- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
A pi azért jön elő, mert tipikusan egy linuxos mikroszerver, a pi-userek 95%-a szerverfeladatra használja Linuxszal, és bizony nem egy erőmű, nem X-ezésre/DE-zésre tervezték, ezért mindenki SSH-n keresztül vezérli.
Egyébként én már csináltam ilyet, amit a kérdező akar. TP-Link routerre telepítettem OpenWrt-t, ami ugyebár Linux, meg volt rajta webfelület adminkodáshoz alapból, meg ment fel rá ntfs-3g a külső HDD akkori kezelése miatt (ez 3 éve volt, akkor még NTFS volt rajta), rtorrent, samba, plusz lighttpd, utóbbi arra kellett, hogy DynDNS-sel üzemeltetett statikus weboldalt kiszolgáljon.
Működött is minden. Grafikus felülettel ki sem lehetett volna vitelezni, mert egy routernek nincs rá kapacitása, eleve a RAM kevés hozzá. Egyedül egy olyan extra dolgot telepítettem fel, amire nem volt szükség, egy mc-t, de az sem volt pazarlás, mert sok helyet nem foglalt pluszba, és erőforrást is csak akkor foglal, ha épp futtatod. Nekem nagy kényelmet jelent, ezért még SSH-s konzolozáshoz is mindig felteszem. Mondjuk ez a commanderezés nálam is lehet még valami windowsos vagy DOS-os tévberögződés eredménye, mert nem lenne létfeltétel, de kényelmesnek találom, és a munkát nagyon megkönnyíti, meggyorsítja.
Sőt, ez a router a mai napig hibátlanul megy, igaz már nem nálam. Annyi, hogy a DynDNS beállítás csesződött el szolgáltatóváltás miatt, meg torrentet, megosztást már nem futtatnak rajta (de még mindig lehetőség lenne rá), plusz az egész már frissítésre is szorulna biztonsági szempontból, de mivel a nem helyi netes birizgálás nincs engedélyezve, meg most 2 ezer km-re vagyok tőle, így már nem nyúlok hozzá. A gazdája meg nem ért hozzá, nem mer hozzányúlni egy linuxos akármihez, meg úgy van vele, hogy nem javítja meg azt, ami jól működik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest