Keresés

Aktív témák

• Nagytalp

senior tag

válasz upszilon #19421 üzenetére

Vágom, vágom csak hát nem értem! :DDD

Ha ez így neked buta beszéd akkor elmodhatom kockául is a jövőben amit szeretnék. És végig mehetek a windows teljes történelmi vérvonalán. És megvizsgálhatjuk az adott verziók célközönségeit.

De ha nekem ennyire fontos lenne a windows szoftverek használata. Mert nincs más megoldás. És azok ilyen drágák valamint ennyi félteni való munkám van, akkor direktben nem kötném őket netre. Hanem alhálózatban üzemeltetném őket és egy szerverrel oldanám meg a kiszolgálásukat, védelmüket. Azon tuti linux lenne. Ettől függetlenül még tehetek fel bármilyen security packot a kliens gépekre ha ettől érezném jobban magam.

A buta beszéd kijelentést most igyekszem elengedni a receptoraim mellett. Ha a könnyebben emészthető megfogalmazások valakinek nem tetszenek, én azok kedvéért sem változom meg. Mert ha megtenném akkor megsimogathatnám a fejem és az éleknél elgondolkoznék azon, hogy vajh' miért nem Dobó a család nevem.

A videóeditálás és az ezzel kapcsolatos dolgok mindig is érdekeltek. Úgy tudom linuxra is elég komoly programok vannak. De mivel, hogy ehhez valóban nem értek és ez a Te asztalod ezért ebbe a témába nem is tudnék belemerülni a keszonbetegség veszélye nélkül.

Az az 1 db mondat azonban megragadt a linux/unix rendszergazda tanfolyásomból -ezen kívűl más nem nagyon-, mikor az okítóm ezt mondta- igyekszem pontosan idézni bár már régen volt:

"Linuxra valójában nincs vírus. Ami erre a rendszerre van azok inkább férgek és trojaiak. Vírusírtó létezik linuxra de azt inkább a kiszolgált más operációs rendszereket használó gépek védelme érdekében kell használni."

De, hogy példával járjak elől. Tegnap feltettem a clamav írtót a laptopomra puszta kíváncsiságból. Talált is két vírust. Ami kb. 2 éve ott van két darab zip fájban. Ami engem illet észre sem vettem. Tehát, linuxon kit véd igazából az irtó?
    Lefutattam már olyan dolgokat is amik a wine-t windowsnak nézték és erősen vírusnak látszottak. Nekem nem okozott problémát.

De beszélhetnénk arról, hogy nincs tökéletes védelem. És ha valaki rést talál, azon keresztül egy win gépet könnyedén leseggelteti. Persze ha valaki bejut akkor ez már megfelelő ismeretek birtokában függetlenné válik az operációs rendszer típusától. És akkor a vajaskenyeredre kenhető állagúvá válik a drága security software.
    És még nem szóltunk a szándékos (DoS, DDoS) támadásokról amikor valaki valóban haragszik valakire. De most nem is fogunk. Nagy a net, széles a sáv akit érdekel járjon utána!

Írhattam volna annyit, hogy "értem". De akkor hozzá kellett volna fűznöm ezt is: Kérem tolja le a nadrágját és csak akkor szóljon ha nem csinálom jól! Azt hiszem ez lett volna a buta beszéd.

Maradok továbbra is fórumtárs.

Üdvözlettel, Nagytalp.

U.i.: A lehető legkomolyabban érdekel milyen szoftvereket használsz az utómunkálatokhoz.

• FixY67

senior tag

válasz upszilon #19421 üzenetére

Hmmm... szerintem inkább keress valaki profi informatikust, aki rendbeteszi a géped és elmondja, mit szabad vele és mit nem, ha valóban a maximális biztonságra törekszel.

Aktív témák