- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolland88
tag
Üdv.
Én ubuntu 14.04 et használok. Firefox 66.0.3 es verzio van fent. pár napja a firefox letiltotta a ublock originst, és a magyar nyelv packot.
Más forumokon ha jol láttam a 66.0.4 es firefox verzioval ezek ujra működnek.
Valaki tudna segíteni hogy tudnám én is frissíteni a ff-et? Vagy erre az ubuntu verzióra ez már nem lehetséges? -
rolland88
tag
Hello.
A laptopomon ubuntu 14.04 et használok, firefox böngészővel, és ad blockerrel.
Kb 2 hónapja vettem észre a reklámokat, mindenhol felbukkannak. Eddig az ad blocker rendesen működött, nem piszkáltam hozzá semmit. Letöröltem majd ujraraktam akkor jo volt kb 1 napig, utánna ugyan ugy előjöttek mindenhol a reklámok.
Ezt észrevettem a szüleim gépén is.
Történt valami komoly változás a programban?
Tudnátok valami megoldást ajánlani hogy újra reklámmentesen tudjak netezni? -
rolland88
tag
Üdv.
Nekem olyan problémám lenne hogy laptopomon ubuntu 14.04 et használok, mindig felteszem a frissítéseket. Firefox böngészőt használok
Az lenne a gondom hogy ha egy oldalon elindítok egy videót, kinagyítom, akkor először jó, de ha egy másik oldalon néznék valami videót kinagyítva akkor csak fekete képernyő jön be. Akkor tudom ujra teljes képernyőn videót nézni ha bezárom a böngészőt és újra megnyitom.
Valaki találkozott már ilyen problémával? Hogy tudnám megoldani? -
rolland88
tag
Üdv.
Én tegnap vettem egy bluetoot-os kis külső hangszórót. Ubuntu 14.04 et használok, sikerült csatlakoztatnom, látom is a laptopon, de nem akar sehogy sem működni.
Telóról simán működik, de valahogy sehogy sem tudom rábírni a laptopot hogy megszólaljon.
Valaki tudna valami tippet adni? -
rolland88
tag
Üdv.
A minap vettem egy logitech m185-ös bluetooth os egeret. Az lenne a kérdésem hogy mivel a laptopban van bluetoot, valahogy működésre lehet bírni az egeret a kis usb-s csati nélkül is?
ubuntu 14.04 et használok. -
rolland88
tag
Üdv.
Nekem ubuntu 14.04 van fent a laptopomon (lenovo b590). Ma amikor be akartam kapcsolni rajta a bloetooth ot, akkor olyan gondom lett hogy mikor rányomok az On ra akkor rögtön visszaugrik Off ra. Találkozott már valaki ilyen problémával? Mit lehet vele csinálni? -
rolland88
tag
Az mitől lehet hogy a youtube os videók megállnak, és nem nemtölti be őket végig?
Egy lenovo b590es laptop, 14.04 es legfrissebb ubunturól van szó. -
rolland88
tag
Üdv.
Én egy lenovo b590-es laptopot használok.
1 hónapja vettem a gépet, 13.04 es ubuntut tettem rá, de pár napja frissítettem 14.04 re, utánna még kétszer feltettem a frissítéseket.
Olyan gondom lenne hogy mikor tesóm játszana fb-n a jelly glutton-al akkor fehér képernyő jön be csak, de más játék meg működik rendesen.
Tudnátok erre valami megoldást írni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nintendo Switch 2
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!