízen tesztelni akarsz - ami nagyon helyes hozzáállás - akkor olyanra fordítsd az erőforrásodat, aminek van értelme
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
Jokerpoker #9175 üzenetére
Nyilván nincs LocalDB azon a gépen
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Web Api + SPA esetben ugyanúgy, mint bármilyen más esetben. SignalR szól, hogy új adat van, ekkor fogod és lekéred az új adatot.
Vagy ha minimális az adat, akkor eleve a SignalR-el ki is küldetheted, de a SignalR alapvetően nem arról szól, hogy sok száz Kbyte adatot mozgass vele (régebben 32/64Kbyte volt a korlátja, nem tudom ez azóta nőtt-e), hanem hogy signal-okat küldjön a kliensnek.Viszont értelmezve a problémádat, nálad architekturális gondok vannak az SPA-dban
amire nem a SignalR lesz a megoldás.
-
martonx
veterán
Nagyon helyes, hogy régi elavult dolgokat (ami már új korában is szar volt, a fent részletezett okok miatt) nem támogatnak.
Ha szerver komponens is kell, akkor használj .Net Framework-öt.Egyébként már annyiszor mondtam: Miért nem használod a hivatalos dokumentációt??? Van ott WCF tutorial is, direkt nem vagyok hajlandó idelinkelni a kézenfekvőt.
-
martonx
veterán
a gRPC nyelv független szabvány. A google kezdte el, szóval nagyon nincs köze .Net-hez
Az Odata is nyelv független, bár az MS kezdeményezés, nem tudom mennyire terjedt el más nyelveken.
A REST API, meg aztán végképp független bármilyen nyelvtől.A SOAP az úgy lett szabvány, hogy igaziból sose volt interoperábilis a nyelvek között, mert túl bonyolult volt, és ki így valósította meg, ki úgy. Mint a böngészők HTML5-ös szabvány követése 5 évvel ezelőtt. Ha próbáltál már PHP-s SOAP-ot .Net-el kezelni, és fordítva (de említhetném a java-t, vagy bármely nyelvet), akkor tudod miről beszélek
-
martonx
veterán
Egyértelműen ez: https://docs.microsoft.com/en-us/aspnet/core/grpc/?view=aspnetcore-3.1
De ott van még a sima REST API vagy Odata.
Felejtsük már el végre az őskövület szarokat, amikor valami újat fejlesztünk.
GLS-en röhögtem nagyon jót, mikor idén év elején nagy lelkesen bejelentették, hogy végre vadonatúj API-juk van, ami immár WCF alapú
Váááá
Hülye elmaradott parasztok. Mondjuk az előző classic ASP-s API-jukhoz képest ugrottak vagy 15 évet előre, már csak másik 15 évet kellene ugraniuk -
martonx
veterán
válasz
joysefke #9105 üzenetére
Én ebbe nem folynék bele, mert azok alapján, amit leírtál két esetet tudok elképzelni:
1. ahol dolgozol, mindenki segg hülye, de azért szeretném hinni, hogy ennyire nem lehet rossz a helyzet
2. valamit végtelenül félreértesz az alatt, hogy a cég mit nevez inter kommunikációnakHa nem félreértés, és tényleg azt erőltetik, ami a leírásod alapján átjött, akkor meg ideje felmondani, és normális fejlesztő céget keresni
-
martonx
veterán
válasz
joysefke #9103 üzenetére
"Az ötletem az, hogy a REST API egy ASP .NET Core 3.1 projekt lenne amelyhez tartozó ASP WebHost objektumot az applikációból (annak a belépési pontját megkeresve) egy külön Thread-en indítanám el, az pedig a megadott porton fogadná a kéréseket."
He? Hogy mi? Miért? Addig, hogy Asp.Net Core API teljesen értek mindent, de ez a kókányolás ötlet ez minek?
Simán elfut egy Asp.Net Core Api, megcsinálja, amit kell, és ennyi? Mindenki, mindenkitől függetlenül éli a világát.
Szakadjunk már el a görcsös monolitikus megvalósítástól, ez pont az a helyzet, ahol nyugodtan be lehet vezetni egy független microservice asp.net core api-t. -
martonx
veterán
A hivatalos dokumentáció: https://docs.microsoft.com/en-us/aspnet/core/data/ef-mvc/intro?view=aspnetcore-3.1
-
martonx
veterán
válasz
RedHarlow #9064 üzenetére
Én a helyedben ezt az egész IE megnyitósdit kihagynám. Nézd meg, hogy milyen http hívások mennek az IE és az Oracle izé között, aztán elég csak ugyanazokat a http hívásokat végigcsinálnod C#-ból HttpClient-tel. Ez így sokkal robosztusabb lesz, mint böngészőn keresztül bohóckodni.
-
martonx
veterán
Ez vajon segít? https://code.visualstudio.com/docs/languages/dotnet
-
martonx
veterán
"Asp.net+web forms-szal lenne összerakva egy honlap" - heh, és ezt így 2019 legvégén?
Azureban teljesen ingyen lehet futtatni Asp.Net MVC-t, Asp.Net Core-t, de tudtommal az ősi, rég elavult Asp.Net Web Forms-hoz saját VM kell, az meg valóban zsebbe nyúlós (akár havi 40 EUR is lehet, ami szvsz amúgy szinte ingyen van, ha már őskövület futtatása a cél).
-
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #8970 üzenetére
A doksi nem segít? https://docs.microsoft.com/en-us/aspnet/core/migration/22-to-30?view=aspnetcore-3.1&tabs=visual-studio
Nekem 3.1-el még csak egy projektem fut, abban így van beállítva a routing:
app.UseEndpoints(endpoints =>
{
endpoints.MapControllers();
});De ez egy API app, nincsenek View-jai, csak Controllerek.
-
martonx
veterán
válasz
leslie23 #8887 üzenetére
Igaziból addig nem érzed a fájó különbséget, amíg többször bele nem futsz abba, hogy a telepített .net egyáltalán nem evidencia (vagy elég ha csak verziók térnek el), vagy ugyanígy kézzel frissítgetni a programodat a gépeken se feltétlenül triviális (egyik kolléga elvitte a notebookját, mire visszajön, meg már ki emlékszik rá) stb...
Nem véletlenül ment el a világ a web / mobil appok irányába a klasszikus telepítgetős programok helyett. -
martonx
veterán
válasz
DrojDtroll #8852 üzenetére
Használd a Watch window-t, ha csak konkrét értékre vagy kíváncsi.
-
martonx
veterán
Szerintem valamit fordítva kezdtél el. Nekem még az se biztos, hogy vágod-e mi a különbség az asp.net core és más asp.net-ek között?
Konzolba kiadsz egy dotnet new web parancsot, majd dotnet run, és már futhat is a load teszt, mókolhatod a kódot, hogy mi hogy legyen optimalizáltabb.
-
martonx
veterán
válasz
DrojDtroll #8805 üzenetére
Nyilván nem, de kismillió dokumentáció, tutorial van hozzá, nagyobb szégyen hülyeséget kérdezni, mint szó nélkül utána olvasni.
-
martonx
veterán
Nyilvánvalóan nem a válaszra vagy kíváncsi, hanem a véleményünkre. Akkor tessék:
Ember, te most komolyan elmész egy állásinterjúra, miközben arra nem vagy képes, hogy írott szöveget keress guglin és azt értelmezd?
Másrészt ahova ilyen hozzállással felvennének, oda jobb ha nem is mész. -
martonx
veterán
válasz
Chesterfield #8782 üzenetére
Milyen VS? Én a helyedben újratelepíteném / resetelném a settings-et.
-
martonx
veterán
válasz
joysefke #8685 üzenetére
Így fejből nem tudom. Csinálnék egy új projektet bekapcsolt security-vel, és árgus szemekkel figyelném a kapott kész kódot (ez alapból valami nuget package mögé lesz rejtve, és ki kell scaffoldolni, hogy tényleg látszódjon). Ami kész van és működik, arra minek custom megoldás?
-
martonx
veterán
válasz
joysefke #8677 üzenetére
"Ami nekem nem tiszta az, hogy ha az Azuron elérhető lesz egy újabb verziójú futtatókörnyezet, de az én projektem verzió lemaradásba került, akkor meddig tudom azt deployolni Azurra"
Évekig. A .Net Core 1.1-et mondjuk hamarosan kivezetik, de ha jól rémlik 2 éve jött ki az 1.1.
Ilyen étren semmi különbség nincs a free tier és a shared között. Sőt még ha erősen fizetsz érte se fognak a bevett gyakorlatukon csak miattad változtatni.Hm, bár pont tudok ellenpéldát is mondani, nekünk az Amazaon AWS volt, hogy adott plusz egy év türelmi időt, igaz mi havi 20-30.000 dollárt hagyunk náluk, nem havi 10-et
-
martonx
veterán
válasz
joysefke #8673 üzenetére
Önmagában az update az nudli. viszont ha már Azure-ozol, azzal illik tisztában lenni, hogy a futtató környezetek mindig kis lemaradásban vannak, azaz ez nem úgy megy, hogy kijön egyik nap az Asp.Net 2.2 és akkor másnap már az Azure is tudja, és Azure szerte mindenhova fel van telepítve. Ennek 1-2 hét, de akár hónap is kellhet (AWS és egyéb felhő szolgáltatóknál még rosszabb a helyzet).
-
martonx
veterán
válasz
joysefke #8640 üzenetére
Amit kitaláltál, az így nem fog menni. Mivel az appsettings file, vagy bármilyen custom settings file, amit beillesztesz az Asp.Net Core-os settings rendszerbe, egyszer olvasódik be, a rendszer indulásakor. Azaz ez nem arra való, hogy egy admin menet közben állítgassa, ez egy statikus settings file nagyon ritkán változó értékeknek.
Amit te szeretnél, az egy bármilyen adat tárolás (DB tábla, vagy egy file), és abba szabadon írkálhat az admin, ezt mondjuk egy repository-n, vagy service-en keresztül ugyanúgy tudod DI-al használni, fölé tehetsz egy enumot, de igazán típusos sosem lesz. Ezt key-value párként fogd fel.
Az aktuális értékeket meg bedobod egy memory cache-be, amit ürítesz, amikor az admin hozzányúlt az admin felületén, és kész is vagy. -
martonx
veterán
válasz
joysefke #8624 üzenetére
Megint túlkomplikálod, és kevered a szezont a fazonnal. Akiket te usereknek hívsz, azok nem is igazi userek, hiszen a userek attól userek, hogy authentikálnak. Ezeket hívjuk inkább mondjuk participantoknak, akiket meg elég teljesen lazán, másképpen kezelni.
Belép az oldalra, bejelentkezik egy eseményre a megadott adataival, de ő ettől nem a szó szoros Asp.Net Identity értelmében user lesz, hanem csak egy participant. Ehhez csinálsz egy DB táblát, benne a generált participant hash-el, és attól kezdve elég csak azt használnod. -
martonx
veterán
válasz
joysefke #8619 üzenetére
Attól még, hogy repositoryból jönnek (felmerül a kérdés, kell-e repository patternt alkalmazni? sokszor csak egy rossz beidegződés, és felesleges bonyolítás), simán ott lehetne a Layout.cshtml-ben, hiszen ezek oda valóak, a Layout részei.
Aztán persze a Layout-on belül hozhatsz létre plusz RenderSection-öket, amiket utána úgy használsz az egyéb view-idban, ahogy jól esik.
Illetve a Layoutban is lehet Partial view-kat használni.
Egyszerűen, ami a Layoutba való, az legyen ott, ne pedig ilyen olyan eldugott komponensekben. Hidd el X év múlva amikor visszanézed és keresed, hogy XY rész hogy renderelődött oda, vért fogsz izzadni és átkozni fogod magad. Ahelyett, hogy ott sorakoznának a _Partial.cshtml-ek, normális nevezéktannal, szépen átláthatóan, hogy melyik mit csinál.
Partial view-t controllerből is ki tudsz generálni, és úgy beszúrni a parent view-ba, ezáltal a logikákat még szebben tovább tudod szeparálni.
És igen, az Index.cshtml-ed foglalkozzon csak a form feltöltésével, egyszerűen némi RenderSection, és normális partial view architektúra helyett, jelenleg érzésre össze vissza toldozod-foltozod a szerencsétlen rendszert. -
martonx
veterán
válasz
joysefke #8617 üzenetére
Szia,
Előre bocsátom, hogy nem tudom megoldani a problémádat, csak rá szeretnék világítani az újabb kódszervezési problémákra, overengineering jelenségre.
"-A formázás, háttérkép, csicsa-micsát pedig egy az Index.cshtml-ből hívott ViewComponent (PageContentViewComponent.cs) által renderelt partial View tartalmazza (Default.cshtml)."
Erre a Layout.cshtml való. Azért is pont Layout a neve
Javaslom ne bonyolítsd túl feleslegesen a kódodat. Hidd el, nem attól lesz szép a kódod, hogy a kereket kézben viszed, a szögleteset meg gurítani akarod.
-
martonx
veterán
válasz
lord.lakli #8595 üzenetére
Pedig de. Kivételek nyilván lehetnek, de azok csak erősítik a szabályt.
-
martonx
veterán
válasz
joysefke #8575 üzenetére
Doksit olvastad? Mert ott nem így van a példa kód: https://docs.microsoft.com/en-us/aspnet/core/mvc/models/validation?view=aspnetcore-2.2
-
martonx
veterán
válasz
joysefke #8572 üzenetére
megtisztelő
"A usernek annyi dolga van, hogy a user View-ban rábökjön, hogy jön-e vagy sem, hányan jönnek, kell-e szállás stb.." - gondolom ez egy html formban van. Remélhetőleg.
Kavarodás van a fejedben, hogy mi a statikus adat, és mi a dinamikus. Minden olyan adat, ami adatbázisból jön, az dinamikus adat. Statikus adat pl. egy img src-ben megadott kép valami 3rd party oldalon.
"hogyan lenne érdemes elszállítani a kontrollertől a renderelt user View-ba" - ModelViewController-ben mégis, hogy az istenbe lenne érdemes elszállítani, ha nem egy viewmodellben? De ezt már leírtam elég konkrétan az előbb is, légyszi ne kérdezgesd újra és újra ugyanazt.
Ennél jobban, a konkrétumok ismerete nélkül nem tudlak előre vinni. MVC-ben gondolkozz, leírtam mi dinamikus adat, és mi nem. Ennyi. Ha úgy érzed, ez sem elég, akkor keress meg nyugodtan privátban, ne ezt a topikot offoljuk szét
-
martonx
veterán
válasz
joysefke #8570 üzenetére
1. ha nem értesz a frontend fejlesztéshez, akkor ne SPA-val kezdj
hanem maradj a HTML-nél, és igyekezz minél több mindent html és mvc alapokon tartani. Ha hirtelen szépet is akarsz, akkor maximum húzz be egy bootstrap-et, bár esetedben még annak is erősen utána kellene olvasni, hogy az mit hogy, miért csinál.
2. MVC - megvan, hogy mit jelent az MVC? Akkor miért nem használod? Miért ViewBag-el akarsz bohóckodni? De ha ragaszkodsz a ViewBag-hez (ami egyébként Core alatt már amúgy se javasolt), akkor inkább ViewData. De leginkább könyörgök használj model-t a viewban, hiszen erről szól az MVC
3. A konkrét kérdéseidben olyan evidenciákat kérdezgetsz, amiket nem is kellene megkérdezni, hiszen bakker így működik az MVC.
4. Hogy szerinted mi az optimális, azt rohadtul nem ezen a szinten kellene feszegetni, hanem majd amikor megcsináltad, és fut a rendszer, és a terhelés függvényében úgy érződik, hogy lassú, és már mindent értesz, átlátsz, tudod mitől, hogyan működik az Asp.Net Core, és megírtad pár év alatt a már sokadik Asp.Net Core rendszeredet, majd akkor elkezdhetsz utána olvasni az optimalizációs lehetőségeknek.
5. Képek standard megoldása, hogy mennek a filerendszerbe, adatbázisba csak az elérési útjukat tároljuk.
+ bónusz: nincs olyan, hogy Asp.Net Core MVC 2 Régen volt Asp.Net MVC 1-5-ig, ezt váltotta az Asp.Net Core 1.0 - 2.2bocs a keresetlen stílusomért, egyébként szívesen segítek
-
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #8523 üzenetére
Ez a linq még egészen olvasmányos. Szerintem itt nagyobb baj, hogy jó eséllyel fogalmad sincs, hogy SQL-ben hogy fognád meg ezt a problémát, mit jelent a groupby, hogyan dolgozzunk halmazokkal.
Nem szeretem ezt a fajta LINQ szintaktikát, na mindegy, közé kommenteztem, hátha így érthetőbb lesz, hogy mi - mit csinál.var data = //itt semmi értelme kiírni, hogy IQueryable<CreditReport> egy var bőven rövidebb
from enrollment in _context.Enrollments.Include(x => x.Student.LastName).Include(y => y.Course.Credits)
// a két include egy-egy sql joinnak felel meg, de rögtön szűr is, hogy csak 1-1 mezőt ad vissza
// gyanús, hogy ez felesleges bonyolítás, mert az enrollment-nek eleve van egy Student propertyje
// és talán Course property-je is? Ha jól van mappelve
group enrollment.Student by enrollment.Student.Id into dateGroup //itt csak szimplán rossz a dateGroup név :D mert ez StudentId-ra groupol :D
select new CreditReport()
{
FullName = dateGroup.FirstOrDefault().FirstMidName + " " + dateGroup.FirstOrDefault().LastName,
Credits = dateGroup.FirstOrDefault().Enrollments.Sum(x => x.Course.Credits)
};Selecten belül már nem kommenteztem, gondolom az triviális, hogy a group by-olt datasetből milyen adatokat veszel ki.
Szóval én a helyedben elsőre erősen utána néznék, hogy ugyanezt szimpla SQL-ben hogyan írnád meg, és miért, mire való a join, group by. Ha az SQL hátteret már érted, akkor a LINQ-t is jobban érteni fogod, hiszen az semmi mást nem csinál, mint egy SQL parancsot ad ki, csak épp nem SQL szintaktikával, hanem C# szintaktikával megfogalmazva.
-
martonx
veterán
válasz
DrojDtroll #8519 üzenetére
Ezek egyike se indokolja a külön class-t
-
martonx
veterán
válasz
DrojDtroll #8517 üzenetére
A két képet miért külön osztály kezeli?
-
martonx
veterán
válasz
DrojDtroll #8483 üzenetére
Tudtommal nincs méretkorlát, viszont ezek nem tudom milyen fileok, de sose jó gyakorlat DB backupoktól kezdve minden szart a kód repositorykban tartani.
-
martonx
veterán
válasz
DrojDtroll #8441 üzenetére
Tényleg van értelme feltalálnod a spanyol viaszt?
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #8438 üzenetére
Igen, ezért is nehéz válaszolni ezekre a mi a BA feladata, mit csinál egy PO kérdésekre, mert azt le tudom írni, hogy ideális esetben mit csinál, aztán ettől cégenként ég és föld lehet az eltérés. És ki merné megjósolni, hogy éppen adott cégnél éppen mit takar a BA munkakör
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #8433 üzenetére
Mondjuk személyes véleményem nekem is az, hogy a BA-skodás baromság. Elvégre a BA-nak rendelkeznie kellene mindazzal a tudással, ami a scrum csapatnak megvan (lehetetlen ugyebár), miközben rendelkeznie kellene mindazzal az üzleti tudással, ami a megrendelőnek megvan (lehetetlen ugyebár).
Ergo, a BA eleve kudarcra ítéltetett.
Nyilván vergődés az egész, mert mindig nehéz áthidalni az üzlet és a programozók közötti óriási szakadékot, attól még, hogy valakit BA-vá neveznek ki, ez nem fog se javulni, se romlani
-
martonx
veterán
Ez itt ugyan teljesen off, de megpróbálom megmagyarázni. Azt azért előrebocsátom, hogy ezek a pozíciók mindenhol máshogy vannak, ezek nem olyan fix munkakörök, mint a szobafestő, hogy ha ezt hallod, akkor rögtön egyértelmű, hogy az adott illető mit csinál.
Szóval:
Product Owner: képviseli a megrendelőt befelé (a csapat felé) és a scrum csapatot kifelé (a megrendelő felé).
Business Analyst: a PO alatt / mellett dolgozik, ő fordítja át az üzleti igényeket a fejlesztők felé specifikációkká. Érted, az egy üzleti igény, hogy XY adat legyen valid. De mit jelent, hogy valid?Na itt jön a képbe a BA, és elkezdi leegyeztetni, összeszedni, az összefüggéseket (pl. egy adat akkor valid, ha ez meg az nem üres, ha A értéke X akkor B értéke csak 0 és 9 között lehet stb...) a programozó csapatnak. Szerintem ezzel azt is megválaszoltam, hogy egy BA milyen kihívásokkal találkozik. Jellemzően 1 mondatos elnagyolt üzleti elképzeléseket kap, és azokat kell részletesen kidolgoznia.
Egyébként nagyon sokszor nincs BA a fejlesztő cégeknél. És a PO csinálja a BA feladatait is.
-
martonx
veterán
Te most valamit borzalmasan benézel. Egyrészt a dokumentáció teljes egészében ott van az Amargo által linkelt github repoban.
Azon kívül ez egy tisztán C# Nuget Package, teljesen korrekt dokumentációval (sose használtam, winforms-t bottal se piszkálok, de ha kellene, akkor ahogy beleolvastam ez jó megoldásnak tűnik).
Fogalmam sincs, milyen java-s szart sikerült letöltened, és honnan, de hogy ehhez köze sincs az biztos -
martonx
veterán
Háááát nem tudom, én biztos, hogy gyökeresen másképpen állnék ennek neki.
Készítenénk egy normális telepítőt a programomhoz (a kérdéses filokat hozzáadnám a projekthez, és azon belül használnám), vagy legalább egy ClickOnce telepíthetőséget beállítanék.
Aztán már csak azt kellene figyelni, hogy jött-e új verzió a komplett programból vagy sem. Jóvel kevesebb munka, beváltabb megoldás ez így, mint közel nulla programozói tudással nekiállni összekókányolni valami saját megoldást. -
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #8398 üzenetére
Jó kérdés, passzolom (lusta vagyok ráguglizni). Miért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Reklámblokkolók topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cyberpunk 2077
- Path of Exile (ARPG)
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Dell XPS 13 9380 Prémium ultrabook HUN BILL
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest