- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- MWC 2026: Meglepően jó áron jön a kicsi, de erős, illetve a nagy és fotós Xiaomi
Aktív témák
-
looser
addikt
Sziasztok, nem feltétlenül biztos, hogy ide tartozik, de talán tudtok segíteni. Szeretném az utolsó Ubuntu-t telepíteni egy 99-es gyártmányú IBM Thinkpad 570 laptopra. Egy szem floppymeghajtója van és egy USB 1.1 kapuja. Optikai nincs. Utolsó BIOS van rajta (99/11). USB-ről nem bootol. Kaptam kölcsön egy USB-re köthető külső cd-olvasót. El lehet-e érni ezt az eszközt valamilyen módon, hogy onnan tudjak telepíteni? SmartBootManager-t próbáltam, ő nem látja az USB-t. Az UBUNTU fórumokon a Debianhoz adott(?) telepítőlemezeket ajánlják UBUNTU-hoz is (boot.img, cd-drivers.img, net-drivers.img, root.img), amiken végig is tudok menni, de ott már a céges tűzfal nem enged ki. A szintaktika elméletileg ez: http://user:pass@proxy:port/
Bármilyen megoldás érdekelne, leginkább az, ha hozzá tudnék férni az usb-s cd-hez. Konfig: P2-350MHz, 384MB RAM, 80GB HDD, 14".
Szeretem, ragaszkodok hozzá, az előző 4GB-os hdd-n w2k volt, de olyan jó lenne ezzel a rendszerrel megismerkedni, mivel a cégnél wxp-t használunk. Örömmel veszek bármilyen segítséget!Gábor
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Gyárátalakításokkal kaszálna nagyott a memóriapánikból a Samsung
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB digital garanciával hibátlan működéssel
- Használt Turtle Beach Stealth 700 Gen2 Max fejhallgató / 12 hó működési garancia
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest