- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
proximus
senior tag
''HT-s proci és SATA-s vinyó jelent-e valami problémát?''
Ez csakis a kernelen múlik, amiből minél újabb van annál jobb(főleg a SATA (driver) fejlődése miatt). Namármost, hogy elég friss legyen a kernel, többnyire annyi a dolgod, hogy a legújabbat töltöd le abból a disztróból, amit kiszemeltél.Ha nem ismerné még az sem, akkor a Bővebben: link -en lévő ''2.6.5 -ös kernel sikeres fordításának a leírása'' topic alapján tudsz építeni egyet magadnak, a valóban legfrissebb kernel(ek) -ből.
A HT pedig úgy néz ki Linux alatt, hogy két fullra különálló(persze a valóságban nem) proci lesz látható mindenfelé.
Hogy ez így előjöjjön, multiprocesszoros kernelt kell választani a disztró telepítésénél, vagy a saját magad által fordított -ban kell bekapcsolni az SMP (Simmetric Multi Processing)támogatást,
mondjuk 2 processzor-hoz.
-
proximus
senior tag
Van az, csak lehet hogy nem nem tud erről a topicról.
Ajánlom ezeket:
- hwsw fóruma
- Bővebben: link
- Bővebben: link , ezen belül is a ''cd másolás'' -
proximus
senior tag
válasz
warezlord #995 üzenetére
Ááá, a fene; el ne hidd már neki hogy rossz az ISO.
Ez egy akkora bug, mint a ház abban az ellenőrző modulban.
Nagyon sok embertől hallottam már ezt, szóval kizárt hogy ennyien nem tudták egészben letölteni az ISO -t, vagy rossz volt az írandó lemez... Ha meg mindenképpen ellenőrizni kívánja valaki, akkor legalább az md5 ujjlenyomat-fájlval tegye.
-
proximus
senior tag
Szerintem ez a ''frissítettem, de nem sikerült'' valamelyest általános probléma UHU berkekben. Talán csak nem foglalkoznak annyit a frissítés gördülékenyebbé tételével, mert mondjuk inkább az előre mutató fejlesztésekbe ölik az energiát. Ha majd már valamelyest megállapodnak, biztosan javulás lesz tapasztalható több kifogásolt részben is. Addig is ha frissíteni kell: ISO image letölt -> CD -re kiír -> telepít.
Na jó, bizonyos esetekben ez elég kellemetlen tud lenni
, pl. ha nincs se otthon, se ismert és elérhető helyen szélessávú net.
A hangra akkor is dumált, ha más progamokat próbáltál? -
proximus
senior tag
1. #984 : ez így semmit nem mond.
2. #986 : ez nem kernel üzenet, hanem a grub- é, az meg ugye a betöltő manager.
3. #987 : ez már jobb egy fokkal a részletek kérdésében, + ua. mint a #984 akart lenni jól gondolom? Egyébként ezt a fajta kernel pánikot(ami egyébként lekezelt hiba) a ''kígyó a farkába harap'' eseteként lehetne jellemezni,
Ez legtöbbször figyelmetlenség eredménye, mert: a partíció(vagy maga a hardver(IDE vinyo)) kezeléséhez szükséges driver(ek) magán a partíción van(nak), így nem tölthető be. A legegyszerűbb megoldás: nem modulként [M] kell választani a gyökér partíció fájlrendszerét, (illetve a hardver driverét) hanem fixen bele a kernelbe [*].
-
proximus
senior tag
Hi!
1. Ezt én nem tudhassam, mert Gentoo -ista vagyok.
2. Nincs nyomtatóm, szóval nem tudtam még alaposabban elmélyedni benne, de mintha az lpr -rel tudnád kezelni a nyomtatnivalót. Addig is: man lpr, vagy nyomtatás hogyan elolvasása: Bővebben: link -en.
-
proximus
senior tag
Hááát ha arra a ''Nagy doksi'' -ra gondolsz (.pdf?), akkor tudtomman az inkább csak átfogóan tárgyalja a dolgokat(leginkább csak konkrét progikat: Openo., xcdroast, stb).
Viszont van ennél egy sokkal elegánsabb megoldás is: man parancsnév. Parancsok pl.: kill, killall, ps, mount, umount, grep, find, slocate, locate, ls, cp(másol), rm(töröl), pppd, sleep, cat, cd, df, du, file, tar, gzip, halt(lecsuk), shutdown, init, less, ln, mk(...), mv ,mc, reboot(újraindít), shred(visszafejthetetlen törlés), startx, swapon, swapoff Én kb ezeket szoktam használni
-
proximus
senior tag
Segítek egy kicsit a pingvin betörésében
:Az eszközöket úgy kell elképzelni, mint win -ben az intéző baloldalát: van egy gyökér ( / ) és ezen vannak a könyvtárak. A /dev -ben vannak az eszközök képmásai: pl.: /dev/cdrom, /dev/usbmouse, stb. Ezek modern(felhasználó barát
) rendszerek esetében az eszköz rendszerbe kerülésekor jelennek meg(Látványosan, pl. usb pendrive bedug--> /dev/sda megjelenik). Hogy ez így működhessen, feltétel a driverek megléte, és hogy a rendszer tudja hogy milyen eszközökre számíthat. Ezek közül egyeseket közvetlenül is lehet noszogatni, a meghajtó képmásokat viszont hogy írni tudjál rá, csatolni kell (kivétel formázás). A csatolás módjáról szintén jó ha tud a rendszer, (/etc/fstab) mert egyszerűbbé válik a csatolás, de anélkül is müxik(kivétel pl. a ''/'' partíció) Ha ezek rendben vannak, akkor csatolhatod a meghajtót(bárhová--> csak tudjon róla az fstab, vagy add meg kézzel hogy ''mit'' ''hová'' ''milyen módon'') Gyorstalpaló off.
-
proximus
senior tag
Lehet hogy tényleg kellene egy új topicot nyitni?
Mondjuk ''Én és a Gentoo'' -néven? -
proximus
senior tag
Lehet hogy nekem is be kellene szerezni egy Gentoo -t?
Már úgy is nyakig benne vagyok a Linux-ban, na a végén még én is megfertőződöm Gentoo -val.
Na, megint kérdezhetnékem támadt
Megvan ebben a Gentoo -ban minden ami mondjuk úgy ''jó ha a része egy Linuxnak''(Gnome, Kde, ófiszcuccok, multimédia holmik, stb)?
Még el nem felejtem: hány CD -s?
Amúgy köszi az eddigi észosztást -
proximus
senior tag
Na ilyesmi gubancokra gondoltam én is
Hát ezzel a Gentoo -s megoldással nálam az lehetne a gond, hogy ha újra kellene ''húzni'' a rendszert, akkor lehet hogy megőszülnék
(Jó ok esetleg ki lehetne ''tükrözni'' a rendszert egy CD -re, de nincs CD íróm, se másik winyóm.)
Egyébként a Gentoo .tar.gz -k -ből települ jól tévedek? -
proximus
senior tag
Vagyis szerinted akkor a Mandrake -vel jobban járok?
(Persze azt én is tudom hogy nincs registry(még szerencse), de én arra gondoltam hogy több csomi= nagyobb lefoglalt terület a vinyón= lassabb hozzáférés(pláne egy lassú vinyónál), bár ezért nem tenném tűzbe a kezem
)
Ja és akkor hogy is van ez az újrafordítás az alaprendszernél? Csak mert fordítottam én már srpm -ből(pl. Nvidia driver), de az nem szükséges az alapvető működéshez. Ki lehet cserélni gond nélkül az újonnan fordított ''alaprendszer'' komponenseket a ''rendszer alatt''? -
proximus
senior tag
Na senki?
-
proximus
senior tag
Na ezek után már nem tudom megállni hogy ne kérdezzek
Mennyiben igaz az hogy ''mindenféle hibák vannak mindenfelé, ez sem megy az sem megy, ha ez megy akkor az nem és fordítva, elkapkodták(1.0) a régebbiekhez képest, illetve hogy lassú mint a t...'' ?
Csak mert hamarosan szeretnék fejleszteni Mand. 9.0 -ról 9.1 -re és (vagy) UHU -ra, de most így elbizonytalanodtam. Ha a lassúság a ''sok föltett'' csomagra, esetleg a ''gyári'' kernelre vonatkozik, akkor az még megoldható (kernel fordítás rulez). Ha viszont alapból ''így sikerült'', (a Mand. -hoz képest), akkor lehet hogy mandrake lesz.
UHU -fanok ide gyorsan(indulhat a győzködés
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest