- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz
Frawly #36097 üzenetére
#94 Hsz- ben említettem hogy a magyar nyelv megy és a gépre van telepítve, a pendrive a zsebemben. 18.3 verzió amit itt ajánlott mindenki mert az Ubuntu az nekem tökéletes lett volna csak a nyomtatót nem kezelte. Jelenleg a kulcstartót szeretném megtalálni és a helyesírást magyar nyelven beállítani. Futtattam az illesztő program kezelőt töltött le adatot de a nyomtató nem megy.
-
bringasisti
őstag
válasz
Frawly #36095 üzenetére
" Nagyon kapkod, nagyon nagy vonalakban ír, nem lehet átlátni mit csinál." Ez így van, de a helyzet a következő: ha valaki egy teljesen új környezetbe kerül akkor mindent kipróbál és hirtelen ennyi mindent annak aki nem ezzel foglalkozik nem tud megjegyezni. Én még nem tanultam informatikát. Az nagy segítség lenne nekem is és szerintem másnak is ha a válaszok nem tartalmaznának szakmai kifejezést és az elérési útvonal hasznos volna számomra. A kulcstartó kikapcsolható ha már a rendszer egy jelszót rögzített. Az más kérdés hogy a 12345 van mindkét Linux esetén megadva.
-
bringasisti
őstag
Mindenkinek köszönöm a segítséget, megy a magyar és fel is telepítettem. Két dologba viszont belefutottam: a helyesírás ellenőrzés nem tud magyarul, és mikor bármit csinálok jelszót kér. Nem tudom a jelszót mert mikor még nem tudott magyarul akkor adtam jelszót, de azt a letöltést töröltem és olyant raktam fel aminek már letöltés alkalmából jelöltem a magyar nyelvet ( azért én is okosodok ) de semmilyen jelszó nem ízlik neki. Adat nincs a gépen tudok mindent törölni. A nyomtató beállitását nem találom mert ez a verzió se szereti a HP LaserJet M1132 MFP nyomtatót.
-
bringasisti
őstag
Hungárian, Hungary ISO-8859-2 vagy Hungarian,Hungary UTF-8
-
bringasisti
őstag
Meg nem telepítettem csak a pendrive- ről fut.
-
-
-
bringasisti
őstag
válasz
bringasisti #36049 üzenetére
-
bringasisti
őstag
Az indítólemez készítése az megy, De ami alulra van írva " az Ubuntu erről a lemezről indul stb. És tárolás a fenntartott szabad helyen , mennyi van hátra csúszka nekem nincs. Próbáltam pertizánkodni a BIOS ban, mikor a pendrive kattintottam újra indult a gép, de a régi verzió.
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
64 és változatot néztem ki magamnak, elég lassan jön le
-
bringasisti
őstag
Azt még elfelejtettem mondani hogy anyanyelvi szinten beszélek magyarul.....)
-
bringasisti
őstag
1 napja vagyok Linux rajongó, előtte Windows volt, most csináltam egy frissítést azóta nem akad. Van egy ablak a nyomtató beállítás PPD fájl telepítése. Ha rányomok akkor a letöltések > és ott a follow-me.ppd fájt korábban letöltöttem és hiába nyitom meg nincs olyan opció hogy futtatni tudjam. Sajnos én meg nem tanultam iskolába a számítás technikát. hplip-3.19.6.run is fent van -
bringasisti
őstag
válasz
bringasisti #36036 üzenetére
Másik gond hogy új a gép és gyakran írja hogy " rendszerprogramhiba történt.
-
bringasisti
őstag
válasz
lev258 #36030 üzenetére
Már itt vagyok elakad a hogy mikor a hplip lett letöltve akkor mint lehetséges nyomtató fel volt sorolva. Mikor a beállítások> nyomtató automatikus keresés sikertelen akkor feldobja hogy a lehetséges adatbázisból jelöljem ki. Itt viszont nincs felsorolva. Lehetőségként PPD fájl telepítése de az még nincs. A legnagyobb gond hogy felhívtam a vevő szolgálatot és megmondták hogy magasról leszarják a Linux támogatást
-
bringasisti
őstag
válasz
bringasisti #36028 üzenetére
Eszköz URI nem tudom hogy a felkínált két lehetőség közül egyik se jó
-
bringasisti
őstag
Megpróbáltam a kapott tanácsot megfogadni, de informatikai tudás hiányában elakadtak. Két probléma is jelentkezett: egyik esetben a hplip letöltése után azt a parancsot kaptam hogy : Nyissa meg a konzolt / terminált és a cd-t a telepítő letöltésének helyére ( pl. cd~/Desktop) írja be és futtassa ezt a parancsot. sh hplip-3.19.6run Mivel 1 napja van Linux és soha nem tanultam koromnak fogva számítástechnika téren semmit nem tudom hogy a fekete kocka benne egy - és > jel amire gondolnak. Másik verzióban beállítások,nyomtató feldob egy ablakot ahol alkalmazást keres a nyomtató számára meg is találja de a próba nyomtatás opció nem igazán sikerül.
-
bringasisti
őstag
Hát szenvedek mint hangya a f@szával ez kicsit durva
-
bringasisti
őstag
Üdv. Mindenkinek. Van egy HP nyomtató a típusa LaserJet M1132MFP. Linux PC-n szeretném használni. Valaki tud linket adni hogy mit töltsek le mert itt már 100 felé oldalt megpróbáltam és mivel nem értek hozzá + a gépi angol fordítás sokszor értelmezhetetlen csak vergődök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Gyermek PC játékok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest