Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lionhearted

őstag

válasz Fire/SOUL/CD #15174 üzenetére

Ez az SSD TRIM téma engem is érdekel, így lenne pár kérdésem:
    Tegyükfelhogy az FS szintjén egy lap=1 szektor (másnak nincs is értelme, hiszen az eszköz nem tudná visszaadni), akkor eltekintve a virtuális és a valódi fizikai mapping működésétől, az FS pontosan tudja, hogy melyik szektor (lap) van használatban, így azt is, hogy melyik nincs. Ebből kiindulva pedig karbantartható lapszinten is, hiszen ki tudja jelölni, hogy mik az unused részek, hiszen ez csak egy TRIM parancs, nem delete, a blokkot ettől még nem kell törölni.
    Nem tudom, hogy mire gondoltál akkor, amikor azt mondtad: "Ha egy fájlt törölnek, akkor olyan információk vesznek el", ez pontosan mit takar? Lehet én ugrottam át egy lépést valahol.

A gyorsaság kérdést simán félreérted, semmi köze az OShez, a fájlok törlése és syncelése okoz problémát és lassúságot, hiszen egészen az új SATA 3.1 (és linux 3.12) szabványig nem volt támogatva a queued TRIM, azaz vagy végrehajtotta(, vagy eldobta, erre is elv. volt lehetőség), most már tudja ütemezni a write / delete operációk után is, nyilván ha ebből sok van, akkor régen az sokat dobott a végrehajtási időn, most ugye bekerül a végrehajtási sorba(, vagy eldobja.)

De olvastam olyat is, hogy pl a Samsung 840 Pro-t nem tudta discard-dal felcsatolni, mert "nem támogatja".

Új hozzászólás Aktív témák