Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz gyulank #35519 üzenetére

A sima Ubuntun is lehet mappákat húzgálni egyik ablakból a másikba. Meg minden más felületen, disztróban. A „normális ablakmegjelenítés” is elég szubjektív, kinek mi a „normális”.

Ámbátor én a rendes kétpaneles fájlkezelő híve vagyok, pl. a Double Commander Gtk-t ajánlom kipróbálásra. Sokkal kényelmesebb, sokkal többet tud, mint ha mappákat húzogatnál át ilyen intézőszerű ablakok között. Már Windowsban sem állhattam ki a soha az Intézőt, meg ezeket a mappahúzigálásokat, Total Commander vagy min. Double Commander kell oda is, hogy használható legyen. Az intézőszerű fájlkezelőket ilyen ECDL Mancikáknak csinálták, akiknek nincs sok fogalma a számítógépről, kezelőfelületekről, hogy az ilyen embereknek is legyen a gépen valami eszköz, de normális munkára nem használható.

Ubuntu Studio-n is tudsz dedikált GPU-kat használni meg GPU-váltást csinálni, de akkor rendes gyári Ubuntu kernelt tegyél fel, a Studio-ban alapból valami spéci, hekkelt low latency kernel van, amiből 1) ki van hagyva fordításkor egy csomó minden, 2) realtime low latency ütemező van benne, ami külön bezavarhat a GPU drivereknek, főleg a zártaknak. Ezeknek a low latency dolgoknak nem sok értelme van a valóságban.

Ezért is mondtam, hogy az általános disztrók mindenben jobbak. Továbbra is azt tudom tanácsolni, hogy nézz meg Studio-n mivel oldották meg a képernyőkészítést, milyen programot hív meg, annak kotord elő a konfigurációs fájlját, így ezt a megoldást át tudod ültetni sima Ubuntura is. A Studio-ban semmi olyan nincs, amit egy normál Ubuntun, Kubuntun, Manaro-n, Minten ne tudnál épp olyanra megcsinálni, hogy épp úgy működjön, úgy nézzen ki.

Új hozzászólás Aktív témák