- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
GD
őstag
perpill nem vagyok linux előtt de majd megnézem, kipróbálni nem tart semeddig ":" nélkül is..
utoljára 7.04 meg deb etch-el csináltam virtuálos postfixet mysql-el, 5ös php volt, de nem tudom melyik verzió.. baj nem volt vele
túrkáld a logokat nézd meg a jogokat a táblára, stb.. -
GD
őstag
válasz
motorola v3 #3252 üzenetére
te milyen cucctól álltál be ennyire? vagy csak okosat akartál szólni? van egy 5E-res megtelt topik meg most 3253-as, ha nem lenne szükség rá, nem működne..
-
GD
őstag
ez az igazi genyaság, hogy ezek a cuccok már eleve csak winre jönnek ki a tisztelt mobilos cégektől
-
GD
őstag
igazából egy tematizált ubuntu kalauz2007 plus-t össze lehetne már szedni a topikban felgyűlt tudásból, olyan tudásbázisként, a kezdőknek elég lenne pöccinteni egy linket
meg jól jön ha vmit régen csinált már az ember és elfelejtette hogy is volt..
-
GD
őstag
tapasztalt vki olyat hogy ha hibernációból jön vissza, fagy a rendszer?
logokban nem találtam okát még
máskor nem fordult elő az aktuális telepítésnél -
GD
őstag
aranyos:
linux mounter acetone2 -
GD
őstag
válasz
Dartimperial #2984 üzenetére
mountold be a hálózati meghajtót a helyi filerendszer alá
google: smbmount -
GD
őstag
válasz
Whaskes #2970 üzenetére
egyszerre két interface ugyan azon a belső hálón aktívan, egyik fix ip másik dhcp.. nem jó, nem tudja a csomag eldönteni merre menjen..
iface eth0 inet dhcp ez kétszer is szerepel.. igaz nincs auto eth0az auto ath0, eth2 kicsoda és minek?
ha rootként egyszer megszerkeszted az interfaces-t esetleg usernak csak olvasható akkor azzal kell induljon
javaslom az avahi-t a /etc/default/avahi configjában 0-ra állítani illetve a network.manager csomagot leszedni, összes barangoló módokat megölni
-
GD
őstag
válasz
thaler2 #2960 üzenetére
azért egy aktuális disztro-t nem szokás ennyiből leírni.. dmesg? syslog? vhol nyoma szokott az esetek 95%-ban lenni a dolgoknak..
amsn truetype támogatását épp ma csinálta meg, alapból nemtudja, azért "ronda" főleg a csomagos verzió.. offline üzenetek megjönnek nekemtvtunerek szoktak a rammal összeveszni, legalább is anno tvtuner próbálkozásaim között volt ilyen, illetve integrált vga-val nem ment, de látom neked 6600-od van
-
GD
őstag
válasz
Whaskes #2942 üzenetére
kuksizz bele az /etc/network/interfaces-ba
aztán ha minden oké akkor a /etc/resolv.conf-ba
végül: route add default gw (IP)
végül /etc/init.d/networking restart
és próbapersze ennek feltétele hogy a hálókártya valóban a rendszer által jól felismert legyen
(modulok és társaik) -
GD
őstag
válasz
dr_strange #2900 üzenetére
egyszer próbálkoztam vele, de nem találtam az a funkciót hogy a levelek tárolómappáját máshová tegyem át, ergo egy reinstall után vagy egy gépen két linux nem tudta használni.. itt bukott a story..
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #2799 üzenetére
1. problemre:
grub reinstall sata vinyora:
ls -la /dev/sda
b 8 0 vagy 1, vagy 2...szokásos mkdir, mount, chroot után:
mknod /dev/sda b 8 0majd grub-install /dev/sda
vagy:
mount -t ext3 /dev/sda2 /mnt
grub-install --root-directory=/mnt /dev/sdamount -t ext3 /dev/sda2 /mnt
grub-install --recheck --root-directory=/mnt /dev/sdaui:nemtudom mikor akarják már a grubot full sata képessé tenni de már 2 éve szívok ezzel..
-
GD
őstag
a 7.04 még tudta helyből a hp1018-as lézer printert, a 7.10-nél trükközni kellett.. nem nevezném fejlesztési iránynak, max abszolút értékben..
-
GD
őstag
üdv,
gutsy, generic kernel, gnome
a jobb klikk a dvd meghajtó ikon, kiadás nem működik sem root-ként, sem userként
ellenben gnome-terminálból userként az eject parancs működik..
megpróbáltam 777 jogot adni a drive-ra, nem járt eredménnyel..vki tapasztalt hasonlót?
ötlet?
pmount csomagot felraktam de nem értem el hatásttaláltam egy ilyen workaroundot, de azért nem vagyok elégedet..
https://help.ubuntu.com/community/EjectCDLauncher -
-
GD
őstag
üdv!
mi annak a hálózat beállító frontendnek a csomag neve ami alapból a gnome menüben található?
vagy milyen más csomaggal települ?
vhol a rendszer/beállítások/hálózat
vhogy eltüntettem és nem jövök rá a csomag nevére..
mivel az alacarte sem látja, gondolom vmi magával rántotta, fel akarom nyomni ismét.köszi
-
GD
őstag
válasz
Core2duo6600 #2503 üzenetére
mert mire lett volna igényed ami nem ment linuxban?
-
GD
őstag
válasz
Dark Archon #2491 üzenetére
elegáns lenne megismerkedni a linux módszerrel .-)
akkor még ugye a norton ghost progit sem kell "megvenni"multimédiás bill-zetre: google: keytouch a sourceforges 2.találat a nyerő
-
GD
őstag
mappára parancsikon, azt úgy hívják hogy symlink..
az mc-vel kellene megismerkedni abban van ilyen funkció
egyik ablakban a kívánt mappa, másikban a /home/user/Desktop ide kell rakni a linket
aztán lehet cicomáznide lehet parancssorosan is ln -s, erre számtalan példát találsz
legbutább módszer: jobb klikk a mappán:link létrehozása, majd kihúzod a keletkezett ikont az asztalra
vol2: kuka az asztalra:
először is a tálcához adsz egy alkalmazást ami olyan mint egy fogaskerék
elindítod
gconf-editor beleírod
majd /apps/nautilus/desktop trash visible pipa berak -
GD
őstag
az ubuntu hibája.. ismét egy hűbelebalázs.. jön helyette más aki megint azt hiszi,hogy tanulási hajlandóság nélkül pikkpakk linux rendszert csinál magának..nem akarok senkit bántani, de ilyen kitartással bele se fogjon..
-
GD
őstag
dd előtt érdemes a szabad helyből a partíción egy nulla.img-t csinálni, sokkal jobb lesz a tömörítési arány ha gzip is van
dd if=/dev/zero of=/dev.zero.img
#backup
dd if=/dev/hda | gzip > /valami/backup.img.gz
#restore
gzip -dc /valami/backup.img.gz | dd of=/dev/hda(x)1,2,3..próbáld ki vele és nélküle..
restore után törölhető a zero.img, másképp nem is férsz tőle a /-ben, nyílván
jah és a partíció átméretezése álmos könyv szerint nem jót jelent dd mentésekre nézve.. -
GD
őstag
válasz
Core2duo6600 #2470 üzenetére
arra jó az nfs is.. bár öregebb mint te valószínűleg..
man nfs, vagy google, wiki oldalak, stb -
GD
őstag
válasz
Dark Archon #2462 üzenetére
norton ghost? melyik? az 1megás exe nem annyira szereti az ext3-at, megcsinálja néha, de visszaghost-kor jönnek a meglepik..volt benne részem
egy megoldás van, hogy a naplózó részből ki kell addig ugrasztani..erre van valami leírásom ha nagyon érdekelvan "ghost" linuxra bár nem sok értelmét látom: g4l
a te barátod a tar+gzip vagy a dd -
GD
őstag
válasz
Atti1112 #2454 üzenetére
ám legyen, nehogy szó érje a ház elejét, íme a titkos recept:
xp-be felboot, start menü, futtatás, cmd
fekete ablakba: ipconfig /all
fehér lap + ceruza, mindent felír
start/leállítás, a windows leállgrub, suse, kiválaszt, boot-ol
hálózatok vhol a yast-ban vagy hogy mondják suséul
ugyan azokat beír ami xp-ben lát..a csavaros paraszti észjárásnak nincsen párja..
jah igen: ha ha közvetlen vagy neten és nincs router vagy ilyesmi:
su -
******* (jelszó)
csomagkezelő parancs neve install pppoe csomag
ppoeconf parancs
kitölt értelemszerűenps: hogy mi a susés csomagkezelő parancs neve ami netről szed csomagot, passz
de biztos van hozzá vmi grafikus frontend.. -
GD
őstag
válasz
compakt #2438 üzenetére
a tcp/ip szintjén nincs jelentősége az oprendszernek egy hálózatban, ugyan azokkal az interface beállításokkal.. ha xp-ben megy, linuxban is megy.. ping az ping, a csomag az csomag, a broadcast az broadcast..
elég nagy lenne a káosz az informatikában ha ez nem így lenne..1. ha látszik a kártya és jó a driver, mindez be is töltődik
2. nem fogja vmi tűzfal stb
3. jó a kábel, a router, a hálókártya nem villámcsapott, jók a beállítások
(ip vagy dhcp, alháló,alapátjáró, esetleg névszerver)leggyakoribb a realtek 8139-es lankártya, amit a linux már suhanc korától ismer
-
GD
őstag
ati ixp .. jáj..
logout blog
ha hasonló az lspci kimenet, akkor a megoldás is.. végső esetben egy alsa fordítás még megoldás lehet -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #2429 üzenetére
nekem is ilyen hangkeltőm van a notiban, csak későn néztem be.. elsőre én is kicsit megijedtem, de barátom segített (ájlávgúgöl) érdekes hogy ubuntu alatt elég volt egyszer kikapcsolni az external amphilert, debian minden indításkor elfelejti.. de ennek még nem jártam utána mi az oka
-
GD
őstag
válasz
Dark Archon #2368 üzenetére
szerkesztés/beállítások/tartalom/betű/haladó
nézd meg hogy van xp alatt és másold le2. /etc/fstab szerkesztése értelem szerűen
ha nem megy akkor google, man, stbui: valóban lehet kicsit keresgélni mielőtt fórumra szaladsz..
-
GD
őstag
válasz
operator10 #2322 üzenetére
magát a program indító parancs nevét, ami sokszor kísértetiesen hasonlít a porgram nevére, rakod be az automatikusan eliundulók közé a munkameneteknél
ha nem vagy biztos mi a parancs akkor nézd meg pl az indítóikon tulajdonságait vagy konzolban parancs név kezdő betűi és TAB nyomása, vagy tálca kisalakmazás fogaskerék(alkalmazások indítása) elkezded gépelni és auto kiegészíti a nevet, enter, és ha az indul ami kell, megvan a parancs neve.. -
GD
őstag
válasz
Major Major #2237 üzenetére
duplázott valamiérta hsz..
-
GD
őstag
válasz
Major Major #2237 üzenetére
két gépen is használok powernowd-t, eddig nem volt gond vele, bár az egyik debian..
-
GD
őstag
egyszerű elképzelésre keresem a megoldást:
gnome (gutsy) alatt azt szeretném ha a minden ablak (alkalmazások, megnyitás, mentés stb)
ott és akkorába nyílna meg mint ahogy utoljára nyújtottam a keretet és zártam be
ötlet? -
GD
őstag
szép ez a compiz meg a beryl, egy hétig gyönyörködik benne az ember, aztán rájön hogy teljesen fölösleges.. a több asztal úgyis az alaprendszer része, a többi meg csak látvány..
én mostanában mainpc-n a berylt is kikapcsolom, többek között a vnc miatt is, meg mert hirtelen egy-egy efektre meglöki a procit ami tök fölös..
maga a desktop-on végezhető munkához már annyira 2D-s az agyam hogy általában kattintás után jut eszembe a "könnyítő" efekt.. ami sokszor nem is gyorsabb, inkább csak szebb..laptopra meg eszem ágában sincs semmi ilyesmit használni..
sztem gondold át ,hogy van e rá szükséged és megéri e a szívást.. -
GD
őstag
vmi rémlik: az xp-nek is van host file-ja vhol azt meg lehet szerkeszteni ha nem akarsz ip-ket írni és van helyi resolv
vhogy így adtam hálózati nyomtatót hozzá winben:
\\192.168.1.1:631\hp1010
x= a szerver ip
y= nyomtató neve631= ha jól emlékszem ez a port, de google megmondja, pár hónapja nem néztem a gépre mert működik jól
ha hazaér egy wines laptop akkor megnézem nehogy félrevezesselek..
-
GD
őstag
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=220766
http://s3.phpbbforfree.com/forums/foo2zjs-about14.htmlnem pont ez a típus de ugyan ez a kotta..
sambába fel kell venni a nyomtató és béka
a cupsot lehet webesen basztatni vmi 630 körüli porton
xp klienseknek meg kicsit trükkösen kell megadni a nyomtató elérést, ha megtalálom a leírást akkor azt is nyomom,addig heggeszd ezeket -
GD
őstag
http://releases.ubuntu.com/7.10/
úgy nézem ez már nem az RC hanem a végleges talán?
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest