- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Skynet258 #2093 üzenetére
Attól függ mit szeretnél, a túltolt mélyre vágysz akkor az X3 jobbnak gondolhatod, ez általánosan igaz a alsóbb kínai fülesekre persze nem mindenre. Leginkább ezért ennyire népszerűek mert elég sokan erre vágynak(ezt gondolják minőségnek), ilyen vagy olyan oknál fogva. Pont ugyanaz mint az olcsó fülesek esetén.
Mint mindig jóval kevesebb részletet, és elnyomott tartományokat kapsz elég sokszor. -
vicze
félisten
válasz
coccolino #2086 üzenetére
Igen a S20 támogatja, és ha fogaskerékre kattintasz ott kéne legyen egy HD Audio opció, ha az be van pipálva akkor AptX vagy AAC-n kapcsolódik, szintén gyártó függő, hogy mellé írják-e a codec-et.
Alternatívaként megnézheted a Developper beállításokban. (Developer options -> Bluetooth audio codec) -
vicze
félisten
válasz
DrKapocs #2062 üzenetére
Amennyiben profin, fél profin szeretnéd használni, elég nehéz olcsón megúszni.
TWS-t és általánosan IEM-et nem ajánlanék ilyen hosszú időre. Nagyon egyén függő de egészség ügyi problémákat pl, belső fülgyulladást is okozhat. Itt most elsősorban tényleg hosszú mindennapi 6 órányi használatra gondolok, még egyszer nagyon egyén függő ez.
Itt offba rakom, mert nem fülhallgatót ajánlok.
Az ideális és legjobb megoldás egy dedikált zajszűrős mikrofonos, kényelmes on-ear fejhallgató. Még akkor is ha csendes és nyugodt környezetben vagy, a mikrofonon lévő zajszűrés nagyon tisztán érthetővé teszi a beszédet. Nyilván sajnos ennek megvan az ára.
Plantronics Voyagert Focus-t szoktam ajánlani, de tisztában vagyok a csillagászati árával, és hogy kevesen engedheti meg.
Hasonló vezetékes headset a legolcsóbb megoldás.
Másik ami esetleg ajánlható költséghatékony megoldás egy mono füles. pl. Plantronics Voyager Legend(csak példa), ez nem IEM kialakítás, vagy ehhez hasonló kialakítás. Ha bármilyen kábeles BT mellett döntesz, akkor azt vedd figyelembe, hogy ezeknek a mikrofonja többnyire lifeg és súrlódhat dolgokhoz, ami a másik oldalon nem túl kellemes, így én a lifegő mikrofon kerülném.
Csak, hogy TWS is legyen, amikről tudom, hogy kiemelkedően jó a mikrofonja, az az AirPods/Airpods Pro, Jabra 65t/75t, Sony WF-1000XMK3.
Tudom megint csak nem az az árkategória. -
vicze
félisten
FCC ID -> Internal photos.
Nagyon sok utólag is megvehető Varta 55mhA-s elemeket használ, a Buds is, de a többi fajta is beszerezhető Aliról. Szóval alkatrész a kisebb gond, tényleg a szétszedés és összerakás a nagyobb gond.Én 3 MW600-at fogyasztottam el úgy 10év alatt és 2-ben lett aksi cserélve.
-
vicze
félisten
Max. házi barkács megoldás van. Ezek direkt vannak eldobhatóra tervezve, igen nem örök életűek az biztos. Gondold úgy, hogy ez egy 2-3éves előfizetés egy eszközre.
Amúgy mindkét Bus viszonylag könnyen szétszedhető, és nincs ragasztva sehol.Van 3éves gond nélkül működő TWS-em, mondjuk csak 1évig használtam heti szinten, ott már érezni, hogy kevesebbet bír, de nem vészes.
-
vicze
félisten
válasz
bollokcs80 #2047 üzenetére
Az általam említetteknek semmi köze a hifi-hez még távolról se, hanem megbízhatóság és támogatás szempontjából megbízhatsz bennük.
TWS elsősorban egy technológiai eszköz és másodsorban egy hangkeltő.Xiaomi nem gyárt semmit(a telefonok saját tervezés többnyire). Épp "hasra ütésre" kiválasztanak egy OEM-et és egy meglévő terméküket átcímkézik, majd a következőt más gyártja már és így tovább. 2019-es termékcsalád nagy részét a QCY gyártotta nekik az újabbaknak nem néztem utána, túl gyakran változik már. A Xiaomi pont azt jelenti hogy totális zsákbamacskát veszel.
Nem ellened és semmilyen formában nem lenézően írom ezeket, csak próbálom elérni, hogy helyén kezeld a kategóriát.
-
vicze
félisten
válasz
Zoleee83 #2034 üzenetére
Az AirPods Pro-nak elég kevés hibája van, egyik az Android támogatás, bár erre vannak appok.
Mindenki véleménye szubjektív, én elsősorban nem a hangzásról nyilatkoztam, hanem a megbízhatóságról, technikai megvalósításról, támogatásról, amik objektív szempontok.
A TWS-ek az égvilágon semmit nem érnek, ha a hangzása megfelel neked, de a működése pocsék, mert vagy semennyire vagy rövid ideig használod, nem évekig.Nem feltétlenül ösztönzöm a nagymennyiségű szemét gyártást és a havonta 10$-os TWS vásárlást, amiből idővel kijönne egy normális is.
-
vicze
félisten
Szerintem mindenki tudja nagyon jól mik az ajánlotta. AirPods, Buds, Jabra 75t, stb.
-
vicze
félisten
válasz
bollokcs80 #2028 üzenetére
"22k-ért kicsit többet várnék"
Már megbocsáss, de most igencsak low endről beszélgetünk, itt a szól az elvárás kb.
Az adott készülék ára 10e alatt van, az hogy te mennyit fizettél érte tök lényegtelen.Akik többnyire a low end eszközöket istenítik, vagy alig használják, vagy vásárlói elfogultság miatt ignorálják az "apró" hibákat, gyakorlatban igen bosszantó hibákat.
-
vicze
félisten
"Ha jól gondolom de majd javítanak a hozzáértők hogy a telefonód 4.2 míg a kinézett füles 5.0 max. a bt specifikációban lévő eltérések mint kisebb sávszélesség, kisebb hatótáv, nagyobb fogyasztás lehet hátrány."
A BT verziók nem egy adott dolog inkrementális verziói, hanem teljesen különálló protokollok gyűjteménye. Ha csak egy az 5.0-ban található protokollt támogat egy eszköz, akkor 5.0-nak nevezhető. Ugyan ez igaz a többire is. Ha egy füles a 4.2-ből csak annyit csinál, hogy az aksi állapotot átküldi, már 4.2, ha csak deepsleep 4.1 stb.
A BT 5.0 elemlétben hoz változásokat a fizikai rétegben, de gyakorlatban ezt szinte senki se implementálta teljesen, csak pont annyira, hogy 5.0-nak nevezzék. Így ég világon semmilyen különbsége nem fogsz tapasztalni, BT 4.x és 5.0 között. Nem lesz emiatt jobb semmilyen értéke tulajdonsága. Sőt minden BT 4.x eszköz automatikusan 5.0-ásá frissíthető egy SW updattel.
BT LE Audio kizárólag BT 5.2-be került be, és LC3 codec kell hozzá. Egészen addig amíg ezt nem támogatja egy füles és telefon hangátvitelben A2DP-t egy BT 2.0-lal bevezetett és azóta lényegében nem változtatott protokollt fog használni.
A magasabb BT verziónak lehetnek előnyei, főleg ha 1-1 specifikus képességet szeretnél, de elsősorban nem ettől lesznek a fizikai képességei jobbak se a fülesnek se a telefonnak.
-
vicze
félisten
"ezért írtam,h. vissza vált"
Pont ez az, hogy nem vált egyáltalán, egyszerűen nem történik semmi. Hiába van XY codec kiválasztva és hiába mutatja hogy XY codec aktív, nem fog semmi történni. Ha bármilyen valós változtatás történik minden esetben meg kell szakadjon a lejátszás. Amennyiben nem szakadt meg nem történt változás.
Mikor a füles kapcsolódik a telefonnak megmondja, hogy ő milyen codecet támogat, és onnantól a BT csak azokon a codecek használhatók más nem.@Tulku: Ne az LG-ből indulj ki.
Összességben nem érdemes a Dev opciókra bízni semmit.
-
vicze
félisten
Tisztázunk pár dolgot.
A fejlesztői beállításokban lényegtelen mit állítasz be, az kizárólag csakis addig érvényes, amíg az adott BT kapcsolat él. Abban a pillanatban visszaáll az alapbeállítósokra, tehát ezt minden egyes BT kapcsolódásnál meg kell csinálni. = semmi értelme vele szórakozni.
Amennyiben nem támogatott codec-et választasz ki nem történik semmi az ég világon, mert nem vált egyáltalán. Csak akkor szakad meg a lejátszás, ha codec váltás történik.
Bármilyen másik beállítást módosítasz ami nem támogatott abban az esetben, akkor se fog semmi történni. Ez egy fejlesztői beállítás eszköz tesztelésre és validálásra, nem pedig, hogy a user állítgassa.Alapesetben A2DP minding a legnagyobb közös többszöröst választja ki, minding. Az hogy a codec kiválasztása felett van-e bármilyen kontolod, csak a telefon gyártójától függ, hogy volt-e kegyes kivezetni a GUI-ba bármi opciót. A HD audio opció nem mindegy gyártó használja 8.0-tól, de ezen felül is lehet még sok sok egyéb megoldás, illetve az adott füleshez járó SW is képes befolyásolni, ha készítettek hozzá.
-
vicze
félisten
Még egyszer érthetően, a BT nem tudja zavarni a WiFi-t, hogy jelentős problémát okozzon, mivel 100x kisebb a teljesítménye. A BT egy 1MHz széles csatornát használ, míg a WiFi egy 22MHz-s csatornát használ. Már ebből adódóan is fizikailag lehetetlen, hogy a BT bármilyen formában zavarja a WiFi, pusztán interferenciát okoz és lassítja. Ráadásul a BT auto frekvenciaváltó és egyből vált ha nem elég erős a jel, vagy zavart.
A wifi zavarja a BT-t és minden más nagyobb teljesítményű 2.4Ghz eszköz, a mikrótól,az egereken és billentyűzeteken át kb. bármi.A telefonok ugyanazt az antennát használják Wifi-re(2.4 és 5Ghz), BT-r és már jó pár másik frekvenciára, frekvencia osztásos üzemmódban.
-
vicze
félisten
Nem tudom, hogy azt keresed-e mint amit előttem linkeltek.
Többnyire Sony Hybridként hivatkozunk rá.
EP-EX10( AB a fekete, A/AW a fehér) a linkelt csomag, de lehet egyesével is venni 4 méretet(7 van egyes füles készletekben), ezekre EP-EX11 ként keres (SS(piros),S(narancs),M(zöld),L(kék?)), ezekből csak fekete van. -
vicze
félisten
Amennyiben csak a márkanév miatt akarod megvenni, ez egy kínai OEM terméke. Mobifren koreai gyártó forgalmazza a legtöbb variánsát, Byron BTA-t is.
-
vicze
félisten
Szeretném leszögezni, hogy TWS-es esetében, 5.0 alatt 0 azaz 0 jelnőssége van a BT verziónak.
A minden BT 4.x profil a BT LE része és az ég világon semmilyen köze nincs egyiknek se az audió átvitelhez. Gyakorlatban 2.0-ás A2DP profilt használnak minden esetben.
A 4.x-es profilok különböző energia takarossági(deep sleep) és fitnesz funkciókhoz vannak használva, és se az audió átvitelbe, se a jelerősségbe nem szólnak bele egyáltalán.
5.0-nak elsősorban szintén energia takarékossági szerepe van, de itt már fizikai szinten implementálva, de csak akkor van értelem, ha a telefon is támogatja megfelelően. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Mivel mind a két füles és a esélyesen a telefonod is LDAC képes így az átviteli feltételeknek kb. ez a maximuma. A35 csak SBC-t és LDAC-ot tud és semmi mást, így más készülékek(BT füles) lehet hogy gyengébbek lesznek vele. A BT miatt többletet az A35 maximum alapból aktivált DSP-kel tud, de ezt nyilván tudná egy telefon is megfelelő SW-vel, de ez nagyobb készülék függő alapból épp milyen.
-
vicze
félisten
A Falcon egy... Sima kínai OEM amire dobtak egy közép kiemelt DSP-t azt jó napot, szokásos név elad mindent.
Buds-ból mindképp a + illetve ott az app is nagyon jó és lehet DSP-zni ahogy akarod.
A Tevi az általános normális árú középút, de az MW07-hez képest nem tudom mi az ami nem visszalépés. A Momentum TWS 2 is pont olyan bugos mint az első, hiába van értelmes hangja.Mint vállalkozó szellem próbálkozhatsz a pár BA-s TWS-sel, de egyik se lesz se SW-ben, se használhatóságban annyira jó mint egy nagyobb gyártó terméke.
Mifo O7 / TFZ X3 (dualBA)
Mifo O5 PRO
Shanling MTW100 -
vicze
félisten
A piac sajnos akkora lett, hogy nagyon nehéz "követni".
Még akkor is ha csak az értelmeseket válogatom.
Támpontot és hogy mire érdemes figyelni még így is talán ad.
Amíg nem lesz megoldva a LDAC, vagy a Huvi codec-je, TWS-hez, addig a hang 99%-ban a DSP-n fog múlni és nem lesz számottevő előrelépés szerintem.KZ E10 + U18s?
(Csak A van az S-ből, az s ezért s: "LID, or Linear Impedance Design, enables a consistent, reliable sound regardless of what source.")
Beats Powerbeats Pro tuti nem hagyná el.
Elhagyás ellen csak a pánt fog védeni, semmi más.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #1084 üzenetére
Nem figyelembe véve a kínai kínálatot, azt kell mondjam, a Sony nem túl rossz ajánlat, főleg üzemidőre. Egy SoundMAGIC E11BT árban sokkal több mint 20e, az RHA MA650 Wireless már nem forgalmazott sajnos. Mind a kettő hangban és üzemidőben többet nyújtana, de így marad a Sony.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #1079 üzenetére
"üzemidő legyen minél jobb, lehetőleg ilyen madzagosított megoldást szeretnék."
Esetleg szóba jöhet merevebb nyakpántos megoldás? Ezek általában jóval nagyobb üzemidőt bírnak, mivel nagyobb aksit kapnak.
Hangban mi az elvárás? Leginkább itt arra gondolok, hogy mély orientált, magas orientált, segít ha mondasz olyan hangkeltőt(lehetőleg IEM), amivel meg vagy elégedve hangzásilag. -
vicze
félisten
válasz
fericske #1005 üzenetére
Biztos nem kapcsolja ki, csak lehet nem foglalkoztak vele, és default-on maradt a DSP.
A2DP a sztereó audio átviteli BT protokoll, jelenleg a W10 nem írja ki, de a licence miatt szinte 100%, hogy SBC PC-n is. Nyilván ha füles oldalon van a DSP akkor mindegy.
Csak hogy tisztázzuk, a BT-be bemenő hang kötelezően mindenképp DSP-zve van valamilyen módon, az hogy hogyan az a gyártó dolga.Szerintem amit írsz inkább egyéni ízlés kérdése, ahogy a DSP-zés többnyire az.
-
vicze
félisten
válasz
fericske #1003 üzenetére
A Kalimba(15+éves márkanév a CSR-től), csak a BT SoC-ban lévő DSP neve, úgy programozza be a gyártó ahogy akarja.
Ha nem tévedek túl nagyot, akkor ott pont az SBC van erősen meg DSP-zve és a AptX nincs ezért tetszik jobban. A SBC egy 128-as MP3 szintjén van natúrban még 384-es átvitellel is.
-
vicze
félisten
válasz
fericske #1000 üzenetére
"A sima Aptx valami dsp beálítással jön"
Úgy jön, ahogy a gyártók mind a két oldalon beállítja. Az adó és a vevő is DSP-zheti, ha akarja.Hallottam már "pár" BT eszközt, de az SBC fejlettebb codecekhez képest a hallhatatlan kategória. Szűrnyű a tömörítési zaj benne, és nagyon sok részlet elveszik. És ezt úgy mondom, hogy nagyon sok évig csak SBC-t hallgattam.
-
vicze
félisten
válasz
goldnarmz #732 üzenetére
"Utána nem tudtuk működésre bírni, hogy azon keresztül jöjjön a hang"
Párosítás után egyből arra váltott a hang 0 probléma. Nem veszíti el a kapcsolatot, gond nélkül újrapárosodik, gond nélkül váltok telefon és W10 között. Nincs különösebben hallgató késés.
A probléma nem a Buds-ban keresendő, és ha nem az a hibás, így fogsz járni minden mással. -
vicze
félisten
Nekem majd csak valamikor júniusban...
Az 11h miatt megérni az elég jó azért. Meg véééégre mutatja a tok töltöttségét, el se hiszem.
Mivel ajándékba jár ez is jócskán olcsón kapható lesz majd szerencsére.
Igazából aki most venne semmilyen indok nincs a sima Buds mellett, az a ~8e nem nagyon számít.
Igen két mikro driver, értelme nincs de legalább papíron jól mutat, mondjuk két DD-t értelmesen összehangolni, se egy leányálom. -
vicze
félisten
válasz
pulutodurumo #643 üzenetére
Már évek óta ez megy, csak egyre gyakoribb.
Az a legjobb mikor egy gyártó gyárt tök ugyanabból Xiaomi és nem Xiaomi verziót és akkor a vásárló döntse el, hogy ez működni fog a Xiaomi appokkal vagy nem... -
vicze
félisten
Röviden a BT sajnos elég bonyolult ha részletekbe akarsz belemenni. Nagyon nehéz elég hosszú magyarázatok nélkül elmondani a különbségeket. Ajánlott a nagyobb verziót támogatót venni, de előnye számodra nem biztos, hogy lesz.
Hosszabban:
Először is az adó és a vevő is kell támogassa a BT 5.0-t, amennyiben a telefonod nem támogatja, a 5.0 nem számít. A BT eszközök a legkisebb közös többszörösre állnak be.
Amennyiben mind a két eszköz támogatja az 5.0-t elméletben a vételi jelerősség és kapcsolat stabilitás jobb. A gyakorlatban, a fizikai kialakítás sokkal többet számít, mint a BT verziószám, ebből a szempontból.
A sztereó audio jelenleg még A2DP protocol keresztül megy, ami a BT 2.0-ás csomag része, és ez nem változott eddig. A 4.x lényegében készenléti időt növeli(deep sleep), és olyan dolgokat ad hozzá, mint aksi kijelzés és egyéb szenzor funkciók.
5.0 alapesetben nem jelent jelentős fogyasztás belei különbséget, de ha újabb a BT chip maga, akkor lehet sokkal energia takarékosabb, de ez nem a BT verziószám miatt van, hanem a hatékonyabb tervezés miatt. -
vicze
félisten
"Bellsing magas armatúrák"
"The only Chinese manufacturer with complete intellectual property"
Ez annyira aranyos.Szerények és meg is mondják.
-
vicze
félisten
Nyilván nem neked írom, inkább ismereterjesztés.
Ugye a CIEM-eknél azért nem mindegy mire van, tehát ott már zenekari tagra(énekes, dobos, gitáros stb.) van hangolva többnyire, aki meg nagyon kényes kap saját hangolást is elég pénzért. Nagyon egyéni ízlés kérdése, ahogy a füles általában.
Amúgy túl sok márka nincs. UE, JH Audio, 64Audio, Westone és Shure lefedi a piac túlnyomó részét. Halandó meg ezektől nem vesz, de még csak nem is hallott róluk legtöbb esetben.
-
vicze
félisten
Egész pontosan ő Westone-t használ, ha jól tudom.
(Bár most nincs a hivatalos listában, úgyhogy ki tudja.)
Ezen a szinten már elég random, hogy egy előadó mit használ, a nagyobb előadók úgyis szponzoráltan kapják, legalábbis a faceplate-et. Az biztos, hogy mindenki CIEM-et használ.64Audio átrakta ide a saját listájukat.
-
vicze
félisten
Juteszembe olyan böszmeséggel már találkoztam, hogy ha a fülesen állítottad, akkor nem növelte/csökkentette a telón, de a telón állított hangerő nyilván növelte/csökkentette a füles hangerejét ugyan úgy.
Növelésnél nem gond, mert a füles ugyan ott maxolódik ki, de csökkentésnél megesett, hogy telón kimaxolódott, de a valóságban még a fülesen volt jóval feljebb.
Ezen elég sokszor bosszankodtam és elég sokáig tartott az is mire rájöttem, mi történik. -
vicze
félisten
Persze, csak megjegyeztem a "hasznosságát".
Szerintem nincs nagyon jó megoldás a hangerő állítására, dedikált gombokat kivéve.
Az említett hosszan nyom, ugye megint nem épp a legkényelmesebb dolog, a érzékenység és lépcsők miatt.
Sajnos a hangerő állítás az, ami TWS-ek esetében egy örök probléma lesz. -
vicze
félisten
Az nem az lesz. Sajnos ez a funkcionalitást, hogyan működik már gyártój váltogatja.
Ha van root, akkor /data/misc/bt-ben van, ha nincs, akkor dev opcióban "Take bug report" elmented a bugriport zipet, a zipben lesz egy FS mappa azon belül pedig a /data/misc/bt.
Pixelen és Samsungon néztem, Sony még mindig normálisan az SD gyökérbe rakja. Sajnos ez van Android 8 felett ahogy nézem. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
"megjelölhetnéd a forrást, amiben szerepel a tevi chipsetje"
linkA többit nem értem, azt bizonyítsam, hogy nem támogatja a Tevi az AptX Adaptive-et, úgy hogy mindenhol csak AptX-re hivatkoznak? Ami nincs leírva sehol elég nehéz bizonyítani, pont ezt szeretném, hogy adj egy linket amin írják, hogy támogatja és nem csak a te gondolod oda valahonnan.
A AptX költségeiről elég kevés információ van. Még CSR-es időkben 1$/device volt, ezóta ez nyilván változott, mivel a Qualcomm sales elég sok NDA-vel jár nem jutott ki semmilyen információ erről elég rég. -
vicze
félisten
Még egyszer az hogy 2 pofára zabálod a marketinget szép és jó csak nem árt mögé is látni.
Tevi-ben QCC3020 van, csak hogy tisztázzuk. Ez 2018 decemberében jelent meg és kb. minden modernebb TWS erre épül jelenleg, semmi különleges nincs benne.Qualcomm a chipsethez köti a codec-et, hogy vendor lockint csináljon és megvetesse az újabbat a gyártókkal.
Az AptX bármilyen formája opcionális, és alapból nem jár a chipsettel, a SW licencet meg kell venni, hogy beépíthesse a gyártó. Rengeteg QCC3020-ra épülő TWS van, ahol a gyártó nem vette meg a AptX-et, hogy olcsóbban adja a terméket.Tehát nem tudsz és nem is fogsz egyetlen linket se tudni mutatni, hogy a Tevi támogatja az AptX Adaptive-et, mert nem támogatja és csak az AptX-et (aka. AptX Classic) licencelték a termékbe.
De ha ennyire nem hiszel nekem Dev options-ba bekapcsolhatod a BT logot és Wiresharkkal megnézheted a használt BT codec-et. Sőt azt is megnézheted, hogy a fülesed mit sajánl fel az eszközödnek.
-
vicze
félisten
"The marketing is strong with this one..."
Kalimba márkanevet még CSR vezette be valamikor 2010 környékén, nem éppen egy mai darab, és minden CSR chipben megtalálható azóta.Nem kell egyáltalán QCC3020 a AptX Adaptive-hoz, amit még mindig nem támogat a Tevi, de nyugodtan linkelheted...
Egészen mellesleg mikor az AptX Adaptive be lett jelentve, nem létezett még a QCC30xx nem is létezett.Még egyszer AptX egy codec egy darab software, minden HW feltétel a gyártó mesterségesen hozza létre lockin miatt.
-
vicze
félisten
"Aptx LL 40ms, az adaptív viszont 80 körüli."
Amit leírsz, az kb. lehetetlen, mert egy és ugyanazon codec-ről van szó, csak más névvel. Ráadásként a TEVI a specifikációja szerint nem támogatja egyiket se, egészen mellesleg.Ezek mind codec-ek az ég egy adta világon semmilyen HW-ra nincs szükség, ahogy semmilyen chipsethez se. Bármi támogathatja, rengeteg Android mod van, ami akár MediaTekre is rátolja az összes AptX-et, SW mod.
Képzeld több eszközömbe(vevő oldali nem telefon) is SW frissítés után kerültek az újabb codec-ek, az ég világon semmilyen HW oldali kritériuma nincs. Az A2DP egy 13éves szabvány, ennyit kell támogasson a HW és kész. -
vicze
félisten
Na még egyszer hátha most sikerül.
AptX Adaptív = AptX LL hozzárakva AptX +AptX HD és ezek között váltogat jelerősség függvényében, ezenkívül semmit se csináltak.
AptX LL mint olyan ki lett vezetve mint márkanév és helyette a AptX Adaptív került. Az a váltogatást, amit csinált igazából megtette eddig is minden eszköz magától.AptX LL késleltetés 60ms, önmagában dinamikus 276 vagy 420kbps, jelezőségtől függően.
AptX késleltetés 300ms, 384kbp
Aptx HD késleltetés 300ms+, 576kbpsTWS-ben a max amit kaphatsz az az AptX LL, a HD-t semmi se támogatja jelenleg, így nem is lesz olyan TWS, ami az Adaptívot teljesen támogatja. Van jó pár ami az AptX LL-t igen.
AptX Adaptív így 5 szintet tud. LDAC 3-at, Samsung Scalable 96 és 512 között tud elég kis lépésekben tud fel/le menni.Illetve ahogy írtam a késleltetés elsősorban SW kérdés lesz nagyon sok esetben.
-
vicze
félisten
Nem ma kezdtem a BT-zést, hanem 12éve.
Nem iPhone-ről beszéltem, hanem általánosan. Igen iPhone+AirPods páros lesz késleltetésben a legjobb ott nem játszik be nagyon más.
AptX adaptív esetében ha elérhető AptX LL akkor nyilván alacsony lesz. De ezt elég kevés készülék támogatja.
Igen elméletben van W10-ben AptX, csak a gyakorlat ne lenne... -
vicze
félisten
Az alacsony késleltetés szinte kizárólag SW kérdése. X app-ban rendesen megy Y-ban nem. Nekem tipikusan Netflix jó, Amazon Video késik egy kicsit, YouTube nézhetetlen és általában minding az a legrosszabb.
Windows-on pl. semmilyen kompenzáció nincs így szerintem fülestől függően(100ms +/-) nézhetetlen illetve csak SBC hang.
-
vicze
félisten
válasz
monti0222w #115 üzenetére
Haylou = Dongguan Liesheng Electronics
Az első mi sportot csinálták, azóta nem gyártottak a Xiaominak.
Xiaomi továbbra is csak egy cimke, nagyon nagyon kevés dolgot terveznek saját maguk a telefonokat kivéve. Xiaomi SW-ben és szolgáltatásokban utazik leginkább. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Pontossan milyen hatalmas gonoszságot írtam?
Ha valaki 4x annyiért veszi meg, szíve rajta.
De úgy látszik ezzel már megbántom a sok hópehely lelki világát. Egy linkkel... Nem ovi hanem szakmai fórum.A kínai ipar jelenleg ontja magából a TWS-eket, nagyjából 3 gyártó platformját használva. Több ezer fajtából válogathatsz és túlnyomó többsége egy kaptafa vagy ugyanannak a variációi. Egyediséget feltételezi ebben a kategóriában elég nagy önámitás.
Csak a Nillkinnek ez a 4. ilyen terméke lett pár hónap alatt.A vezetékes füles topikban le lett írva elég sokszor, hogy azért nincsenek olcsó kínai termékek ajánlva, mert a forgalmazási hosszuk pár hónap, a minőségük nagyon inkozisztens, ezért nem akarunk senki pénzével játszani. Saját X éves tapasztalom se ér semmit, ha hónapok alatt változik a piac.
Ha te ajánlasz valakit a te lelked rajta.
Mondjuk sok jelentősége nincs mert max. 6 hónap és nem fog létezni az adott termék, és te se leszel a topikban.Szemály szerint két lehetőséget tudok ajánlani, itthon megvenni sokszoros áron a kínait, hogy garanciád legyen.
Másik hogy a márkákat és a biztos pontokat választod "drágán".Azt jól gondolja át mindenki, hogy akkumulátorral tölthető termékekről van szó így használat mértékétől függően 2-3 év az élettartalmuk. Nyilván drágább esetén ez fájóbb tud lenni.
-
vicze
félisten
Csak hogy tisztában legyél a valós árával.
5e kategória és nem kell az önámítás.
Az meg hogy te mit gondolsz ismertnek és mi valósan az két külön dolog. -
vicze
félisten
Nem igazán értem hol írtam bármi sértőt. Pusztán azt nem hagyom, hogy valaki erőteljes túlzásokat, vagy valótlanságokat, egyetemes igazságnak állítson be, a hozzánemértése vagy nagyzási mániája miatt, ezzel pedig félrevezessen másokat.
" fél éve írtam és nem is posztoltam végül."
Aki ezt értelmezni tudja, az szóljon.Azt, hogy a füles 5 hónapja július 10.-én lelent meg meg se ejegyeztem.
"Az pl nem zavart, hogy 5000 órát olvastam teszteket/review-kat? "
De zavar, ha valaki pofátlanul hazudik, de inkább csöndben maradtam. Ha meg valakivel el akarod hitetni, hogy több mint 200napnyi időt töltöttél ezzel, elég szomorú...
"Az kb. megfelel a többezer eurós hasonlatnak."
Továbbra is értelmezhetetlen."De mi a tökömnek magyarázkodok egy fotelharcosnak"
Valahogy még nem láttalak egyik füles találkozón se, de szerintem fülhallgató kiállításokon se futottunk össze."Ha nem telefonnal hajtjuk meg, hanem valami jobb minőségű minimum FLAC/DAC-os valamivel (de lehet már egy laptop is nagy előrelépés megfelelő SW-el)"
Azt leírnád esetleg, milyen "valamivel" próbáltad az adott TWS-t, ami ennyire jó. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Nem ellentmondani szeretnék a véleményednek(sőt), de pár dolgot nem árt a helyén kezelni.
"Ami fontos volt nekem ebben a kategóriában, hogy meg kell, hogy közelítse a hangzás a vezetékes audiofil dugós eszközöket."
Ilyen sose lesz vezeték mentes formában."POP, JAZZ, KLASSZIKUS már-már vezetékes magasságokban"
Maradjunk annyiban, hogy igen messze van tőle."ez az angol manufaktúrában készült füldugó mást tud."
Akkor most olvasd el a dobozon, hogy Made in China."nincs kedve 1000 EURÓKAT kifizetni egy 2-3 évre tervezett kiegészítőre"
A legdrágább TWS jelenleg 350$."150 EURO sok pénz-e vagy kevés, az mindenkinek egyéni megítélése."
A hivatalos ára 99GBP, de többnyire gond nélkül be lehet szerezni 89 környékén.
Szóval 150EUR mindképp sok érte.Azzal semmi probléma nincs, hogy neked az némileg laposabb, de nem túlzósan semleges és többnyire középemelés jön be. Érthető, többség ezt hiszi "minőséginek" mert szépen csilingel.
Mivel a TWS piacon a túlnyomó többség a jóval populárisabb hangzást célozza meg, így kevés gyártó dönt úgy, hogy a semlegesebb felé veszi a irányt, és ezt a DSP hangolást többnyire minőségként próbálják leadni.Melomania nyilván nem rossz füles, mivel nevesebb gyártó terméke, de nyilvánvalóan, csak a túlzott mélyeket kerülőknek ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest