Új hozzászólás Aktív témák
-
szabz
tag
válasz
Mr.Skynet #1696 üzenetére
24/7 ben menne a seed miatt 25/5 megás netem van, /thome/
+ ami még fontos, hogy dune hd base 3.0 nek lenne hátértár, állt bd25 ös filmjeim vannak amik rengeteg helyet foglalnak,
a vinyok max "5-6 wattos működési és 0,5 wattos készenléti állapot" 5400 as ecogreen ek
azért 5db, mert most lehet elég lenne 3 db a raid 5 höz, de ha lehet nem törlök le semmit
és ha tele lenne a 3db akkor tuti vennék még 2öt és pakolhatnám újra az egészet, inkább most 1be megveszem az összeset és nem nyúlok hozzá lehetőleg évekig, (a mostani gépem is legalább 5 éves )mindennapi netezős dolgokra használnám játék szinte semmi, abból is max cz, v. cs, filmnézés is minimális, szövegszerkesztők, kitömörítés, nagyjából ennyi.
azért ezt a lapot gondoltam mert tényleg keveset fogyaszt, ha ilyen tudású normális nas t vennék csak vinyók nélkül lenne 130-140k, + 5 vinyó.
az alacsony fogyasztás meg relatív, akkor inkkáb úgy írom h "minimális" fogyasztás
amúgy mivel nem pestről veszem a könnyű gari miatt bruttó 180k amiket leirtam duálos íróval :S
ja a raid azért fontos mert volt 2 lemezes nasom 2db /elég idétlen, és hosszú történet h miért lett 2 xal azt nem részletezném/, wd vinyókkal, 1 hónapon belül eldurrant 2db 2tb os tele filmekkel, nem voltam vidám és ezért szeretnék 1 lehet drágább, de remélhetőleg biztonságosabb megoldást itthonra.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Mr.Skynet #1668 üzenetére
direkt rákérdeztem és a srác azt írta vissza, hogy 1 vinyóra, azaz 3 userre, tehát 21 torrentre jut fix 1024Mbit (elmondása alapján ez meg is van), ami átszámolva 128MB/s, ~harmadolva 42,5MB fel és le is. ezen szerverekben pedig gondolom speckó raidba kötött vinyókat használnak, ergo azt se gondolnám szűk keresztmetszetnek...
nem tudom, hogy a fentieket gyöngíti vagy erősíti, de az előbb vettem észre egy újonnan berakott letöltésnél, hogy az eddigiekhez képest megugrott a dl 15MB/s-re és amíg át nem jött a cucc, addig az összes up piszkosul visszalassult 10-20KB/s-re, holott ELVILEG külön-külön gigabites fel és letöltési vonalakról beszélünk...*mod: #1669
tehát mégis az adattároló miatt megy a **opás. jó tanulópénz ez a soha többet osztott vinyó esetére.
-
KTomi1
csendes tag
válasz
Mr.Skynet #1631 üzenetére
Ezt a tracker kijatszast meg soha nem hallottam. Aki letolt annak nem is lehet olyan szar.. Viszont aki seedeli neki. ? Annak sem szamolja a feltoltest,ugye?Csak megy a sebesseg,feltoltott mennyiseg meg sehova.
Ez lenne az arnyekleecherseg? Ha igen,nem kis bukta lehet belole,mert mar amikor letoltod a torrentfajlt akkor a te sajat passkey-eddel es a te Sajat ip cimeddel! toltod le.Onnan viszont bizony siman lenyomoznak. Nezz meg egy "csalok bejelentese" topicot szinte barmelyik torrent oldalon.Ezzekkel van tele. Vki csinal egy screenshotot es onnan szepen utanad nyomoznak. Mert bizony Megjegyzi a torrent oldal az ip-t,barki barmit is mond! Ez mar bizonyitott...
Es annyit meg nem er egyetlen torrent sem,hogy igy szedd le.Egy komolyabb oldalrol biztos repitenek. (persze csak ha fix ip-d van)
Az meg ha vkinek nem valtozik az aranya,nem rogton azt jelenti,hogy ezt csinalja.Vagy masik oldalrol tolt vagy nem tolt semmit sehonnan. (ezt magamrol tudom)
Nem azert fizettem honapokig szervert,hogy utana meg "csalnom" is kelljen..
De ha leirtad,biztos van aki igy csinalja. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Mr.Skynet #1630 üzenetére
Egyébként szerintem így töltögetnek azok is (bár akiről biztosan tudom az csak 1 fő) akiknek sok sok milliós arányuk van, 10kb letöltéssel meg több Tb-al feltöltve. Be ne meséljék már, hogy évek alatt csak free cuccot töltöttek le, meg más oldalról letöltött cuccal álltak be újraellenőrizve XY oldalra seed-elni... csőkamu az egész
-
Kekmen
senior tag
válasz
Mr.Skynet #1628 üzenetére
Az FTP értelme többek között:
- Nem kell 2X letöltened a torrent oldalról az anyagot. (a tracker megkerülésedről majd később)
- Szépen sorba rendezed, mit akarsz letölteni és mivel nincs visszatöltés közben, nincs lassulás, fix sebesség.Ha már a trackerről szó esett nézzünk egy példát: Kell egy anyag aminél van 1 seeder. Szerverrel beállsz 0-24-ben tudod tölteni, otthon nem megy a villanyszámla és lehet 4-5 nap is mire leér, ez után mire is jó az FTP?
A tracker megkerülés pedig nem szép dolog és ha ennyire értesz hozzá, tudod, hogy szűrhető az oldal részéről, sokan repültek már ilyesmi miatt és nem is értem, hogy miért is akarna bárki ilyesmihez folyamodni. (egyébként meg pause gomb és nem stop, azzal elhagyja a peereket is) Tölts vissza 100%-ig, ha meg gyenge a neted bérelj szervert. Adok 3000FT-ért olyan csomagot egy hónapra, hogy ha okosan van használva, jó sokáig nem lesz gond az arányoddal. Mivel ingyen jutsz mindenhez, szerintem nem nagy összeg.
A tárhely általában mappakvótával van megoldva, én legalábbis így szoktam. -
headhunter
addikt
válasz
Mr.Skynet #1609 üzenetére
"bár már nem is 1 hónap leszedni valamit, egyébként nekem tetszik, hogy 1Kb/sec alá nem tudják lassítani a feltöltést, így azért még ma is 0,9-el gyakran töltök valakitől "
(eDonkey) eMule-ról, negatív csúcsom : 6-8 hét / 700 MByte-s fájl!
(Ritkaságokat kénytelen vagyok ott is keresni és legtöbbször megtalálom.)
-
Kekmen
senior tag
válasz
Mr.Skynet #1606 üzenetére
Mivel a kérdés mindenki felé irányult és a válasz az én hozzászólásomra érkezett, megpróbálok röviden, tömören válaszolni:
- Én személy szerint már réges régen nem a feltöltés miatt seedelek, holott a feltöltésem, mindössze 2 oldalon haladja meg a 10TB-ot, annak ellenére, hogy közel 4 éve rendelkezem szerverrel. A legfőbb ok, hogy más is hozzá tudjon férni az adott tartalomhoz, lehetőleg gyorsan. Én még emlékszem amikor "Egy gésa emlékiratai " című filmet 5 évvel ezelőtt 4 hétig töltöttem PirateBay-ről, átlag 3-4 kb/s-el. Na ezt elkerülendő maradok seedelni, ha a szükség megkívánja. -
headhunter
addikt
válasz
Mr.Skynet #1606 üzenetére
"Szóval Ti nagy PRO Seeder"
Nem vagyok "nagy Pro Seeder", de 2007-től van szerver előfizetésem. Elsőnek az alacsony DSL sávszél miatt rendeltem a megfelelő aránytartás miatt. 10 TByte alatt vagyok a legtöbb oldalon, átlagban 2-8 TByte feltöltéssel.
Nekem is eszembe jut, minek a szerver?!
(Új kategória : "Seedszerver előfizetés függő"
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anime filmek és sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Lexus, Toyota topik
- PlayStation 5
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- Eladó egyben 17 db HDD
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Cover Apple 3 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest