- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Abit NF7 Rev 2.0, vagy ha nincsen valami csini hangkártyád és még a SATA is kellene akkor NF7-S, ami olyan 5 K bruttóval drágább. Én a sima nf7-re szavazok, ugyanis nagyon költségkímélő megoldás(br 22-23) és az nforce2 miatt tudod dualban hajtani a ramokat, meg azt beszéli a közvélemény olyan szépen lehet vele tuningolni hogy csuhaj. Jól sikerült lapja az abitnak. Atöbbiről nem tudok mit mondani ... EPOX 8RDA+ ?
-
Gabezzz
csendes tag
Szasztok szakik,
ha már megvan ez a topic, akkor nem csinálok újat, 'isze' a probléma ugyanaz: új lap és új proci kell nékem. Árkategória: 60 rugó. Elsősorban AMD. Sőt, csakis az. Mindjárt a 2500+-ra gondoltam, ofkóz, Barthon maggal. A kérdés inkább az alaplapoknál vetődik fel, azaz hogy melyiket is. ASUS? Soltek? MSI? ABIT? Whatever?
Szal mit tudtok felhozni a lapotok mellett és ellen?
Köszike ;]
Gabezzz -
Esmein
nagyúr
Max 2 héten belül meglesz a full rendszer. Addig szeretnék körbefutni minden téren mi a legjobb amit a pénzemért kaphatok, amiket meg olvasok az AMD-ről az totálisan meggyőzött hogy br 15 ezerért sehol nem kapok olyan procit ami ekkorat teljesit, szal hiaba akarnak ösök lebeszélni, nem fog menni :)
-
Csocso
csendes tag
Főként akkor fog le esni a faterod álla, amikor a te 1700+ -od úgy oda B@SSZA
a celeronját, hogy csak integet útána!!!
Ja és volt nekem is P4em 2db is Cel1700, 2533 P4 úgy, hogy nem alaptalan a fikázás!
Az AMD árban jobb, tuningolhatóbb, és tud is annyit mint egy P4.
Röviden jobb. -
Esmein
nagyúr
Nyehe :))
-
Szpájki
tag
mond meg apádnak hogy potolja ki a 85 E HUF-ot, h ne xart kelljen vegyél, mert Ő nagyon tudja h az AMD xar, és ha jot akar neked akkor potolja ki:)
-
Esmein
nagyúr
válasz
_Volkovy_ #65 üzenetére
Ez a p4 bátyám gépe. Az enyém 233mmx @ 266:) 32 mega sd-vel és egy 2 megás crystal videokártyával. Na ezt szeretném lecserélni egy normálisabb gépre mint emlittem volt felső határnak 85 ezret megszabva. Csak még fater defense modet kene acceptre allitani és minden oke lenne :)
-
Esmein
nagyúr
Oh :( Idézem faterom :
'' Ha majd megveszed azt a kótvány szart, amit még te se tudsz hogy micsoda, hazahozod összerakod és nem fog működni és dühöngeni fogsz (abit nf7,xp 2000+)''
''Kidobott pénz ilyen szart venni, néhány diákom vett nyáron athlont és mindegyik szervízben van mert használhatatlan ... ''
'' Mit gondolsz miért olcsóbb az amd ? ''
Help ?! Meg kellene győznöm hogy nem csak az intelé a világpiac és hogy egyaltalan nem selejt az athlon. -
Esmein
nagyúr
Menni megy. Csak nem izomstabil értem ez alatt hogy néha megakakakakakakad[reset]. 3050-en elmegyeget csak a nagy melegben a napi 18 órás igénybevételt nem bírta a lelkem és inkabb stabil legyen mint gyors.
-
Esmein
nagyúr
Érdemes belerakni egy 2500+ bartont vagy kezdjek el szórakázni a 2000+ xpvel ?
-
Esmein
nagyúr
2*256-ot tervezek mégpedig hynixet hacsak nincs valakinek ellenvetése, (teljesen mindegy samsung is ugyanannyi) , de egyelőre 1*256 fér a keretbe, meg ahogy hallom egy rendes tápot is kell szereznem ami igencsak súrolni fogja a 85 ezres határt. 2-3 hónapon belül beleteszem a másik 256-ost is és mehet a duhajkodás.
-
mura81
senior tag
nem tudom érdemes-e megvenni a 9200 RadeOn-t. Ha jól tudom akkor csak dx9.0 alatt hoz lényegesen jobb eredményt mint a gef3 ill gef4ti széria.
Amúgy ha már nforce2-es lapot veszel akkor mindenképp 2 db memóriát vegyél bele mert akkor mehet dual channelbe. Az kb 25% sebesség növekedést eredményez a ''hagyományos'' lapokhoz képest -
Esmein
nagyúr
Most zavartam le egy 3dmarkot batyam gépén. p4 2.66@2.82 2*256(333) +gef3ti200 winxp alatt. 7235 pontot ment. Hát, mondjuk ez alapján 6 ezer pontnak már örülni fogok tuning után :)
-
Esmein
nagyúr
Tapon én is vacillálok de 85 be akkor is bele kell férnie a konfignak mindenképpen.
-
Esmein
nagyúr
Árgh ! a 9200 SE 128mb ddr 400 fttal drágább mint a gef3 !
Ez szörnyűséges ! Valójában mennyit tesz rá teljesitmenyben ? 500 pont a 2001se330-ban ?:) -
Esmein
nagyúr
Akkor tehát, a kapott információk alapján a jelenlegi terv :
ABIT NF7, Nvidia nForce2 SPP/ MCP2 chipset 21.900
AMD Athlon XP 2200+ /1800MHz/266MHz OEM Thoroughbred 17.800
Inno3D Tornado GeForce 3 Titanium 200, 128MB DDR, AGP 18.500
Hűtőventillátor Spire WhisperRock III. 5F263, 26.5dBA, Socket 370/A 2,6GHz-ig 3.400
256MB PC3200/400MHz (Hynix/ Infyneon : 10400.-, Samsung :11200.- nettó ) 12.000
Midi torony ATX Codegen 300W P4 (4x5.25, 2x3.5) hosszított 10000.-
Ez az egész 83600,- és 1-2 hónapon belül kerül mellé még egy ugyanilyen ram.
Mit változtassak rajta ? -
Sergio
csendes tag
Mert kb. 1-1,5 hónap múlva jelentős áresés lesz az Intel processzorok piacán!
Jelenleg az Intel 2,4 (800Mhz) HT-s procija 50.000 Huf körül van, melynek árát 35.000 környékére becsülik!
Mivel 800Mhz-es fsb-vel endelkezik, 2db 400Mhz-es memóramodullal sokkal jobban kihaszánlja a DualDDR előnyeit mint az AMD! Tuning oldaláról pedig még nem is beszéltem... (ezeket a procikat 3Ghz környékén símán lehet hajtani mindenféle buhera nélkül)!! Így teljesítményben még a drágább 3200 Barton is lemarad tőle!
Szóval ez az indok!!! -
bdav
őstag
válasz
Pizzafutar #43 üzenetére
Mert a jelenlegi csúcskategóriás INtel processzorok gyorsabbak. Sőt gyakran a ''c'' sorozat is.
egy 3,2C-vel a 3200+-os Barton nem igazán veszi fel a versenyt
[L]http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1834&p=7[/L] -
steveetm
őstag
válasz
Pizzafutar #43 üzenetére
Ha van pénzed megvenni a legjobb intelt, akkor most az a leggyorsabb.
Üdv.: steveetm -
Sergio
csendes tag
Hali!
Remélem még nem késtem el semmivel!
Szóval az én ajánlatom!!
ASUS A7N8X Nforce2 Ultra400 (int. hang) - 24.000
AMD AthlonXP 2000+ - 17.000
Spire FalconRock II. hűtő - 3.000
256Mb DDR400 Infineon - 12.000
Sapphire ATI Radeon 9000Pro 64Mb - 15.000
ASUS ház + táp - 12.000 HUF
Ez egy kecskeméti boltban van, de szerintem megéri eljönni érte!!!
Ezzel a konfiggal 3DMark 2001-ben 8800 pontot teljesítessz!
A vga-t fel tudod húzni az alap 275/550-ről 340/590-re mindenféle babrálás nélkül és így már pár pont híján majdnem 10.000 pontot érsz el!!
Ettől messze elmarad a Gef3!! A képminőségről és az újabb technológiáról nem is beszélve!!
Amúgy bátran merem ajánlani az AMD-t, én is vaciláltam vele pont olyan okok miatt amiket te is említettél de nem bántam meg, annak ellnére ha most vennék gépet (persze egy ''kicsit'' több pénzből csakis Intelt vennék :DD :DD)!!! -
Esmein
nagyúr
Gef 3 ti200 17k huf bruttó, az azt hiszem tökéletes lenne mert ismerem is meg mindenkitől azt hallom hogy jó kis kártya, még mostanában is birja az iramot. 2500+ gondolom mar nem férne bele a keretbe de a 2k+ ára kecsegtető.
-
aurum
senior tag
/*
Nem idegenkedek az amd-től, a problémám annyi h 8 éve vagyok gépközelben és mindenki inteles akit ismerek, ezért nem merek belevágni az amd-be, ezzel
*/
Ha elolvasod a leirast akkor mukodnie kell az amd-nek is. Nekem is intelem volt mindig, most amd semmi kulonbseget nem latok. Ha amd-t veszel akkor mindenkeppen 2500+ (barton magosat) vegyel. Ha kifogsz egy jo szeriat akkor alapfeszen megy 3200+-kent. Ekkor 2200Mhz-n fut es tesztek/programok szerint lenyom egy 3.2GHz-s p4-et. -
esteban
senior tag
Most neztem a magicompnal:
22.100,- ABIT NF7
14.900,- XP1900+
11.400,- 256MB DDRPC333
17.800,- ATI9200 64MB
10.500,- Codegen 300W >>>>> ezt javasolom cserelni: DTK (16.100)
-------------------------------------------------------------------------------------
76.700,- DTK-val: 82.300,- -
Esmein
nagyúr
Nem hiszem hogy raidet valaha is használni fogok.
-
S.p.A
tag
Biztos, hogy jó ötlet az Abit NF7? Ebben gondolkodtam én is (pontosabban az NF7-S-ben), de most látom, hogy KV7 ugyan ott van árban mint a NF7 és még SATA meg RAID is van rajta.
Nem szeretnék hangkártyát venni, de nem tudom, hogy a VIA-s hang felér e a SoundStormmal (mert ugye az NF7-en az van, igaz?). -
Esmein
nagyúr
81-hez szerzek még 5k hufot és akkor eltrappolok a mistralba :)
-
Esmein
nagyúr
Hát köszönöm szépen mindenki segítségét azt hiszem hadjáratba kezdek az új amd athlon xp 2000+-om érdekében :) Aztán hátha nem lesz semilyen lamozás sarokletörés stb.
-
Esmein
nagyúr
2*256-nak van az az óriási előnye hogy meg lehet 2 darabban is venni
-
Esmein
nagyúr
Nem vagyok semmi jónak elrontója :) Eléggé meglepett mondjuk hogy nf7-es alaplapot lehet kapni amd-hez 17 bruttóért. Intelhez meg ott kezdődnek az árak.
Más: egybe 512 lassabb nf7 mellett mint 2*256 vagy teljesen alaptalan a feltevésem ? -
Bally
senior tag
válasz
strike-force #20 üzenetére
Igazad van erre nem gondoltam, de biztos van itt valakinek 200-asa, majd megmondja mennyit hoz :)
De egy Radeonnal télleg jobban járnál :U -
Esmein
nagyúr
Namármost én kedves bátyókámnak ti200 van azt igy látásból ismerem. 9100-ast meg nem látok a mistralos árlistában :/
-
Bally
senior tag
Remélem nem baj, ha belinkelem:
Nos az alsónál lassabb az én kártyám, szal elvileg 5000 felett teljesítene a ti200al. -
Esmein
nagyúr
Akkor azt hiszem meg vagyok győzve :) p4-es teljesítmény 2000 mhz körül és mindez egy celka áráért. Meg aztán mindig lázadó természet voltam. Megmutatom nekik az amd-t hadd essenek hasra :)
-
-
Keitaro
addikt
miért is?
[L]http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1635&p=8[/L]
Arra is jobb alsó kategóriában. Az ebben a tesztben szereplő 2200-as P4nél jóval gyengébb egy cerka és még ez is kb párban van a 2000+al pedig nem is annak az ellenfelének szánták. Szóval jók azok az Athlonok :) -
Esmein
nagyúr
4000 pont bőven elég bármiféle shooterhez 800x600 környékén :)
-
Esmein
nagyúr
Igen keményen Diabloii jatekos vagyok, aminek az alapkövetelménye 233mmx 64mega ram. A lényeg venni kell egy játékgépet amivel lehet filmet nézni netezni fps-t nyomni néhanapján, és ne kelljen fél éven belül alaplapostól ramostól mindenestől kicserélni.
-
-
bdav
őstag
hát az XP2k + bünteti :P mostani celeronok (egyes boltokban p4-celeronnak hivják) elég gyengécskék [L]http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1685&p=9[/L] itt asszem sima p4-ekkel teszteltek (tehát a northwood magos verziókkal).van a tesztben 2,2-es p4 is, de asszem hogy a celeronban kevesebb az L2 cache ennél, ami sokat ront a teljesítményén. (ja a link a játéktesztekre mutat, mivel azt soroltad fel mint 1.dleges szempont)
-
Esmein
nagyúr
gef 3 ti 200 2*256 ram ALAPLAP ABIT NF7 SOCKETA NVIDIA DDR ATX12V:) xp 2000+ kihajt szerintetek 4000 pontot alapbeallitassal 3dmark 2001 se-ben ?
-
Esmein
nagyúr
Nem idegenkedek az amd-től, a problémám annyi h 8 éve vagyok gépközelben és mindenki inteles akit ismerek, ezért nem merek belevágni az amd-be, ezzel együtt elismerem hogy sajnos a celeronnal a sima p4 sokkal drágább, ezért jelenthet alternativat az AMD. ( attól engem fognak itthon fikázni hogy lol amd meg * meg mittudomen :/)
-
-
Esmein
nagyúr
Na közben az adatok alapján utánanéztem a mistral mennyiert volna hajlandó utánamhajitani egy ilyen konfigot. gef 3 ti200-al kijött bruttó 81-re úgy hogy házat tápot 10 ezernek szamoltam. Namármost amit régebben szamoltam konfig hasonló szörnyedvény de intel celeron(willamette) 2,2 proci. Mennyi egy xp 2k+ és aközt a teljesitmenykülönbség ?
-
bdav
őstag
A stabilitással nincs gond (persze ha nem húzod szénné, de megnyugodhatsz, akkor a zintel procik is dögledeznek :) (nekem 1. próbálkozásra minden simán ment). Túlmelegedés és hasonlók: nem kell félni normális használat mellett nem lehet semmi különösebb baja. az meg hogy megfőzd a procit szinte kizárt (alaplapon különben is lehet állítani hőmérsékletfigyelést, pl. ha 60°C fölé megy, akkor elkezd csipogni a gép, ha 70°c fölé megy akkor kikapcsol)
konkluzio: semmivel sem rosszabbak mint az intel procik. -
Esmein
nagyúr
A gondom annyi az AMD processzorokkal hogy ''állítólag'' nem olyan stabilak ill ha láma keze közé kerülnek akkor az élettartamuk nagymértékben redukálódik ;)
-
bdav
őstag
hát ezt rosszkor kérdezed, most nagy változások elé nézünk proci fronton. Ami biztos, hogy a jelenlegi foglalatok legkésöbb jövöre cserélödnek (nálam okosabbakhoz kérdés: jól emléxem-é hogy a késöbbi Prescottok is más foglalatba mennek?). Ennyi pénzzel egy AMD-s konfigot lehet összedobni kb. igy nézne ki a dolog (figyelembe véve a felhasználási területeket):
Lap: Abit NF7, Epox 8RDA, vagy egyéb nForce2 csipszetü lap, esetleg kt600 -as (pl. epox 8kra2i) ezeken többnyire van integrált hang
Proc. AMD Athlon XP 2x00+ tbredb magos
256 mb ddrsdram 400mhz (ezt késöbb (vagy ha marad pénzed) bövitheted még 256-al, és akkor dualchanel is müködni fog ha nForce lapot veszel)
hozzá egy Spire WhisperRock IV vagy FalconRock 2 hütö
graf karinak megteszi egy Radeon 9000pro/8500le/9100 (ezek jobbak egy gf2mx400-nál mindenképp, igaz drágábbak is pár ezressel)
na ezt ki kéne számolni hogy mennyi, de saccra belefér abba a 80k-ba -
Esmein
nagyúr
Hali ! Úgy hozta a sors (na!) hogy összejött 75-80 ezer HUF-om, amiből alakitani kellene egy szolíd játékgépecskét.(Diablo ii, Counter strike) Nem kell vinyó, semmilyen periféria, monitor, jó lenne ha alaplapon lenne integrált hangkártya videokartyanak meg valami gef 2 mx megfelel. A kérdés milyen proci legyen alaplappal ha szeretnék fejleszthető maradni ?
Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged