- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
<Adamsky> #7444 üzenetére
Lényegtelen a PowerAMP. Egyedül az USB Audio Player Pro, ami megkerüli az Androidos korlátokat és egyedi drivert (HiRes Audio driver) használ. BT-n is tud, nem csak a külső DAC vagy a támogatott telefonokkal. Ami miatt megragadt az emberekben a PowerAMP, az azért van, mert az is támogatja a 32 bites audio rendert. De ezt más lejátszók is tudják (JetAudio+, PlayerPro + DSP Pack, Onkyo Player, Neutron stb.) nem kizárólagos. MQA-t (Master Quality Audio) meg nem sok lejátszó tud, USB Audio azt is támogatja (IAP után).
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
<Adamsky> #7444 üzenetére
Nadrágzsebben volt a telefon. Azt nem tudom ígérni, hogy zajos környezetben, térd közeli zsebben kipróbálom, mert csak rövidnadrágom van, aminek lent van a zsebe és itt, az angol őszben, szitáló esőben nem megyek ki az utcára abban. Hideg van hozzá.
Lakásban nem szakadozik térdközelben sem.
Annyit észrevettem, hogy LDAC használatával nagyon gyorsan merül a fülhallgató akkuja. Nem mértem, de szerintem két óra alatt lemerül. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
<Adamsky> #7424 üzenetére
Megtörtént a rövid teszt, ami felemás eredményt hozott.
Samsung Fold 3 telefon zsebben, bluetooth 5.2, zajos utca, LDAC codec, zajszűrés bekapcsolva.
Budapest Rock Rádió hifi 1500 kbit/s streamelésnél kb.egy perc után az első szakadás. Itt be is fejeztem, mert egyértelmű, hogy nem stabil. Ez lehet a túl magas bitrátától vagy a mobil internettől, de a lényeg, hogy szakadozik.
Átváltottam Poweramp zenelejátszóra. FLAC formátumú 1004 kbit/s zene hallgatása teljesen stabil, nem volt egyetlen röccenés sem. -
qltsar
veterán
válasz
<Adamsky> #7433 üzenetére
Fura, de nekem eszközfüggő ez, van BT füles / hangszóró, aminél tudom állítani a codecet SBC/AAC/Apt X / Aptx HD között, viszont újracsatlakoztatás után mindegyik visszaáll a preferáltra ami aptX esetében a legmagasabb támogatott codec pl., viszont pont a legdrágább / modernebb fülesemnél nem lehet állítani aptX TWS (HD)-ről semmi másra.
Honor 9-emen viszont nem volt ilyen probléma, ott amikor csatlakoztattam akármelyik TWS-em, és próbálgattam a codecek hangzását, mindig megtartotta a legutóbbi általam kiválasztott beállítást.
-
Seth1
tag
válasz
<Adamsky> #7433 üzenetére
Nem mindig akadozott az aptx-el de amikor igen idegesítő volt. Előtte volt egy hbs-750 azzal is ugyanezt csinálta, mindezt egy telefonos szoftverfrissítés utána. Mostmár mindegy mert az lg hbs-900 széttört, igy veszek egy Huawei freelace pro-t. Ha esetleg valakinek van jobb ötlete (nyakpántos legyen) akkor megköszönöm.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
<Adamsky> #7411 üzenetére
Angliában élek és az amazon.co.uk-ról rendeltem. Még 4 napig 20 £/€/$-ral olcsóbb, mint az ajánlott fogyasztói ára. Az eu.soundcore.com oldalon is akciós most. Azt írja, hogy Black Friday áron árulják most, vagyis ha most nem veszed meg, akkor ennyiért megkapod 1,5 hónap múlva.
Tegnap megjelent nekem is a Soundcore 2.8.2- ben.
Ami hiányzik a Liberty 2 Pro-hoz képest, hogy nincsenek már Professionals Equalizer beállítások vagyis az, hogy néhány fickó neki tetsző equalizer beállítása azonnal elérhető volt. -
-
frankdelgado
őstag
-
frankdelgado
őstag
válasz
<Adamsky> #6813 üzenetére
"EQ, amit szinte mindenki hiányolt. (Nem használom.)" - pedig nem rossz az. Ha már TWS, meg app. akkor én ezt kötelezővé tenném. Persze az egésznek csak abban a formában van szerintem értelme, ha a változtatások a fülesben tárolódnak (és nem csak a szoftver nyúl bele a füles felé irányuló adatfolyamba)"
Üdv!
Létezik ilyen fülhallgató egyébként?
-
belashx
senior tag
válasz
<Adamsky> #6802 üzenetére
Persze, mivel tegnaptól lehet megvenni.
Pár helyen olvastam róla, de valóban nincs túl sok érdemi infó.
A sok basszus zavar, de ilyen nem rémlik más tesztekből. A többi nem igazán érdekel, mert nem használnám sokat. Sőt! Beismerem, nagyrészt kütyüzés az oka.A balanced armatúra keltette fel az érdeklődésem, ill. számomra ez egy megbízható kínai márka, nem tegnap alakultak, jó minőségben gyártanak.
Régebben nagyon ajánlott volt a VSonic GR06-os, így megvettem, de alig használattal is hamar tönkrement - kábel gond mindkét fülesnél. Szóval a ki tudja milyen márkájú (van pár), nagyon jó hangú fülesek hidegen hagynak.
Nagyon olcsót nem akarok venni, mert abból mindig az lesz, hogy nem tetszik, és veszek hasonlót drágábban.
Samsung Buds+ még esélyes, főleg, hogy Samsung a telefonom is.Tegnap jött szembe egy YT csatorna. Felettébb érdekesen tesztelik a hangzást. Hi Listen a csatorna neve.
-
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6787 üzenetére
"water will get between your ears and the buds"
Ezért adnak általában a vízálló lejátszókhoz tippla illesztéket ami elég mélyre mennek és megakadályozzák már a levegő de így a víz bejutást is.A csontvezetéseseknél nyilván az a probléma, hogy mozogsz és ha mozogsz akkor romlik az átvitel, és nyilván a hang is.
-
Rájmó
tag
válasz
<Adamsky> #6768 üzenetére
Ne viccelj, nem haragszom meg, egy ötlet volt csak csupán, hátha van ilyen.
De ha nincs, vagy ennyiért nem lehet kényelmesen megoldani, akkor azt elfogadom, nem élet halál kérdése.
Mindenesetre köszönöm neked illetve @vicze1 és @ollie segítségét és tapasztalatait is.Szerk.: Illetve körbenézek azért, ez az olcsó MP3-as dolog még akár jó is lehet, ez csak úszásra kellene amúgy is.
-
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6768 üzenetére
Direkt megjegyezte, hogy MP3 lejátszósat akar, ami elég nyilván valóan az úszás idejére kell és nem BT-n akarja használni akkor.
Vízben lehet zenét hallgatni gond nélkül, nyilván nem a minőségtől fogsz gyorsabban úszni, de működik gond nélkül, mind írtam jó pár termék van erre.
Abban igazad van nyilván ezeket csak elég korlátozottan lehet utólagosan normál zenehallgatásra használni. Ezért is mondtam, hogy inkább a legolcsóbb MP3-ast vegye.
-
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #6613 üzenetére
Na igen a másik az az üzemidő. Nekem a nyakpántos fülesemben 2x85mA-es akksi van. Ez ugye 170mA és így 4-4,5órát tud 990kbps-en. aptX HD-n 8órát. Dobozon az utóbbi van nem véletlenül.
Annak a Sony chipnek naagyon energiatakarékosnak kell lennie, hogy értelmes üzemidőt tudjon!
itt írják:
But LDAC has its own challenges. Playback can get a little unreliable and choppy if you set it to max quality in an Android device’s developer settings, so generally I stick with the middle “performance” option where the top bit rate falls to 660kbps.Érdekes, hogy volt még egy teszt ahol szintén megemlítették, hogy max minőségen nem valami acélos de azóta kiszedték ezt a pár sort... Vajon miért?...
Fall-N
Igazából elég a 660kbps is csak hát olyan vagyok, hogy ha maga a codec többet is tud akkor szeretem mindig a maximális tudást kihasználni. Ilyen vagyok. -
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6442 üzenetére
Tök hiába likelgeted a QC TrueWireles Stero Plus-t, mert gyakorlatban 2hétig létezett egy marketing anyagban, csak a valóságban soha.
A vége a "Qualcomm TrueWireless Mirroring" lett ami gyakorlatban nem sokkal nyújt többet mint a bármi más, és semmilyen formában nem ad magyarázatot az adott esetben különbségere ott még jó pár más ok. -
tomp
félisten
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #6405 üzenetére
Járás közben a kezeddel letakarod, amit a lábaddal nem sikerült, és kész is. Persze, vannak szenecsésebb pillanatok, vagy alkatfüggő is, de ez ilyen. Aztán vagy a protokollal lehet trükközni, mint a Scalable, ahol egészen komoly veszteségnél sem szakad, max pillanatnyi minőségcsökkenést okoz, vagy a bufferméretet tolják ki a világból, és lehet panaszkodni, hogy csúszik a hang. Kompromisszumos dolog a wireless.
-
gyapo11
őstag
válasz
<Adamsky> #6373 üzenetére
Az adó az mellékszál, csak példa volt, hogy nem a fülhallgató a ludas a szakadozásban. Másik telefonnal is megszűnt a szakadozás a zseb-fej távon, tehát simán lehet, hogy épp egy gyengébb BT-os telefonnal tapasztalta aki ide megírta. De ez az erősebb BT kapcsolat is szakadozik a szoba-konyha távon.
-
gyapo11
őstag
válasz
<Adamsky> #6367 üzenetére
Mikor megjött a BT adó, akkor csináltam egy tesztet. Telefon a szobában, kimentem a konyhába, pár m, 2 fal, könyvek egyéb limlomon át már szakadozott. Ugyanez a fejhallgató a papíron 80 m hatótávú két antennás adóval ugyanazon a távon vígan, tökéletesen folyamatos. Szóval valóban az emberi test elég problémás, nem csak hogy víz, hanem vezetőképes víz az oldott sók miatt, telefonoknál a jó antenna hiánya és talán a teljesítmény visszafogása miatt írnak 10 m-t, gondolom a BT adó meg nem sajnálja az energiát, plusz a két kihangolt antenna is sokat tud dobni. És amikor lecseréltem a telefont, akkor is hirtelen javult ez a séta közben szakadozás, pontosabban eltűnt, bármelyik fejhallgatóval stabil, pedig egy alap olcsó modell az új teló is (Doogee Y8 Plus). Fülhallgatót csak itthon használok, de amikor fekszek és mellettem az ágyon a telefon, az elég hasonló az utcai pozícióhoz, csak 90 fokkal elforgatva.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
<Adamsky> #6363 üzenetére
OnePlus 5 és Bluetooth 5.0, meg tud minden egyéb fiszfaszt ami a korabeli high-end Qualcomm chipsetek tudtak (AptX HD, stb).
Jobb zsebben a telefon és a bal fülessel szoktam először csatlakozni (így esik kézre), megpróbálom majd, hogy inkább a jobb fülessel csatlakozom és arra csatlakozik majd rá a bal. Hátha.
Nem gondoltam volna, hogy ennyitől már meg kell szakadnia, mert egy csomószor van, hogy mondjuk otthon takarítok, zene a fülemben, telefon az asztalon és mászkálok a lakásban, néha méterekre vagyok a forrástól és közte van egy ajtó, szekrény vagy vékonyabb fal és nem szakadozik. Csak így, amikor jobb nadrág zsebben a telefon és balra fordul a fejem (pont azzal a fülessel, amivel elsőnek csatlakozni szoktam).
Lehet keményebb vagyok, mint egy tömör szekrény.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #6304 üzenetére
Azért kérdem, mert nemrég beszereztem egy EarFun Free Pro-t. Elsőre nagyon szupernek tűnt minden (főleg a szokványostól eltérő kiegyenlített hangzása), de aztán jöttek a gondok. Pontosabban egy, a bt. kapcsolat stabilitása. Lehet a régi telefonom (Huawei P10, bt. 4.2), nem tudom, de sajnos séta közben hajlamos szakadozni a hang. Ha pedig a jobb zsebemben lévő telefonra (ami tokban van) ráteszem a tenyerem, akkor képes komolyan megszakadni az adatátvitel. Az eddigi füleseim mellett ez a jelenség számomra ismeretlen volt (ugyanazzal a telefonnal!), és azt hittem, hogy ezen a problémán már átlendült azt iparág. Kicsit keresgéltem a neten, és akkor találtam ezt a két cikket: [link], [link]
Utóbbiból idéznék (emiatt kérdeztelek): The Jabra Elite Active 75t uses Bluetooth 5.0 firmware which permits a 10-meter wireless range. In practice, connection quality isn’t as reliable as I anticipated: there were many times when playback skipped and stuttered as I walked outside with my phone in my coat pocket.
Erre azt írja a cikk szerzője, hogy " ... isn’t a huge issue ... ". Kössz! Szerintem meg az. Én egy olcsó fülestől is stabilabb kapcsolatot várnék, nem, hogy egy ilyen drágától.
Egyébként szuperek ezek a tesztek, amivel tele a net, de két dolgot nagyon ritkán érint. A valós használat mellett tapasztalt bt. stabilitást és azt, hogy milyen teljesítményű az adott füles (mW) -
gyapo11
őstag
válasz
<Adamsky> #6278 üzenetére
Annyira nem hülyeség, olvastam olyat, hogy nem szereti az akku az állandó tele töltöttséget. Sőt, egyes töltőkön van olyan mód, hogy tárolási töltés, amikor félig tölti az akkut, mert így a legjobb tárolni.
Viszont használati szempontból meg az a jó, hogy bármikor kiveszem a tokból 100 %-kal indul, tehát 4-5 vagy amennyit tud órán át használhatom. -
gyapo11
őstag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #5689 üzenetére
Megjött az Oluv által hangolt EarFun Free Pro-m. Kicsit tépelődtem, hogy kell-e ez nekem, de aztán győzött a kíváncsiság, és még időben rendeltem egyet. Sajna ezt a verziót gyakorlatilag már nem lehet kapni, - mert egy 500 darabos limitált kiadásról van szó, - így amit a hangzásról írok kissé okafogyott lesz, de a többi talán segíthet másnak a vásárláskor...
Szóval, hangzás**: Méretéhez és árához képest tényleg kicsit "hifisebben" szól, mint a mai fülesek 99%-a. Vagyis nem a klasszik V-karakter. Ennek ellenére szerintem (két napja van még csak meg, ill. tart a bejáratás ill. "ismerkedés") kellően kiegyensúlyozott a hangzása. Nem akar minden zene úgy szólni rajta, mintha egy mély-láda bass reflex csövénél hallgatóznánk, de a "diundishu" zenéknek is meg van a kellő dinamikája. A közepek a "helyükön vannak", és jól hallhatóak. A magasak kellemesek, ill. nem "ércesek". Nekem tetszik, annak ellenére, hogy én sem ehhez vagyok szokva.
Töltőtok: nagyon pici, könnyű. Tiszta műanyag az egész. A 1More fülesem mellé téve érződik az árkülönbség. Utóbbi fémházas, és úgy nyílik-csukódik, mint egy páncélszekrény. Ehhez képest az EarFun tokjának teteje picit lötyögős. Viszont ez is tud vezetékmentes töltést, és type-C-s a töltőcsatija.
Méret, kényelem: nagyon kicsi, nagyon könnyű. Nekem a 1More is a fülembe tud maradni, de nagyon-nagyon extrém esetben (ami már nekem sem lenne túl kellemes) szerintem ki tudnám rázni a fülemből. Nem úgy az EarFun-t. Azt, ha beteszem - kis túlzással - kivenni is alig tudom, mert annyira mélyen ül, és annyira "betapad". Szerintem sporthoz sokkal jobb, ill. több ember számára lehet jó, mint bármi más.
Vezérlés: az előző számra történő visszaléptetésen kívül mindent lehet róla vezérelni (a hangerőt is, nálam ez dealbreaker). Sajna ezt is csak úgy lehet ki-be kapcsolni, ha az ember tokba teszi (vagy veszi ki), de úgy látom ma már ez a "trend(i)" (és ilyen szempontból inkább a 1More fülesem lóg ki a tömegből)
Zajszűrés: az első benyomás, hogy nem túl acélos, de ezt még azért tesztelgetnem kell. Az ambient mód rendben van.** az eredeti, "gyári hangzás" - állítólag (tapasztalatom nincs) - "V-sebb", a mélyek hangsúlyosabbak.
-
Fall-N
veterán
válasz
<Adamsky> #6244 üzenetére
az AAC codec implementációja - úgy általában - gyengébb az Android-os készülékeken.
Ez csak egy Apple hívő bullshit. El kéne felejteni már. Egyáltalán nem rosszabb az Androidon, mint az iOS alatt. A téveszme onnan indult, hogy az Apple csak az AAC-t támogatja (a kötelező SBC mellett), így sokan azt hiszik, hogy ők találták ki. Persze nehéz lenne QC nélkül aptX-et támogatni iOS allatt, mert liszenszet fizetni biztos nem akar az Apple.
A késleltetés meg hardver és a hozzá fűződő firmware függvénye. Persze sokat segíthet a codec is, de inkább a bitráta, ami lényeges a kodekek között, amit tud maximálisan továbbítani BT-n keresztül. A másik dolog ami jótékony hatással van a latencyre az a BT verzió, egyértelműen a BT 5 jobb, mint a régebbiek.
-
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6244 üzenetére
"cikkek alapján"
Egy azaz egy darab cikk állít valamit, sőt valóságban egy darab ember állít valamit, csak aztán hitelen a nagy egyetemes isgazság lett belőle. Az hogy mit és higyan tesztelt továbbra se részletezte soha sehol, mert hát minek..."AAC codec implementációja"
Sajnálom de egy egy licenc köteles fizetős kodek fix algoritmussal nincsenek különböző implementációk. Továbbra is különböző DSP-k vannak semmi más. (Eddig mintha késleltetésről lett volna szó.)
Az hogy full random a latency 30 és 500 kötött ugyan azon codec között akkor hol a jó fenében van a codec által rárakott nagy késleltetés?
-
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6241 üzenetére
"nem látok alátámasztva, hogy mindegy lenne - szigorúan latency szempontból - ugyanazon készüléken mondjuk aptX-et (vagy aptX Adaptive-ot) használni, szemben mondjuk az LDAC-al."
OK, akkor ezeket válaszold meg légyszíves:
- Amennyiben a codec határozza meg a késletelést, miért változik készülékenként?
- Miért csökkent újabb készülékeken?
- Mit "optimalizáltak", ha egy fix értékről van szó, ami te állítasz? -
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6238 üzenetére
És ha ránézel a linkre és el is olvas, mondjuk csak a "Android Bluetooth latency in 2021" rész és elgondolkozol, hogy hogyan változott a késleltetés hirtelen ilyen kevésre, akkor talán rájössz, hogy nem a codec határozza meg.
Gyakorlatban nincs hallható késeltetés különbség a codec-ek között, a különbséget a XY DSP-k és ráaggatott SW-k adják, nem a codec. -
pulutodurumo
őstag
válasz
<Adamsky> #6238 üzenetére
Az SBC meg aptX (HD) közt e szerint a táblázat szerint van ~10 ms eltérés. És az sem konzisztens. Hol az egyik késik jobban, hol a másik.
Valamint a készülek közti szórást sem magyarázza. Van 2 Snapi 845 (Pixel, OnePlus), egy 855 (S10) a Kirint most hagyjuk. Nem lehet azt sem mondani, hogy a SoC a ludas, mert lassan kódol ezt vagy azt.
Ez számomra azt jelenti, hogy a 2-300 ms csúszás egyáltalán nem a codecen múlik. -
pulutodurumo
őstag
válasz
<Adamsky> #6235 üzenetére
Google első oldal, Android esetén ez van. De háborgás helyett kereshetsz te is.
Az első bekezdés a témában:
"The audio starts in whatever app you’re using, this could be a music or video player, a game, or any other general application. The app creates a media session that feeds audio into the API of choice, either OpenSL ES or AAudio. This API is responsible for handling sample rates and file format conversions between source and destination, it’s also where Android can mix audio files and run other effects. After that, the API passes data from its audio stream to the Hardware Abstraction Layer (HAL). This is where hardware, such as headphones, speakers, or your phone’s Bluetooth chip receive their data from the OS." -
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6233 üzenetére
"erősen megoszlanak a vélemények"
A késleltetés nem egy "vélemény" hanem egy mérhető számszerű adat. Egyesek véleménye meg az, hogy a Föld lapos..."latency szempontjából melyik a jobb"
Lényegtelen kb. ezredszer írom le, hogy nem a codec határozza meg. A késleltetést software-esen kell kompenzálni, és erre megvan vannak a megfelelő BT protokollok, csak elég sok eszköz képtelen használni.
A codec késletelés hajkurászásával csak a eszköz implementációk hiányosságait próbálják egyesek kompenzálni.
Alapvetően még a leglassabb BT codec késleltetést se vennéd észre, csak éppen rájön még egy raklap overhead SW oldalról mind a két eszközön, amit ha nem kezelnek zavaró. -
tlala
addikt
válasz
<Adamsky> #6202 üzenetére
Igen, hangkártya - PC-ben.
Remekül megy zoom/meet alatt az X3-as mikrofonja is vele.A késleltetés valamennyire érthető analóg módban.
Mint említettem, a TV-n próbáltam, ahol hiába dugom az USB-be, csak tápot kap az USB-ről, nem "hangkártya".
Viszont a TV is ugye digitális hangot alakít analóggá az analóg kimenetére, amiről a kis kábel átadja ennek az eszköznek, ahol megint történik egy analóg-digitális átalakítás - eddig D-A-D.
A füles veszi a bt jelet, majd nyom egy újabb D-A átalakítást.
Szerintem ez a folyamat, a többszörös átalakítás a késés oka. -
RazoR
veterán
válasz
<Adamsky> #6202 üzenetére
Még mindig PS5-höz keresek fülest, de kicsit tartok az Epostól, mert dongle-el aptX LL-el megy és ott is van egy kis latency.
Ez alapján elvileg 40ms és nem hallható, de na....
Lehet inkább maradok a másik kiszemeltnél, igaz az nem TWS, a Sony WH-L600-nál. -
pulutodurumo
őstag
válasz
<Adamsky> #6192 üzenetére
Meg az sem túl elegáns, hogy 2 eszköznek látszik, és emiatt baromi lassan vált ha az egyiket berakod a tokba. Vagy hogy nem tudod, hogy a tok mikor merül le, és aztán hiába van a fülesben még kakaó, nem hajlandó működni. Nem lehet kikapcsolni a füleseket, csak ha visszateszed a helyére.
A hangja tényleg kellemes, szórakoztató V-karakter, és nekem nagyon stabilan áll a fülemben.
De használni egy Haylou GT1 Pro-t is sokkal kényelmesebb. Pedig az is egy alsó polcos motyó. -
qltsar
veterán
válasz
<Adamsky> #6157 üzenetére
Hasonlóan jártam Tronsmarttal, Geekbuyinggon; hivatalos sellertől.
Kritikán aluli support, saját policyjukat nem tartják be.
- 7 days DOA (Dead on Arrival)-nek minősíthető a készülék (random felhangosítja magát, számot léptet, eldobja a kapcsolatot, bekapcsolja a voice assistantot - hosszú távon használhatatlan - de van, hogy órákig normálisan működik - 3 OS-en is próbáltam, iOS, Windows, Android)
- 14 napos visszaküldést sem fogadták el (Németországból érkezett a termék de Kínába kellett volna visszaküldenem)Végtelen számú email csere-bere Tronsmarttal és Geekbuyinggal, a legtöbb az 50%-a a terméknek amit ki tudtam harcolni.
A másik lehetőség az lett volna, hogy visszaküldöm Kínába - szervizeltetni, ami gyakorlatilag DHL-el annyi lett volna kb. mint a fülhallgató fele.
Egy összefoglaló email-t azért még írok majd a Tronsmartnak, de ez tanulópénz volt.
Többet se Tronsmart terméket nem veszek és Geekbuyingról sem rendelek. Katasztrofális az ügyfél "támogatás" minősége mindkét félnél.40 EUR volt a tanuló pénz
.
-
tonyrulez
őstag
válasz
<Adamsky> #6080 üzenetére
Akkor most mégis tudja az olcsó dongle az aptX-et? Mert ez 5 dolláros, és eddigiek alapján az olcsónak nem kellene tudnia.
Amit találtam Alin és biztosan tudja az aptX-et, az ennek négyszeresébe kerül:
US $19.49 35%OFF | USB Bluetooth 5.0 Audio Transmitter CSR8675 aptX HD Sound Card Adapter for PC laptop Game Device Stereo Transmisor
https://a.aliexpress.com/_mPZEqVzVélemények alapján tud aptX-et és ezt leddel vissza is jelzi. Viszont most már tanácstalan vagyok hogy melyik dongle legyen. És a füleseknél még nem is tartok
-
H2o-pok
senior tag
válasz
<Adamsky> #6033 üzenetére
Kipróbáltam minden lehetséges illesztékkel, rendeltem is hozzá külön, több méretban. Egyszerűen kiesett a fülemből. A kollégám vette át, neki tökéletes volt. De most már tudom, hogy nekem azok a legjobbak, mint az x3 kialakitása. Vagyis amelyiknek hosszabb a "vetőcsöve" és legnagyobb illesztékkel. Volt pl KZ tws, tipusa nem ugrik be, az is tök kényelmes. Meg a KZ ZS10 pro m is,és CCA m.
-
bepken
veterán
válasz
<Adamsky> #6028 üzenetére
lehet, hogy nincs összefüggés....de a telómmal, ami BT 4.0-et tud, van egy kis latency, míg a mostani telómmal (BT 5.0) ugyanezzel a fülessel sosem volt még probléma.
csupán ezért gondoltam, hogy olyat kell keresnem. de ha jól értem, kb mármilyen adapter meg fog felelni erre a célra :)
-
soldi3r
veterán
-
floratm
senior tag
-
MarQs
senior tag
válasz
<Adamsky> #5931 üzenetére
Bocs, nem volt elég konkrét >> max. 20--22 rugó / füles a büdzsé.
Elvileg az 5.0-ás bluetooth szabvány már 120-130 ms-ra redukálja a késleltetést. Néztem tesztvideókat, elvileg ezzel a mértékű késéssel már nem zavaró a jelenség, de persze a puding próbálja meg az evést.Rendelgettem, úgyhogy csinálok 2-3 próbát, aztán dobok visszajelzést, ha érdekel!
-
floratm
senior tag
válasz
<Adamsky> #5931 üzenetére
Viszonylag uj szerzemény nalam a soundpeats trueair2, az igy mukodik. Érdekessége hogy nem a telefon hangerejét vezérli, ha pl a telefon max hangerőn van azután még a twst lehet hangositani...Az eddigi füleseim összevonva kezelték a hangerőt, ez pedig külön.
És müködik a két oldal önnállóan...ha valaki ilyet keresne, bár az ujabbaknak ez is jellemzője lesz lassan...
-
MarQs
senior tag
válasz
<Adamsky> #5923 üzenetére
Köszönöm a választ!
Van egy jack kimenet a TV-n, amin keresztül fix, normál hangerőn jön a hang, még ha lenémítom a TV-t a távirányítóval, akkor is. Nem biztos, hogy teljesen értem a "hangerő szinkron" problematikáját, de lehet ez a jack csatlakozó így kiküszöböli... ha jól értem.
Ha nem találok megfelelő darabot TWS fülesből, akkor igen, a fejhallgató az ár és üzemidő miatt mindenképp jó választás lesz.
Köszi! -
MarQs
senior tag
válasz
<Adamsky> #5919 üzenetére
Már úton van egy bluetooth 5.0-ás BlitzWolf TX/RX audio adapter. Ugyanazt tudja, mint amiket linkeltél - képes egyszerre két bt-s fülest kezelni + van kijelzője.
Ha az "önálló" hangerő változtatás TWS füleseknél is működik, akkor nem látom okát, hogy jobban járnék egy vezetékmentes fejhallgatóval.
De persze azért néztem ilyet is, viszont a TWS fülhallgatók kompaktsága prioritást élvez perpill. -
Nabukin
tag
válasz
<Adamsky> #5892 üzenetére
Bevallom a Ugreen-re kerestem csak rá, de még nem volt róla szó. Most megnézve az Edifier TWS1 Pro-ra is egy apró említés van. A sima TWS1-ről volt szó többször is, de a Pro verzióról sajnos nem igazán. A Soundpeats Sonic-kal is csak egy kicsivel jobb a helyzet. Szóval ez annyira nem segített a döntés meghozatalában még.
-
Ronam
addikt
válasz
<Adamsky> #5774 üzenetére
Köszi szépen, valószínű az lesz a probléma, hogy mozog a fülében, és azért kapcsol ki. Keresünk valami más fülest, ezt meg nekem adja
. Tudnátok esetleg valamit ajánlani futáshoz? Nem kell igazából semmi extra, csak ne kapcsoljon ki futás közben
. Keret az nagyjából 10-15 ezer körül van.
-
Fall-N
veterán
válasz
<Adamsky> #5754 üzenetére
Nem a Xiaomi sara, hanem a fordítás csesződött el a webshopoknál. Kína marketingi nyelven a HD hang = AAC vagy AptX. Így mosták össze AptX HD-re. A BT 5 vagy 5.2 meg sima elírás, majd kiderül melyik, bár szerintem mindegy, mert a legtöbb telefonban még az 5.0 van.
A QCC3040 meg széles körben használt és bevált SoC. Már csak a hangoláson múlik, hogy fog szólni, bár én attól annyira nem félek. Már csak egy saját applikáció kéne mellé, csak az szerintem nem lesz. Azt láttam, hogy MIUI-n lesz valami beállítás. Igazság szerint házon belül hasonló volt a Haylou GT1 Plus bár abban nem BA volt, ha jól emlékszem, hanem sima dinamikus driver.
-
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #5751 üzenetére
Felejtsük már el ez a kínai Google fordítós szerencsétlenkedés mert csak az sikít róla, hogy halvány lila fogalma sincs az adott embernek arról, hogy mit beszél. Az balanced armatúra magyarulis is az, nem kell a hülyeséget átvenni.
#5747 Fall-N: Elég sokszor leírtam, hogy nincs AptX HD és nem is lesz TWS-ben. A legjobb amit jelenlegi TWS tud az AptX Adaptive, vagy a Samsung Scalable.
-
Fall-N
veterán
válasz
<Adamsky> #5743 üzenetére
Ha van AptX, főleh ha HD, akkor biztos hogy valami QC SoC van benne. Amúgy maga a kialakítása nem volt rossz, csak gyenge SoC volt benne. A második a generációs már sokkal jobban sikerült, az legalább AAC-t tudott és abban Realtek volt, ami azért alsó kategóriás termékekben nem rossz.
Az első gen magas hangokkal állt hadilábon, mert fülsértő volt. EQ-val lehetett kicsit segíteni rajta.
-
qltsar
veterán
válasz
<Adamsky> #5634 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Csodák csodájára megkerült a Spunky Beat-em, viszont szeretnék kipróbálni egy ANC-s fülest kb. max 30.000 forintig nézegetek, de elég limitáltak az opciók ahogy látom - nem csak a méret-elvárás miatt.
Mindenképpen szükségem van AptX-re, csak inear típus lehet, és jó lenne kicsi is, valamint nem bass-heavy-t keresek.
Kompromisszumokkal csak a már említett két modellt tudtam számításba venni: Tronsmart Apollo Bold (nem túl kompakt), EarFun Free Pro (gyenge ANC) - de elvileg mindkettő kissé bass heavy.
Ha a méretet elengedem, van esetleg még lehetőségem ebben az árkategóriában?
Köszönöm
!
-
válasz
<Adamsky> #5725 üzenetére
Hibás Sabbat E12 Ulrta:
- 03.05 atvetel
- 03.06 ticket opened
- 03.08 valasz: 20 USD kompenzacio es javitassa meg magam, vagy 2 honap alatt javitjak
- 03.08 kozoltem, hogy vagy oroginal uj cseretermek, vagy cashback, mivel DOA a termek
- 03.10 valasz: oke, akkor kuldjem vissza es kapok masikat
- 03.10 kertem egy cimet, hogy hova kuldjem es hogy mikor kapom meg a cseretAzota se jott feedback, a livechat nulla infot ad, a customer service-uk egy hulladek, atlag 2 napot kell varni, hogy valaszoljanak....
-
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #5709 üzenetére
Pont ugyanazt értelmezik félre amit te is.
A codecet önmagában fizikailag lehetetlen mérni BT esetében, mert legalább 3 réteg megy rá, az adó eszközről, a codec és a vevő eszköz. Ezeket kizárólagosan együtt tudod mérni és nem lehet szétválasztani. Így amit kapsz abban benne van az adó DSP-je és a vevő DSP-je(meg miegymás), és minding minden esetben ezt fogod hallani és ezt nem tudod megváltoztatni.
A codec nem ad hozzá színezést, nem ad hozzá módosítást az egy teljesen egyenletes dolog. Ezen gondolkozz el.
Minden különbség amit hangzásilag különbségeket mérnek egy codec között az a DSP és így a tesztek semmi más nem csinálnak, mint a DSP beállításokat mutatják ki a codecek között, még hozzá az eszközök kumulált változtatását.
Ebből adódóan, amit mérnek, az kizárólag az adott eszközre vonatkozik, és bármi másra teljesen más lehet.Csak hogy érzékeltessem, hogy mennyire értenek hozzá:
"AAC is the audio standard for lossy digital audio compression. It also happens to be the license-free standard"
Csak éppen...Egészen mellesleg egyetlen egy tesztükben sincs leírva, hogy mivel és hogyan mértek, ami egy csöppet fontos lenne.
-
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #5698 üzenetére
Mint írtam csak ez az egy van, így csak erre tudok gondolni.
Elég hosszú lenne leírni, hogy miért vonnak le hibás következtetéseket, a technológiai háttér ismeret hiányában, és hibásan vannak az eredmények értelmezve ezért."A DSP ne keverd ide! Semmi köze a codec minőségéhez."
Ez ugye nem mondod komolyan?
A DSP fogja meghatározni az összes codec hangját, ez a valós különbség amit hallasz és rohadtul nem a codec. -
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #5695 üzenetére
"egyes tesztek szerint"
Egyetlen egy teszt szerint, aminek eléggé megkérdőjelezném az eredményeit különböző okokból. A telefonodat nem meríti és fülest se fogja jobban meríteni.aptX esetében ugyan olyan "hullámzó" az implementálás, és túlnyomó többségben szarabb, mert csak rátolnak egy mély DSP-t és jó napot.
-
tomp
félisten
-
-
DrDobos
őstag
válasz
<Adamsky> #5478 üzenetére
Igen, nem ugyanaz a két füles, de hangzásban tudtommal nagyon hasonlók. Igazság szerint a sample-ökből szerintem sem lehet nagy következtetést levonni..
[#5476 patomi]: Az ajánlásokra nem reagáltam, sorry
. Gbuds és a plus nem esett ki a kalapból, de mivel lassan leváltásra kerül a Samsungom, és nem úgy tűnik hogy maradok a brandnél, így nem érzem annyira jó döntésnek, szerintem vannak tőle jobb választások, vagy minimum olyan jók pár ezerért olcsóbban. Aztán lehet tévedek? A Jabra 65t pedig ha minden igaz a Youtube-al eléggé küszködik, túl nagy a latency, így az kiesett emiatt sajnos. Bár ennek majd más forrsából is utánanézek.
Még ami izgat és utánanézek, az Mpow fülesek, bár hogy közülük melyik, jó kérdés. Aztán a 20Decebel, illetve a Mifo o5/o7..
-
patomi
őstag
-
patomi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest