- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
I02S3F #36164 üzenetére
Az apt-get kis ráncfelvarrást kapott és apt lett, de az aptitude az is külön program, valamiért nem szeretik a disztró fejlesztők. Igen, jó ideje Debianban is behozták az apt-ot, de az aptitude-ot itt is telepíteni kell. dpkg-t használ amúgy mind.
Vannak érdekes esetek azon kívül, hogy a függőségeket jobban kezeli az aptitude. Kíváncsiságból egy frissítéskor mindhárom csomagkezelőt végigpróbáltam.....
Itt az eredmény.
Remélem nem hordtam össze sok marhaságot, mert nagyon régen olvastam már ezekről, valahol írták is, miért hatékonyabb sok esetben az aptitude.......most nem találom, amikre halványan emlékszem.
Érdekes, itt az aptitude és a synaptic az ajánlott.
-
Frawly
veterán
válasz
I02S3F #36150 üzenetére
De csak akkor, ha fut a snap systemd service és be van állítva az x időnkénti frissítésre. Ha nincs, akkor kézzel kell kiadni a snap refresh parancsot. Attól is függ, hogy milyen disztróra van feltéve, Ubuntun meg a nagyobbokon eleve úgy van fent, hogy automatikusan frissíti is a meglévő snap alkalmazásokat. A Biblia vonatkozó fejezete.
-
válasz
I02S3F #36144 üzenetére
Linux alatt sem,az adott problémára is és másra is van elég sok alternatív megoldás, írták is ezeket a kollégának. Modern desktop Linuxoknál simán el lehetne felejteni a terminalt.
Egyébként az utóbbi 3 évben 10 percet használtam egyik alkalommal WIn 8-at, abból 5 percet vártam, hogy felálljon a rendszer és 5 percet terminaloztam. Egy halott pendrive-ot akartam ott is megsasolni, másik alkalommal meg az SSDOK programot futtattam pár percig. Ez nem terminalos.
Mondhatnám, hogy WIn alatt mennyit kell terminalozni. Persze nem igaz, de Linux alatt sem. Lehet, sőt előbb-utóbb mindenki meg is kedveli. PPA-t is fel lehet rakni valami más módon, de most úgy üszintén, lenyomsz 3 billentyőt, bemásolsz adott parancsokat és nyomsz entert, beírod a jelszót. Nem fejből kell, minden le van írva.
Ctrl+Alt+T
15 sec alatt is megvan akár az egész.
-
válasz
I02S3F #36070 üzenetére
Értelek én, látom is, mi a helyzet, de valahogy ki kell robbantani az állóvízből, ami most lesüppedt.
Másrészt így is rengeteg hasznos infót láttam, amit a válaszadó(k) nem nagyon vettek figyelembe. például a BIOS-ban turkálásnál egyből szólni kellett volna, hogy nem célszerű. Nyilvánvaló volt, hogy a kérdező válasza, hogy fenn van a gépen a .run fájl, az csak azt jelentette, hogy letöltötte a gépére, mivel előtte tisztázva lett, hogy halvány fogalma sincs, hogyan kéne futtathatóvá tenni. Csak nem kezdett el magától futkorászni, ha már a neve az is.....
Nekem nincs nyomtatóm, így nem is igazán akartam belevauzni, elég sokáig bírtam is így.....
-
Frawly
veterán
válasz
I02S3F #36016 üzenetére
Igen, érdemes Ubuntu alatt is használni. Sőt, Ubuntu alatt régóta default a Gnome3-nál a Wayland session. Lehet már most is azt használsz, csak nem tudsz róla. Ahhoz, hogy X.org-on fusson a Gnome3, ahhoz a login managerben a X.org Session opcióval kell kiválasztani.
Fedorán és Archon is rég default a Gnome3 Wayland, aztán váltott az Ubuntu is, most a Debian is meglépte.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- E-roller topik
- Logitech szerviz
- Nintendo Switch 2
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Építő/felújító topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest