Hirdetés
- Passzív aktivitáskövetőt mutatott be a Polar
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Honor 90 - modellalkat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco F7
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark2
tag
Szóval próbálva válaszolni a felvetésekre:
Minden este szoktam olyat, hogy megy valami film, sorozatepizód a monitor felső kétharmadán, míg az alsón meg van nyitva a face és beszélgetek, írásban.
No, a sima MPV ilyet nem tud, pl. ezt szerettem volna beállítani. Olyanra kell gondolni, mint ahogy beállítjuk a VLC-ben (amit régóta ismerek és még a win-es időkben szerettem meg) a "mindig felül" opciót és az mindig látható a böngészőablak előtt, csak ugye az ablak alja lóg ki, ahol látom, ha írtak vagy épp én magam írok.
Nem látom benne a feliratkezelést, bár lehet, hogy amivel tegnap próbáltam, annál pont nem volt az mkv fájlban.Az SMPlayer, mint mostanában írtam, nekem hibaüzenettel indul és nem játszik le semmit. Ez kb karácsony körültől van, valami frissítés jött belőle, amit felengedtem. Hasonlóan, mint a firefoxból és azóta nem tudom ott se visszatenni a régit. SMPlayerre próbáltam az itt javasoltakat, .config mappástól törölve, nem segített, csak másabb a hibaüzenet...
A VLC szuper és nem is kellene más, de nagyon bosszant, hogy ha beletekerek egy nagyobb méretű filmbe - értem ez alatt, hogy nagy fájlméret (kodeket hirtelenjében nem tudok mondani), ami minimum 720p-s vagy nagyobb, akkor a kép megy, de a hang elnémul. 5-10 ugratásból 1-1 alkalommal ugyan visszajön, de a némafilmek nem az én kategóriám.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Passzív aktivitáskövetőt mutatott be a Polar
- World of Tanks - MMO
- Fujifilm X
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Honor 90 - modellalkat
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest