- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Aktív témák
-
válasz
looser #24737 üzenetére
1, Nincs a rootnak alapból jelszava, sudoval és a saját jelszavaddal adsz magadnak root jogokat.
2, Rendszer -> Beállítások -> Indítópult
3, Felfüggesztés után nálam sem működik az USB-s bill. és egér, viszont ha kattintgatok rögtön azután, miután megnyomtam a bekapcs gombot, akkor jó és nem kell ki-be dugni.
-
Major Major
senior tag
Ha nem bízol abban, hogy egy másik gépen végzett telepítés jól fog működni, akkor simán csinálj egy kis partíciót, másold rá a telepítő CD-t, aztán bootold be SBM segítségével. Én is hasonlóképpen tettem fel az X23-mamra a kubit, csak én a rajta levő wines boot managert és grub4dos-t használtam, mert még floppym sem volt hozzá... Azóta persze a telepítőpartíció és a win is ment a levesbe
-
Major Major
senior tag
Megoldható a hálózati boot is, csak problémás, mert neked kell dhcp szervert csinálnod, munkahelyen nem tudom mennyire jó ötlet ez
Mindenesetre neked is és minden thinkpaden linuxozó kollégának javaslom a ThinkWikit.
Viszont ha rám hallgatsz, akkor először kipróbálod ezt. Kicsit puritán, de jól használható. -
Vladi
nagyúr
Elég komoly ez így egy kezdőnek.
Több lehetőséged is van:
- Legegyszerűbb az, hogy átteszed a vinyót és telepítesz. Vissza és fut.
- A debian boot flopikat használod. Leírás. Persze ehhez működő internet kapcsolat kell. Vagy csinálsz egy helyi mirrort. Na ezt nem javaslom. Mondjuk mire végzel penge leszel a linuxban.
- A telepítőt felbűvészkeded egy usb kulcsra. Majd csinálsz egy boot flopit. Akkor már flopiról bootol a gép, indítja az usb-t. Mehet a telepítés. Talán lehet ez is jó megoldás, de itt is sok előkészületi munka van. -
ngabor2
nagyúr
telepítőfloppyról nem tudok, hogy lenne ubi esetén. debian esetén talán, de arra se mernék megesküdni.
ilyenkor tényleg az a legegyszerűbb, ha másik gépen felpakolod a vinyóra az alaprendszert, és arról bootolsz.
ha amiatta ggódnál, hogy nem ugyan olyan a 2 gép: egy x2-n működő rendszert (nf3 chipset) átmásoltam egy másik vinyóra, betettem egy intel chipsetes p3-ba... bootolt, és működött. nem volt egyből optimális, kb. 3 helyen bele kellett picit nyúlni, de ment.
installszervert (vagyis tükröt) lehet csinálni, de a probléma ugyan az lesz: nem jutsz el addig, hogy lássa.
hogy nem jut át az ftp... az apt http-n keresztül is megy.
Aktív témák
- Mobil flották
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged