- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #46822 üzenetére
Egyetértek. Engem a 10.04 is ezzel nyűgöz le, hogy minden testreszabható! Ezt nem szeretném feladni a következő linuxomnál se, legfeljebb nem ubi lesz
A zorin os is egy nagyon jó próbálkozás, főleg hogy stabil mint az állat. Ha az kijön a 12.04 alapjain, simán felrakom majd
(A jelenlegi ha jól emlékszek a 11.04 ubi alapjain van)
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
bsanya #46609 üzenetére
Itt azt írják, hogy az xserver-xorg-video-intel csomagnak telepítve kell lennie, és az xorg.conf-nak ezt kell tartalmaznia:
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "intel"
EndSectionIlletve még a compiz kikapcsolását is felvetik, az is okozhat vele hibákat
-
God Vazzeg
veterán
Hogy lehet nautilusból parancssort indítani az adott könyvtárba? Tehát benne állok egy könyvtárban, és kellene ebbe a könyvtárba egy parancssor, hogy lehet megtenni?
-
God Vazzeg
veterán
Este szórakoztam kicsit, játszottam a quake3-al wine alatt!! Simán megy úgy mint windows alatt, teljesen fullos!
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #46526 üzenetére
Ha fel tudtad úgy rakni a 3.0 kernelt hogy mindened ok marad, szólj nekem is
Milyen vga-d van? Ati driver tuti nem fog menni.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
V.Stryker #46524 üzenetére
Ha a nas gyökerében léteznek a download, music, stb.. mappák, akkor elvileg jónak kell lennie, csatolási pont benne kell legyen a rögzítő dokumentációjában, ha volume1, akkor a csatolási pontba csatolt partició lesz a következő könyvtárszint. Tehát ha csatolsz valamit a /volume1-be, akkor ha a csatolt particiónak a gyökerében van egy music mappa, akkor azt a /volume1/music címen éred el. Ezért ha a csatolási pont a /volume1, akkor a rögzítési könyvtár megadható bármelyik könyvtárba, csak létező legyen. Tehát lehet a /volume1/download is, vagy a /volume1/video (feltéve hogy a video könyvtár létezik).
Remélem érthető volt, ha esetleg barom vagyok, lehet javítani bárkinek
-
God Vazzeg
veterán
válasz
V.Stryker #46496 üzenetére
Adott ip címen levő winyón létrehozol egy volume1 mappát
/volume1 lesz. Ezen belül kell létrehozni a download stb.. mappákat
/volume1/download
/volume1/music
stb..mkdir /volume1
mkdir /volume1/download
stb...Én így próbálnám
Szek: várj, lehet hogy nem! Csak a gyökérbe kell létrehozni a könyvtárakat!
mkdir /download
mkdir /music
stb.. -
God Vazzeg
veterán
Tegnap esti ügyeskedésem win7 témával: [link]
-
God Vazzeg
veterán
Uhh bakker majdnem berosáltam, kipróbáltam a hibernáció funkciót, szépen lement alvóba, és szépen vissza is jött (igaz egy szemmel se gyorsabb mint a rendes indítás szerintem) de ez fogadott: hálózat letiltva
Na mondom faxa.. Kapcsolatok szerkesztésénél nem volt eth0 adapter
A megoldás triviális volt, panelon a hálózat ikonra katt: hálózat engedélyezése, majd automatikus hálózat (router mögött vagyok) és már ment is. De még így nem jártam, miért lehetett ez?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #46451 üzenetére
Én nem telepítettem külön flasht.. Restricted extras fent van, utána raktam egy chrome-t .deb csomagból, és most a 11.1-es flash dolgozik szépen
@46453: nekem a leállás is kb 3mp, 2 pötty kivillan és már le is állt
Boot idő kb 15mp
De a boot újabb kernellel sokkal gyorsabb, a 3.0-ással érezhetően gyorsabban bootolt, de ott meg nem volt 3D
Szóval ez van
-
God Vazzeg
veterán
válasz
leslieke #46418 üzenetére
Próbálgatom őket, de ez tűnik nekem a legjobbnak, teljesen stabil
Mint-et még nem próbáltam, de a 11.10 kubuntu pl annyi hibát dobott hogy el is ment a kedvem a kísérletezgetéstől
Ahogy egyre újabb, egyre szarabb lesz?? Ha így megy, nem leszek kíváncsi a 12.04LTS-re sem
Annak is próbáltam a napi buildját, de ott is csomó hibaüzenet volt, fagyott a unity, stb
Meg nekem a unity nem is kell
-
God Vazzeg
veterán
Full mindegy, nem ez a lényeg. Direkt azért raktam egy nagy fájlt, hogy ne szóljon bele a cache, mert mikor indul nekem a másolás, felmegy 250MB/secre is
A double commanderben be lehet állítani a gyorsítótár méretét, én az alap 512k-t felraktam 5120k-ra, így az 5MB-nál kisebb fájlokat villámként pakolja, mp3-ak másolása mintha f6-al raknám
Hátránya: nagyobb fájloknál ha befejezi a másolást van 4-5mp amíg áll a commander, mert még üríti a gyorsítótárat
De ez elviselhető szerintem
Az én konfigom egy rakás fos, nforce alaplap, 3800+ x2 am2, és 6GB ddr2 ram, asszem 800-MHz-en
Hogy menne egy i7-el, 16GB ddr3 rammal, és samsung 830 SSD-vel?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #46414 üzenetére
x86 vagy i386 kell, csak ez indul el ezen a procin, ez a 32 bites architectura
Próbálj egy régebbi verziót, én kipróbálnám a lubuntu 10.04-et
-
God Vazzeg
veterán
Nálam is így van, a net nagyon gyors, alapból minden nagyon gyors, kivéve az ntfs r/w
Mondjuk én ezen nem is vagyok meglepődve, mert nem régen tudja csak az ntfs-t a linux, pár éve ilyen jó a kezelése, régebben még trükközni kellett vele, hogy egyáltalán olvasni lehessen
Ahhoz képest most nem is rossz
-
God Vazzeg
veterán
válasz
hoffman_ #46365 üzenetére
ext4 legyen, ha jól tudom, naplózási és hibajavítási képességekben térnek el, az ext4 fejlettebb
Leformázod az 50gb-os részt ext4-re, tuti nem fogja látni a win
Semmilyen ntfs cuccodhoz nem nyúl, bár telepítéskor megadhatod a csatolási pontokat (hova csatolja be őket a linux, és akkor nem kell később fstab-ot szerkesztgetned! Amire nagyon figyelj hogy becsatoláskor az ntfs típusa ntfs legyen, és NEHOGY FORMÁZÁSRA JELÖLD!
-
God Vazzeg
veterán
válasz
hoffman_ #46360 üzenetére
10.04-nél nem adta nekem se hova rakja a grubot, de 11.10-nél igen. Valószínűleg a 80-as winyód sdb lesz, de nem biztos, volt hogy nekem előre vette az ide-s eszközt, és sda lett, erre figyelj oda! Nézd meg, és arra rakd a grub-ot ami meg van adva biosban hogy arról indul a rendszered.. Ergo ha a win7-es winyó van megadva bootnak biosban, akkor arra kerül a grub
-
God Vazzeg
veterán
válasz
hoffman_ #46357 üzenetére
Particionáláskor megadod a létrehozandó particiók méreteit és típusát, valamint csatolási pontjait, és a grub helyét, hogy melyik winyót indítod, ez nyilván a wines lesz! Erre figyelj! A grub betelepül a win7 indítója helyére, de felveszi majd azt a listára, így indítható marad. Ha véletlen mégse, akkor is csak update és kész
-
God Vazzeg
veterán
válasz
hoffman_ #46354 üzenetére
Egyszerű dolgod lesz, először is csípj le a linuxnak helyet, utána ha feltelepíted a linuxot, az alapból berakja indítóba a wint, mert kultúr
Ennyi az egész
Szerk: ha a meglévő rendszered mellé rakod be, és az új 80-asra megy a linux, akkor csak simán megadod neki hogy melyik winyón csinálja meg a particiókat (legjobb kézzel megcsinálni neki), és mehet! Automatikusan berakja a grub-ba a wint így is, sőt ha több linux van egymás mellett, azt is berakja, update-grub után
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #46271 üzenetére
Ugyanezt a csomagot simán felrakom 2.6.32.38-ra és szépen megy
Én se értem
Na mindegy, majd egyszer megpróbálom ezeket nvidia kártyával is, hátha nem lesz gubanc
A másik érdekesség még, ha erőszakoskodom az ati driverrel, akkor utána a régi kernellel se megy, konkrétan vagy nincs kép és kikapcsol a monitor, vagy belefagy
Meguntam, visszaraktam az eredeti kernelt mentésből, majd szórakozok vele megint ha lesz hangulatom
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #46255 üzenetére
Na, csináltam egy visszaállítást, levizsgázott a rendszerment, szépen működik, megkaptam a jó kis rendszeremet
Most felraktam a 3.0.0.15 kernelt, felment a firmware is. Zárt meghajtót nem lát a rendszer
Menjen a purge? Mert header nincs továbbra se
Szerk: ja és purge után rögtön rakjam fel gondolom az ati meghajtót, mert újraindításkor nem lesz desktop gondolom én
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #46253 üzenetére
apt-get clean után most tölti le az fglrx fájlt
Na de akkor is ezt dobja:
dpkg: hibás feldolgozás: /var/cache/apt/archives/fglrx_2%3a8.723.1-0ubuntu6_amd64.deb (--unpack):
új pre-installation szkript alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
/var/cache/apt/archives/fglrx_2%3a8.723.1-0ubuntu6_amd64.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) -
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #46251 üzenetére
Töltöttem le oneirichez tartozó linux-firmware csomagot deb formátumban, de függőségek miatt nem megy fel
Eztetet: [link]
Azt írja hogy a rendszeren törött függőségek vannak
futtassam a apt-get install -f parancsot. Ha futtatom, az fglrx- akármi csomagot dobja ami a cache-ban van, hogy sérült
-
God Vazzeg
veterán
Na, eltávolítottam a nyílt fglrx meghajtót, most gyenge grafikájú módban vagyok.. Látja a zárt meghajtót most már, de ezt kapom ha aktiválni akarom: [link]
Nem adta ki függőségnek a headert
Nem is volt hozzá a tárolóban header, legalábbis nem láttam
Rakjak hozzá? Ennyi lehet a baja?
-
God Vazzeg
veterán
Nahh van itt egy ralink rt2870-es USB-s N-es wifi. Letöltöttem a driverét a ralink-től, make és make install megvolt hiba nélkül, mégse működik
lsusb kiirja hogy be van dugva
Azt olvastam valahol hogy csak 2.6.35-ös kerneltől támogatott, de gondolom ez azt jelenti hogy onnantól nem kell driver hozzá külön
Felraktam a 2.6.35rc1 kernelt (ez a legújabb lucid alá) de így se megy, és a desktopom se jó vele, így visszament a 2.6.32.38
Eddig ez a legjobb
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #46232 üzenetére
Most látom ez a 3405 alja, neked lehet hogy a gép sarkában lesz, a 2 kis csavart kicsavarva egyből meglátod
Csavarok mellett szokott lenni kis henger alakú winyó jelölés
-
God Vazzeg
veterán
válasz
hoffman_ #46231 üzenetére
Pár csavar az egész
Nem nagy kaland
-
God Vazzeg
veterán
A 11.10-es kubuntu nagyon nem vált be, minden baja volt, felraktam programokat és nem indultak el (tárolóból!
) így vissza raktam a 10.04-et és eskü mintha hazaértem volna
Gyors, stabil, minden megy
Majd szerzek egy 8gb-os pent, csinálok live rendszert rá, mert ez nagyon jó
Most már tanultam a hibáimból, csak a / és a swap van az ssd-n, és nem raktam eddig semmi sallangot, így 4GB körül foglal a /
A /home és a /var a winyóra kerültek, így helyem is van, ssd se fárad
Még majd a /tmp-t berakom ramba és kész is, de már lusta vagyok mára
-
God Vazzeg
veterán
Na, felraktam a 3.2.6-os kernelt, el is indult a kis lucid: [link]
De sajnos valamiért a vga nem akar normálisan működni, nem tudom felrakni az ati zárt meghajtóját, a nyílttal meg ahogy aktiválom elmegy a kép
Tanulópénz megvolt, reinstall
Persze hogy nem volt mentésem..
Asszem próbálok egy kubuntut
-
God Vazzeg
veterán
Csak hogy röhögjetek ti is: megállt a fordítás mert betelt a hely
Most beraktam a /home-ba (ugye másik partíció, itt van hely) és raktam a /usr/src-be egy symlinket rá.. Innen pörgetem, kíváncsi vagyok jó lesz-e így
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #46167 üzenetére
Pördül a kernel
Érdekesség: az előbb kifagytam, miközben tty1-ről váltani akartam graf felületre.. Ez normális?
Lehet nem a kernel volt xar
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #46148 üzenetére
Itt azt találtam, hogy lucid alá a 2.6.32.39-es kernel a legújabb, ezt fel is pakoltam, majdnem szívmegállásom is volt, mert első újraindításnál megállt a boot félúton
Aztán reset után már jó lett
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest