Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - iPhone topik
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Amazfit Bip 6 - jót olcsón

Aktív témák
- 

mzx
senior tag
Köszi a válaszokat Speeedfire, Siriusb, Vladi!
Felmerult válaszotok után újabb bizonytalanság bennem;
írjátok, hogy ubi telepítésekor úgy is az ubi-s hdd-t, illetve partíciót választom ki,
ezert nem fog bele írni az Ubi-telepito a WinXP-s hdd-be / particioba - ez edddig oké is....Na de a particiok kozul honnan tudom, melyik-melyik?
Windows betűjeleket ismertem eddig csupán:
c:\ , d:\, g.:\ satobbi - ezek jellemzőek windows alatt ugyebár...
Vladi, említetted korábban, hogy ubi alatt ilyen jelek lesznek:
sdb1
sdb2
sdb3
satöbbi....- Na most egyrészt kérdem: ezek particiók, vagy pedig fizikai háttértárolók (hdd, cd rom satobbi), vagy bármelyiket jelölhetik?
- Valamint kérdem : honnan tudom, az SDB-k közül melyik a windows XP particioja/vinyója,
melyik a másik (jelenleg "üres", ubi-nak szánt) hdd jele, illetve hogy azon belul mely leendő particionak mi lesz a jele?- Ja, és a telepito választja ki, milyen jelet ad, pl. amikor particionálok (automatikusan, mint a Windows), vagy nekem kell megadni?
- Valamint édekel engem, hogy az Ubi-telepítő is sdb-kkel fogja jelolni a particiokat, illetve vinyókat?
- Vladi válaszod végén említettél valami mbr-t... Mi is az? Lehet h már mondtad korábban,
de "nem vágom" per pill ....Közben eldöntöttem, hogy a 40GB (ubi-ra szánt) vinyómat ubi telepitéskor particionalni fogom, de még egyelore
épp csak azt tudom a particiokrol, hogy "nem eszik, se nem isszák" ;-) Sokkal tobbet nem
 .
Azonban muszaly lesz, mert kb 2 nappal ezelotti egyik válasz alapján megtudtam, hogy
ha XP-ből is akarok irni, meg onnan olvasni erre/erről az Ubi-nak szánt vinyómra/-ról is, akkor egy NTFS particiot létre kell hoznom azon az ubi-s hdd-n.
20 GB-t ot particionalok majd NTFS-ként. Legalábbis szeretnék.
 A masik fele elég lesz (kizárólag) ubi-nak , ubi-s file rendszerrel. - 

Speeedfire
félisten
elnézést

nekem még ez maradt meg bennem, így olvastam anno
ntomka: én sem kimondottan gnome-ra gondoltam, hanem valami alternatív ablakozó rendszerre
pl a mai logout-os cikk megfogott, mivel eléggé az xp-re hajaz a kinézete
valami ilyesmit szeretnék neki összerakni, mondjuk ubi minimal+xfce vagy lxde esetleg openbox és azt személyre szabni, majd arra egy win téma
csak azért kérdeztem meg hátha van olyan distro ami már alapban így van kiadva megszabadulnék 2-3 óra munkától
youtube nem szokott nála nagy képernyőn menni, csak kicsiben
a programokat is úgy akarom majd összeválogatni neki h kicsi erőforrásigénye legyen
mondjuk ha ebből a témából indulok ki akkor lehet h jobb lenne az lxde mivel az is félig-meddig gnome és openbox keverék, ugye az is gtk-t használ
ezáltal könnyebb lenne felrakni ezeket a témákat is 
Aktív témák
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - RTX támogatással érkezik a Directive 8020
 - Milyen alaplapot vegyek?
 - Milyen processzort vegyek?
 - Hogy is néznek ki a gépeink?
 - Kuponkunyeráló
 - One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - Gaming notebook topik
 - RAM topik
 - AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
 - További aktív témák...

- ÚJ ÁRU 10.22.!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 4-13. gen gar.
 - BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman Z1 Plus CM 750W
 - Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - AMD AM5 Setup! Akár kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

.
 A masik fele elég lesz (kizárólag) ubi-nak , ubi-s file rendszerrel.