- Mobil flották
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Yettel topik
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kantorpe
tag
Milyen OS t kivansz hasznalni ?
Biztos atsiklottam felette, de nem lattam leirva.
Alaplapos fake raideket en elkerulnem, nehez vele kezdeni barmit ha kidoglik alola a lap.Alapvetoen ez nagyon sima liba ugy, ha erted amit csinalsz, 0 rol ez eleg HC.
A felvetett kulon diszk otlet jo javaslat, de esetedben felesleges, a terheles amit kaphat a gep az minimalis.
-
rt06
veterán
az a helyzet, hogy a tiedhez hasonlo osszeallitassal (5400-as lemezek raid5-ben, nas-kent hasznalva) nem igazan van tapasztalatom, igy nem tudom, kielegito sebesseget kapnal-e, ha emelle elkezdenel torrent-ezni, viszont ez akar problemas is lehet, ezert vetettem fel
raid amugy szerintem nyugodtan lehet szoftveres, mivel egyik feladata sem tul cpu-igenyes a gepnek, igy nem fog szerintem problemat okozni, ha a cpu-nak kell a xor adatokat szamolnia
szerk.:
ami meg eszembe jutott, hogy en talan egy olyan megoldast valasztanek, hogy keritek meg egy, lehetoleg minel gyorsabb, de nem feltetlen akkora merevlemezt, mint a fentebb emlitettek, s azt hasznalnam letoltesre, majd a letoltes vegeztevel az adat atkerulne a raid tombre (ezt tobbfele klienssel is meg lehet oldani, tobbnyire eleg egyszeruen)
ekkor:
- a letoltesnel nem lesz korlatozo tenyezo az 5400-as lemezek sebessege, a xor szamitas
- a lemez kevesbe toredezik, mert a letoltes befejeztevel felszabadul a hely
- a raid tomb lassabb lemezei nincsenek terhelve a letoltessel
- a letoltes befelyeztet koveto athelyezesnek koszonhetoen az adat nincs toredezve
- az adat a raid tombon linearisan helyezkedik el, igy a lassabb lemezek mellett is kielegito sebesseget tudsz kapniaz utolso ket pont miatt ezt akkor is erdemes lehet megfontolni, ha mas, gyorsabb merevlemezek mellett dontesz, mert e pontok minden esetben gyorsulast jelentenek
az egyetlen korlatja ennek a megoldasnak, hogy egyidoben legfeljebb annyi adatod lehet letoltes alatt, amekkora a kulonallo merevlemez, illetve arra a lemezre nincs "biztositasod", ha elszall megy vele az adat is, viszont csak a befejezetlen letoltesek
-
Mr.Skynet
senior tag
Így már érthetőbb a dolog, szerintem nem rossz összeállítás. Viszont a raid-el kapcsolatban most lehet én nem vagyok képbe:
- az alaplap tud valamilyen hardveres raid megoldást?
- vagy majd mondjuk egy Win Server op.r. megy majd és szoftveresen megy a dolog?
- azért kérdezem a fentieket, mert szerver op.r.-en játszani lehet, hogy picit kalandos lesz, mondjuk ez lenne a legkevesebb... -
Mr.Skynet
senior tag
Egyszerűen ahogy van az egész konfig logikáját nem vágom
Nem is szeretnék felesleges feltételezésekbe vagy véleményezésbe kezdeni míg nem írod le, hogy pontosan mire, hogyan, milyen nettel stb... használnád. Mert ez, hogy fogyasszon keveset és seed szeró otthonra...ez a ~150ezres cucc szerintem több is, mint amire szükséged lehet. Bár így az 5db 2Tb vinyóval már az is kérdéses lehet, hogy mihez képest szeretnél alacsony fogyasztást, csak a vinyók megesznek vagy 50W-ot...
-
Mr.Skynet
senior tag
Szia! Szerintem otthonra kis fogyasztás, seed szeró stb. igény esetén, ha mondjuk nem 100Mbit-el szeretnél nonstop fel-le tölteni akkor elég lehetne egy nagyon keveset fogyasztó olcsón beszerezhető Asus eeepc 700 vagy 900 széria is mondjuk törött kijelzővel van is itt PH-n egy 900-as 17ezerért... igaz usb-re necces lenne mondjuk raid-be "x" meghajtót bekötni
Ez a rész pedig szerintem úgy ahogy van kissé átgondolatlan:
"vinyóból 5db 2 tb és lenne raidbe csak az adat vesztés miatt /4 tárnak 1 biztonságinak../
6odik helyre lehet betennék még1et v 1 dokkolót még nemtom" -
Kantorpe
tag
Erdemes lenne egy fogyazstasi celiranyt megadni.
Amit itt leirtal, az idle is 60W kornyeken fog kostolni nagyjabol, ennel csak tobbet.Termeszetes, hogy van veszteseg a szunetmentesnel, ez tipustol fuggoen 5% kornyeke, de ennel kevesebb csak ritkan, de ez elenyeszo.
Egyebkent mi a kerdes ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest