- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
Aktív témák
-
Erasmus
őstag
válasz
upszilon #19617 üzenetére
ki is próbáltam (volna) a moblinnal a módszered, de alapból a pendrive-ra telepített rendszer nem bootol be (kernel panic, vfs error). ahogy olvasom, a flashtároló lassabb reakcióideje miatt bele kell nyúlni a grub.conf-ba, hogy menjen a dolog, de most nincs kéznél linux, ami alól a hacket el tudnám végezni... win alól az ext3-hoz nem tudok hozzányúlni. úgyhogy egyelőre nem tudom megoldani a testre szabható moblin kipróbálását
Vladi: jaja, igaz. szembetűnően lassabb moblinon a flash, mint winen.
-
Erasmus
őstag
válasz
Kendek #19618 üzenetére
ha már teljesítmény... a moblinban a youtube sem teljesen százas, kicsit akadozik, van azért még mit optimalizálni a rendszeren, amely egyébként nekem baromi szimpatikus. a cél persze nagyon más, nem guruknak való, de ügyesek. majdnem olyan pofonegyszerű a kezelése, mint mondjuk az iphone-é vagy az ipod touché, és gondolom, ez lenne a cél. de nem akarom szétoffolni az ubuntus topikotokat...
róland: nem, win alól készítettem a bootolható pendrive-ot.
-
Erasmus
őstag
-
Erasmus
őstag
válasz
#25954560 #19597 üzenetére
pendrive-val próbálkozom, kettővel is próbáltam. nem tudom...
a moblin .img fájlként tölthető le, ahhoz egy külön progit ajánlanak windows alá (Win32DiskImager), amivel elkészíthető a bootolható drive, az ubuntus elkészítéséhez meg a fedora live usb creatort használtam.
-
Erasmus
őstag
kicsit off, de hátha tudtok segíteni.
lehúztam a moblin 2.1-et, hogy kipróbáljam egy msi wind u100-as netbookon. usb-ről akartam futtatni, live rendszerként, de nem megy. addig jut a boot, hogy megjelenik a moblin háttérképe, majd egy idő (kb. 1 perc) után halom hibaüzenetet kapok, és jobb esetben ezek ismétlődnek, rosszabb esetben nem történik semmi.
az ext3-mal van gondja a kernelnek, a hibaüzenet meg többnyire ez ("unable to read inode block ..."). mi lehet itt a gáz? van ötletetek? később kipróbáltam az ubuntu netbook remixszel is, dettó.
az usb drive-ot az instrukciók szerint készítettem el mindkét esetben.
Aktív témák
Hirdetés
- Linux felhasználók OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest