- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
proximus
senior tag
Hááát ha arra a ''Nagy doksi'' -ra gondolsz (.pdf?), akkor tudtomman az inkább csak átfogóan tárgyalja a dolgokat(leginkább csak konkrét progikat: Openo., xcdroast, stb).
Viszont van ennél egy sokkal elegánsabb megoldás is: man parancsnév. Parancsok pl.: kill, killall, ps, mount, umount, grep, find, slocate, locate, ls, cp(másol), rm(töröl), pppd, sleep, cat, cd, df, du, file, tar, gzip, halt(lecsuk), shutdown, init, less, ln, mk(...), mv ,mc, reboot(újraindít), shred(visszafejthetetlen törlés), startx, swapon, swapoff Én kb ezeket szoktam használni
-
proximus
senior tag
Segítek egy kicsit a pingvin betörésében
:Az eszközöket úgy kell elképzelni, mint win -ben az intéző baloldalát: van egy gyökér ( / ) és ezen vannak a könyvtárak. A /dev -ben vannak az eszközök képmásai: pl.: /dev/cdrom, /dev/usbmouse, stb. Ezek modern(felhasználó barát
) rendszerek esetében az eszköz rendszerbe kerülésekor jelennek meg(Látványosan, pl. usb pendrive bedug--> /dev/sda megjelenik). Hogy ez így működhessen, feltétel a driverek megléte, és hogy a rendszer tudja hogy milyen eszközökre számíthat. Ezek közül egyeseket közvetlenül is lehet noszogatni, a meghajtó képmásokat viszont hogy írni tudjál rá, csatolni kell (kivétel formázás). A csatolás módjáról szintén jó ha tud a rendszer, (/etc/fstab) mert egyszerűbbé válik a csatolás, de anélkül is müxik(kivétel pl. a ''/'' partíció) Ha ezek rendben vannak, akkor csatolhatod a meghajtót(bárhová--> csak tudjon róla az fstab, vagy add meg kézzel hogy ''mit'' ''hová'' ''milyen módon'') Gyorstalpaló off.
-
rii
nagyúr
''.............Újabb probléma
nem tudok meghajtót váltani (ne tessék nevetni )
aztat hogy kell?..................''
nem meghajtok vannak, hanem device-k, minden device , az eger, a cdrom a hdd, a soros port ..... es particiot devcekent kell felcsatolni, mount-olni a csatolasi (mount-olasi) pontra ....
csak UHU alatt nagyon meg van keverve a device name- k.....
Debian alatt>
# mount /dev/hda1 /mnt/kindooz -t vfat
''.........Meg normális az, hogy letöltés ADSL-lel 1,9KB/sec?
Gondolom, ezt is be kellene állítani valahol..........''
az mar nagy szo... es essunk terdre a UHU Linux elott, hogy konfig nelkul NET-ed lett .....
amugy nemtom hol kell beallitani ... de UP-olok 1et ...
''.........Néhány órája telepítettem az uhu 1.0-ásást. Első észrevételként kurva, azaz K U R V A lassú az egér. A sebességét maxira vettem, a helyzet nem változott. Az egér tipusát automatikusan hagytam, mert a legnónémebb egerem van. A többin is megpróbáltam, de az egér meg sem moccant..........'' ez is gpmconfig ... talan ....
''.........Linux alatt nincs scroll?.........'' de van.... nekem muxik ....csak jobban le kell menni a melysegekbe .... talan gpmconfig ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Formula-1
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- GTA V
- iPhone topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP ProoBook 430 G5 laptop (Kijelző törött)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest