Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

válasz growler #30326 üzenetére

Affene, hát akkor ez lényegében véve ki is lőtte a 32 bites környezetet, a Chrome meg Skype totál alap hogy menjen :U

Hónapokkal ezelőtt próbáltam az Xubuntu/Xfce-t és több gondom is volt vele - bár egy részét maga a munkahelyi laptop retardált felépítése okozta (intel videon a vga csati, nv-n a dp és mindkettő kellett volna egyszerre, de értelmes videogyorsítással nem jött össze, bios hozzáférés nincsen) - de más gui viselkedési dolgaitól is rózsaszínűt hánytam és nem volt kedvem elmélyedni a beállítások kérdésében a hardverhez köthető fenti probléma miatt - a sima ubuntu+unity adta a legműködőképesebb konfigurációt azon a gépen...

Az itthoni asztali gépeimen, laptopomon, vmware virtuális gépekben is mindig gyári ubuntu+unity kongfigurációt használtam a legnagyobb megelégedéssel, soha semmi problémám nem volt vele - bár be kell vallanom hogy GUI használhatóság szempontjából a win7-et nagyságrendekkel többre tartom. Csak most adódott ez a feladat amivel nem akarok feleslegesen sok időt sem tölteni - pl ismerkedni egy vadidegen környezettel és annak beállítgatásával. Adott a most dögvész lassú, össze vissza telepítgetett win7-es gép és ahelyett hogy újrahúznám csak a 7-et rajta ami holnapra megint kétes állapotba kerülne, inkább teszek rá valami ubit amit nem tud elhasználni a felhasználó :)

Akkor nem nagyon marad más, kipróbálok rajta egy 64 bites 16.04 LTS ubit, aztán ha zavaróan lassulgat akkor megnézem az Xubuntu/Lubuntu alternatívákat is..

Új hozzászólás Aktív témák