Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Erasmus
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
ki is próbáltam (volna) a moblinnal a módszered, de alapból a pendrive-ra telepített rendszer nem bootol be (kernel panic, vfs error). ahogy olvasom, a flashtároló lassabb reakcióideje miatt bele kell nyúlni a grub.conf-ba, hogy menjen a dolog, de most nincs kéznél linux, ami alól a hacket el tudnám végezni... win alól az ext3-hoz nem tudok hozzányúlni. úgyhogy egyelőre nem tudom megoldani a testre szabható moblin kipróbálását

Vladi: jaja, igaz. szembetűnően lassabb moblinon a flash, mint winen.
-
Erasmus
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
ha már teljesítmény... a moblinban a youtube sem teljesen százas, kicsit akadozik, van azért még mit optimalizálni a rendszeren, amely egyébként nekem baromi szimpatikus. a cél persze nagyon más, nem guruknak való, de ügyesek. majdnem olyan pofonegyszerű a kezelése, mint mondjuk az iphone-é vagy az ipod touché, és gondolom, ez lenne a cél. de nem akarom szétoffolni az ubuntus topikotokat...

róland: nem, win alól készítettem a bootolható pendrive-ot.
-
Erasmus
őstag
-
Erasmus
őstag
válasz
üzenetére
pendrive-val próbálkozom, kettővel is próbáltam. nem tudom...
a moblin .img fájlként tölthető le, ahhoz egy külön progit ajánlanak windows alá (Win32DiskImager), amivel elkészíthető a bootolható drive, az ubuntus elkészítéséhez meg a fedora live usb creatort használtam.
-
Erasmus
őstag
kicsit off, de hátha tudtok segíteni.
lehúztam a moblin 2.1-et, hogy kipróbáljam egy msi wind u100-as netbookon. usb-ről akartam futtatni, live rendszerként, de nem megy. addig jut a boot, hogy megjelenik a moblin háttérképe, majd egy idő (kb. 1 perc) után halom hibaüzenetet kapok, és jobb esetben ezek ismétlődnek, rosszabb esetben nem történik semmi.
az ext3-mal van gondja a kernelnek, a hibaüzenet meg többnyire ez ("unable to read inode block ..."). mi lehet itt a gáz? van ötletetek? később kipróbáltam az ubuntu netbook remixszel is, dettó.
az usb drive-ot az instrukciók szerint készítettem el mindkét esetben.
Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a második müx, tudtam módosítani a grub.conf-ot, és így már bootol a moblin. kösz a tippeket mindenkinek!