-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
igen, jo az igpu. en is szerettem a HD 4600 -at. meg a diablo is elfutott szepen.:)
de ez a HD530inkabb visszalépés. tobbmindent tud de teljesitmenyre szerintem rosszabb.
a dvga-k meg szerintem is sokat esznek, de ez pont "csak" 30W tdp.
es azert lenyegesen erosebb barmilyen igpu-nal.idle 5-6 W nal nem eszik tobbet. -
duo
addikt
egy kis retro gaming van/lesz. -erre persze kb a HD530 is elég, de a tearing az agyamra.ment. a tearfree opció nem segített. ha a comptont a --vsync-opengl paranccsal inditottam akkor szép volt, jó volt, de netezes pl youtube kozben a processzor terhelése 30-50% volt ehhez mérten jobban is melegedett. (mindez egy micro brand gepben volt igy sem a biosban, nem volt mozgásterem, sem a hutessel nem tudtam finomangolni.
igy locsoltam meg ra penzt es atkoltoztem egy mini itx rendszerbe. most a dvga mellett, ugyanazon oprendszerrel (w10evente ketszer, illetve most debian buster) youtube kozben 8-15% a proci terhelese. nincs tearing, es erzesre simabb gyorsabb a működés, mint igpvel. (hozzateszem az a HD530.) az egyel korabbi haswell mag hd 4600 igp bar kevesebbet tud, megis jo volt, jobb mint az 530.(ja igen. 4K monitorom van..egyelore full hdban hajtom mert ugye legalabb 1m-rol nezem meg a kanaperol nezzuk, de az igp abban sem brillirozik, szepen megjeleniti a tartalmat, de kuzd vele.)
szoval logikusnak tunt az 1030 beszerzese. (30wTDP) full passzív. nincs vele bajom. -
duo
addikt
nekem 6500T van egy 1030gt passziv hűtésü nvidiaval. meg lehet hogy igy hogy az igp-t nem haznalom, kicsit tudnam alulfeszelni ezt a procit. a ramot meg feljebb. vagy legalabb az idoziteseit. igazabol igy is olyan gyors hogy mire magahoz ter a monitor(en egy 32" monitort hasznalok. es hdmivel egy set top boxxal tv is.)
szoval addigra mar ott vagyok desktopon(openbox, vagy most epp xfce-core). en szerintem ebben a komfigba még majd egy kaby-lake i7-et veszek, es azt fogom lejjebb skalazni. utana meg kiderul merre alakul a piac( es fokepp az amd igp supportja Linux terén.) -
duo
addikt
válasz
kenguru99 #37606 üzenetére
en majdnem ryzenre váltottam, de aztan annyifelet olvastam itt meg toms hardvaren meg redditen, meg phoronixon, hogy elbizonytalanodtam, es inkabb egy régebbi skylake+nvidia htpct építettem.
van akinek problemamentes, es ezek is sokan (egyre tobben) vannak, de van akinek meg vagy ez vagy az nem megy. (energiagazdlkodas-suspendbol visszateres) , sima kikapcsolas nem megy neha. stb. amilyen az en formám, belefutottam volna a problemakba. igy nem kockaztattam. jo lesz az a ryzen majd de meg -
duo
addikt
Újra fogom próbálni. debiannal is kicsit lassan kapta ossze magát a rendszer az elején, így a hardverre lezdtem gyanakodni. (regi-uj gep- hasznaltan vettem a napokban, aztan bovitettem a hattertarat, ramot.)
csinaltam egy bios frissitest azota gyorsan lefut a rendszerindulas, busteren, vélhetően a 2004-is jo lesz csak a grubra nincs ötletem. -
duo
addikt
sziasztok! probalgattam a napokban a 20.04. xubuntu-core-t. régi acer extenza laptopon (c2d, ssd, 4gb ram) remekul megy. pedig nem is uefi modban van(az a gep nem tud ilyet)
***mondom kiprobalom a "nagy"gépen is:
egy dell 7050micro 32 gb RAM, m2 ssd, 2,5ssd i5 6500T.na ezen olyan botranyosan lassu pl a grub betoltodese indulaskor, mire képet kapok a monitorrol, hogy a regi gepen mar indul a Firefox mire ez meltoztatik megmocanni.
plusz, mikor a grubot szerkesztem h. 0s legyen a grub menu, es termeszetesen update-elem is (sudo update grub) akkor is mindig feljon a boot menu.
debianom is van, az nem csinal ilyet. csak ott meg olyan tearing van az igpvel (hd 530) hogy nagy.kerdesem: elsiklottam valami felett, ez ilyen, vagy van koze ahhoz h 4k monitor van a gepre kotve es 4k ban is van a karakteres felulet.?(amugy csak full hd-ben tolom)
-
duo
addikt
Megcsináltam!
apulse és paprefs csomag kellett és ott a multiple channelt bepipálni a legutolsó fülön. majd a vlc-t elindítva a pavucontrolban az interfészra kattinva a multiple outputra átállni.
a vlc-t újraindítva van hang. a részletes hangbeállításokban a forced surround keresést kikapcsoltam, és a sztereo audio kimenetet sztereóra állítani. (van ott automatikus meg sokpontegy is.) debianon és xubuntu 19.10-en is kipróbáltam. -
duo
addikt
Ennyire jutottam azóta:
parancssorból futtatva a vlc-t
ezeket kapom:
[0000562590a6b4e0] main playlist: playlist is empty
[0000562590b23930] main audio output error: too low audio sample frequency (0)
[00007f8bf4c85ae0] main decoder error: failed to create audio output
[0000562590b23930] main audio output error: Can't convert non linear input
[00007f8bec009f40] main audio filter error: cannot add user audio filter "scaletempo" (skipped)
[0000562590b23930] main audio output error: Can't convert non linear input
[0000562590b23930] main audio output error: cannot setup filtering pipeline
[00007f8bf4c85ae0] main decoder error: failed to create audio output
[00007f8bf4ca6340] avcodec decoder: Using NVIDIA VDPAU Driver Shared Library 418.74 Wed May 1 11:21:08 CDT 2019 for hardware decoding
[0000562590b23930] alsa audio output error: cannot estimate delay: Kimeneti/bemeneti hiba
ez utóbbi kimenetet ismételgeti.
és ha fut a pavucontrol (vagy a pamix)
[00005575653d2930] main audio output error: too low audio sample frequency (0)
[00007face0c85520] main decoder error: failed to create audio output
[00005575653d2930] main audio output error: Can't convert non linear input
[00007facd000a9b0] main audio filter error: cannot add user audio filter "scaletempo" (skipped)
[00005575653d2930] main audio output error: Can't convert non linear input
[00005575653d2930] main audio output error: cannot setup filtering pipeline
[00007face0c85520] main decoder error: failed to create audio output
[00007face0ca5c70] avcodec decoder: Using NVIDIA VDPAU Driver Shared Library 418.74 Wed May 1 11:21:08 CDT 2019 for hardware decodingekkor van hang a videónál, csak halkabb.
"én nem értem eztet"
/Drakula halott és élvezi/ -
duo
addikt
sziasztok!
1. Átmenetileg 19.10-en is kipróbáltam a rendszerem.
pontosan ugyanaz történik. zenefileoknak mindenütt van hangja, videolejátszóban is, videofileoknak csak akkor, ha fut a pamix, vagy pavucontrol.
ami érdekesség hogy a megszólaló hang alapból többcsatornás, ezért beszédhang nincs.
kényszeríteni kell hogy mindenképp sztereo legyen. és lényegesen halkabban is szól, mint a hang. akár ugyanazon (VLC) lejátszón.
úgyhogy visszatértem debianra.
2. csatolok egy képet. alsamixer szerint az 1-es eszköz a hangkártya, a pactl list short sinks szerint meg 0.
ez micsoda?
-----------------------------------
3. Egyelőre nincs jobb ötletem, minthogy a videó lejátszásakor egyidejűleg induljon el valamelyik keverő program is. erre szeretnék egy szkriptet írni amihez csinálnék indító ikont és ezt állítanám be alapértelmezettnek videolejátszáshoz.
Annyit szeretnék ezzel kapcsolatban kérdezni, hogy meg lehet azt csinálni a szkriptben hogy ha a videót bezárom, ezzel egyidejűleg zárja be a keverőt is?
azért kérdem mert a mixer futása többnyire nem csinál bajt, DE az audacityben a hang lejátszása csak akkor működik, ha a keverőprorgam nem fut. -
duo
addikt
Arra nem jötterm rá hogy egyébként mitől szól?
(Az ALSA-tól biztos nem, ugyanis kipróbáltam, debian alatt még linux sound base csomag sincs. 19.10 xubuntu live usb esetén meg letörötltem a pulseaudio-t (csak pár lib maradt)
na onnantól nem volt hang egyátalán. (habár a rendszer továbbra is felismerte a DAC-ot)
kitaláltam hogy újraindítom a pulseaudio-t
pulseaudio -k
kiírta hpgy nem is fut nincs mit kilőni.
akkor elindítottam:
pulseaudio --startde a filmeknek továbbra sem volt hangja, csak ha terminálból elindítom a pamix-et vagy menüből a pavucontrolt.
most ott tartok hogy majd otthon, ha megint gépközelben leszek,
autostartba beteszem a
pulseaudio --start -ot
ÉS
utána
pamixer --default-source 0 -t( amúgy ez utóbbi parancs csinált valamit, mert mikor benne volt az autostartban, akkor zeneindításkor törvénytelenül torzan szólt a zene.
Rajta volt még 10+ decibel, a 100% felett. Filmlejátszáskor tettem rá a kakaót - már persze amikor megszólalt - mert sokkal halkabban szólt, mint a zenefileok.) Azt gondolom hogy az utóbbi parancs autostartja után, valahogy a sima hanglejátszásnak is azt tolta be alapértelmezettnek.kicsit még próbálkozom, aztán marad a favágó módszer: filmlejtászás előtt elindítom kézzel azt a fost.
bármilyen ötletet köszönettel veszek.
kivéve a win/hackintosh telepítést. -
duo
addikt
válasz
Frawly #36504 üzenetére
benéztem: nem pamixer hanem pamix van debian alatt. nem ugyanaz
pamixer csomagot és libbost-options1.65 csomagot levadásztam egyesével ubuntu tükrökről
gdebivel felraktam.
~$ pamixer --list-sources
Sources:
0 "alsa_output.usb-Roland_UA-S10_SPUA86d0b22c7e42d0680e3af2b01efa-01.multichannel-output.monitor" "Monitor of UA-S10 Többcsatornás"
ezt dobta.
még jövök h mi lett.
@cigam. az összeset végigpróbáltam. azért is váltottam smplayerre. amit nem szeretek annyira amúgy. -
duo
addikt
válasz
Frawly #36502 üzenetére
köszönöm. pont erre.nezelodok. a pamixert ha elinditom terminálban, ugyanúgy megy a mutatvány. Jelen pillanatban Openboxban beirva autostartba hogy pamixer & nem történik semmi. Xfce alatt is csak akkor ,ha terminálban imditom. Akkor még induláskor ott az ablak.
De a megoldás ez lesz szerintem amit mondasz. Még jeletkezem
-
duo
addikt
sziasztok! debianos (debian 10) kérdés, de xubuntu core 19.10-el is eljátszottam ezt.(kipróbáltam egy live usb-t) szóval akár az is lehetne:
spotify, zenelejátszók, és a chrome alapú böngészők esetén kifogástalan a hang.
külső hangkártya: Roland UA s10 DAC/AMP-ról van szó. ( hivatalosan nincs supportja, és egy két éve meg sem mukkant linuxon.) most felismeri a rendszer. gondlom de csak spekulálok, hogy kernel szinten is meg a hangrendszer is kezeli-e valamennyire. Mindenesetre világbajnok
alsa base a debianban már nincs. kénytelen vagyok pulseaudio-t használni.
hang fileok lejátszásával semmi gond nincs tehát. DE. a pl vlc vel vagy smsplayerrel filmet játszanék le nincs hang. ha elindítom a pavucontrolt, és az fut akkor elindítva a filmjelátszót, akkor van hang.
ez mitől lehet?
illetve van e valami lehetőség hogy a pavucontrolt értesítési területen futtassam?
a pasystray pl nem ilyen. ott külön kattintani kell a mixerre és akkor feladja a pavucontrol ablakot.szóval nekem direkt kellene.
openboxot és/vagy xfce-t használok.
(az xfce-nek is van tray pluginja. az sem az amit én keresek. kicsit egyszerűbben de ugyanazt csinálja mint a pasystray)
duo
addikt
Ahha. az elsőt nem tudtam, az új kernelnél meg azt hittem a dkms megoldja hogy friss kernel telepítésekor leforgatja az nvidia modult. (régebben így volt).
-
duo
addikt
nos. a tárolókban lévő driver nem ment rendesen. (debian 9.9) backportolt kernelt használok (4.19) és sehogy se jött össze. kereste a régi 4.9-es kernelt, így a gyártótól szedtem le a legfrissebbet. kellettek mellé a make a gcc a dkms és a fakeroot csomagok. --no-install-recommends kapcsolóval.
illetve be kellett állítani hogy az i386-os libeket is kezelje a rendszer is meg a driver is. párszor újrakezdtem mire minden összejött, de mindezek után felment a driver rendesen, ő maga letiltotta a nouveu modult, a kernelből, létrehozta az xorg.xonf-ot. reboot és tökéletes. -
duo
addikt
Sziasztok!
talán nem off, a debian topik nem pörög annyira.
adott egy debian 9 openboxxal. jelenleg IGPt használok. (intel hd4600)
ma azonban beüzemelnék egy nvidia kártyát. 1030Gt
(a driver fel is fog menni vagy parancsorból a weblapról, vagy tárolóból.)
de a nouveau kernelmodult hogy tudnám eltávolítani? mert az csontra fagyasztja az x-et.
a systemd előtt időkben meg tudtam csinálni, utoljára akkor volt dVGA-m, de ez most újminden segítséget köszönök
-
duo
addikt
válasz
zoltanz #31491 üzenetére
annyit mondanék hogy a youtube-dl re alternatíva a [ClipGrab]
lehet benne keresni, videot és mp3-at is tud. -
duo
addikt
köszi deadbeefet használok magam is.
de az lenne a legjobb ha nem is kellene pulse-ot használnom egyátalán.
az a baj, hogy a PCM csatorna sehogy nem állítható alsával. szoftveresen.
pontosabban openbox alatt belőttem, és tudom szabályozni meg egérgörgövel is a lxpanel tálcaikonját.
csak épp nem történik semmi. :/ -
duo
addikt
sziasztok!
van egy TASCAM us 2x2 külső hangkártyám. úgy vásároltam, hogy utánakérdeztem kompatibilis e linuxxal. az. melóhelyen ubuntu-xfce (nem xubuntu, ilyen unofficial xfce-core cucc, az is meglehet hogy itt olvastam róla.) örömmel tapasztaltam, hogy 17.04 felismerte. itthon debian 9 van openbox (lxpanel pcmanfm) ALSA van mindkét helyen.itthon is megy a buli. hangerőt viszont szoftveresen nem tudok állítani, csak potival.
Arra lennék kiváncsi, valakinek ilyen tapasztalata? -
duo
addikt
én meg egy olyanba fogok, hogy netinstallal és egy előre beállított sources.list file.al egy minimál tde környezetet fogok létrehozni debian jessien és xenialon (előbbi 64 bit utóbbi 32)
most csak úgy rápróbáltam a telepített openboxomra. ha kellőképpen lepucolom elég durva cucc lesz. -
duo
addikt
nekem most felmerült egy kisebb gondom: SSDről villámgyorsan feláll a rendszer (nem nem dicsekszek, panaszkodok, mindjárt jön) gyk mire bemelegszik a monitor és bejön a kép, ott a desktop. viszont az lxpanel, időjárás bővítménye nem kérdezi le az adatokat. csak N/A van. csak fél óra múlva(ez persze állítható kisebbre de nekem elég lenne ha lekérdezné rögtön bootkor, aztán meg úgy ahogy beállítottam.) próbáltam késleltetve indítani, de semmi.
futott e bele hasonlóba valaki? ha nincs megoldás akkor tint2 és conky lesz a vége, de azt még meg kell tanulnom kicsit, és fázok is tőle.16.04 64 bit.
ja igen ha lxdmre bootoltam én onnan kézzel léptem be akkor müködött. csak miután bekonfiguráltam az lxdm-et is auto logonra állítottam ahogy szaoktam. na onnantól van a fenti probléma
-
duo
addikt
a zenét deadbeef-fel csapatom. megeszik mindent. bitperfectre is állítható akinek ez a perverziója
-
duo
addikt
igen annyi, de 512-őt adtam az integrált grafikának
spamer: így-így
32 bites rendszeren (akkor még csak 8Gb ramom volt 100 körül voltam (igaz ott volt egy nvidia kernel modul a maga kb 30Mb-jával.)/ a crunchbang fórumain volt egy sub100 topik ahol elvetemült emberek tolták a fullabbnál fullabban belakott desktop screenshotokat, 50-80-100 Mb alap memory footprinttel...
100 felett már furcsán néztek rád. -
duo
addikt
-
duo
addikt
na brahiból, felpattintottam ugye ahogy írtam a jessie-t hm,hm. jó jó de xorg meg a mesa és az intel driver is frissebb a xenialban
és teljesképernyős lejátszásnál, nem adta annyira az anyadisztró.
így aztán netinstallt csináltam. (mivel még nem volt kint a mini iso-ja igy előszőr trusty alaprendszer, majd azt frissítettem parancssorból az x meg a sallang és a desktop aztán jött.)+semmilyen más netinstall nemakart menni, ugyanis szétdarabolta az ssdmet mindenféle hülye partíciókra a debian. nem is értettem, de a grubot bárhová telepítettem csak vmi busybox felület, jött be bootkor. onnan nem tudtam nyerni.
szóval trusty netinstall->@xenial-> xorg, lxdm, lxde, synaptic, gvfs, fuse, policykit-1, alsa-base, alsa-utils --no-install-recommends kapcsolóval. éés
komoly cucc, alap memory footprint (64 bites rendszerról van szó, 127-133 mb. érzésre pont ugyanolyan gyors így mint a debian. úgy hogy azóta belaktam elég rendessen. még virtualboxot és libreoffice-t rakok és kész.eddig öhő bódottá.
-
duo
addikt
válasz
koviamy #25587 üzenetére
cimborámnak épp tegnap tettem fel egy lubuntut (16.04), azon a lubuntu software center mellett fent van a synaptic is...jó nem unity, de a lényeg hogy a tárolókban biztosan van synaptic.
destopomon most próbálok egy debian 8.4-et. meglátom. elsőre nincs az a hűha érzés egy expert netinstall ubuntuhoz képest. továbbá 12ezerrel kevesebb csomag van benne mint a 16.04-ben. meglássuk.
-
duo
addikt
válasz
beloadjoker #25528 üzenetére
miért nem pure debian?
-
duo
addikt
válasz
beloadjoker #25526 üzenetére
az valami hacker cucc lesz
-
duo
addikt
Üdv Urak ráfrissítettem a 14.04 openbox+lxdm+lxpanel+pcmanfm kombómra, hiba nélkül lefutott a frissítés. eléggé feszesre szabott oprendszer ez, 1100körüli csomagom van fullra belakva, 15 perc alatt végzett.
két hibába futottam eddig: az xsession errors elkezdett hízni. (360 byte volt évekig)
másfelől a Xonar U7 külső hangkártyám hangerőszabályozása a konfigurált billentyőkkel meg sa hardveres gombjával nem mennek. pedig ez fontos. holnap csinálok egy tiszta netinstallt, ha akkor sem jó, akkor debian8 (ódzkodok tőle amúgy, mert korábban állandóan csalódást okozott.) nem olyan jó a backport rendszere számomra mint az ubuntué. -
duo
addikt
válasz
lev258 #25488 üzenetére
nakérem, frissítettem wilis cuccra a mesát az intel drivert és amit még kért. érdekes hogy az xorgot leszedte, de a frisebbet nem jelölte ki. na mindegy észnél voltam és újraindítás előtt, feltettem azt is. reboot és minden rendben. érzésre jobb. glxinfo szerint direct renderingem is van, próbsaképp megpróbálok belőni egy kis kompozitálást openbox alatt.
általános kérdés: a legújabb enlightenmentet próbálta valaki?ha igen milyen? 19-est hajtottam pár napig, veszett gyors volt, de elvesztem a beállításokban és a kinézete nem volt koherens továbbá nem tudtam az ablakgombokat balra rendezni. -
duo
addikt
intel driver hogy áll a xenialban? most 14.04-el csapatom és az alap intel driverrel de nem tudom. core i5 4460S(HD4600) nem állítgattam semmit megy csak nem tudom lehet e többet kihozni belőle, finomhangolni. fura a videolejátszás illetve, a görgetés pl a böngészésnél. (mindig nvidiás voltam, de most az új konfigomba nem vettem videokártyát. teljesítménye elég is szerintem csak ez nekem még új.
a munkahelyemen szintén lts van, egy régi laptopon, szintén intel driver ott valahogy másabb. egy régebbi intel csip van benne intel gma 4500 m. a driver ugyanaz. valami dual celeron proci.köszi!
-
duo
addikt
válasz
gyulank #22055 üzenetére
szerintem ha ubuntu akkor csak LTS. a backport rendszere szerintem remek. a debianénál jobb. frisebb. (bár a debian is nagykirály felváltva használom őket, mindig netinstall-expert mode a telepítés.) de az ubuntu egy nagyságrenddel jobban össze van csiszolva. eddigi tapasztalatom szerint. A netinstallból összerakott ubuntu meg debian sebességű és gépigényű.
a köztes ubuntu kiadásokat hanyagolni szoktam. bár nem mai gyerek a gépem. ld adatlapom. -
duo
addikt
válasz
spammer #21972 üzenetére
így installálom: sudo apt-get instal lxde lxdm --no-install-recommends.
aztán le szoktam szedni az lxinputot az lxrandr-t az lxde-iconthemet az lxseesion.edit-et. meg lehet h még valamit.
autoremove még leszedi ezek után az lxde metacsomagot az xarchivert, az lxappearance-t meg egy csomagot ami nekem kell ezeket (a metacsomag kivételével) rögtön ezután szintén a --no-install-recommends kapcsolóval reinstallálom és utána már maradnak.értelemszerűen tehát openbox és egy könnyített lxde. (annyi csavart tettem bele hogy a lubuntu dev. team tárolójából a legfrisebb lxde csomagokra upgradelek, aztán tiltom a tárolót.
-
duo
addikt
válasz
Dhampir #21967 üzenetére
én sem vagyok meggyőződve hogy az megszünt, és mivel bennem motoszkálna a kisördög hogy hazapofázik a rendszerem, ahelyett hogy hűségesen szolgálna, így nem használom, az a biztos, másfelől én erőforrás-fanatikus vagyok: nekem a 14.04 netinstall 1000-1080 csomagból megáll ebben aztán minden van playonlinuxtól virtualboxig az alap memory footprint 120-140Mb és ebben benne van a zárt nvidiamodul kb30 megája meg egy elindított torrentkliens is. (igaz 32bit és pae kernel) így az egyre bloat-abbá váló DE-k egyébként sem jönnek már be.
-
duo
addikt
válasz
Dhampir #21963 üzenetére
nem, gnome-al nem. közben legyalultam a 8.1-et és ujra ubi alól vagyok. most csak alsa. és egy fél kicsontozott lxde meg openbox f@ssá konfigolva ahogy nekem kézreáll.
de nem is ez a lényeg. hanem az volt hogy a paraszt telefonos headsetet duggatott bele és az a jack csatlakozó meg a xonar nem szeretik egymást. félig kihúzva tökéletesen szól. egész véletlenül jöttem rá.majd veszek vagy egy jack átalakítót vagy egy jó fülest.
-
duo
addikt
válasz
Blum1866 #21958 üzenetére
Alsamixerben van master (utólag az .asoundrc segítségével heggesztettem bele) speaker front speaker rear speaker center speaker woofer speaker side pcm capt s/pdif i input gainpad control van. ha tekerem a hangerő szabályozóját a kártyának, egyszerre mozog az összes csúszka.
Minden be van kapcsolva egyébként. Bármit megtennék hogy elkerüljem hogy wint kelljen rakni hogy meggyőződjek nem a kártya e a rossz. most egy hetes. -
duo
addikt
annyi történt közben hogy egy live xubuntu 15-04-el meg egy mint xfce-vel is kipróbáltam. ugyanaz a jelenség. találtam egy ilyet: [link]
de a pacmd list cards ilyet dob (csak a végét másolom):
sinks:
alsa_output.usb-ASUS_Xonar_U7-00-U7.analog-stereo/#2: Xonar U7 Analog Stereo
sources:
alsa_output.usb-ASUS_Xonar_U7-00-U7.analog-stereo.monitor/#2: Monitor of Xonar U7 Analog Stereo
ports:
iec958-stereo-output: Digital Output (S/PDIF) (priority 0, latency offset 0 usec, available: unknown)
properties:tehát a stereo outputnál nem jelez headphone-t.
elakadtam bevallom. direkt azért választottam ezt mert támogatott linux alatt. erreföl ez van. elég dühítő
-
duo
addikt
Sziasztok!
a gép egy dell optiplex760. a hangkártya asus xonar u7. egy februári hozzászólásban lévő link (amit megtaláltam korűbban) szerkesztettem az alsa-base.conf-ot ahogy kell letiltottam az alaplapi hangot. ésatöbbi.
a hangfalak szólnak is rca front, amíg másik hangfalam volt jack bemenettel akkor meg a fajhallgató kimentbe volt dugva. szolt is sztereoban. azonban ha fülhallgatót dugok a headpfone kimenetbe mintha 5.1-en lenne és csak a front szól. a zene többi része nem. ubuntu lts openbox+néhány lxde csomag alsa pulsaudio fent van
futott e hasonlóba valaki?köszönöm!
-
duo
addikt
sziasztok! olyanban futott e valaki hogy lxde alatt a pcmanfm-nek gondja van a thumbnail autorefresh-el. pl kép mozgatásakor (másolás áthelyezés)a kép előnézete eltűnik és csak a mimetype marad. Az adott könyvtárból kilépve majd visszalépve már ok.
Ez a jelenség megvan akkor is ha képet szerkesztek, és elmentem.
(Más tipusú fileoknál is megvan ha jól emlékszem. pl pdf)
illetve itt egy [link]
látható hogy a videófileokkal is csinálja.
a filekezelőben az előnézeti kép engedélyezve van, és a fileméret 10000Kb-ra emelve.
Együtt lehet ezzel élni de azért kellemetlen.
a disztró ubuntu LTS netinstall, lxde-> daily bulid.(a pcmanfm 1.2.0-nál tart de még mindig ezt csinálja)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged