- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
válasz
upszilon #19421 üzenetére
Vágom, vágom csak hát nem értem!
Ha ez így neked buta beszéd akkor elmodhatom kockául is a jövőben amit szeretnék. És végig mehetek a windows teljes történelmi vérvonalán. És megvizsgálhatjuk az adott verziók célközönségeit.
De ha nekem ennyire fontos lenne a windows szoftverek használata. Mert nincs más megoldás. És azok ilyen drágák valamint ennyi félteni való munkám van, akkor direktben nem kötném őket netre. Hanem alhálózatban üzemeltetném őket és egy szerverrel oldanám meg a kiszolgálásukat, védelmüket. Azon tuti linux lenne. Ettől függetlenül még tehetek fel bármilyen security packot a kliens gépekre ha ettől érezném jobban magam.
A buta beszéd kijelentést most igyekszem elengedni a receptoraim mellett. Ha a könnyebben emészthető megfogalmazások valakinek nem tetszenek, én azok kedvéért sem változom meg. Mert ha megtenném akkor megsimogathatnám a fejem és az éleknél elgondolkoznék azon, hogy vajh' miért nem Dobó a család nevem.
A videóeditálás és az ezzel kapcsolatos dolgok mindig is érdekeltek. Úgy tudom linuxra is elég komoly programok vannak. De mivel, hogy ehhez valóban nem értek és ez a Te asztalod ezért ebbe a témába nem is tudnék belemerülni a keszonbetegség veszélye nélkül.
Az az 1 db mondat azonban megragadt a linux/unix rendszergazda tanfolyásomból -ezen kívűl más nem nagyon-, mikor az okítóm ezt mondta- igyekszem pontosan idézni bár már régen volt:
"Linuxra valójában nincs vírus. Ami erre a rendszerre van azok inkább férgek és trojaiak. Vírusírtó létezik linuxra de azt inkább a kiszolgált más operációs rendszereket használó gépek védelme érdekében kell használni."
De, hogy példával járjak elől. Tegnap feltettem a clamav írtót a laptopomra puszta kíváncsiságból. Talált is két vírust. Ami kb. 2 éve ott van két darab zip fájban. Ami engem illet észre sem vettem. Tehát, linuxon kit véd igazából az irtó?
Lefutattam már olyan dolgokat is amik a wine-t windowsnak nézték és erősen vírusnak látszottak. Nekem nem okozott problémát.De beszélhetnénk arról, hogy nincs tökéletes védelem. És ha valaki rést talál, azon keresztül egy win gépet könnyedén leseggelteti. Persze ha valaki bejut akkor ez már megfelelő ismeretek birtokában függetlenné válik az operációs rendszer típusától. És akkor a vajaskenyeredre kenhető állagúvá válik a drága security software.
És még nem szóltunk a szándékos (DoS, DDoS) támadásokról amikor valaki valóban haragszik valakire. De most nem is fogunk. Nagy a net, széles a sáv akit érdekel járjon utána!Írhattam volna annyit, hogy "értem". De akkor hozzá kellett volna fűznöm ezt is: Kérem tolja le a nadrágját és csak akkor szóljon ha nem csinálom jól! Azt hiszem ez lett volna a buta beszéd.
Maradok továbbra is fórumtárs.
Üdvözlettel, Nagytalp.
U.i.: A lehető legkomolyabban érdekel milyen szoftvereket használsz az utómunkálatokhoz.
Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 10
- E-roller topik
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Fotók, videók mobillal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest