- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
lev258 #32090 üzenetére
Az összefoglalóból vettem ki a sorokat, viszont amikor rákerestem a padoka ppa-ra, akkor ott az oldalon az első link mutat a stable-re valóban, az alap oldalon a bleeding van. Előfordulhat, hogy onnan szedtem le először. Este végül újra csináltam liveusb-t, újraraktam, már eleve furcsa volt, hogy a telepítő is jobb felbontással indult.
Arra gondoltam még, hogy az kavarhatott be, hogy nomodeset-el indítottam az első telepítést, mert rémlett, hogy alapból valamiért nem indult simán. De arra viszont konkrétan emlékszem egy régebbi hsz-odból, hogy a nomodeset csak annyit csinál, hogy nem tölti be a graf drivereket induláskor, utána nincs hatása...mindegy is, a lényeg, hogy jó. Köszi a segítséget.
-
Flowtation
őstag
válasz
lev258 #32086 üzenetére
De semmi mást nem csináltam mint az első telepítésnél. Csak annyi a különbség, hogy volt fent 4 disztró, gondoltam leszedem őket, de inkább újraraktam az egész lemezre. Akkor jó volt most meg nem. A padoka csak annyiból állt, hogy ppa hozzáadása, majd update-upgrade. Mesa-utils-t is fel akartam rakni, de az már fent van. 16.04.3 van fent most is. Fene se érti ezt.
szerk:
annyit még hozzátennék, hogy jelenleg az sincs ami eddig majdnem minden telepítés előtt volt, mégpedig, hogy két monitort érzékelt, desktop kiterjesztéssel és be kellett kapcsolnom a unify outputs kapcsolót, mert a valódi monitor (dsub) volt az "üres rész".
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Az miért van, hogy újrarakva a rendszert (16.04 unity), a max felbontásom 1024, G4560 procival, amiben intel hd610 van? A padoka ppa hozzáadva, frissitve, upgradelve és mégsem jó. Amikor először felraktam, a többi mellé, egyből jó volt, most meg, hogy csak ez van, nem oké...
inxi -G:Graphics: Card: Intel Device 5902
Display Server: X.Org 1.19.5 drivers: fbdev (unloaded: vesa)
Resolution: 1024x768@76.00hz
GLX Renderer: llvmpipe (LLVM 6.0, 128 bits)
GLX Version: 3.0 Mesa 17.4.0-devel - padoka PPA -
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #32074 üzenetére
Csak kivácsiságból akartam kipróbálni. Bár az igaz, hogy kapcsolgatva a funkciókat, ez üti azt, amaz benne van abban, szal elég kusza. Bár most jól működik, hagyom is így.
"Használj normális kezelhető kezelő felületet,"
Tudom, h a unity mindig is egy kakukktojás volt, nekem most akkor is bejött. Abszolúte nem nehézkes, pedig winkövület vagyok én is, igaz utóbbi időben már fele-fele a használati arány. Itthon még a laptopra kell feltennem valamit (95% xubi lesz) és akkor már csak a telóm lesz wines.
Kellemes meglepetés volt minap, hogy ubi alatt nyomtatgattam docx-eket, simán ment, koppra ugyanúgy nézett ki wordben is, szóval jó lesz ez. A nyomtató telepítés is tök egyértelmű és könnyű volt.
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2 #32071 üzenetére
Na csak sorjában!
"már megszokjuk lassan
"
Örülök, bár Tőled tanultam sok mindent!"Na de ki tudja miket raktál fel!?"
Bevallom férifasan, hogy csak a compizt, illetve a config-managerét. Akkor ezek szerint ezek szerint ezek a plugins meg extra cuccok is kellenek. De hogy miért nem rakja fel egyből? Mondjuk függőségként?Adtam a unitynek egy esélyt, még sose próbáltam...és azt kell mondjam, eléggé bejött, persze mire kivégzik.
Azért próbálkozok egy gnome ubival is, hogy szokjam, de az már az elején viccelődött velem.
(#32072) growler:
Ezt én sem tudom, ami a topicban van lista, abban nincs benne, persze ettől függetlenül...ugye az intel sok mindenben simlis. Esetleg valami leszármazott lehet a pentium G sorozat?
-
Flowtation
őstag
válasz
#40553216 #32065 üzenetére
Én azt olvastam a topicjában, hogy pl pentium G sorozatra nem vonatkozik. Pedig többen írták, hogy cca. 15 éve minden intel proci benne van. Nem tudom mi a helyzet, nekem G4560 van. Mindenesetre a dolog önmagában elég aggasztó, bár talán nem mi leszünk a fő célcsoport. Persze ettől még nem kell hátradőlni.
Mindenkinek:
Azt hogyan tudom ellenőrizni, hogy a videókártyám drivere rendben van? Mármint mi az elérhető és a gépen lévő driver? Ha jól tudom HD 610 van a prociban.szerk: megvan, inxi -G szerint a renderer a 610. Namost unity alatt szeretném elérni ezeket a látványos holmikat, amiket a compiz tud, de hiába rakom fel, nincs pl. 3d kocka, meg ablakmozgatás bizbaszok, csak ami alapból is benne van a unitiben, vagyis inkább a tweak tool-ban, de az nem sok.
Nem bírná a proci vagy elbaltázok valamit?
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy evidens kérdés, de még mindig a unity az alapértelmezett gui? Csak mert a letöltések között ott a gnome3 külön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Magisk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest