- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Aktív témák
-
Csocso
csendes tag
Főként akkor fog le esni a faterod álla, amikor a te 1700+ -od úgy oda B@SSZA
a celeronját, hogy csak integet útána!!!
Ja és volt nekem is P4em 2db is Cel1700, 2533 P4 úgy, hogy nem alaptalan a fikázás!
Az AMD árban jobb, tuningolhatóbb, és tud is annyit mint egy P4.
Röviden jobb. -
mura81
senior tag
nem tudom érdemes-e megvenni a 9200 RadeOn-t. Ha jól tudom akkor csak dx9.0 alatt hoz lényegesen jobb eredményt mint a gef3 ill gef4ti széria.
Amúgy ha már nforce2-es lapot veszel akkor mindenképp 2 db memóriát vegyél bele mert akkor mehet dual channelbe. Az kb 25% sebesség növekedést eredményez a ''hagyományos'' lapokhoz képest -
aurum
senior tag
/*
Nem idegenkedek az amd-től, a problémám annyi h 8 éve vagyok gépközelben és mindenki inteles akit ismerek, ezért nem merek belevágni az amd-be, ezzel
*/
Ha elolvasod a leirast akkor mukodnie kell az amd-nek is. Nekem is intelem volt mindig, most amd semmi kulonbseget nem latok. Ha amd-t veszel akkor mindenkeppen 2500+ (barton magosat) vegyel. Ha kifogsz egy jo szeriat akkor alapfeszen megy 3200+-kent. Ekkor 2200Mhz-n fut es tesztek/programok szerint lenyom egy 3.2GHz-s p4-et. -
-
bdav
őstag
hát az XP2k + bünteti :P mostani celeronok (egyes boltokban p4-celeronnak hivják) elég gyengécskék [L]http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1685&p=9[/L] itt asszem sima p4-ekkel teszteltek (tehát a northwood magos verziókkal).van a tesztben 2,2-es p4 is, de asszem hogy a celeronban kevesebb az L2 cache ennél, ami sokat ront a teljesítményén. (ja a link a játéktesztekre mutat, mivel azt soroltad fel mint 1.dleges szempont)
-
bdav
őstag
A stabilitással nincs gond (persze ha nem húzod szénné, de megnyugodhatsz, akkor a zintel procik is dögledeznek :) (nekem 1. próbálkozásra minden simán ment). Túlmelegedés és hasonlók: nem kell félni normális használat mellett nem lehet semmi különösebb baja. az meg hogy megfőzd a procit szinte kizárt (alaplapon különben is lehet állítani hőmérsékletfigyelést, pl. ha 60°C fölé megy, akkor elkezd csipogni a gép, ha 70°c fölé megy akkor kikapcsol)
konkluzio: semmivel sem rosszabbak mint az intel procik. -
bdav
őstag
hát ezt rosszkor kérdezed, most nagy változások elé nézünk proci fronton. Ami biztos, hogy a jelenlegi foglalatok legkésöbb jövöre cserélödnek (nálam okosabbakhoz kérdés: jól emléxem-é hogy a késöbbi Prescottok is más foglalatba mennek?). Ennyi pénzzel egy AMD-s konfigot lehet összedobni kb. igy nézne ki a dolog (figyelembe véve a felhasználási területeket):
Lap: Abit NF7, Epox 8RDA, vagy egyéb nForce2 csipszetü lap, esetleg kt600 -as (pl. epox 8kra2i) ezeken többnyire van integrált hang
Proc. AMD Athlon XP 2x00+ tbredb magos
256 mb ddrsdram 400mhz (ezt késöbb (vagy ha marad pénzed) bövitheted még 256-al, és akkor dualchanel is müködni fog ha nForce lapot veszel)
hozzá egy Spire WhisperRock IV vagy FalconRock 2 hütö
graf karinak megteszi egy Radeon 9000pro/8500le/9100 (ezek jobbak egy gf2mx400-nál mindenképp, igaz drágábbak is pár ezressel)
na ezt ki kéne számolni hogy mennyi, de saccra belefér abba a 80k-ba
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest